„Už tady nefňukejte!“ Poslanci ukončí hádky o volby v cizině. Opozice odešla ze sálu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.01.2024 (19:26)     Sekcia bulvár

Úvodní kolo sněmovní debaty o zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí skončí patrně ve čtvrtek. Sněmovna stanovila dnes večer na návrh vládního tábora pevný termín pro hlasování na čtvrtečních 15:00, čímž by završila první čtení sporné novely. Postup koalice, která už v úterý nechala omezit čas pro poslanecká vystoupení, vzbudil opoziční odpor. Poslanci opozičního hnutí ANO opustili před rozhodnutím dolní komory o koaličním procedurálním návrhu na protest jednací sál. Zákonodárci SPD hlasovali proti. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

„Už tady nefňukejte!“ Poslanci se hádají o volby v cizině. Vyjdou na 15 milionů, řekl Lipavský

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.01.2024 (12:10)     Sekcia bulvar

Poslanci pokračují od středečního rána 5. jednacím dnem v debatě o sporném zavedení možnosti hlasování poštou v některých volbách pro Čechy žijící v cizině. Projednávání koaliční předlohy provází rozsáhlá opoziční kritika a zdržování. K ukončení prvního čtení volební novely se zákonodárci možná ani dnes nedostanou. Poslanec Pavel Bělobrádek (KDU-ČSl) opozici vzkázal, ať už přestane fňukat.

 

Hádky o korespondenční volbu. Vondráčkovi chybí plenta. Noční jednání nehrozí, poslanci si chtějí užít víkend

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.01.2024 (09:50)     Sekcia bulvar

Ve Sněmovně začalo dnes ráno třetí dějství úvodní debaty o sporném zavedení možnosti volby poštou pro Čechy žijící v cizině. Předlohu prosazuje koalice, aby ulehčila těmto lidem hlasování. Nyní musí cestovat na zastupitelské úřady někdy stovky i tisíce kilometrů. Opozice projednávání předlohy v nynějším prvním čtení brzdí, poukazuje na možnost rozporů s ústavou i na rozšíření prostoru pro manipulace. Poslanci diskusi ani dnes s největší pravděpodobností nedokončí a opět se k ní sejdou v úterý dopoledne.

 

Sněmovní nekonečný příběh: Hádky o důchody? Nepříjemnosti pro opozice

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.03.2023 (05:00)     Sekcia bulvar

S krátkými přestávkami na spánek se poslanci vládní koalice snaží již od úterního poledne protlačit Sněmovnou zákon snižující valorizaci penzí. Nepolevuje však ani odhodlání opozice tomu zabánit. A to zřejmě za každou cenu. Jenže ve čtvrtek přišla pro opozici nečekaná věc - návrh ANO totiž podpořili poslanci pětikoalice. Jeho předkladatel Patrik Nacher (ANO) se nestačil divit a nebyl sám. Vedlo to k odhlasování jednání ve zrychleném režimu. A dalším nepříjemnostem pro opozici.

 

Sněmovní nekonečný příběh: Noční maraton, hádky o mikrospánek a letmé polibky i neúspěchy opozice

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.03.2023 (07:07)     Sekcia bulvar

S krátkými přestávkami na spánek se poslanci vládní koalice snaží již od úterního poledne protlačit Sněmovnou zákon snižující valorizaci penzí. Nepolevuje však ani odhodlání opozice tomu zabánit. A to zřejmě za každou cenu. Jenže ve čtvrtek přišla pro opozici nečekaná věc - návrh ANO totiž podpořili poslanci pětikoalice. Jeho předkladatel Patrik Nacher (ANO) se nestačil divit a nebyl sám. Vedlo to k odhlasování jednání ve zrychleném režimu. A dalším nepříjemnostem pro opozici, která v pátek ráno neúspěšně navrhovala po dalším nočním maratonu odročení debaty.

 

Finále boje o úsporný balíček je tady: Poslanci se budou hádat týdny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.09.2023 (08:13)     Sekcia bulvar

Poslanci se dnes sejdou, aby začali poslední fázi schvalování vládního konsolidačního balíčku, kterým chce vláda zlepšit stav veřejných financí. Vzhledem k nesouhlasu opozice s tímto rozsáhlým zákonem se dá očekávat, že schvalování se protáhne. Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) již dříve připustila, že může jít i o týdny. Návrhy zákonů mohou poslanci schvalovat podle jednacího řádu jen ve středy a v pátky, vždy mezi 09:00 a 14:00. Případné snahy vládního tábora o rozšíření těchto dnů a hodin může opozice zablokovat.

 

Sněmovna otevře korespondenční volbu. Opozice hrozí obstrukcemi, poslance čekají noční

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.01.2024 (05:00)     Sekcia bulvar

Poslanci zahájí příští týden ve středu úvodní debatu o sporném koaličním návrhu na zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí. Proti novele jsou opoziční hnutí ANO a SPD. Očekávají se obstrukce i noční poslanecká jednání. K volbě poštou pro české občany v cizině nechali vládní poslanci svolat mimořádnou schůzi. Hnutí ANO pak podnítilo zvláštní schůzi k návrhu na zvýšení příspěvků na péči, které dostávají lidé se zdravotním postižením. V úterý odpoledne se zákonodárci sejdou na první letošní řádné schůzi dolní komory. Je možné, že v tento den neprojednají žádnou předlohu a je otázka, zda se vůbec dostanou k hlasování o návrhu programu schůze.

 

Hádky o sucho: Poslanci vytáhli povodně a zabetonovanou krajinu. Brabec: „Vláda nespala“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.06.2020 (13:01)     Sekcia bulvar

Vláda se podle opozice nedostatečně věnuje boji se suchem a erozí. Myslí si to šéf poslaneckého klubu STAN Jan Farský a předseda Pirátů Ivan Bartoš. Poslanci se ve čtvrtek sešli k mimořádné schůzi právě ohledně sucha a potížím s vodou v Česku. Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) jejich kritiku odmítal a dopředu varoval, že žádná mimořádná schůze problémy nevyřeší.

 

Hádky v polském Sejmu kvůli usnesení k označení Ruska za teroristický stát: Došlo i na potyčku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     02.12.2022 (12:21)     Sekcia bulvar

Hádky a potyčky vypukly ve čtvrtek večer mezi poslanci polského Sejmu, dolní komory parlamentu, kvůli usnesení, jež mělo označit Rusko za stát podporující terorismus. Zákonodárci vládnoucí strany Právo a spravedlnost (PiS) se do něho k nevoli opozice snažili na poslední chvíli prosadit zmínku o ruské zodpovědnosti za leteckou havárii u ruského Smolensku, při níž v dubnu 2010 zahynul polský prezident Lech Kaczyński a desítky dalších vysokých státních činitelů. Sejm nakonec o usnesení nehlasoval.

 

ŽIVĚ: Babiše podrží KSČM odchodem ze sálu. Generátor lží a vláda chaotů, čílí se opozice

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.06.2021 (14:31)     Sekcia bulvar

Je tu třetí pokus opozice o vyslovení nedůvěry vládě premiéra Andreje Babiše (ANO). V listopadu 2018 ani červnu 2019 se to nepovedlo. I nyní hraje zásadní roli meta 101 hlasů poslanců. Opoziční bloky Piráti/STAN a koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) tolik křesel dohromady nemají. Komunističtí poslanci jednotně odejdou před hlasováním ze sálu, potvrdil poslanec Jiří Dolejš. Babišův kabinet má tak přežití prakticky jisté. A nic na tom nezmění kritika, kterou na adresu vlády navršili šéf ODS a koalice Spolu Petr Fiala a předseda Pirátů Ivan Bartoš. Babiš kabinet bránil s tím, že lidé díky němu dostávají více peněz. Opozici vmetl superhrubou mzdu jako megapodvod, který se mu s ODS podařilo zrušit. A sám se přihlásil ke kauze Čapí hnízdo. Dění kolem hlasování o nedůvěře vládě sledujeme na Blesk.cz online.

 

Bitva o důchody ve Sněmovně: Hádky od prvních minut, opozice obstruuje! A Schillerová terčem vtípků

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.02.2023 (18:33)     Sekcia bulvar

Ve sněmovních lavicích je znovu pořádně horko. Poslanci odstartovali mimořádnou schůzi věnovanou výraznému omezení valorizace důchodů, která by měla přijít již v červnu. Jelikož zmíněná novela zákona budí silné emoce, předpokládá se, že jednání se protáhne dlouho do noci. Ani po osmi hodinách se poslanci nedostali ani ke schválení programu. Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová dokonce na sociálních sítích již sdílela fotografie s připraveným spacákem, následkem čehož se stala terčem řady vtípků a fotomontáží.

Sněmovní maraton kvůli důchodům: Havlíček tasil lečo a „idioty“. A hádky o mikrospánek

ŽIVĚ: Babiše podrží KSČM. Generátor lží, čílí se opozice. Poslanci se nudí u mobilů

Hádky o nedůvěru vládě: Kritika za výsměch vlády, bájná lhavost i 7 divů babišistické opozice

Hádky o korespondenční volby: Koalice protlačila zkrácení řečnění. Pošlapáváte jednací řád, zuří ANO

Úmorná bitva o balíček ve Sněmovně: Poslanci usínají, zívají… a hádky zkrátili do půlnoci

ŽIVĚ: Babiš a opozice dohodli pandemický zákon i kompenzace lidem. Ukončí to nouzový stav?

Předčasné volby na Slovensku: Kdo se uchází o hlasy u sousedů a má Fico šanci na návrat?

Další dějství sněmovního boje: Ostré hádky o vyšší důchody. Dojde i na hlasování?

Top momenty obstrukcí kolem korespondenční volby: Čudlíček, spacáky, rekordní projev a „magoři“

Další ostré hádky o důchody: „Chtějí radši sedět s drinky na pláži,“ útočila Schillerová na koalici

Nedůstojně se klanili Číně, šila opozice do vlády. Poděkovat Tchaj-wanu poslanci odmítli

Noční hádky poslanců: Válek slíbil „vyložení karet“, nesmysly o totalitě a obstrukce opozice

Boj o konsolidační balíček: Velké pokroky poslanci neočekávají. Opozice schvalování brzdí

Boj konsolidační balíček: Velké pokroky poslanci neočekávají. Opozice schvalování brzdí

„Věříme v budoucí demokratické Bělorusko,“ vzkázala Praha odpůrcům Lukašenka. Představitelé opozice dostali symbolický dar

Úsporný balíček ve Sněmovně: Opozice griluje vládu. „Útok na lidi,“ hřímal Babiš

Hádky o zrušení EET ovládly Sněmovnu i večer. Jakob: Symbol Babišovy vlády a neúspěšný projekt

ŽIVĚ Opozice šije do problémů s očkováním. Poslanci mají řešit i pokuty za opatření

Hádky poslanců o vládní balíček: Není úsporný, ale okrádací, zuří opozice. Jednat budou do půlnoci

Sněmovní hádky o schodek 375 miliard korun: Fiala zvýšení hájí, opozice zuří kvůli navýšení

Jak přežívají poslanci noční: Polštářek, kafe, křeslo i sdílení umění. A proč měl Válek strach?

Opozice šila do vlády kvůli Karvinsku: A virus prý neustupuje!

První volby od potlačení protestů. Lukašenko upevňuje moc, opozice mluví o frašce

Poslanci odvolali Babišova muže z vysílací rady. A kdy se dostanou k úspornému balíčku?

Poslanci probírají Babišova „zm*da“. Opozice tepe „podlou fintu“ s vystoupeními

Poslanci se sejdou kvůli Babišovu „zm*dovi“. Opozice tepe „podlou fintu“ s vystoupeními

Farský dostal od Blažka analýzu, jak může složit mandát. Ministr ji ale odmítá zveřejnit

Hádky v Blesku o potíže STAN i Fialovy vlády: Vládní pomoc je kočkopes, říká Nacher

Hádky poslanců o volby Čechů v zahraničí: Obstrukce i Babišovo kárání vlády. „Jenom blbec nemění názor“

Poslanci řeší seškrtání důchodů, opozice slibuje bouři: Máme dost sil a spát nepotřebujeme!

Poslanci mimořádně proberou trvalé snížení růstu důchodů. Opozice si chystá obstrukce

Poslanci se vrátili k úspornému balíčku: 14 hodin debat bez výsledku. Opozice dál obstruuje

Poslanci se vrátili k úspornému balíčku: 13 hodin debat bez výsledku. Opozice dál obstruuje

Ostrá válka mezi poslanci! Vztahy opozice a vládní většiny na bodu mrazu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy