Případů covidu přibývá, ale nová opatření nejsou třeba. Pro koho bude čtvrtá dávka očkování?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.07.2022 (13:45)     Sekcia bulvár

S příchodem léta lidé myslí hlavně na dovolenou, děti na prázdniny, koupaliště a tábory. Jenže epidemie koronaviru v uplynulém týdnu v Česku výrazně zrychlila. Laboratoře odhalily 5680 nových případů, o 2400 více než minulý týden. V každém dni tohoto týdne zatím přibylo více než 1000 případů, což se před tím stalo naposledy na začátku května. Jak to vypadá s epidemiologickou situací v Česku, nastínila hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová a náměstek ministra zdravotnictví Josef Pavlovic (Piráti). Ten radí nosit roušky ve zdravotnictví a přeočkování. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Přehledně: Opatření proti koronaviru od pátku přitvrdila. Co se mění v Česku a Slovensku?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.07.2021 (08:40)     Sekcia bulvar

Od pátečního rána začínají v Česku platit dvě nová mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví. Nově už nebude pro prokázání bezinfekčnosti, stačit jedna dávka očkování proti covidu-19. Bude nutné mít kompletní očkování s dvoutýdenním odstupem. Druhou novinkou je, že lidé kteří neprodělali covid-19 v posledním půl roce nebo nemají dokončené očkování, musí od 9. července při návratu ze zahraniční dovolené v zaměstnání předložit negativní test. Pokud tak neučiní, zaměstnavatel je nesmí zaměstnavatel pustit na pracoviště. A Slovensko až na výjimky zavedlo karanténu pro cestující, jež nejsou očkováni proti covidu-19. Čechům do 9. srpna stačí na cestu první dávka vakcíny.

 

Koronavirus ONLINE: Výrazný nárůst hospitalizací v Česku. A zpřísnění v Rakousku i Slovinsku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.09.2021 (23:20)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta posiluje, za neděli přibylo 138 nových případů. V nemocnicích je 113 pacintů, což je nejvíc od 17. června. Rakousko od středy prodlužuje z 270 na 360 dní dobu, po kterou bude uznávat platnost očkování proti covidu-19. K 15. září se zpřísňuje opatření pro lidi, kteří nejsou proti covidu-19 očkovaní, jde třeba o povinný respirátor FFP2 v obchodech. Opatření výrazně zpřísňuje i Slovinsko. Doklad o očkování, potvrzení o prodělané nemoci nebo negativní test na covid-19 budou od středy vyžadovány téměř na všech veřejných místech. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Nejvíc hospitalizovaných od poloviny června v ČR. A Rakousko přitvrzuje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.09.2021 (17:25)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta posiluje, za neděli přibylo 138 nových případů. V nemocnicích je 113 pacintů, což je nejvíc od 17. června. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve svém internetovém pořadu uvedl, že covid končí, lidé mají radost a sám byl na koncertě Michala Davida, kde bylo 9000 lidí. Rakousko od středy prodlužuje z 270 na 360 dní dobu, po kterou bude uznávat platnost očkování proti covidu-19. K 15. září se zpřísňuje opatření pro lidi, kteří nejsou proti covidu-19 očkovaní, jde třeba o povinný respirátor FFP2 v obchodech. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Adept na ministra zdravotnictví Válek o covidu v ČR: Bude potřeba asi i čtvrtá dávka vakcíny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.11.2021 (05:00)     Sekcia bulvar

Očkování proti covidu může být přeci jen pro některé odborné skupiny pracovníků povinné. V rozhovoru pro Blesk Zprávy to připustil pravděpodobný příští ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Na všechny navíc zřejmě čeká třetí dávka vakcíny. A budoucí ministr nevyloučil pro některé lidi také dávku čtvrtou. Válek navíc prozradil, jaké plány má s hlavní hygieničkou Pavlou Svrčinovou, která by mohla mít novou funkci. O víkendu Válek obhájil post místopředsedy TOP 09 a prozradil, s čím chce ve straně pohnout.

 

Nová opatření kvůli covidu! Dnes o nich jedná vláda...

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     05.11.2021 (05:00)     Sekcia bulvar

Nová opatření proti covidu má už dnes projednat vláda. Jde hlavně o úpravu pravidel na hromadných akcích, ale třeba i během zimní sezony. A také hygienici prozradili, kdy by mohl nastat další lockdown.

 

Válek: Očkování 4. dávkou proti covidu začne v pondělí. Pro koho bude určená?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.07.2022 (13:24)     Sekcia bulvar

Laboratoře v Česku odhalily ve čtvrtek 1711 nových případů koronaviru. Je to opět mezitýdenní nárůst, a to zhruba o 160 nakažených. V nemocnicích je s covidem poprvé od května více než 400 lidí. Ačkoliv se nezvyšuje počet pacientů v těžkém stavu, je jasné, že letní vlna covidu naplno udeřila. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) proto oznámil, že od pondělí bude spuštěno očkování 4. dávkou. Bude určena pro všechny osoby nad 18 let, kterým od 3. dávky uběhly čtyři měsíce. 

 

„Zpřísnění opatření nepomůže.“ Prymula vyzdvihl kompenzace a má mít na starosti očkování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.12.2020 (14:10)     Sekcia bulvar

Opatření proti šíření covidu-19 nejsou podle bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly dost silná. „Zpřísnění ale nepomůže, protože se nebude respektovat,“ řekl v České televizi. Naopak pomoci by v současné době mohly kompenzace, směřovat by měly k lidem v karanténě i ekonomice. Vláda bude v pondělí odpoledne rozhodovat o zpřísnění protiepidemických opatření ze třetího na čtvrtý stupeň. Obchody ale dál zůstanou otevřené. Prymula také uvedl, že by se mohl stát vládním zmocněncem, který by měl na starosti očkování proti covidu-19. ČT řekl, že o tom s Babišem hovořili.

 

Koronavirus ONLINE: Nových případů v ČR znovu přibývá. A důležitá změna u očkování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.06.2021 (14:09)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve středu ale případů oproti předchozímu týdnu mírně přibylo. Laboratoře jich potvrdily 161, minulou středu jen 128. Hygienici nabádají k opatrnosti hlavně Pražany. Počty nových případů covidu v Praze od poloviny minulého týdne přestaly klesat a pozvolna stoupají. Od pátku se mohou lidé nechat očkovat i dříve než 90 dní po prodělání covidu-19. Dosavadní lhůtu, která jim bránila v rezervaci termínu očkování, ministerstvo zrušilo. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 493 případů za pondělí v Česku. Dál přibývá i hospitalizací

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.09.2021 (08:35)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta sílí, za pondělí přibylo 493 nových případů, o čtvrtinu více než před týdnem. V nemocnicích je 139 pacientů. Ministerstvo zdravotnictví plánuje, že antigenní testy u lidí s podezřením na covid nově začnou provádět praktičtí lékaři. A Rakousko od středy prodlužuje z 270 na 360 dní dobu, po kterou bude uznávat platnost očkování proti covidu-19. Opatření výrazně zpřísňuje i Slovinsko. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Neočkovaným se v Česku zavřou i sportovní haly. A přísný metr na „lyžáky“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.11.2021 (18:20)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za čtvrtek testy odhalily v Česku dalších 13 374 případů covidu. Od pondělí budou v Česku zavedena opatření vycházející z tzv. bavorského modelu, který ruší uznávání všech testů. Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) vrátila do hry plošné testování, týkat se bude škol i firem a předpokládá, že opatření budou trvat až do konce února. Na vnitřní sporty bude možné jít od pondělí jen s očkováním či po covidu, nová opatření budou i pro skiareály, dotknout se i školních lyžařských kurzů. Povinnost předložit doklad o očkování, prodělané nemoci nebo negativním PCR testu ne starším 72 hodin tu bude i pro žáky ve věku 12 až 18 let. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

3. dávka a mixování: Viroložka Tachezy řekla, zda je po AstraZenece vhodná jiná vakcína

Koronavirus ONLINE: Neočkovaným se v Česku zavřou i sportovní haly. A nová opatření čekají lyžaře

Prymula se po nárůstu případů obul do vlády: Opatření nestačí. Kde se covid šíří?

Vzkazy neočkovaným z Národky: Prosba Pekarové a Fiala o důchodcích. Drahoš jde na 3. dávku

Koronavirus ONLINE: 75 případů v ČR za neděli. A nepříjemné novinky pro dovolenkáře

Nová opatření vlády: Omezení obchodů na Vánoce i silvestrovských večírků, 3. dávka pro 30+

Dovolená není důvodem k odložení druhého termínu očkování, varuje hlavní hygienička

Třetí dávka v Česku je zatím pro osm lidí. Ale do konce roku jich bude mít nárok už milion

Do Bulharska na dovolenou už po první dávce vakcíny? Kulhánek lobbuje v Sofii

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka vakcíny na zimu? A 29 948 mrtvých i zpomalení očkování v ČR

Češi do Bulharska na dovolenou už po první dávce vakcíny? Kulhánek lobboval v Sofii

Koronavirus ONLINE: Vláda bude řešit zavřené hospody, mladé očkování zatím moc netáhne

Koronavirus ONLINE: Očkování v Česku zpomaluje. A nepříjemné novinky pro dovolenkáře

Koronavirus ONLINE: 755 případů za úterý v ČR. U Válka chystají novou očkovací kampaň

Koronavirus ONLINE: 592 případů za středu v ČR. U Válka chystají novou očkovací kampaň

Třetí dávka očkování nově po půl roce: Do konce října bude mít nárok milion Čechů

Koronavirus ONLINE: Mrtvých a potíží v KLDR přibývá. A pouhých 143 případů za sobotu v ČR

Očkování proti covidu: Třetí dávka na západě začíná být povinná, Africe chybí vakcíny i na první

Koronavirus ONLINE: Kompletní očkování má 60 procent Čechů. A 11 514 případů za pondělí

Vojtěch vyvrací mýty: Očkovaní nejsou infekční jako neočkovaní. A neplodnost po vakcíně?

Koronavirus ONLINE: Aspoň jednu dávku očkování má 60 procent Čechů. A 11 514 případů za pondělí

Nová opatření přehledně: Dva testy týdně v práci, jeden ve škole. A upravená pravidla karantén

Koronavirus ONLINE: 4992 případů na Silvestra v ČR. Fiala slíbil přiměřená opatření

Protesty v Česku i ve světě: Křik, dým i nacistická hesla. Sobota patřila odpůrcům očkování

Koronavirus ONLINE: Dva miliony vpichů v Česku. A možnost setkání až 20 lidí Arenberger zarazí

Koronavirus ONLINE: 65 podezřelých úmrtí po očkování v Česku. A spor o vakcíny

Koronavirus ONLINE: 541 případů za středu v ČR. A očkování u mladých netáhne

Koronavirus ONLINE: 1088 případů na Nový rok v ČR. Fiala slíbil přiměřená opatření

Detaily očkování Čechů proti covidu: Vakcíny pro 6,9 milionů lidí. Kdo bude první na řadě?

Čtvrtá dávka už je tu: Dostanou ji onkologičtí pacienti a lidé s AIDS v Brazíliip

Třetí dávka za tři měsíce: Izrael zkracuje interval očkování, se čtvrtou dávkou ale vyčkává

Vakcína od Pfizeru: Druhá dávka už za 3 týdny

Čtvrtá dávka už je tu: Dostanou ji onkologičtí pacienti a lidé s AIDS v Brazílii

Koronavirus ONLINE: Vojtěch žádá rodiče o očkování dětí. A 197 případů za čtvrtek

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy