Prymula v Blesku kritizoval: Odvolání Blatného mělo přijít dřív. Co radil Zemanovi?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.04.2021 (05:01)     Sekcia bulvár

Už během ministrování Jana Blatného se epidemiolog Roman Prymula netajil tím, že na řešení koronavirové epidemie mají oba odborníci dosti rozdílné názory. Kritikou na jeho adresu nešetřil ani v pořadu Epicentrum. Prozradil také, s čím radil prezidentu Milošovi Zemanovi i kde se nechával stříhat během pandemie. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Rozvolňování po Velikonocích? Babiš to naznačil, Hamáček varuje. Havlíček: Přesně to nevíme

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.03.2021 (20:48)     Sekcia bulvar

Výměna ministrů není ani přes tlak prezidenta Zemana aktuální, české zdravotnictví krizovou situaci zvládá, rozvolnění by mohlo přijít po Velikonocích - to jsou vzkazy, které dnes vyslal premiér Andrej Babiš (ANO). Reagoval na dotazy, zda měla tvrdší opatření přijít dřív. Ale také právě na tlak na odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO).

 

Prymula peskoval vládu za zpozdilá opatření: Měla přijít o 14 dní dřív. Další půlrok omezení!

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.11.2021 (12:05)     Sekcia bulvar

„Opatření určitě nejsou přijata včas, vidíme, že akcelerace je obrovská, měla být přijata před čtrnácti dny,“ soudí epidemiolog Roman Prymula o sadě opatření zaváděných vládou v demisi Andreje Babiše (ANO). Ta od pondělí zamezí přístup neočkovaných k volnočasovým aktivitám, sportu, ale i do restaurací. Prymula to uvedl v Partii na CNN Prima News. Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) není pro zavádění povinného očkování proti covidu-19 z pragmatických i morálních důvodů.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš dal Zemanovi návrh na odvolání Prymuly. A jméno jeho nástupce

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.10.2020 (17:00)     Sekcia bulvar

Víc než údaje o mrtvých a nově nakažených teď v souvislosti s koronavirem hýbou Českem informace o ministrovi zdravotnictví Romanu Prymulovi (za ANO). Ten měl ve středu večer schůzku v uzavřené restauraci na Vyšehradě s šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a šéfem ostravské fakultní nemocnice Jiřím Havrlantem. Opozice má jasno, Prymula má skončit, to chce i koaliční ČSSD. Premiér Andrej Babiš (ANO) předal prezidentovi Miloši Zemanovi návrh na odvolání Prymuly i životopis kandidáta na nového ministra. Jeho jméno neřekl. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Zeman jmenoval Blatného ministrem. „Nechoďte na Vyšehrad, je tam nebezpečno,“ radil

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.10.2020 (12:25)     Sekcia bulvar

Zpěvák a právník, pak plukovník a epidemiolog, nyní dětský hematolog. Po Adamu Vojtěchovi (za ANO) a 38 dnech Romana Prymuly (za ANO) dostal resort zdravotnictví na starosti náměstek z brněnské nemocnice Jan Blatný. V poledne ho jmenoval prezident Miloš Zeman a pak Blatný zamířil na ministerstvo, které převezme od Prymuly (za ANO) a poprvé promluví k novinářům a veřejnosti. Prymula post opustil poté, co v pátek v deníku Blesk Češi spatřili jeho fotografie, jak v nočních hodinách opouští restauraci a usedá do auta bez roušky. Prymula to považuje jen za politickou chybu, opatření pro boj s epidemií podle svých slov neporušil.

 

Čekáme na tiskovku: Zeman jmenoval Blatného. „Nechoďte na Vyšehrad, je tam nebezpečno,“ radil

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.10.2020 (13:00)     Sekcia bulvar

Zpěvák a právník, pak plukovník a epidemiolog, nyní dětský hematolog. Po Adamu Vojtěchovi (za ANO) a 38 dnech Romana Prymuly (za ANO) dostal resort zdravotnictví na starosti náměstek z brněnské nemocnice Jan Blatný. V poledne ho jmenoval prezident Miloš Zeman a pak Blatný zamířil na ministerstvo a poprvé promluví k novinářům a veřejnosti. Sledujte živě tiskovou konferenci. Prymula post opustil poté, co v pátek v deníku Blesk Češi spatřili jeho fotografie, jak v nočních hodinách opouští restauraci a usedá do auta bez roušky. Prymula to považuje jen za politickou chybu, opatření pro boj s epidemií podle svých slov neporušil.

 

Babiš navrhl kvůli Zemanovi posunout termín oslav 28. října. Prymula má pozvánku „jen ústní“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.10.2021 (10:55)     Sekcia bulvar

Loni překazila oslavy 28. října pandemie koronaviru, letos covid sílí na podzim zas, do toho ale leží prezident Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemonici (ÚVN). Premiér Andrej Babiš (ANO) proto navrhl, aby se oslavy 28. října nekonaly ve standardním termínu ani letos, pro CNN Prima News zopakoval svůj názor, který už dříve řekl Blesku - premiér za prezidenta vyznamenání předávat nechce. Seznam oceněných, který obdrží od prezidentské kanceláře, ale Babiš ve středu kontrasignuje. Pozvánky pro hosty z Hradu na ceremoniál 28. října zatím zřejmě neodešly, například epidemiolog a hraní poradce Roman Prymula, který si má přijít pro loňské ocenění, ji zatím ale dostat aspoň ústně.

 

Pavučina mlžení a lží: Tohle předvedli Prymula a Faltýnek po odhalení papalášské schůzky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.10.2020 (22:40)     Sekcia bulvar

Klidně rezignuji… anebo ne, neodstoupím. Tak by se dala shrnout reakce ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) na zjištění Blesku, že se potuloval ve večerních hodinách „nahoře bez“ a ještě na místech, na která by měl jen usedat prach. Od pátečního rána navíc od aktérů schůzky zaznívaly rozporuplné informace. Zatímco ráno ještě místopředseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek hovořil o hospodě a Prymula o restauračních prostorách, odpoledne ministr trdil, že se jednalo o Vyšehradskou kapitulu. Škoda, že si ale na setkání nevzpomíná samotná kapitula. Probošt dokonce uvedl, že restaurací by se dostal leda do špajzu, ne do kapituly. Premiér Andrej Babiš (ANO) po jednání s prezidentem Milošem Zemanem oznámil, že hlava státu dostala návrh na odvolání ministra zdravotnictví i životopis nástupce - zřejmě Jana Blatného, jak uvedly Lidovky.cz. Podívejte se na časovou osu Prymulova pádu.

 

„Výrok choromyslného starce.“ Zeman volá po odstřelení Blatného, Kalousek a spol. zuří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.03.2021 (15:27)     Sekcia bulvar

Opozice se opřela do prezidenta Miloše Zemana kvůli jeho požadavku odvolat ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Zemanovi se nelíbí jeho postoj k ruské vakcíně Sputnik V. K Blatnému má opozice svoje výhrady, ale ne kvůli Sputniku. Podle předsedy ODS Petra Fialy pandemii nezvládá. Šéfka TOP 09 míní, že pokud by Zemanovi premiér Andrej Babiš (ANO) vyhověl, ukázal by mu, jaký je slaboch. Přisadili si i další. Ozval se i Zemanův kritik a exposlanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

 

Nového ministra vybíral PR tým ANO, říká politolog. A zmínil Blatného přešlapy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.04.2021 (17:50)     Sekcia bulvar

Spekulace o svém odvolání Jan Blatný (za ANO) odrážel řadu týdnů. Naposledy v úterý večer na tiskové konferenci po jednání vlády. Přesto se Česko ve středu ráno probudilo do dne, kdy skončil třetí ministr zdravotnictví za šest měsíců. Podle politologa Lukáše Valeše ale není hlavním důvodem Blatného neochota očkovat v Česku neschválenou vakcínou Sputnik V. V pořadu Epicentrum Blesku řekl, že výměna klíčového ministra souvisí spíš s PR strategií hnutí ANO před podzimními parlamentními volbami.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš dal Zemanovi návrh na odvolání Prymuly. A 5000 hospitalizovaných

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.10.2020 (18:10)     Sekcia bulvar

Premiér Andrej Babiš (ANO) dal prezidentovi Miloši Zemanovi životopis nástupce Romana Prymuly (za ANO) - zatím beze jména, setkat by se měli v úterý. Prymula měl ve středu večer schůzku v uzavřené restauraci na Vyšehradě s šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a šéfem ostravské fakultní nemocnice Jiřím Havrlantem. A vycházel z ní bez roušky. Pandemii v Česku zatím dál postupuje, v nemocnicích je s koronavirem přes 5000 lidí. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Vysíláme: Jak Prymula v Riu bodoval na Czech Press Photo. Porotkyně nejen o úspěchu Blesku

„Fatální chyba,“ pustila se do Prymuly Schillerová. A řekla, proč věří Zemanovi

Epicentrum: Jak Prymula v Riu bodoval na Czech Press Photo. Porotkyně nejen o úspěchu Blesku

Prymula po fotbalové aférce: Potřetí se NEVRÁTÍM!

Prymula prozradil, kdy skončí. A dál se hájí: „Roušku jsem neměl dvě sekundy“

Babiš o konci Prymuly: Zeman přijme v úterý jeho nástupce. Lékaře se zkušeností z ciziny

Babiš míří za Zemanem: Projednají i osud Blatného? Je to moje kompetence, mlží premiér

Vakcíny proti covidu zmrzly? U Blatného to popřeli, Prymula připustil potíž s AstraZeneca

Prymula v Blesku o opičích neštovicích: Šířit se mohou kdekoliv! Najde se hyperšiřitel?

Prymula sáhne Zemanovi na jeho chloubu: Předávání metálů? Ceremoniál 28. října omezíme

Návod na Vánoce: S respirátorem ke kaprovi se salátem či za babičkou. WHO i Blatný radí lidem

Koronavirus ONLINE: Prymula promluvil o návratu na ministerstvo. A Babiš hlásí nadějný lék

Prymula odmítl Babišovu nabídku. Řekl, proč nechce být zmocněncem pro očkování

Prymula sáhne Zemanovi na jeho chloubu: Předávání metálů? Ceremoniál 28. října není vhodný

Babiš podepsal seznam vyznamenaných. Kvůli Zemanovi ale chce posunout termín oslav 28. října

Prymula po tlaku Blesku vyrukoval proti strachu Čechů. A jak je to s chřipkou a covidem?

Živě: Zeman jmenuje Blatného ministrem, Babiš ho uvede na úřad a Prymula si dá pohov

Prymula končí, na Blatného čeká Zeman. Babiš uvede v krizi třetího ministra

Prymula prozradil detaily ze svatby dcery na zámku. Byl za sponzora, zmínil obavy

Konec Blatného? Jen „drby“, říkal u Moravce Vondráček z ANO. Prymula prý o ničem neví

Prymula se stal poradcem Zemana? Hrad ho umístil na seznam spolupracovníků prezidenta

Prymula jako nechtěné dítě, kterému Babiš nadržuje. Proč s ním ministři mají problém?

„Roušku jsem neměl dvě sekundy,“ tvrdí Prymula. Připustil, že skončí sám

Uzavírka tří okresů ČR: Mělo to přijít dřív, říká primář a zmínil apokalypsu ve špitálu

S covidem se u Izraelců radil i Prymula. Zeman a Babiš psali dopisy, Petříček měl jednání

Expartner Erbové to má za pár! Gulaši se pochlubil láskou s těhotenským bříškem

Uzavírka tří okresů ČR: Mělo to přijít dřív, umírají nám rodiče i kamarádi, zní z Chebu

Prymula v Blesku: „Covidária“ se možná vrátí. Celoplošná opatření ale neočekávám

Výměna Blatného? Opozice až na komunisty varuje před Sputnikem, Hamáček zmínil odborníka

Zemanovi chtějí rozmluvit 28. říjen Babiš a Hamáček. Ovčáček odmítl „party vyvolených“

Prymula v Blesku: O novinkách v uvolnění v Česku, letních dovolených i 2. vlně pandemie

Prymula se pustil do Blatného: Rozvolnění byla chyba. A zmínil očkování jako při „pásové výrobě“

Epicentrum: Zemanem prosazovaný Sputnik V. Expert o tom, jak si vakcína stojí v Rusku

Hejtmani cupují Blatného plán na zákaz cestování mezi kraji. Těžko by se i vymáhal, varují

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy