Evakuace z Izraele skončily, domů se vrátilo 228 Čechů. „Tři dny jsme byli v krytu“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.10.2023 (11:10)     Sekcia bulvár

V Praze dopoledne přistál šestý, poslední repatriační let z Izraele. Dohromady se do Česka vrátilo 228 lidí, kteří v zemi uvázli po sobotních teroristických útocích palestinských radikálů. Do Izraele naopak některými z repatriačních letů odletělo 74 osob. Alena strávila se svými dětmi poslední dny v krytu a v jednom pokoji, z událostí je otřesená. Přesto se chce, až se situace uklidní, do Izraele vrátit. Podobně hovoří Shlomi, který v Jeruzalémě chystal výstavu – nejen, že ji nedokončil, ale v galerii musel při rychlém úprku ze země nechat i kufry s osobními věcmi. „Je to hrůza,“ vylíčil pro Blesk. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Evakuace z Izraele skončily, domů se vrátilo 232 Čechů. „Tři dny jsme byli v krytu“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.10.2023 (11:10)     Sekcia bulvar

V Praze dopoledne přistál šestý, poslední repatriační let z Izraele. Dohromady se do Česka vrátilo 232 lidí, kteří v zemi uvázli po sobotních teroristických útocích palestinských radikálů. Do Izraele naopak některými z repatriačních letů odletělo 74 osob. Alena strávila se svými dětmi poslední dny v krytu a v jednom pokoji, z událostí je otřesená. Přesto se chce, až se situace uklidní, do Izraele vrátit. Podobně hovoří Shlomi, který v Jeruzalémě chystal výstavu – nejen, že ji nedokončil, ale v galerii musel při rychlém úprku ze země nechat i kufry s osobními věcmi. „Je to hrůza,“ vylíčil pro Blesk.

 

Schovávali jsme se v bunkrech. Z Izraele se vrátilo 40 Čechů, další evakuační lety následují

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.10.2023 (07:00)     Sekcia bulvar

Na vojenské letiště v pražských Kbelích přiletělo dnes ráno kolem 03:40 druhé letadlo z Izraele se zhruba 40 evakuovanými českými občany. Na palubě letounu bylo také několik dětí. Již v noci na středu se prvním letem s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti) vrátilo prvních 34 Čechů. Premiér Petr Fiala (ODS) po středečním jednání vlády oznámil, že během 24 hodin odletí tři vládní speciály do Izraele k evakuaci občanů, kteří se chtějí vrátit do Česka a v zemi uvázli po sobotních teroristických útocích palestinských radikálů.

 

ONLINE: Domů se vrátilo z Izraele 34 Čechů. A obětí teroru je už více než 1200

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.10.2023 (01:42)     Sekcia bulvar

Do Česka se v 1.30 ráno vrátily víc než tři desítky českých občanů, kteří uvízli v Izraeli. Domů je dopravil vládní speciál, z Tel Avivu letěli společně s ministrem zhraničí Janem Lipavským a jeho delegací. Počet mrtvých, které si v Izraeli od soboty vyžádaly útoky radikálního palestinského hnutí Hamás, přesáhl 1000, řekl dnes podle agentury AP brigádní generál Dan Goldfus během brífinku s novináři.  Dramatické dění kolem války Izraele s palestinským Hamásem sledujeme online.  

 

ONLINE: Pro Čechy v Izraeli vyrazí další spoj. A země hlásí narušení vzdušného prostoru

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.10.2023 (18:01)     Sekcia bulvar

 Pro Čechy, kteří po teroristických útocích uvázli v Izraeli, dnes vyrazí do Tel Avivu další repatriační letoun. Prvním se společně s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti) vrátilo v noci 34 lidí. Na sociální síti X oznámil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL), že se rozhodl o okamžitém ukončení podnikatelské mise do Uzbekistánu. „Vracíme se do Prahy, letadlo bude k dispozici pro evakuaci českých občanů z Izraele,“ napsal. Kapacity dosud objednaných vládních speciálů pro repatriaci českých občanů z Izraele by podle informací ČTK aktuálně měly stačit zhruba pro 450 lidí. Na severu Izraele znějí výstražné sirény, úřady vyzvaly obyvatele k odchodu do krytů. Izraelská armáda uvedla, že obdržela zprávy o narušení izraelského vzdušného prostoru z Libanonu. Dramatické dění kolem války Izraele s palestinským Hamásem sledujeme online.

 

Na skok v protiatomovém krytu pod Prahou: Zmenšený Stalin pod Parukářkou

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     17.04.2022 (12:00)     Sekcia bulvar

Protiatomové kryty, ačkoliv si to nechceme připouštět, jsou nyní hodně aktuální téma. Na okupované Ukrajině znamenají mnohdy záchranu holého života. Lidé vyhnáni válkou z rozbořených domů v nich přežívají v bídných podmínkách, jenomže nemají jinou možnost. Umíme si představit jejich zoufalství? Do jednoho z krytů jsme se vydali.

 

ONLINE: Speciál přivezl z Izraele dalších 40 Čechů. Rozdrtíme Hamás, slíbil izraelský premiér

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.10.2023 (06:25)     Sekcia bulvar

Na vojenské letiště v pražských Kbelích přiletělo dnes ráno kolem 03:40 druhé letadlo z Izraele se zhruba 40 evakuovanými českými občany. Na palubě letounu bylo také několik dětí. Do Izraele zamíří další tři vládní speciály určené k evakuaci českých občanů, oznámil premiér Petr Fiala (ODS). Prvním repatriačním letem se společně s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti) vrátilo v noci na středu 34 lidí. Izrael rozdrtí hnutí Hamás, každý jeho člen je mrtvý muž, prohlásil izraelský premiér Netanjahu. Je čas na válku, řekl opoziční politik Ganc. Dramatické dění kolem války Izraele s palestinským Hamásem sledujeme online.

 

Přílet vládního speciálu: Šťastný návrat Čechů z Izraele

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     12.10.2023 (05:00)     Sekcia bulvar

Zpátky doma je 34 Čechů. Ty vzal do Prahy ministr zahraničí Jan Lipavský (38, Piráti) v rámci své utajované návštěvy Izraele. Na záchranu ale včera stále čekaly desítky dalších lidí. A pro ně stát vypraví letadla.

 

ONLINE: Pro Čechy v Izraeli vyrazí další spoje. A země hlásí narušení vzdušného prostoru

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.10.2023 (18:47)     Sekcia bulvar

Pro Čechy, kteří po teroristických útocích uvázli v Izraeli, ve středu vyrazí do Tel Avivu další repatriační letoun, další tři pak vládní speciály určené k evakuaci českých občanů zamíří do Izraele ve čtvrtek, oznámi premiér Petr Fiala (ODS). Prvním se společně s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti) vrátilo v noci 34 lidí. Na sociální síti X oznámil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL), že se rozhodl o okamžitém ukončení podnikatelské mise do Uzbekistánu. „Vracíme se do Prahy, letadlo bude k dispozici pro evakuaci českých občanů z Izraele,“ napsal. Kapacity dosud objednaných vládních speciálů pro repatriaci českých občanů z Izraele by podle informací ČTK aktuálně měly stačit zhruba pro 450 lidí. Na severu Izraele znějí výstražné sirény, úřady vyzvaly obyvatele k odchodu do krytů. Izraelská armáda uvedla, že obdržela zprávy o narušení izraelského vzdušného prostoru z Libanonu. Dramatické dění kolem války Izraele s palestinským Hamásem sledujeme online.

 

ONLINE: Pavel chystá cestu do Izraele. A domů letí dalších 66 Čechů a jeden pes

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.10.2023 (21:37)     Sekcia bulvar

Prezident Petr Pavel by měl příští rok v lednu navštívit Izrael. V pořadu Epicentrum na Blesk.cz to řekla česká velvyslankyně v Tel Avivu Veronika Kuchyňová Šmigolová. Na palubě dvou repatriačních letů, které v noci zamíří z Izraele do Česka, je 43 a 23 českých občanů plus jeden dobrman, řekl mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Dramatické dění kolem války Izraele s palestinským Hamásem sledujeme online.

 

ONLINE: Domů se vrátilo 34 Čechů. Izraelci zasáhli dům příbuzných strůjce útoku Hamásu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.10.2023 (06:36)     Sekcia bulvar

Do Česka se v 1.30 ráno vrátily víc než tři desítky českých občanů, kteří uvízli v Izraeli. Domů je dopravil vládní speciál, z Tel Avivu letěli společně s ministrem zahraničí Janem Lipavským a jeho delegací. Izraelská armáda v noci na dnešek zasáhla více než 200 cílů ve městě Gaza. Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na armádní prohlášení. Server listu The Times of Israel uvedl, že při nočních útocích byl zasažen také dům příbuzných vůdce ozbrojeného křídla Hamásu Muhammada Dífa, kterého Izrael považuje za strůjce bezprecedentního víkendového útoku. Dramatické dění kolem války Izraele s palestinským Hamásem sledujeme online.  

ONLINE: Pavel chystá cestu do Izraele. Vládní speciál přivezl domů dalších 43 Čechů

Lipavský v Izraeli: Domů přivezl 34 Čechů! A promluvil o záchraně dvou dětí z Pásma Gazy

ONLINE: Poslední repatriační let přistál v Česku. A při útoku Hamásu byla v Izraeli zabita Slovenka

ONLINE: 32 tisíc trestaných wagnerovců se z Ukrajiny vrátilo domů, prohlásil Prigožin

ONLINE: Poslední repatriační let přistál v Česku. A izraelské tanky operují na hranici Pásma Gazy

Asi 10 tisíc mobilizovaných Rusů se vrátilo domů. Kvůli chybě, tvrdí Peskov. Chyby přiznal i Putin

Ukrajinská dívenka v krytu zpívala písničku od Disneyho: K slzám dojala i přítomné muže

ONLINE: Poslední repatriační let přistál v Česku. A 750 úderů za noc na pozice Hamásu

Výbuch v Ostravě: Jeden mrtvý, jeden zraněný! Na místě je pyrotechnik, probíhá evakuace

Ženy a dívka (†9) zemřely u krytu, Zelenskyj nařídil kontroly: Pětina nepoužitelných krytů!

ONLINE: Pavel chystá cestu do Izraele. A seznam Čechů pro repatriace je uzavřen

Izraelský velvyslanec pro Blesk o křehkém příměří s Hamásem: Dcery musely běžet do krytu

ONLINE: Hamás zničíme, zavázal se Netanjahu. A poslední repatriační let přistál v Česku

Lipavský nečekaně v Izraeli: Domů přivezl 34 Čechů! Jednal s prezidentem i vnučkou ženy, kterou unesl Hamás

Lipavský nečekaně v Izraeli: Domů veze 34 Čechů! Jednal s prezidentem i vnučkou ženy, kterou unesl Hamás

Tálibán pohrozil, Biden rozhodl: Jednotky USA odejdou k 31. srpnu. Skončí evakuace?

Amelie dojala svět pěveckým výkonem z krytu. Teď zazpívala před plným stadionem

Ukrajina a Rusko provedly další výměnu vězňů: Domů se vrátilo 52 Ukrajinců včetně obránců Azovstalu

Úleva zachráněných Čechů z hory Rakapoši: Konečně jsme doma!

ONLINE: Pro Čechy v Izraeli vyrazí další spoje. Vládní letoun k evakuaci nabídl Výborný

Drama v krytu v Mariupolu: Anye (11) šrapnel rozřízl tepnu, maminka (32) se stará o zraněné děti

Za nepoužitelné kryty padly hlavy: Zelenskyj zbavil úplatného komisaře funkce

V centru Prahy vypukl uprostřed noci požár: Evakuace obyvatel s dětmi i mazlíčky

Dovolenkový ráj Čechů zachvátil masivní požár. V Řecku evakuují i turistická letoviska

Hustý dým v Libni! Hoří byt, probíhá evakuace domu

Evakuace na dalším řeckém ostrově! Turisty odvážejí z části Korfu, evakuovali i 60 Čechů

ONLINE: Izrael provádí intenzivní údery na Pásmo Gazy. A pokračuje evakuace civilistů

Pes na ulici v Praze pokousal tři ženy! Skončily v nemocnici

„Nepředstavitelné!“ Výbuchy a smrt bez varování: Adam před válkou v Izraeli utekl jen tak tak

Stařenku (†70) udupal rozzuřený slon: Zvíře se vrátilo a na pohřbu napadlo její tělo!

Zřícení domu v Liberci: Před pár dny rodina slavila konec rekonstrukce, teď přišli o všechno

Požár paneláku v Kralupech: Dramatická evakuace a dva lidi v nemocnici!

ONLINE: Pro Čechy v Izraeli vyrazí další spoj. Vládní letoun k evakuaci nabídl Výborný

Bombardování divadla v Mariupolu: Kryt zásah vydržel

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy