21 grafických karet ve velkém testu: Výsledky, porovnání, hodnocení, tabulky

Zdroj Zdroj: zive.cz     22.06.2020 (16:55)     Sekcia it, počítače

Testlabem Computeru prošlo 21 grafických karet • Do testu jsme zařadili levné karty pod pět tisíc, ale i top modely • Karty řadíme od nejlepší po nejhorší, ale každou hodnotíme i zvlášť celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Nvidia zabíjí SLI. Zapojení dvou karet do společného výkonu je možné jen s drahou GeForce RTX 3090

Zdroj Zdroj: zive.cz     04.09.2020 (16:45)     Sekcia it-pocitace

Zapojení více grafických karet do společného výpočtu bylo zajímavým řešením hlavně v minulosti, kdy výkon grafických karet byl poměrně nízký a nároky některých her na danou dobu velmi vysoké. V posledních letech už ale SLI pro hraní nedávalo příliš smysl – výkon grafických karet je vysoký i pro ...

 

Test herních grafických karet: Lehce nervózní klid před zářijovou bouří

Zdroj Zdroj: zive.cz     22.06.2020 (05:55)     Sekcia it-pocitace

Po uvedení nových modelů AMD i Nvidie se situace na trhu uklidnila, na další novinky si počkáme asi až do září. Nastal ideální čas podívat se, co nám výrobci grafických karet nabízejí.

 

Grafiky, které svět neviděl: Cenový přehled grafických karet a tipy na výběr

Zdroj Zdroj: zive.cz     02.02.2021 (11:21)     Sekcia it-pocitace

Doporučení, podle čeho vybírat grafickou kartu a kolik za ni utratit • Konkrétní redakční doporučení výhodných grafických karet • Přehledová tabulka aktuální nabídky na trhu

 

Velký test 14" notebooků do 20 000 Kč: Výsledky, hodnocení, srovnávací tabulka

Zdroj Zdroj: zive.cz     30.09.2020 (17:54)     Sekcia it-pocitace

Výsledky srovnávacího testu notebooků do 20 000 • Vyzkoušeli jsme deset 14" modelů • Podrobné slovní hodnocení a srovnávací tabulka

 

Unikly možné specifikace tří výkonných grafických karet řady AMD Radeon RX 6000

Zdroj Zdroj: zive.cz     29.09.2020 (16:45)     Sekcia it-pocitace

Už 28. října bychom se měli dočkat oficiálního představení nových grafických karet od AMD. Na webu Newegg Insider se ale objevily specifikace chystaných modelů desktopových grafik, které vypadají poměrně realisticky. Dle informací chystá AMD nejdříve tři modely – Radeon RX 6700 XT, Radeon RX ...

 

Zotacu unikly snímky grafických karet GeForce RTX 3000. Už víme, co nás čeká

Zdroj Zdroj: zive.cz     31.08.2020 (07:06)     Sekcia it-pocitace

Už 1. září se dočkáme oficiálního představení nových grafických karet řady GeForce RTX 3000 od Nvidie, ale nyní se předčasně provalily poměrně věrohodné informace přímo od jednoho z výrobců - Zotacu. Na internetu se objevily jak obrázky nové grafiky, tak i seznam modelů, které se chystají. V ...

 

AMD chystá speciální grafickou kartu určenou pouze pro těžení kryptoměn

Zdroj Zdroj: zive.cz     23.10.2020 (18:39)     Sekcia it-pocitace

Zlaté období těžby kryptoměn způsobilo před pár lety nedostatek grafických karet. Návratnost investice byla krátká a dalo se na tom skvěle vydělat. Později se objevily i speciální základní desky se spoustou slotů PCI Express, na které bylo možné přes prodlužky připojit spoustu grafických karet a ...

 

Program AIDA64 prozradil seznam chystaných grafických karet od Nvidie, včetně GeForce RTX 3050

Zdroj Zdroj: zive.cz     15.12.2020 (16:54)     Sekcia it-pocitace

Nvidia chystá nové modely grafických karet, které budou postavené na architektuře Ampere a budu jak pro desktopový, tak konečně i mobilní segment. Nová betaverze programu AIDA64 ale prozradila v pěkném výpisu to, co nás v nejbližší době čeká. V rámci seznamu změn pro AIDA64 Extreme beta je totiž ...

 

Aktualizace ovladače grafických karet Intel zlepšuje přehrávání z YouTube a opravuje chyby

Zdroj Zdroj: zive.cz     09.11.2020 (14:55)     Sekcia it-pocitace

Pro počítače s Windows 10 verze 1709 a vyšší je od pátku 6. listopadu dostupná nová verze ovladače grafických karet Intel. Zatím poslední stabilní sestavení nese číslo 27.20.100.8935 a je k dispozici jak ve formě instalačního balíčku, tak i archivu ve formátu ZIP. Aktualizace přináší především ...

 

Další hřebíček do rakve: Nvidia přestane od příštího roku vytvářet profily SLI pro více grafických karet

Zdroj Zdroj: zive.cz     23.09.2020 (14:45)     Sekcia it-pocitace

Po uvedení nových desktopových grafických karet řady GeForce RTX 3000 od Nvidie bylo jasné, že SLI přestává být důležitou technologií. Jedinou kartou, která umožňuje propojení více kusů do společného výpočtu pomocí NVLink, je totiž nejdražší a nejvýkonnějších GeForce RTX 3090. Vzhledem k tomu, ...

Jak se testují grafické karty: Důležité jsou vyrovnané podmínky a stálé teploty

Počítačové zdroje s výkonem 400 W: Výsledky velkého srovnávacího testu

Počítačové zdroje s výkonem 350 W: Výsledky velkého srovnávacího testu

Počítačové zdroje s výkonem 450 W: Výsledky velkého srovnávacího testu

Co se skrývá uvnitř? Podívejte se na infračervené snímky hlavního čipu grafických karet GeForce RTX 3000

Nvidia ruší chystané varianty grafických karet GeForce RTX 3000. Žádné modely s větší pamětí zatím nebudou

Asus: dodávky grafických čipů od Nvidie jsou nižší než v minulosti. Situace se zhoršuje

Výkon v ray tracingu bude u Radeonů RX 6000 nejspíše slabší než u Nvidie

AMD si věří. Radí prodejcům, jak řešit zvýšenou poptávku po chystaných procesorech a grafických kartách

Intel prozradil, že informace ke grafickým kartám Xe zveřejní v polovině příštího měsíce

Výsledky kontrolních testů hráčů Karviné budou zřejmě dnes

Náhlavní bezdrátová sluchátka s aktivním potlačením hluku: Výsledky velkého srovnávacího testu

AMD Radeon RX 6800 XT jde přetaktovat až na 2,8 GHz. Radeon RX 6900 XT má limit ještě výše

Výroba GeForce RTX 3070 už běží naplno, unikly fotky z továrny

Výsledky velkého testu robotických vysavačů: vysají a podlahu umějí i vytřít

Nvidia GeForce RTX 3080 by mohla být v hledáčku těžařů kryptoměn. Má téměř dvojnásobný výkon oproti minulé generace

Programátor obešel omezení Nvidie. Na GeForce lze virtualizovat stejně jako u drahých karet Tesla a Quadro

Gigabyte prozradil další varianty nových karet GeForce. Dostanou až 20 GB paměti a už se chystá i RTX 3060

Microsoft Defender je jeden z nejlepších antivirových programů, tvrdí výsledky AV-TESTu

3Dmark má nový benchmark Wild Life: Otestuje grafický výkon ve Windows, ale i na Androidu a iOS

[aktualita] NÚKIB začal varovat před podvodnými e-maily s pozitivními testy na covid

Akademie věd ČR umí srovnat antigenní testy na covid. Rozdíly jsou až stonásobné

Megatest 21 grafických karet: nový Computer vychází i v elektronické verzi

Prohlížeč Vivaldi umí dvouúrovňovou i svislou organizaci otevřených karet

RDNA 2: Zbraň, kterou letos AMD použije v souboji grafických karet proti Nvidii

Deset SSD s kapacitou 1 TB a rozhraním M.2 NVMe: Výsledky srovnávacího testu

Velký skok kupředu: Test grafické karty Asus TUF GeForce RTX 3080 O10G

Univerzita Karlova představila nový test na covid-19. Převratný není

Havlíček: Tabulky PES s možností testu by mohly být od 22. ledna

20 powerbank ve velkém srovnávacím testu. Žádná nemá slibovanou kapacitu

CES zamíchal pořadím nejrychlejších SSD. Pouští se do nich i nový výrobce

Technologie Maxine od Nvidie vám „otočí hlavu“, abyste se dívali do kamery

Chystá se standardizace Displayportu 2.0 a USB4. Přes jediný kabel připojíte i 16K displej

Asus zdražuje grafické karty a základní desky. Doporučené ceny přestanou platit

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy