Testovali jsme sušené hovězí maso: Dodržují výrobci sliby na obalech?
Zdroj: blesk.cz 13.10.2022 (06:00) bulvár
Svačina bohatá na bílkoviny nebo zdravý snack, když vás honí mlsná. Je sušené maso (jerky) z obchodů opravdu takové? Kolik hovězího najdete v prodávaných baleních? celý článek
Testovali jsme uzené maso: Který výrobce šidí? Jaké je nejchutnější?
Zdroj: blesk.cz 23.07.2020 (05:00) bulvar
Uzené maso neurčují žádné speciální předpisy. Ačkoli má v názvu slovo maso, jeho obsah může být různý. Jak velký rozdíl mezi podíly masa byl mezi testovanými výrobky, vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátek.
Hovězí líčka podle šéfkuchaře! A další masové speciality pro zahřátí!
Zdroj: blesk.cz 21.01.2021 (13:00) bulvar
V zimě potřebujeme vydatná jídla, o tom není pochyb. A šéfkuchař Josef Tydlačka z Velkých Karlovic má jasno: „Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou má specifickou neodolatelnou chuť – maso získá vůni zeleniny a zelenina zase vůni masa. Je to ideální pokrm do zimy a studeného počasí.“
Testovali jsme šunky pro děti: Jak si s námi výrobci »hrají«?
Zdroj: blesk.cz 18.08.2021 (08:51) bulvar
Lákavý obal, mnohdy vyšší cena a přísliby, které u obyčejných šunek na etiketě nenajdete. Jsou šunky pro děti opravdu tak speciální, jak výrobci slibují? To se dočtete už v pátečním testu Blesku!
Ugrilovat hovězí steak není žádná věda, to spíš spálíte kuře!
Zdroj: blesk.cz 26.08.2022 (06:00) bulvar
Češi grilování milují a jsou schopni grilovat i v dešti, hlavně když to na rozpáleném kovu prská a syčí. Překvapivě však na českých grilech častěji najdeme kuřecí a vepřové maso. Králem každé grilovačky je přitom dozajista šťavnatý hovězí steak. Lidé mají často zbytečnou obavu, že mohou toto kvalitní, zdravé a výživné maso na grilu pokazit. Příprava je přitom mnohem jednodušší než třeba u krkovičky a o kuřecím mase, které je potřeba grilovat i několik desítek minut, ani nemluvě.
Testovali jsme uherské salámy: Který výrobek je nejchutnější a kdo uherák dobarvuje?
Zdroj: blesk.cz 07.07.2022 (07:53) bulvar
Oblíbený uherský salám s typickou bílou plísní na povrchu pochází původně z Maďarska. Uzeninu s jemnou pikantní chutí ale vyrábějí i tuzemští výrobci. Jak se jim to daří?
Testovali jsme jablečné cidery: Vyrábí se z nahnilého ovoce? Jak jsou na tom s cukrem?
Zdroj: blesk.cz 24.06.2021 (05:25) bulvar
Není to pivo ani víno, ale zkvašený mošt. O čem je řeč? O oblíbeném letním osvěžení – jablečném cideru. Jak kvalitní nápoje můžete koupit v obchodě? A drží se výrobci původní receptury?
Testovali jsme levné kuřecí párky: Obsahují vůbec maso?
Zdroj: blesk.cz 02.03.2023 (06:00) bulvar
Jsou oblíbené na talířích s hořčicí nebo s kečupem v rohlících a jejich společným jmenovatelem je nízká cena. Jaké jsou párky, jejichž balení vyjde na pár pětek?
Testovali jsme bramborové saláty: Na čem výrobci letos šetří?
Zdroj: blesk.cz 07.12.2023 (06:00) bulvar
Bramborový salát – klasika, která nesmí chybět na štědrovečerním stole. Pokud nemáte čas nebo chuť na jeho přípravu a plánujete sáhnout po kupovaném, přečtěte si nejprve páteční test Blesku. Potravinový Sherlock vám prozradí, který je nejkvalitnější!
Testovali jsme bílé klobásy na gril: Je v nich vůbec maso?
Zdroj: blesk.cz 22.06.2023 (06:00) bulvar
Bílé grilovací klobásy jsou stálicí na českých grilech. Mohou být malé i velké, tlusté i tenké, ale vzhledem náplně se od sebe příliš neliší. Ale co v chuti a kvalitě? To vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátečním testu Blesku.
Testovali jsme saláty Caesar: Podle čeho vybírat? Kolik masa skutečně obsahují?
Zdroj: blesk.cz 10.06.2021 (06:00) bulvar
Caesar salát – oblíbený letní pokrm s kousky kuřecího masa. Málokdo ale ví, že původně v něm kuřecí vůbec nebylo! Jak výrobci Caesar salátů z obchodů ctí téměř stoletou recepturu?
Testovali jsme kuřecí nugety: Kolik masa skutečně obsahují? Co všechno do nich výrobci přidávají?
Testovali jsme vaječné těstoviny: Vyrovnají se levnější výrobky prémiovým značkám?
Testovali jsme mražené ovocné směsí: Jaký fígl výrobci rádi používají?
„Lidi, jsme v krizi.“ Nakolik jsou Bidenovy klimatické sliby realistické?
Šest mýtů o hovězím mase: Na čerstvé zapomeňte? A co říká barva?
Po 7 letech jsme opět testovali »vepřovky«: Jak se změnila kvalita?
Po 7 letech jsme opět testovali »vepřovky«: Jak se změnila kvalita masových konzerv?
Maso v akci oproti loňskému roku zlevnilo: Klesly ceny za vepřovou pečeni i kuřecí prsa
Čokoládová vajíčka pro koledníky: Testovali jsme pro vás jejich kvalitu!
Testovali jsme nakládané okurky: Obsahují pesticidy? Kdo na nich šetří?
Řeznická poradna: Vybírejte hovězí jako profík
Testovali jsme drůbeží bujony z kostky: Najdete v obchodě poctivý?
Je libo zvěřinu? Mendelu nabízí maso z univerzitních lesů, má i vlastní bourárnu
Testovali jsme »taveňáky«: Jsou tavicí soli oprávnění strašáci?
Koupila si miniprase, vyrostla z něj velká prasnice. Na maso ji neprodám, tvrdí žena
Testovali jsme třtinové cukry: Jsou zdravější než obyčejné bílé? Který je nejchutnější?
Testovali jsme droždí na velikonoční pečení: Které vyhrálo na celé čáře?
Šokující video: Mlýnek na maso v drůbežárně vcucl zaměstnankyni!
Studenti ve Staré Boleslavi testovali autonomní hasicí dron
Testovali jsme »taveňáky«: Jsou tavicí soli oprávnění strašáci zdraví?
Testovali jsme salámy Poličan! Který výrobce šidí? A kolik masa skutečně obsahují?
Testovali jsme drahé proteinové tyčinky: Kolik bílkovin skutečně obsahují?
Testovali jsme gumové medvídky: Vážně jejich želatina pomáhá kloubům?
Testovali jsme vanilkové zmrzliny: Vyplatí se koupit balení za pár kaček?
Testovali jsme šlehačky ve spreji: Která je nejchutnější? Jak dlouho vydrží našlehané?
Zklamaná Dáda Patrasová: Felix neplní sliby! Slíbená injekce se nekoná
Testovali jsme mléčné čokolády s celými oříšky: Na co si dát při nákupu pozor?
Grilujte jako šéfkuchaři! 6 tipů pro dokonalý sýr, naučte se správně připravit maso!
Prodejna na Žižkově musí zlikvidovat metrák jehněčího. Nabízí maso z rituálních porážek
Závadné maso v Lidlu: Obchod musí stáhnout 17,5 tuny polského vepřového s antibiotiky
Testovali jsme knedlíčky do polévky: Jsou ve výrobcích zkažená játra?