V kuchyni jsem i brečela, ale zocelilo mě to, říká kuchařka Nemčková
Zdroj: idnes.cz 01.05.2024 (00:00) ekonomika
Vždy ji bavilo vařit. A od vítězství v MasterChefu se odrazila do nejlepších restaurací ve Velké Británii i Dánsku. „Pracujete i šestnáct hodin šest dní v týdnu,“ říká v rozhovoru pro iDNES.cz Kristína Nemčková. celý článek
Díky digitalizaci jsme si udrželi 70 procent obratu, říká šéf SIKO
Zdroj: idnes.cz 05.05.2020 (10:32) ekonomika
To, co nám dřív trvalo měsíce, jsme zvládli za týdny a dny, říká ředitel rodinné firmy SIKO Tomáš Vala. Digitální transformaci nyní společnost vděčí za to, že situaci ustála lépe než ostatní. Prodejce koupelen a kuchyní měl i v době uzavřených obchodů obrat 70 procent.
Že půjdu studovat ven, jsem bral jako samozřejmost, říká absolvent
Zdroj: idnes.cz 27.04.2021 (00:00) ekonomika
O tom, jaký obor chce studovat, Matěj Rendla moc dlouho nepřemýšlel. „Vždycky jsem se zajímal o technické věci. Bavilo mě zkoumat, jak fungují, a sám jsem se chtěl podílet na jejich vývoji. K tomu mě bavila matematika a fyzika, takže inženýrství byla jasná volba,“ říká dvacetiletý rodák z Kladna, který studuje ve Velké Británii.
"Sberbank nebyla špatná, věděl jsem, že je ruská." Klienti teď vklady dlouho neuvidí
Zdroj: aktualne.centrum.cz 28.02.2022 (17:41) ekonomika
"Až když se to teď začalo kazit, jsem zjistil, že jsem šlápl vedle," říká Luboš Pavlíček. Jak postupovat dál neví, Sberbank s klienty nekomunikuje.
V Podolí funguje bistro s ukrajinskou kuchyní, vaří tu uprchlice z Kyjeva
Zdroj: financninoviny.cz 03.04.2022 (07:55) ekonomika
Praha - V pražském Podolí funguje v rámci nedávno otevřeného Centra duševního klidu Sauny Vltava bistro s domácí ukrajinskou kuchyní. Vaří tu čtyři Ukrajinky, které do České republiky...
Karanténa proměnila úrazy. Ubližujeme si méně na fotbale, více v kuchyni
Zdroj: idnes.cz 16.04.2020 (19:00) ekonomika
Pojišťovny zaznamenaly v době karantény propad počtu úrazů klientů o několik desítek procent. Vyplývá to ankety ČTK mezi největšími pojišťovnami. Důvodem je podle nich zejména to, že lidé pobývají doma a nevěnují se téměř žádným sportovním aktivitám. Nejvíce úrazů se nyní stává v kuchyni při vaření.
Vše beru jako hru, v níž chci být co nejlepší, říká budoucí inženýr
Zdroj: idnes.cz 27.04.2021 (00:00) ekonomika
O tom, jaký obor chce studovat, Matěj Rendla moc dlouho nepřemýšlel. „Vždycky jsem se zajímal o technické věci. Bavilo mě zkoumat, jak fungují, a sám jsem se chtěl podílet na jejich vývoji. K tomu mě bavila matematika a fyzika, takže inženýrství byla jasná volba,“ říká dvacetiletý rodák z Kladna, který studuje ve Velké Británii.
Muskův vodíkový vyzývatel vládne miliardové firmě bez tržeb i zisků. Chceme mít nejprodávanější pick-up, říká
Zdroj: ihned.cz 17.06.2020 (17:40) ekonomika
Nemám nic proti Tesle, sám jsem vlastnil dva Modely S. Tady jde o možnost výběru. Už jako teenager jsem řídil auta v bahně, ve špíně, v divočině, šplhal jsem s nimi do kopců, tahal je… Znám je a vím, kdo jsou naši zákazníci." Jeden z...
Ženy si myslí, že musí pracovat víc než ostatní. To muži neřeší, říká manažerka
Zdroj: idnes.cz 03.09.2020 (12:00) ekonomika
Nedělat věci na sílu a věřit, že všechno má svůj čas. To si často opakuje Petra Ondrušová, ředitelka prémiového bankovnictví Erste Premier České spořitelny, která nepřerušila kariéru ani kvůli rodičovským povinnostem. „Dřív jsem si myslela, že musím pracovat víc než ostatní, abych dokázala, že jsem si manažerský post zasloužila,“ říká matka dvou malých dcer.
K velkému byznysu s venkovními kuchyněmi ho přivedla jedna malá náhoda
Zdroj: idnes.cz 07.11.2020 (00:00) ekonomika
„V pískovci je neskutečná síla,“ říká Tomáš Hrdina, který se svým otcem Karlem už 12 let společně navrhuje a vyrábí venkovní kuchyně z přírodního pískovce. I když to zpočátku vůbec nebylo v jeho podnikatelském plánu, dnes má za sebou více než 500 postavených kuchyní a dalších výrobků, které znají i ve světě.
Musela jsem si zvyknout na virtualitu práce, říká Kozáková z CSG
Zdroj: idnes.cz 23.07.2023 (15:00) ekonomika
Řídí HR aktivity v průmyslově-technologickém holdingu Czechoslovak Group (CSG), který sdružuje několik desítek výrobních firem v sedmi zemích a zaměstnává více než deset tisíc lidí. Někdy si ale Alena Kozáková podle svých slov připadá jako plovoucí korek, jehož směr a rychlost pohybu určuje proud dění. „Musela jsem si zvyknout na určitou míru virtuality své práce,“ říká Kozáková.
Myslím, že jsem jeden z nejhorších manažerů v téhle firmě, říká šéf Kofoly
Chůzi může změnit každý, říká zakladatelka úspěšného e-shopu s bosobotami
Je tu skvělý tým i dobrá káva, říká ukrajinská medička, posila u Paula
Zjistila jsem, že ženský kolektiv mi vůbec nevyhovuje, říká manažerka
Na svou šanci jsem čekala dlouho, ale vyplatilo se, říká zámecká paní
Zachraňuje firmy. Naučil jsem se neválčit s lidmi, říká krizový manažer
Protein v názvu? Může ho být stejně jako ve výrobku za polovinu, říká expert
Ikeu mám rád, ale na některé produkty jsem už trochu alergický, říká designér
Nejtěžší je dostat do Česka kvalifikované dělníky, říká Vladimír Dlouhý
Pusťte nás dovnitř dřív, prosí bezdomovec ubytovnu. Mrazy tráví na náměstí
Sázíme se, jestli to bude vůbec fungovat, říká provozovatel automatu na zlato
Němci na euru vydělávají, co my? Pravý okamžik k přijetí nenastal, říká expert
Poprvé v životě jsem něco vyhrál. Soutěžit budu dál, říká výherce týdenní prémie
Krásný dárek ke kulatinám. Letos mám štěstí, říká čtvrtý týdenní výherce zlaté mince
Přebujelá byrokracie je největší problém, říká prezident Hospodářské komory
GLOSA: Jak jsem (ne)vyřešila problém s providerem a co mě naučil
Šok při pondělku, říká čtenářka Jana. Jako první se raduje z týdenní výhry
Máme radost, soutěží i synové, říká pátá výherkyně zlaté mince za 30 tisíc
TEST olejů: nejhorší je kokosový, zdravější je i sádlo
S Čechy jsem původně neuměl komunikovat, říká šéf Mattoni. Vysychání vrtů se nebojí
Prodejci: Pandemie Čechy nahnala do kuchyní, kupují remosky i vakuovačky
Zelená politika za energetickou krizi nemůže. Kdo to říká, lže, říká expertka
První výrobky vznikaly v domácí kuchyni, dnes má vlastní manufakturu
Jsem podnikatel, táta a introvert, říká Petr Kellner na unikátním videu
Test olejů. Jak se liší oleje na studenou a teplou kuchyni a k čemu je ghí
Jsem v evidenci na úřadu práce. Mohu si přivydělat na brigádě?
Test rybích sendvičů: I oběd z benzinky může prospět vašemu zdraví
Guatemalská sopka chrlí lávu. Podnikavec na ní dělá pizzu
Přihlášky fungují lépe, než jsem čekal, říká ministr Bek o problémech systému
Zlomená tlapka může bolet i vaši peněženku. Testujeme pojistky pro psy a kočky
Fastfoody a jídelny vyřadí 11 kilo z každého metráku jídla, ukázal výzkum