Lídři EU se shodli na postupu proti zdražování energií. Závěry nejdřív blokoval Babiš

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2021 (23:50)     Sekcia bulvár

Po více než čtyřhodinové debatě se ve čtvrtek prezidenti a premiéři zemí Evropské unie shodli na společném postupu, jak se vyrovnat s rychle rostoucími cenami energií. Závazné závěry summitu nejprve zablokoval český premiér Andrej Babiš (ANO), který požadoval regulaci trhu s emisními povolenkami (ETS). Řada lídrů však podle diplomatických zdrojů nechtěla připustit příliš velké zásahy do trhu a do společného prohlášení nakonec přibyla výzva Evropské komisi, aby prověřila fungování ETS. Summit také chce, aby komise připravila dlouhodobější opatření k zajištění „dostupných cen“ energie a snížení závislosti na jejím dovozu. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Lídři EU se shodli na postupu proti zdražování energií. A Babiš uspěl s jádrem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.10.2021 (19:30)     Sekcia bulvar

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se během dvoudenního summitu v Bruselu shodli na společném plánu, jak se vyrovnat s rychlým růstem cen energií a jeho dopadem na obyvatele. Domluvili se také na posílení ochrany vnějších hranic unie či na přípravě dalších sankcí vůči běloruskému režimu dopravujícímu k unijním hranicím migranty. Bez jasného závěru skončilo naproti tomu jednání o tom, jak přimět Polsko k dodržování unijního práva.

 

Babiš s Hamáčkem dorazili za Zemanem. Chtějí odvolání šéfa antimonopolního úřadu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.09.2020 (14:00)     Sekcia bulvar

S návrhem na odvolání předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje dorazili v úterý za prezidentem Milošem Zemanem na zámek v Lánech premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Lídři koaličních stran se na postupu shodli koncem července, podle zákona o odvolání rozhoduje po návrhu vlády prezident.

 

Milion „Pfizerů“ pro Česko z Izraele: Babiš chce očkování urychlit půjčkou, sází i na Maďary

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.06.2021 (13:20)     Sekcia bulvar

Česko chce současný nedostatek vakcín proti covidu-19 částečně vyřešit získáním až milionu dávek preparátu firem Pfizer/BioNTech od Izraele a dodávkou z Maďarska. Prohlásil to v pátek český premiér Andrej Babiš (ANO), který ve čtvrtek o dalším postupu očkování jednal se šéfy dalších zemí Evropské unie na bruselském summitu EU. Lídři se shodli na tom, že podmínkou bezpečného uvolňování restrikcí a otevírání hranic v letní turistické sezóně je i s ohledem na šíření nakažlivější mutace delta rychlé pokračování vakcinace.

 

Babiš a Hamáček s respirátory dorazili za Zemanem v roušce. Skončí šéf antimonopolního úřadu?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.09.2020 (14:25)     Sekcia bulvar

S návrhem na odvolání předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje dorazili v úterý za prezidentem Milošem Zemanem na zámek v Lánech premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) - oba s respirátory FFP 2. Lídři koaličních stran se na postupu shodli koncem července, podle zákona o odvolání rozhoduje po návrhu vlády prezident, který měl na schůzce roušku.

 

Živě: Babiš, Hamáček a Zeman řešili konec šéfa antimonopolního úřadu. Odvolá ho prezident?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.09.2020 (15:29)     Sekcia bulvar

S návrhem na odvolání předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje dorazili v úterý za prezidentem Milošem Zemanem na zámek v Lánech premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) - oba s respirátory FFP 2. Lídři koaličních stran se na postupu shodli koncem července, podle zákona o odvolání rozhoduje po návrhu vlády prezident, který měl na schůzce roušku. Výsledky sledujte živě na Blesk.cz

 

Lídři EU i s Babišem řešili zdražování energií. A našli mezery v jednotné obraně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.10.2021 (09:05)     Sekcia bulvar

Evropská unie musí jednat v obranné a bezpečnostní politice aktivněji a samostatněji. Zároveň však má dbát na udržení a rozvoj partnerství se Spojenými státy a dalšími spojenci v NATO. Po neformálním jednání prezidentů a premiérů členských zemí, které  konkrétní závěry nepřineslo, to uvedl předseda Evropské rady Charles Michel. Hlavy členských státu v obranné a bezpečnostní politice shodu nenašli. Tématem bylo i posilování společné obrany či o budoucích vztazích s Čínou, rozdílné názory jednotlivých lídrů však pracovní večeře ve Slovinsku nesjednotila. Několik politiků včetně českého premiéra Andreje Babiše (ANO) krátce hovořilo o potřebě společně řešit růst cen energií, na větší debatu však nedošlo.  

 

Lídři EU nad ránem přijali kroky ke snížení cen energií: Fiala to má za úspěch. Orbán si dohodl výjimku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2022 (10:52)     Sekcia bulvar

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se dnes nad ránem shodli na opatřeních proti vysokým cenám energií. Po zhruba desetihodinovém jednání to oznámil předseda Evropské rady Charles Michel. Série dohodnutých kroků má podle něj snížit ceny energií, zajistit bezpečnost dodávek a omezit spotřebu. Lídři podpořili dobrovolné společné nákupy plynu či mechanismus cenové korekce v případě mimořádného zdražení. Případné zastropování ceny plynu, na něž mají členské země stále různé názory, spojil summit se splněním několika podmínek. Na začátku jednání se k nim na dálku připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Maďarsko si na čtvrtečním summitu v Bruselu zajistilo výjimku z cenového stropu, který se na dovážený zemní plyn chystá zavést. Summit pokračuje ve středu, lídři by se měli shodnout na společné reakci na stupňující se ruskou agresi a další podpoře Ukrajiny,  proberou i další zahraničněpolitická témata včetně vztahů s Čínou.

 

Fiala s lídry EU: Nad ránem přijali kroky ke snížení cen energií. Kompromis se ale hledal těžko

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2022 (07:01)     Sekcia bulvar

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se dnes nad ránem shodli na opatřeních proti vysokým cenám energií. Po zhruba desetihodinovém jednání to oznámil předseda Evropské rady Charles Michel. Série dohodnutých kroků má podle něj snížit ceny energií, zajistit bezpečnost dodávek a omezit spotřebu. Lídři podpořili dobrovolné společné nákupy plynu či mechanismus cenové korekce v případě mimořádného zdražení. Případné zastropování ceny plynu, na něž mají členské země stále různé názory, spojil summit se splněním několika podmínek. Na začátku jednání se k nim na dálku připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Summit pokračuje ve středu, lídři by se měli shodnout na společné reakci na stupňující se ruskou agresi a další podpoře Ukrajiny,  proberou i další zahraničněpolitická témata včetně vztahů s Čínou.

 

„Absolutní selhání vlády.“ Bartoš čelil zlobě za zdražování energií, Havlíček mluvil o katastrofě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.11.2023 (15:36)     Sekcia bulvar

Hádky o zdražování energií kvůli návrhu ERÚ, který má zvednout regulovanou složku ceny energií, pokračovaly v neděli hned na několika frontách. V Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News se střetli Ivan Bartoš (Piráti) a Tomio Okamura (SPD), který postup vlády v souvislosti s cenami energií označil za absolutní selhání. Zdražení má zasáhnout jak část domácností, tak výrazně i velké průmyslové provozy. Kvůli stejnému tématu se pak v Otázkách Václava Moravce později pohádali Karel Havlíček (ANO) a Martin Kupka (ODS). Havlíček tvrdil, že vláda nemusí házet zvýšené platby na lidi, Kupka vládní postup hájil. ANO slibuje kvůli zdražování energií další „peklo ve Sněmovně“. 

 

Fiala s lídry v EU řeší drahé energie: Nad ránem se dohodli na opatřeních proti jejich vysokým cenám

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2022 (06:46)     Sekcia bulvar

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se dnes nad ránem shodli na opatřeních proti vysokým cenám energií. Po zhruba desetihodinovém jednání to oznámil předseda Evropské rady Charles Michel. Série dohodnutých kroků má podle něj snížit ceny energií, zajistit bezpečnost dodávek a omezit spotřebu. Lídři podpořili dobrovolné společné nákupy plynu či mechanismus cenové korekce v případě mimořádného zdražení. Případné zastropování ceny plynu, na něž mají členské země stále různé názory, spojil summit se splněním několika podmínek. Na začátku jednání se k nim na dálku připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Summit pokračuje ve středu, lídři by se měli shodnout na společné reakci na stupňující se ruskou agresi a další podpoře Ukrajiny,  proberou i další zahraničněpolitická témata včetně vztahů s Čínou.

Očkování v O2 areně? Babiš chce nejdřív prověřit kapacitu stávajících center, pak se rozhodne

Epicentrum: Havlíček o zdražování energií, konci Bohemia Energy i volbách. Má být Babiš prezidentem?

ŽIVĚ: Havlíček o zdražování energií, konci Bohemia Energy i volbách. Má být Babiš prezidentem?

Vysíláme: Drahé energie a jednota EU. Zlevní nám unijní postupy účty za energie?

Síkela pro Blesk o drahých energiích: Domácnostem uleví úsporný tarif. Kdy vznikne?

Babiš plísnil vládu na schůzi ke zdražování energií i benzinu. „Semlel, co mohl,“ divil se ministr

Fiala vytáhl deštník proti drahotě. Lidé mají zjistit, kdy a jak žádat o pomoc při zdražování

Inflace znovu láme rekordy: ZDRAŽOVÁNÍ NEKONČÍ!

„Čeká nás těžká zima.“ Fiala u zdražování energií odmítl plán Babišovy vlády. Co chce dělat?

Boj proti zdražování potravin: Porušují prodejci zákon?

Dohady kolem energií ovládly závěr summitu v Praze. „Na zimu jsme připraveni lépe,“ věří lídři EU

Hádky kolem energií ovládly závěr summitu v Praze. „Na zimu jsme připraveni lépe,“ věří lídři EU

Zdražuje i poslední velký dodavatel elektřiny v Česku. E.ON navýší ceny o 17 procent

Babiš přál Zemanovi v Lánech k narozeninám. Řešili zdražování i drahé emisní povolenky

Italské obce protestují proti zdražování energií. Na noc vypnou osvětlení radnic a památek

Sněmovna bude řešit vysoké ceny energií i pomoc podnikatelům. Mimořádnou schůzi prosadilo ANO

Babiš zmínil u krachu Bohemia Energy šmejdy. Dopad zdražení energií má zbrzdit nulová DPH

„Čeká nás těžká zima.“ Fiala u zdražování energií odmítl plány vlády, Havlíček ho „školí“

Europoslanec Niedermayer: Daří se zajistit dodávky energií pro Evropu. Češi umí šetřit plyn, elektřinu ne

ŽIVĚ: Čechy drtí vysoké ceny energií. Maláčová poradí, kde a jak získat pomoc

Lídři EU se shodli na odstřižení od ruské ropy! Přehledně: Jak vypadají nové sankce a embargo

Fiala po návštěvě v Lánech: Se Zemanem se shodli, že energetická krize překročila nejhorší očekávání

Zdražování pociťuje velmi silně třetina Čechů. Jdou víc po slevách, omezí útratu v hospodě i za kulturu

Lídři EU se shodli na odstřižení od ruské ropy! Embargo se dotkne dvou třetin dovozu

„Postavíme ekonomiky na nohy.“ Lídři EU i s Babišem odklepli nová pravidla rozpočtu

Babiš vrací Fialovi úder: Nejprolhanější premiér. Dukovany blokovala pětikoalice, hlavně Piráti

ŽIVĚ: Závěr supersummitu v Praze. Fiala prozradí, o čem lídři na Hradě diskutovali

V Česku roste inflace: V červnu byla nejvyšší skoro za 30 let. Jurečka s experty probral reakce na zdražování

Šéfka komunistů Konečná je chce vytáhnout z povolební bídy: Boj proti drahotě i propouštění

Noční jednání v Bruselu: Fiala vyrazil řešit drahý plyn i strop, EU složitě hledá shodu

Politiky čeká štědrý nový rok. O kolik si polepší Zeman, Fiala, Pekarová nebo Babiš?

Češi na pokraji chudoby kvůli drahým energiím: Maláčová popíše, kde a jak získají pomoc

Lídři v Bruselu řeší bič na vysoké ceny plynu, Fiala žádá strop. Promluvil i Zelenskyj

Černý scénář: Hrozí četné krachy dodavatelů energií, varuje expert. Jak porostou ceny?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy