VIDEO: Provazochodci přešli po laně 2,1 kilometru. Je to rekord

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.07.2021 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Pod nimi byla šestisetmetrová hloubka, před nimi vzdálenost 2 100 metrů. Spolehnout se museli jen na natažené lano, ale především na svoje umění, koncentraci, rovnováhu, sílu. A klidnou mysl. Čtveřice německých provazochodců nakonec výzvu v nejsevernější části Švédska zvládla. Připsala si světový rekord. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

VIDEO: Silák vozíčkář utáhl desetitunový kamion. Složil světový rekord

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.06.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Těžkou mašinu na laně za sebou uvedl do pohybu a sunul ji, centimetr po centimetru. Desetitunový kamion odtáhl celkem o sedmnáct a půl metru. Spoléhat přitom mohl především na sílu svých rukou a zad. Pětačtyřicetiletý Dave Walsh přemohl kamion na vozíku. A zapsal se do Guinessovy knihy rekordů.

 

Na kole měří délku maratonů. Závodníci uběhnou i o desítky metrů víc, říká

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.04.2024 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Maraton měří 42 kilometrů a 195 metrů. Půlmaraton 21 kilometrů a 97 a půl metru. O to, aby délka každého takovéhoto dálkového závodu byla regulérní a pořadatelé mohli vykázat například rekord, se starají oficiální měřiči. Jedním z nich je v Česku Václav Skřivánek. V čem spočívá jeho práce?

 

VIDEO: 3 182 kliky za hodinu zlomil rekord. Navzdory syndromu bolesti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.06.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bolest je slabost, která opouští tělo. Právě toto přesvědčení v sobě posiluje. Potřebuje ho, od dvanácti let, kdy si zlomil ruku, totiž trpí nesnesitelnou bolestí. Navzdory tomu teď vytvořil světový rekord v počtu kliků. Za hodinu jich osmadvacetiletý Australan Daniel Scali vysekl 3 182.

 

VIDEO: Tito Češi se cítí jako koně. Pasou se i skáčou přes překážky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.09.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

„Tak pojďte, hezky se napasete,“ říká kovboj dvěma mužům, které si vede na laně. Miky a Erty milují pony play, tedy hraní si na koně. Jsou proto oblečeni v latexu, mají kopyta, postroje, ocasy a hlavně koňské masky. Reportér Matěj Smlsal, který s nimi natáčel, se pak do koňského také převlékl.

 

VIDEO: Akrobacie při volném pádu. Česko soutěžilo v létání v tunelu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.02.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Pětačtyřicet týmů v proudu vzduchu ve větrném tunelu létalo neuvěřitelnou rychlostí 180 až 280 kilometrů v hodině. Osmý ročník českého otevřeného mistrovství v indoor skydivingu nabídl koncem ledna v Hurricane Factory v pražských Letňanech úchvatné výkony.

 

Modul Psyche zabodoval s kočičím videem!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     25.12.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Laserové zařízení na palubě modulu Psyche se v polovině prosince postaralo o technologickou senzaci. Ze vzdálenosti 31 milionů kilometrů totiž na Zemi odeslalo krátké video, jehož hlavní aktérkou se stala zrzavá kočička Taters honící světlo z laserového ukazovátka. Podle amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) šlo o testování technologií přenášejících data ze vzdáleného

 

Američan překonal rekord v pobytu pod vodou, v laguně žije už 74 dní

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.05.2023 (17:45)     Sekcia zajimavosti

Americký výzkumník překonal světový rekord v nejdelším pobytu pod vodní hladinou. Joseph Dituri strávil již víc než 74 dní v ocelové buňce na dně devět metrů hluboké laguny u ostrova Key Largo na Floridě. A má v plánu tam i nadále zůstat. Jak uvedl, ve své podvodní kapsli nazvané Jules’ Undersea Lodge chce zůstat nejméně sto dní.

 

Na laně s Adamem Ondrou. Každý si najde svou úroveň, popisuje kouzlo lezení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.05.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to stále populárnější a dostupnější zábava, lezecké stěny v Česku rostou už i v naprostých rovinách. Reportér Magazínu Víkend DNES se zkusil stát (horo)lezcem, na pár hodin měl toho nejlepšího učitele. Adama Ondru. Několikanásobný mistr světa a olympionik radí, jak s lezením začít a jak postupovat při zdolávání stěny.

 

BIVOJ překonal další rekord

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.02.2022 (17:24)     Sekcia zajimavosti

Již celkem třetí světový rekord získal český laserový systém BIVOJ, který náleží centru HiLASE v Dolních Břežanech. V tuto chvíli má světově nejvyšší střední výkon v oblasti vysokoenergetických laserů (>1 J) s vysokým středním výkonem.   Bivoj neustále posouvá limity laserových technologií a umožňuje tak lépe zpracovávat například kovy. Při konverzi do druhé harmonické frekvence se

 

Planina Nazca: Sloužila jako astronomický kalendář?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.02.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Stovky kreseb, táhnoucích se desítky kilometrů přes vyprahlou krajinu na jižním pobřeží Peru, představují pro odborníky tu pravou badatelskou výzvu. Znázorňují totiž nejen kočky, opici, kolibříka a lamy, ale údajně také astronauta. Kdo je namaloval, a proč? Neobyčejná galerie geoglyfů, jak jsou obrazce nazývány, leží zhruba 500 kilometrů od hlavní peruánské metropole, Limy. Ačkoli je

Ledolezkyně Hrozová: Spadla jsem do trhliny. Prostě krok a zmizela jsem

8 tipů, jak na video na sociální sítě

Procházka po hladině. Češi propadají kouzlu paddleboardu

Nezničitelný Fin. Předávkoval se pervitinem, unikal běsnícím Sovětům

Na bicyklu proti vichřici. Nizozemská časovka je výzvou protivětru

Před 10 lety ho sledoval celý svět. Létající Felix pokořil rychlost zvuku

Kterak metr poslal sáhy do historických expozic

ISS bude pokračovat

Jak se žije astronautům?

OBRAZEM: Lebky pod Paříží. Prohlédněte si první fotky tajemných katakomb

Na kole po sjezdovce. Šílenci poletí rychlostí nad sto kilometrů v hodině

V parku ubíjel lidi kladivem. Oběťmi chtěl pokrýt všechna pole šachovnice

Král velehor. Jerzy Kukuczka byl horolezcem plným vášně a troufalosti

Když se léto stává zabijákem…

Ingenuity se na Marsu daří

Hrozí na Islandu erupce sopky?

Už kvetou!

Opat Mendel: Obnažená DNA otce genetiky

Řez Arizonou: Symbol všech kaňonů

Loď se v bouři převrátila a utrhla z kotvy. Myslel jsem, že umřu, říká Světlík

Vytrvalý plavec

Extrémní sporty: závody létajících aut udělají ze sci-fi fantazií realitu

Nesmrtelné stavby: Tajemství římského betonu odhaleno!

Arktida a vedro k zalknutí? Světová meteorologická organizace uznala za tamní teplotní rekord 38 °C!

Webbův teleskop je na místě

Nebezpečná trhlina: Rozdělí se Afrika na dva kontinenty?

Co najdeme v žraločí zátoce?

VIDEO: Windsurfeři to umějí rozbalit i v Česku

Rytiny na urně odhalují, že gladiátoři bojovali i v římské Británii!

Volva dvou světů: Milionové auto a auto za miliony

Pražanům začíná Maraton s roztroušenou sklerózou

Shakespeare překonal rekord. Vydražil se za 232 milionů korun

Rudě zářící monolit, nad kterým bdí duchové

Bůh mi řekl, že mě ďábel chtěl zabít. Passer o rychlé jízdě, autonehodě i víře

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy