Odstartovala první burza talentů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.01.2022 (05:43)     Sekcia zajímavosti

Kariéry úspěšných sportovců či umělců sledují tisíce lidí. Nyní získávají možnost se na růstu svých oblíbenců podílet a ještě přitom vydělat peníze. Kromě budoucích celebrit však získávají prostor i budoucí chemici, lékaři či vědci. Právě to nabízí platforma Ikiseq, kde se potkávají talentovaní lidé napříč různými obory, jejich fanoušci, investoři a profesionální management s jedním celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

První planetární obranný systém

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     25.11.2021 (06:00)     Sekcia zajimavosti

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) vypouští vesmírnou loď v rámci vůbec první mise k odklonění asteroidu, aby zabránil budoucí potenciální srážce se Zemí. Kosmická loď DART (Double Asteroid Redirection Test), nesená na palubě rakety Falcon 9 vlastněné společností SpaceX, odstartovala 23. listopadu ve 22:21 pacifického času (tedy 24. listopadu v 7:21 SEČ)

 

Vesmír, doména soukromých společností

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.02.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Dne 8. ledna 2024 poprvé odstartovala raketa Vulcan soukromé americké společnosti United Launch Alliance, která je společným podnikem Boeing a Lockheed Martin pro vesmírný průmysl. Na cestu k Měsíci vyslala první soukromou misi, sondu Peregrine. I když se sondě na Měsíci nakonec přistát nepovedlo a byla řízeně navedena do atmosféry Země, kde zanikla, přidaly se

 

Spojené arabské emiráty míří k Marsu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.07.2020 (14:15)     Sekcia zajimavosti

Nosná raketa H-IIA úspěšně odstartovala z japonského vesmírného střediska Tanegašima, nese sondu Spojených arabských emirátů pojmenovanou Amal, což znamená naděje. Vůbec první arabská meziplanetární mise by se k Marsu, pokud vše půjde podle plánů, měla dostat v únoru roku 2021. Původně byl start rakety plánován již na 14. července, musel být však nakonec odložen kvůli

 

Po Měsíci vyrazila Indie zkoumat i Slunce

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.09.2023 (13:45)     Sekcia zajimavosti

Po zdárném přistání sondy na Měsíci Indie pokračuje ve své vesmírné ofenzívě. Včera z kosmodromu Šríharikóta odstartovala raketa PSLV, která vynesla do vesmíru první indickou sondu určenou k pozorování Slunce. Sonda Áditja-L1 by měla za čtyři měsíce dorazit do bodu L1 soustavy Slunce – Země, kde se gravitační vlivy obou těles vyrovnávají. Odtud bude studovat

 

David Novotný nejen o fotbale: Když doma vyluxuju, to je taky náročný zápas

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.02.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Je to herec nevšedního talentu. Dokazují to i čtyři nominace na Českého lva a Cena Alfréda Radoka za výkon v představení Muž bez minulosti v Dejvickém divadle. Sám David Novotný má ale pocit, že pro lidi zůstává hlavně Jardou Kuželem, nejlepším a nejlínějším fotbalistou z Okresního přeboru, který chlastá první ligu. Je možné, že brzy už bude všechno jinak. V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Kukačky, kde hraje tátu od rodiny, kterému se zhroutí svět.

 

Soukromí jako policajt nemůžu oddělit, říká spoluautor nové psychokrimi na ČT

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.04.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Ve službě chytá Aleš Preis zločince, ve volném čase hraje v kapele, píše pohádky, ale i skutečné příběhy. Je spoluautorem scénáře kriminální minisérie Vedlejší produkt, která odstartovala v neděli v České televizi.

 

Vyberte svého favorita a hlasujte v anketě Esquire MAN 2021

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.09.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Ve svých oborech projevili tolik talentu, píle i vytrvalosti, že dokázali uspět, zařadili se mezi nejlepší. Letos se o titul Esquire MAN uchází osmnáct mužů v šesti kategoriích, hlasujte pro své favority a staňte se součástí jejich jedinečného příběhu.

 

Závěť poťouchlého staříka odstartovala v Kanadě olympiádu v rozmnožování

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.05.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Slova vyřčená s odchodem na věčnost nesou hluboká poselství. Milionář se rozloučil tak, jak žil. Svérázně, překvapivě, rošťácky, zlomyslně. Jeho závěť mnohým zamotala hlavu, z leckoho si vystřelila. A vyvolala nejen v Kanadě desetileté závody v plození dětí. Soutěžilo se o velké peníze.

 

Věda odstartovala boj proti Spermagedonu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.08.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Coby potomci Adama a Evy jsme byli „naprogramováni“ k tomu, abychom se milovali a množili. Proto každý rok přijde na svět 140 milionů dětí, 500 000 z nich však s pomocí umělého oplodnění, protože v posledních letech nejen vitalita mužských spermií klesá. Avšak Češi našli lék… Měří zhruba 0,05 mm a pouhým okem jsou neviditelné.

 

Zničí koronavirus generaci mladých talentů?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.04.2021 (16:10)     Sekcia zajimavosti

Co Čech, to muzikant! Bude toto úsloví platit i poté, co pandemie koronaviru přestane ničit kulturní život v České republice? Experti na umělecké vzdělávání dětí doufají, že ano. Rok v životě mladého začínajícího umělce však znamená celé století, co se učení správným technikám, postojům a návykům týče.   Rok „ladem“ je z hlediska vývoje zásadní

Nové pohledy na Orion, Zemi a Měsíc

Čína míří k Měsíci

Systém Starship i při svém druhém testovacím letu explodoval

Evropská sonda Euclid odstartovala. Bude pátrat po temné hmotě a temné energii

Sonda Osiris-Rex se vrací k Zemi i se vzorky z planetky Bennu

Sonda Psyché umožnila úspěšné testování optické komunikace ve vesmíru

Vzorky z Ryugu dorazily na Zemi

První vědecké snímky Jamese Webba

Bojovník, intrikán, zakladatel státu. Přemysl Otakar I. byl statečný i cynický

První genová terapie konečně schválena!

K požárům v elektromobilu? Američtí hasiči obdrželi svůj první vůz poháněný bateriemi

KVÍZ: Jak znáte historii policie a hasičů v Česku?

Spektakulární Spectre: Rolls-Royce odhalil svůj první plně elektrický model

Vítězství bylo pro Čechy důležitější než pouhá účast, říká historik sportu Kolář

Za neúspěch první evropské bankovky padl ve Švédsku trest smrti

Valentina byla první. Rekordy čekaly až na ostatní ženy ve vesmíru

Je klíč k dlouhověkosti skrytý v nízkých teplotách?

Ebola: První úder afrického „démona“

První vodíkový vrtulník dostává obrysy

Od první pitvy v Praze uplynulo 420 let. Trvala pět dní

Proč nám čokoláda tak chutná?

První škola doktorských studií v ČR

První atomovka zabíjela ještě před Hirošimou. Vraždí dodnes

Od první pitvy v Praze uplynulo 420 let. Trvala čtyři dny

Už je tady: První výskyt sršně asijské hlásí z Plzně

Co přinesl rok 2023: Genová terapie v hematologii

První neandrtálská rodina nalezena! Seznamte se!

První počítačové programy tvořily ženy

Nález letadla v Tichém oceánu: Možná patřilo Amelii Earhartové

Biometan z Rapotína jako první odebírá innogy

První kvantový počítač pro Ostravu

První slunné dny bezpečně aneb předejděte sluneční alergii

Nová studie odhaluje souvislosti mezi střevní mikroflórou a autismem

Internet v kanalizaci – první krůčky k ekonomice

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy