Jak fungují „lži skóry“?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.12.2023 (09:00)     Sekcia zajímavosti

Máte dobré srdce? Zcela souhlasím. Máte bohatou slovní zásobu? Zcela souhlasím. Porozumíte rychle věcem? Zcela souhlasím. Jste plný nápadů? Tady jen spíše souhlasím. Věřili jste mi to? A pokud ne, myslíte, že jsem lhal vám, nebo obelhával sám sebe? A jak takovou lež odhalit? Jak fungují ony pověstné „lži skóry“? Některé lidské sklony mohou v dotaznících celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Hořící nebe. Odhalte tajemství červánků, fungují jako antidepresivum

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.08.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Červánky, to je podívaná jak z malířského plátna. Pestrobarevné večerní či ranní nebe fascinuje umělce, romantiky i davy amatérů. Kde se ty barevné mraky vůbec berou, zkoumal magazín Víkend DNES.

 

Nanosvět dokonalé RNA: Jak fungují viry?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.12.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Patří k nejmenším ze všech mikrobů na světě. Dokonce se o nich říká, že jsou tak malé, že by se na špendlíkovou hlavičku vešlo 500 milionů rhinovirů, jež způsobují nachlazení. Jsou zcela jedinečné, jelikož se množí uvnitř buněk jiných živých tvorů. Co vše o virech (ne)víme? Nachází se na kůži, drží na površích nebo si

 

Jaderné zbraně odstrašují. Nikdo však neví, jestli a jak fungují

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.03.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Arzenál jaderných zbraní slouží velmocím už po desítky let jako vrcholný odstrašující prvek. O tom, jestli mohou ony zbraně slibovaného efektu skutečně dosáhnout, se však ví jen překvapivě málo. Nikdo je totiž nezkouší. Nevíme, nakolik jsou funkční, tedy použitelné.

 

OBRAZEM: Hadi i hmyz. Mají afrodiziakální reputaci, mnohdy nadělí potíže

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.04.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Šampaňské, ústřice, jahody nebo kaviár? Kdepak klasika. Dnes budeme servírovat jen ty nejpodivnější afrodiziaka z celého světa. Za některými musíte do Himálaje nebo na dno moří. A jiné se musí pojídat zaživa a cukající se. Fungují? Těžko říct. Konzumace většiny z nich však často nebývá bez rizik.

 

Mocné emoce. Hněv tlumí bolest, funkci mají smích i odpor, říká Radkin Honzák

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.04.2021 (10:30)     Sekcia zajimavosti

Emoce ovlivňují naše jednání, aniž bychom si to uvědomovali. „Máme spoustu zkušeností, o nichž nevíme, jak jsme je získali, a používáme je úplně automaticky,“ tvrdí psychiatr Radkin Honzák (81), jenž se emocemi profesně zabývá už 58 let. Redakce TÉMA zpracovala základní informace, jež s tím, jak emoce fungují, souvisejí.

 

Průvodce TIG Svářečkou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.06.2023 (08:00)     Sekcia zajimavosti

Svařování wolframovým inertním plynem (TIG) je svařovací proces, při kterém wolframová elektroda vytváří oblouk, který je chráněn inertním plynem, ve většině případů čistým argonem. Takhle fungují TIG svářečka. Plyn chrání oblouk, wolframová elektroda není spotřebována obloukem, ale poskytuje přechodový bod pro oblouk. Oblouk ohřívá kov. V TIG svářečkách, když má kov vhodnou teplotu, může se

 

Český vynález pro zrychlení a zkvalitnění výroby piva

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.08.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Česko je pivní velmocí, o tom není pochyb. Ovšem s výrobou piva je spojeno nejedno úskalí, které může práci sládků zmařit. Čeští vědci proto nyní přišli s tak zvanými beerboty, minirobůtky, kteří mají výrobu piva urychlit, a zároveň zabránit znehodnocení piva při ní. Jak fungují? Základními surovinami pro výrobu piva jsou obilný slad, voda, upravený

 

Letecká záchranka? To znamená „Ukaž, co umíš,“ říká pilot vrtulníku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.03.2022 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Právě před rokem zahynul ve vrtulníku na Aljašce nejbohatší Čech Petr Kellner. Jsou helikoptéry bezpečné? Jak fungují letečtí záchranáři? Kdy ani pro ně není z krize úniku? Pilot Pavel Špilka strávil půl století za kniplem vrtulníku. Nejprve jako voják, poté se přidal k letecké záchrance. „Povodně na Moravě v roce 1997 pro nás byla studnice zkušeností,“ říká v rozhovoru pro magazín Víkend.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy