Od pondělí startují kurzy i na soukromých jazykovkách, ale nejvýš pro deset lidí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.12.2020 (10:55)     Sekcia bulvár

Soukromé jazykové agentury, které nenabízí státní jazykovou zkoušku, mohou podle Asociace jazykových škol obnovit od pondělí svou výuku stejně jako školy s právem jazykové státnice. Asociace to uvedla ve svém stanovisku k rozvolňování opatření proti covidu-19, jež zveřejnila na webu. Dosud si její zástupci nebyli jistí, zda pro všechny jazykové školy platí totožná pravidla. Podle nich by ale s ohledem na rovnost firem bylo protiprávní, kdyby vláda umožnila činnost jen některým. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Němcům začne v pondělí měsíc karantény: Zavřené bary i restaurace a nejvýš 10 lidí pohromadě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.10.2020 (18:11)     Sekcia bulvar

Německo od pondělí 2. listopadu do konce měsíce zavádí rozsáhlou karanténní uzávěru, aby zastavilo prudký nárůst počtu nových případů koronavirové infekce, oznámila po jednání s premiéry spolkových zemí kancléřka Angela Merkelová. Od pondělí na měsíc zavádí karanténní uzávěru, zavřou se bary a restaurace, na veřejnosti se bude moci sejít deset lidí ze dvou domácností. Saská ministryně zdravotnictví Petra Köppingová by kvůli koronaviru podle deníku Sächsische Zeitung také ráda zpřísnila podmínky přeshraničního styku s Českem.

 

Šest lidí a dost: Johnson v Anglii redukoval sešlosti na nejvýš dvě domácnosti

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.09.2020 (20:40)     Sekcia bulvar

V Anglii se bude moci scházet nanejvýš šest osob. Toto jediné „pravidlo šesti“ od pondělí nahradí stávající zákazy sešlostí více než 30 lidí a také pravidlo, že se mohou scházet členové nejvýš dvou domácností. Řekl to ve středu britský premiér Boris Johnson k novým vládním opatřením proti šíření koronaviru. Lidé podle předsedy vlády musí co nejvíce omezit kontakt s ostatními.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula prosí lékaře o pomoc, zmínil rozdělené Česko. A 24 mrtvých za den

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2020 (19:00)     Sekcia bulvar

V Česku platí od pondělí na 30 dní nouzový stav a další s ním spojená opatření. Většina středních škol je zavřená, v hospodách může k jednomu stolu nejvýš šest hostů a na vnitřní akce maximálně deset lidí, sport je bez diváků. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) po pondělním jednání vlády sdělil, že pokud by 30 až 40 procent obyvatel země nerespektovalo současná opatření, zhruba za deset dnů by se muselo přitvrdit. V otevřeném dopise vyzval lékaře, aby situaci nezlehčovali - a přiznal, že ji Česko podcenilo. Za pondělí zatím přibylo 1250 případů, za neděli dosud rekordních 24 mrtvých. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Trump se cítí jako jura a půjde z nemocnice. Prymula prosí lékaře o pomoc

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2020 (20:50)     Sekcia bulvar

Americký prezident Donald Trump opustí v noci na úterý nemocnici a lidem poradil, aby se koronaviru nebáli. Sám se po lécích prý cítí tak dobře jako už 20 let ne. V Česku platí od pondělí na 30 dní nouzový stav a další s ním spojená opatření. Většina středních škol je zavřená, v hospodách může k jednomu stolu nejvýš šest hostů a na vnitřní akce maximálně deset lidí, sport je bez diváků. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) po pondělním jednání vlády sdělil, že pokud by 30 až 40 procent obyvatel země nerespektovalo současná opatření, zhruba za deset dnů by se muselo přitvrdit. V otevřeném dopise vyzval lékaře, aby situaci nezlehčovali - a přiznal, že ji Česko podcenilo. Za pondělí zatím přibylo 1250 případů, za neděli dosud rekordních 24 mrtvých. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: ČR je v nouzovém stavu. Prymula přitvrdí a školy dostanou respirátory

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2020 (11:40)     Sekcia bulvar

Úderem půlnoci začal v Česku na 30 dní platit nouzový stav a další s ním spojená opatření. Většina středních škol je zavřená, v hospodách může k jednomu stolu nejvýš šest hostů a na vnitřní akce maximálně deset lidí, sport je bez diváků. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) představí dlouhodobý plán opatření v pátek 9. října, řekl v ČT. Po pondělním jednání vlády pak sdělil, že pokud by 30 až 40 procent obyvatel země nerespektovalo současná opatření, zhruba za deset dnů by se zřejmě muselo přitvrdit. Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Blesk Zprávy nicméně uvedl, že Česko situaci zvládá. Vláda v pondělí schválila uvolnit 2,9 milionu respirátorů pro školy, každý regionální pracovník ve školství jich dostane deset. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Vojtěch „usadí“ Česko: Nejvýš deset stojících na vnitřních akcích, roušky i u baru

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.09.2020 (19:00)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví od pátečních 18:00 zakazuje vnitřní hromadné akce na stání pro více než deset lidí. Výjimku mají výstavy, trhy a podobné akce. Na akcích k sezení musí být vstupenky prodávané na konkrétní místo. Ministerstvo o tom informovalo v tiskové zprávě. Nařízení platí i pro restaurace, bary či kluby, které nesmějí dovnitř pustit více lidí, než je kapacita k sezení. Ministerstvo také zpřesnilo nařízení pro nošení roušek v těchto místech. Lidé je nemusí mít jen při konzumaci, povinné jsou i u baru, pokud se nesedí.

 

Vysokoškoláci můžou od pondělí na univerzity. Nejvýš po pěti a s čestným prohlášením

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (18:25)     Sekcia bulvar

Vysoké školy se od pondělí otevřou v omezené míře pro aktivity studentů v posledním ročníku studia. Účastnit by se jich mohlo vždy maximálně pět lidí najednou. Návrh v pátek vláda schválila, řekl na tiskové konferenci po jejím jednání ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Budou se tak moci konat individuální konzultace či zkoušky, včetně státnic a rigorózních zkoušek.

 

Koronavirus ONLINE: Nouzový stav v ČR, respirátory pro školy a Pospíšil přežil covid

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2020 (13:31)     Sekcia bulvar

Úderem půlnoci začal v Česku na 30 dní platit nouzový stav a další s ním spojená opatření. Většina středních škol je zavřená, v hospodách může k jednomu stolu nejvýš šest hostů a na vnitřní akce maximálně deset lidí, sport je bez diváků. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) představí dlouhodobý plán opatření v pátek 9. října, řekl v ČT. Po pondělním jednání vlády pak sdělil, že pokud by 30 až 40 procent obyvatel země nerespektovalo současná opatření, zhruba za deset dnů by se zmuselo přitvrdit. Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Blesk Zprávy nicméně uvedl, že Česko situaci zvládá. Vláda v pondělí schválila uvolnit 2,9 milionu respirátorů pro školy, každý regionální pracovník ve školství jich dostane deset. A nakaženého exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila propustili z nemocnice. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Bunkry, kurzy přežití i střelecký trénink: Češi se zjevně připravují na nejhorší

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.03.2022 (19:41)     Sekcia bulvar

V Česku od začátku války na Ukrajině stoupl i u nás zájem o podzemní bunkry, kurzy přežití i střelecké výcviky. Firma, která běžně postaví zhruba deset krytů ročně má nyní přes stovku objednávek. Na bezpečné úkryty předělávají dokonce i obyčejné sklepy. Lidé zvaní prepeři se však na nebezpečí připravují už roky. Jeden muž prozradil, že má v bunkru půl tuny čočky.

 

Koronavirus ONLINE: ČR je v nouzovém stavu. Prymula přitvrdí a posvětil miliony na vakcíny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2020 (10:14)     Sekcia bulvar

Úderem půlnoci začal v Česku na 30 dní platit nouzový stav a další s ním spojená opatření. Většina středních škol je zavřená, v hospodách může k jednomu stolu nejvýš šest hostů a na vnitřní akce maximálně deset lidí, sport je bez diváků. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) představí dlouhodobý plán opatření v pátek 9. října, řekl v ČT. Po pondělním jednání vlády pak řekl, že pokud by 30 až 40 procent obyvatel země nerespektovalo současná opatření, zhruba za deset dnů by se zřejmě muselo přitvrdit. Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Blesk Zprávy nicméně uvedl, že Česko situaci zvládá. Vláda v pondělí také schválila uvolnit 150 milionů korun na nákup vakcín proti koronaviru. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Prymula vyhrožuje dalším přitvrzením. A posvětil miliony na vakcíny

Přehledně: Tohle se od pondělí mění. Otevřou školy, obchody i trhy, ale schůzky nejvýš ve dvou

Koronavirus ONLINE: Na vnitřní akce v Česku nejvýš deset stojících. A Němci přitvrdili

Pomoc mladým lidem z Ukrajiny: Praha 7 od září otevře kurzy češtiny

Koronavirus ONLINE: Na vnitřních akcích nejvýš deset stojících. A případů strmě přibylo

Po pádu třípatrového domu zemřelo deset lidí. Dalších 20 je v Indii zavalených troskami

Koronavirus ONLINE: Nákazu řeší i Hrad. A na vnitřní akce v Česku nejvýš deset stojících

Koronavirus ONLINE: Prymula v ČR přitvrdil. Hospody zavřou ve 22:00, na fotbal nejvýš 2000 lidí

Koronavirus ONLINE: Číslo R je nejvýš od loňského října. A druhá dávka vakcíny za 21 dní

Koronavirus ONLINE: Unavený Trump přiznal, že mu bylo zle. A v ČR přibylo 2556 nakažených

Koronavirus ONLINE: Skončil lockdown i zákaz vycházení. A Babiš chce sport pro 12 lidí

Od pondělí se mohlo začít scházet až 20 lidí. Ministr to na poslední chvíli ještě zarazí

Na kolejích Mendelu v Brně začaly kurzy češtiny pro uprchlíky: Zájem je velký

Koronavirus ONLINE: Nouzový stav v ČR, Pospíšil přežil covid a nakažený ministr školství

Od pondělí se může začít scházet až 20 lidí. Vláda to ale možná o víkendu ještě zatrhne

Jurečkovo ministerstvo spustilo eshop s kurzy. Přispěje vám na ně až 50 tisíc korun

Jurečkovo ministerstvo spustilo e-shop s kurzy. Přispěje vám na ně až 50 tisíc korun

V Mšeně hořelo v domově pro důchodce: Záchranáři ošetřili deset lidí

Ve Mšeně hořelo v domově pro důchodce: Záchranáři ošetřili deset lidí

Soukromé obchody na Kubě mají větší sortiment, ceny jsou pro Kubánce vysoké

Hrůzná nehoda na Kroměřížsku: 10 zraněných po srážce vlaku s náklaďákem!

ONLINE: Rusové v noci opět útočili. Zasáhli panelák plný lidí! A deset mrtvých po zničení Kachovské přehrady

Deset mrtvých po střelbě v obchodě s potravinami: Zakrváceného podezřelého vyvedli v trenýrkách

Koronavirus ONLINE: Číslo R je nejvyšší od loňského října. A Česko je pro Španěly nově rizikem

Deset mrtvých po střelbě v obchodě s potravinami: Policie v Coloradu zadržela podezřelého

Na turisty spadl obří kus utržené skály. Deset lidí v loďkách zemřelo na jezeře v Brazílii

Návrat ze svatby se proměnil v horor: Při nehodě autobusu zahynulo nejméně deset lidí!

Rodina se rozloučila s představitelkou paní Černé z Arabely. Na pohřbu nesmělo být víc než deset lidí

V Bohumíně zemřelo při požáru deset lidí: Lidé před plameny skákali z oken

Koronavirus ONLINE: Rekordních 22 479 případů za úterý v ČR. A 84 mrtvých za jediný den

Konkurence pro Helenu Houdovou? Nela Boudová chce pořádat kurzy seberozvoje na Bali

Řidiči – recidivisté, zpozorněte! Navrácení řidičáku vám od dubna prodraží kurzy s terapeutem!

Po pádu skály na turisty zahynulo deset lidí: Žena popsala děsivou scénu!

Evakuace 48 tisíc lidí a deset obětí. Silný cyklon zasáhl Madagaskar, místní mluví o zkáze

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy