Šéf statistiků Dušek řekl, kdy dosáhneme hranice pro rozvolnění. A pochválil Čechy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.03.2021 (18:50)     Sekcia bulvár

Snížit počet nakažených s covidem-19 v nemocnicích na zhruba 3000 je podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška možné zhruba do poloviny dubna. Řekl to ČTK a České televizi. Právě údaj 3000 hospitalizovaných zmiňoval premiér Andrej Babiš (ANO) jako hranici pro možné rozvolňování. Tento týden počty hospitalizovaných s covidem-19 překročily 9000. Počet lidí v nemocnicích by mohl začít klesat příští týden. Průměrný počet nových případů za týden do středy tohoto týdne poklesl proti předcházejícím dnům asi o 2000, tedy zhruba o šest procent. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Blatný proklepne opatření Prymuly a Vojtěcha. A Dušek chce Čechy držet „pod zámkem“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.11.2020 (16:10)     Sekcia bulvar

Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) začíná „vystrkovat růžky“. Co plánuje s ministerstvem dál, řekl ve středu asi dvacítce poslanců na neveřejném jednání zdravotního výboru, kde byla i reportérka Blesk Zpráv. Blatný chce na svém resortu nechat udělat vnitřní audit. Cílem je podle něj pochopit, proč předchozí ministři zaváděli opatření, která zaváděli. V plánu má také vytvořit novou pracovní skupinu pro boj s epidemií. Chce také zavést obdobu tzv. semaforu, který používal jeho předchůdce. Řeč přišla i na možné uvolňování opatření. Šéf statistiků Ladislav Dušek řekl jasně, že alespoň dva týdny se nic nezmění.

 

Obce chtějí informace o „svých“ nakažených. Šéf statistiků Dušek: Návrh už vzniká

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.08.2020 (13:24)     Sekcia bulvar

Šéf ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek navrhne, aby starostové obcí s rozšířenou působností jednou týdně dostávali data o počtu nemocných covidem-19 ve svém obvodu. Dušek to v sobotu řekl ve vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál. O informace kvůli efektivnějšímu nastavení krizových opatření žádal tento týden Svaz měst a obcí (SMO). Starostové dosud podle svazu musí informace zjišťovat z médií či prostřednictvím žádosti podle zákona o svobodném přístupu k informacím na krajské hygienické stanici.

 

3. vlna covidu už v lednu? Dušek má obavy. A zatajovat data o mrtvých prý nechce

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.11.2020 (20:09)     Sekcia bulvar

Byl to právě šéf statistiků ÚZIS Ladislav Dušek, který rozpoutal debatu o tom, zda by se měla zveřejňovat denně čísla obětí s covid-19. Čelil kritice za to, že chce zatajovat data. Dušek to odmítá a vysvětluje, že by bylo ideální je zveřejňovat spíš s několikadenním odstupem. Pro Český rozhlas pak promluvil o tom,  zda po Vánocích či Novém roce přijde do Česka 3. vlna pandemie covid-19. "Vůbec nevěřím období ledna a února, kdy je doba vzepětí všech respiračních infekcí a nemoci. A covid nikam nezmizí," varoval Dušek.

 

Šéf statistiků o covidové situaci v Česku: „Je to v kýblu.“ Nemocnicím hrozí kolaps

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.11.2021 (18:50)     Sekcia bulvar

Čtvrteční převoz necelých dvou desítek pacientů s covidem z jižní Moravy do Prahy zřejmě nebyl zdaleka posledním. S přibývajícím počtem nových případů prudce roste i počet pacinetů v nemocnicích. V nejsložitější situaci jsou právě špitály na jihu Moravy. Jejich kapacity se vyčerpají zřejmě už o víkendu, řekl podle serveru Seznam Zprávy šéf zdravotních statistiků Ladislav Dušek.

 

Česko prolomí hranici pro rozvolnění začátkem května, míní Dušek. Když už nic nezkazí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.04.2021 (16:35)     Sekcia bulvar

Sta případů covidu-19 na 100 000 obyvatel za týden dosáhne Česko podle modelů Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) na začátku května, tedy asi za dva týdny. ČTK a České televizi to dnes řekl ředitel ÚZIS Ladislav Dušek. Za týden to znamená zhruba 10 650 případů celkem, průměrně za den kolem 1500. Nyní je denní nárůst případů zhruba dvojnásobný. Průměrný počet za celou zemi má být zásadní pro další vlnu zmírňování protiepidemických opatření, například otevření obchodů či návrat dalších dětí do škol.

 

PES se mění. Vláda upraví výpočet, konečně začne zohledňovat počet hospitalizovaných

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.01.2021 (16:00)     Sekcia bulvar

Protiepidemický systém PES čekají změny. Ministerstvo zdravotnictví z výpočtu vypustí procento pozitivních testů, nahradí jej podíl hospitalizovaných, kteří nebyli zachyceni během testování. Nový výpočet se bude týkat už dat, která úřady zveřejní ve středu ráno. Na bodovém hodnocení ani stupních pohotovosti se nic nezmění, skóre bude stále od 0 do 100, řekl šéf zdravotních statistiků Ladislav Dušek. Vývoj epidemie v Česku není podle ministra Jana Blatného (za ANO) dobrý a čeká, že pátý stupeň bude platit i v příštím týdnu. Zároveň pochválil očkovací strategii, která je podle něj připravená. Na širokou veřejnost se s očkováním ale dostane později, naočkování pěti milionů lidí Blatný čeká na konci léta.

 

Návrat masy lidí do běžného života? Epidemie na podzim poroste, varuje šéf statistiků Dušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2021 (21:12)     Sekcia bulvar

 S návratem lidí do zaměstnání a dětí do škol začne epidemie covidu-19 růst. Vývoj by ale neměl být tak dramatický jako loni. I při vysoce rizikovém scénáři vývoje by v nemocnicích mohlo být v druhé polovině září kvůli covidu kolem 500 lidí, z toho necelá stovka na jednotkách intenzivní péče. ČTK a České televizi to dnes řekl ředitel Ústavu statistických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek. Letos v březnu, kdy epidemie Česko silně zasáhla, bylo v nemocnicích přes 9000 lidí. Rizikem pro podzim je podle Duška asi 440.000 lidí nad 60 let, kteří nejsou očkováni ani neprodělali onemocnění, a nedostatečná proočkovanost mladší populace.

 

Koronavirus ONLINE: Případů v ČR bude přibývat, předvídá Dušek. A posilující dávka u další vakcíny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2021 (22:00)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta opět zesiluje. Za pondělí přibylo 804 případů covidu.  Na konci října může být podle predikcí Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) při podobné rychlosti šíření epidemie kolem 2000 nových případů prokázané nákazy koronavirem denně, řekl šéf statistiků Ladislav Dušek. A  americká farmaceutická firma Johnson & Johnson (J&J) dnes požádala amerického lékového regulátora FDA o povolení posilovací dávky její vakcíny proti covidu-19. Ta byla na rozdíl od ostatních očkovacích látek původně jednodávková. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Tlačenice na Staromáku po rozvolnění. A šest rizikových krajů v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.12.2020 (15:45)     Sekcia bulvar

Česko od čtvrtka přešlo do třetího stupně protiepidemického systému PES. Skončilo i omezení nočního vycházení, otevřely opět restaurace, obchody i služby. V Praze toho využili lidé i k návštěvě trhů v centru Prahy, kde se tvořily fronty a tlačenice. Počet nových případů covidu klesá pomaleji, někde se skoro zastavil. Rizikové jsou kraje Královéhradecký, Ústecký, Liberecký, Vysočina, Olomoucký a Zlínský, uvedl šéf statistiků Ladislav Dušek. Opatření naopak zpřísňují různé jiné země - a ve Francii sáhli mj. i k odkladu povánočních výprodejů na 20. leden. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 107 případů za neděli v ČR. Připravujeme se na nejhorší, přiznal Dušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2021 (12:35)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku stagnuje. Za sobotu přibylo 133 případů nákazy, za neděli pak 107. Šéf zdravotních statistiků Ladislav Dušek pro iRozhlas uvedl, že srpen zatím vypadá dobře, i tak se ale systém připravuje na nejhorší variantu. České cestovky se bouří proti zařazení Bulharska mezi země s vysokým rizikem nákazy, ze kterých platí přísnější podmínky pro návrat do ČR. Nová klasifikace platí od pondělí, v rámci ní si polepšilo například Turecko. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Blatný a Dušek o koronaviru v Česku: PSA čeká úprava a v nemocnicích bude 7000 lidí?

„Zatajit“, kolik lidí denně zemřelo na covid? Šéf statistiků je pro. „Ale nejsem tak statečný,“ tvrdí

„Zatajit“, kolik lidé denně zemřelo na covid? Šéf statistiků je pro. „Ale nejsem tak statečný,“ tvrdí

ŽIVĚ Blatný k vývoji pandemie: Nemocnice na kraji kapacit, virus se šíří mezi seniory

Blatný chce pro uvolňování v Česku pětistupňový „semafor“. Ministr řekl klíčové parametry

Blatný k vývoji pandemie: Nemocnice na hraně kapacit, virus se šíří mezi seniory

Koronavirus ONLINE: 4363 případů za Štědrý den. Data z Vánoc jsou zkreslená, říká Dušek

Šéf statistiků Dušek: NA OPATŘENÍCH JE TŘEBA TRVAT

Za dva týdny se v Česku nakazilo 400 kantorů. „Učitelé jsou noví horníci,“ říká šéf statistiků

Koronavirus ONLINE: Známý oděvní řetězec končí a Česko je blízko hranice rozvolnění

Tutlání dat o mrtvých s covid-19? Dušek: Zatajovat nic nechceme, lepší by byl odstup

Tutlání dat o mrtvých s covidem-19? Dušek: Zatajovat nic nechceme, lepší by byl odstup

Pod tisíc případů denně do poloviny prosince, předvídá šéf statistiků. Co rozhodne?

Testování ve školách odhalilo jen zlomek nakažených. I tak má smysl, tvrdí šéf statistiků

Koronavirus ONLINE: Vláda probere rozvolnění v kultuře. A očkování pro 45+ příští týden?

Koronavirus ONLINE: 1857 případů za středu v ČR. Vláda probere rozvolnění v kultuře i školy

Delta v Česku brzy převládne, varuje šéf statistiků. A zmínil obavy z podzimu

Koronavirus ONLINE: Nová mutace se šíří Evropou. A rekordní data v ČR jsou zkreslená, tvrdí Dušek

Černý scénář pro Česko: Britská mutace nás vrátí do děsivých podzimní čísel, varuje šéf statistiků

Šéf statistiků prozradil, jak dlouho budou Češi „pod zámkem“. Problém jsou nakažení senioři

Bez vakcín by bylo na JIPkách už tisíc lidí, tvrdí šéf statistiků. A přidal nový scénář pro Česko

Vláda chce pustit Čechy do škol, na pivo i do divadel. Odborníci se zlobí: Neřeší to s námi

Covid se v Česku šíří víc mezi dětmi? Šéf statistiků Dušek vysvětlil, proč to neplatí

Každý desátý pacient na JIP je mladší 50 let. Dušek promluvil i o skrytých statistikách

Vojtěch chce hrozbu nákazy v regionech hlídat „semaforem“. Rizikové skóre je složité

Dovolená v Egyptě? Čirý nerozum, varuje expert. Zmínil „hru s čísly“ i druhou vlnu

Květnový návrat dětí do škol a školek: I Prahu, střední Čechy a Liberecko čeká rozvolnění?

Vojtěch: Covid je epidemie neočkovaných. A šéf statistiků nastínil černý scénář pro podzim

Ministr Válek o rozvolnění: Uleví studentům a zaměstnancům. Do restaurací i neočkovaní?

Vládu čeká střet o rozvolnění. Hamáček zmínil cestu do pekel, Havlíček je optimistický

Rozvolňovat začneme po Velikonocích, naznačil Babiš. „Zkusme to vydržet,“ apeluje na Čechy

Milenci z Pelíšků Eva Holubová a Jaroslav Dušek: Po 21 letech opět spolu!

ŽIVĚ: PES bude štěkat podle nových výpočtů. Ovlivní ho nakažení odhalení až v nemocnicích

Překotné rozvolnění na plážích: Party na Mallorce i davy u moře. Hrozí facka v září?!

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy