Hamáček připravil nová pravidla pro stav nebezpečí. Víme, jak chce změnit ústavní zákon

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.06.2020 (16:41)     Sekcia bulvár

Ministerstvo vnitra plánuje upravit rozdíly mezi stavem nouzovým a stavem nebezpečí. Právě stav nebezpečí chce vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) podle návrhu, ke kterému Blesk Zprávy získaly podklady, ukotvit v ústavním zákoně o bezpečnosti. Vláda by ho mohla vyhlašovat, pokud by situace nebyla natolik vážná a tudíž by nebylo potřeba vyhlásit nouzový stav. Novela by ale měla obsahovat i rychlejší projednávání vládních návrhů v nouzovém stavu či pravomoce pro odklad voleb. Podrobnosti šéf vnitra představí v pondělí. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Hamáček ukázal pravidla pro nouzový stav. V ústavním zákoně chce i novou pravomoc pro vládu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.06.2020 (11:30)     Sekcia bulvar

Ústavní zákon o bezpečnosti ČR by měl nově obsahovat vedle nouzového stavu a stavu ohrožení státu i stav nebezpečí. Novinářům to řekl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který dnes návrh úprav předpisu představil novinářům po jeho projednání v Bezpečnostní radě státu (BRS). Dosud mohou stav nebezpečí vyhlašovat kraje, kabinet ale takovou pravomoc nemá. Podle Hamáčka by byl mírnější stav nebezpečí v budoucnu lepší celostátní reakcí na pandemii, sucho či kybernetické útoky než nynější nouzový stav.

 

Vláda chce vrátit děti do škol, shání testy. A pandemický zákon rozzuřil opozici: Podraz, hřímá

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.02.2021 (19:39)     Sekcia bulvar

Děti by se mohly začít vracet do škol 1. března, bude to ale zviset na tom, jestli ministerstvo vnitra sežene dostatečně rychle dost antigenních testů. Po ednání vlády to řekl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Návrat maturantů a deváťáků do lavic si jako podmínku pro nouzový stav prosadili hejtmani. Vláda probrala návrh pandemického zákona, jehož urychlené schválení  žádá opozice. Návrh zákona o mimořádných opatřeních z pera Jana Blatného (za ANO) se liší jen v detailech od znění, které schválila už loni v květnu s platností do konce roku 2020. Ministři kývli i na ústavní novelu, která by vládě dala pravomoc vyhlašovat stav nebezpečí na celostátní úrovni. V budoucnu by měl nalézt využití například při epidemii či kybernetických útocích, kdy by nebylo ohrožení takové, aby bylo nutné vyhlásit nouzový stav.  

 

Hamáček představil návrh úprav zákona: Vyhlášení stavu nebezpečí!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     09.06.2020 (12:00)     Sekcia bulvar

Kromě nouzového stavu by nově vláda mohla vyhlásit i stav nebezpečí. Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (41, ČSSD) včera představil návrh úprav ústavního zákona o bezpečnosti ČR. Podle Hamáčka by šlo o mírnější variantu nouzového stavu.

 

Vláda probírá pandemický zákon, který Blatný opsal od Vojtěcha. Na Hamáčkovy novely už kývla

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.02.2021 (16:05)     Sekcia bulvar

Vláda by mohla dostat pravomoc vyhlašovat stav nebezpečí na celostátní úrovni. V budoucnu by měl nalézt využití například při epidemii či kybernetických útocích, kdy by nebylo ohrožení takové, aby bylo nutné vyhlásit nouzový stav. O schválení předpisu vládou informoval na twitteru vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Na rozdíl od pandemického zákona, který má dnes kabinet také na programu, by měl podle Hamáčka předpis absolvovat běžný legislativní proces, protože se jedná o ústavní novelu. Návrh zákona o mimořádných opatřeních z pera Jana Blatného (za ANO) se liší jen v detailech od znění, které schválila už loni v květnu s platností do konce roku 2020. 

 

Návrat dětí do škol závisí na testech, přiznala vláda. A pandemický zákon rozzuřil opozici: Podraz, hřímá

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.02.2021 (19:03)     Sekcia bulvar

Děti by se mohly začít vracet do škol 1. března, bude to ale zviset na tom, jestli ministerstvo vnitra sežene dostatečně rychle dost antigenních testů. Po ednání vlády to řekl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Návrat maturantů a deváťáků do lavic si jako podmínku pro nouzový stav prosadili hejtmani. Vláda probrala návrh pandemického zákona, jehož urychlené schválení  žádá opozice. Návrh zákona o mimořádných opatřeních z pera Jana Blatného (za ANO) se liší jen v detailech od znění, které schválila už loni v květnu s platností do konce roku 2020. Ministři kývli i na ústavní novelu, která by vládě dala pravomoc vyhlašovat stav nebezpečí na celostátní úrovni. V budoucnu by měl nalézt využití například při epidemii či kybernetických útocích, kdy by nebylo ohrožení takové, aby bylo nutné vyhlásit nouzový stav.  

 

Vláda schválila Blatného opsaný pandemický zákon. Schillerová tasí schodek 500 miliard

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.02.2021 (17:20)     Sekcia bulvar

Vláda by mohla dostat pravomoc vyhlašovat stav nebezpečí na celostátní úrovni. V budoucnu by měl nalézt využití například při epidemii či kybernetických útocích, kdy by nebylo ohrožení takové, aby bylo nutné vyhlásit nouzový stav. O schválení předpisu vládou informoval na twitteru vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Vláda také kývla na ový pandemický zákon, jehož urychlené projednání žádají poslanci a hejtmani. Návrh zákona o mimořádných opatřeních z pera Jana Blatného (za ANO) se liší jen v detailech od znění, které schválila už loni v květnu s platností do konce roku 2020. Vláda se bude zabývat i upraveným návrhem rozpočtu, ministryně financí plánuje schodek 500 miliard, původně měl být 320.

 

Koronavirus ONLINE: Hamáček chce nouzový stav i po Velikonocích. Pak skončí plošná opatření?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.03.2021 (11:25)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za sobotu 5443 nových případů koronaviru, o 1515 méně než před týdnem. Oběti koronaviru, který je za dobu pandemie v Česku už téměř 25 tisíc, připomenou v pondělí zvony. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) na Primě uvedl, že vláda bude chtít prodloužit nouzový stav o 14 dní, platil by tak až do 11. dubna. Pak by podle něj mohly denní nárůsty nakažených klesnout pod 5000 denně a skončit některá plošná opatření. Dál by už vládě stačil jen pandemický zákon. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Hamáček chce nouzový stav i na Velikonoce. Pak skončí plošná opatření?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.03.2021 (11:25)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za sobotu 5443 nových případů koronaviru, o 1515 méně než před týdnem. Oběti koronaviru, který je za dobu pandemie v Česku už téměř 25 tisíc, připomenou v pondělí zvony. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) na Primě uvedl, že vláda bude chtít prodloužit nouzový stav o 14 dní, platil by tak až do velikonoční neděle. Pak by podle něj mohly denní nárůsty nakažených klesnout pod 5000 denně a skončit některá plošná opatření. Dál by už vládě stačil jen pandemický zákon. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Bitva o pandemický zákon: Senátoři slíbili minimální změny a opravu sněmovního „šotka“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.02.2021 (14:25)     Sekcia bulvar

Senát odmítl vyřadit z nynější schůze pandemický zákon, který má umožnit vydávat opatření mimo nouzový stav. Vláda chce nouzový stav prodloužit. Vyřazení požadovali senátoři za Starosty. Neúspěšně požadovali také to, aby Senát pandemický zákon neprojednával ve zkráceném jednání. Část senátorů chce s ohledem na předpokládané prodloužení nouzového stavu zákon schvalovat až na příští schůzi 17. března tak, aby bylo možné jeho úpravy řádně připravit.

 

Strany zbrojí na volební „revoluci“, koalice zůstanou. A Kalousek rýpe do Rychetského

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.02.2021 (10:50)     Sekcia bulvar

Ústavní soud rozhodl o změnách ve volebních zákonech. Změní se pravidla už pro podzimní volby. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chce svolat poradu zástupců parlamentních stran. Volební „revoluce“ přišla už ve volební kampani, není jasné, jak s ní naložit pár měsíců před výběrem nových poslanců. Ústavní soud rozhodl přesně půl roku před odevzdáním kandidátních listin. Ty mají stany, hnutí a koalice odevzdat 3. srpna. 

Výpověď pro horníky, prodavačka bez mateřské: Příručka Česko po koronaviru pomůže hájit vaše práva!

Penze porostou pomaleji? Jurečka chce změnit pravidla pro navyšování důchodů

Hamáček: Nouzový stav do příštího roku a Vánoce ve trojce

Trumpovi teče ze sprchy málo vody, chce změnit zákon. Je to hloupost, tvrdí odborníci

Prymula navrhne nouzový stav, Babiš mimořádně svolá vládu. Hamáček vyhlášení kvituje

Americká vláda chce změnit zákon o sprchách

Koronavirus ONLINE: Němci nepustili do země tisíce Čechů. A Hamáček hájí nouzový stav

Odsune virus volby? Hamáček: Krajní řešení, změna kvůli karanténě musí ale přijít rychle

Babiš a ANO odmítli prodloužit stav nouze. Přečtěte si, proč ho Hamáček chtěl dál

Hamáček bude se šéfy stran hledat recept na volby a potírání covidu bez nouzového stavu

Hamáček pro Blesk: O katastrofě bez nouzového stavu a „větším flastru“ pro notorické hříšníky

Právníci: Důchody má v rukou Pavel. A mohla by projít ústavní žaloba? Soud by si dal asi „načas“

Hamáček pro Blesk: Pro rozvolnění není prostor! Hájí větší flastry. A co omezení cestování?

Koronavirus ONLINE: Havlíček chce příští týden otevřít obchody. A nouzový stav čelí žalobě

Hamáček: Pro nouzový stav v celém Česku není teď důvod, sejít se mají štáby v krajích

Na sáňky konečně i pod Petřín? Magistrát chce změnit pravidla pro zákaz vstupu na trávník

Koronavirus ONLINE: 3251 úmrtí v ČR. Babiš nechápe, proč chce Hamáček vyšetřovací komisi

Jako by Picassovi někdo říkal, jak má malovat své zas*ané obrazy, reagovala herečka na nová pravidla Oscarů

Prodlouží poslanci stav nouze až do 11. ledna? Hamáček si rýpl do odpíračů

Ústavní soud proškrtal volební zákon. Nasupený premiér Babiš: Ovlivňují volby!

Nakažený Hamáček promluvil o velkých bolestech hlavy. A nouzový stav bude až do Vánoc?

Zlatá éra hypoték je u konce: Ode dneška nová pravidla!

Přímý přenos: Hamáček po jednání krizového štábu. Co řekne na nouzový stav a opatření?

Sněmovna má schvalovat zákon týkající se dostavby Dukovan. A úprava voleb musí počkat

Vláda chce nouzový stav až do konce dubna. A testování povinně i u nejmenších firem

ŽIVĚ Hamáček: Pro nouzový stav v celém Česku není teď důvod, sejít se mají štáby v krajích

Dohra kauzy Vrbětice: Zničené pozemky a majetek. Hamáček chystá milionový fond pro obce z okolí

ŽIVĚ: Opozice cupuje vládu a PES. Babiš chce stav nouze až do 11. ledna

Senát schválil nová pravidla pro sčítání lidu. Co všechno budeme muset prozradit?

Nouzový stav se neruší, rozhodl Ústavní soud. Varoval však Babiše před obcházením Sněmovny

Boj o volební pravidla začal

Hamáček po krizovém štábu přiznal neklid z čísel. Přidal slova o Vánocích a Novém roce

ŽIVĚ: Opozice cupuje vládu a PES. Babiš chce stav nouze do 11. ledna, Fiala vytkl bezradnost

Ať Zeman metály nepředává, stačí projev, navrhl Hamáček. Čím ho prezident „odpálkoval“?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy