Hvězdná brána: V.I.M.

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     07.08.2022 (18:00)     Sekcia kultura

Existují tři velké značky, u kterých můžou fandové sci-fi trávit desítky a desítky hodin života. Star Wars a Star Trek jsou pořád naživu, Hvězdná brána ale v podstatě zmizela v roce 2011, když skončil Hluboký vesmír. V současnosti se chystá čtvrtý seriál, v němž se mají vrátit někteří herci z SG-... celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

James Bond nebo Rocky. Jedno z největších hollywoodských studií zvažuje prodej kvůli koronaviru

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     22.12.2020 (14:00)     Sekcia kultura

Deník The Wall Street Journal přišel s informací, že renomované studio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) bude na prodej spolu se svým archivem filmů. Mezi jeho velké značky patří například James Bond, Rocky, Hobit nebo Hvězdná brána. Prodej je důsledkem krize filmového průmyslu způsobené pandemií koronaviru.

 

Vadí mi, že je Agatha Christie brána jako vetchá stařenka, říká překladatelka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.12.2020 (15:00)     Sekcia kultura

Zeptejte se ohledně Agathy Christie na co chcete, překladatelka Jana Ohnesorg vždy zná odpověď. Proč je Hercule Poirot Belgičan? Co spisovatelku spojuje s naší zemí? Jak to, že nejraději zabíjí jedem?

 

Nebeská brána: V.I.M.

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     13.08.2023 (17:00)     Sekcia kultura

Michael Cimino natočil sedm filmů. Pozornosti se ale dostává jen dvěma: v pořadí druhému Lovci jelenů, který ho tak říkajíc udělal, a třetímu snímku, aktuálnímu VIMku, který ho v Hollywoodu dostal na černou listinu. Pověst Cimina jakožto obsedantního perfekcionisty, který se nedokáže vejít do roz...

 

GLOSÁŘ: Pocta trubadúrkám i americkém klasikovi. A dáma s taktovkou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.05.2022 (15:45)     Sekcia kultura

První týden Pražského jara nabídl mimo jiné pokusy o dialog mezi hudbou starou a novou. Zazářili též famózní francouzský cellista a hvězdná dirigentka z Litvy.

 

Skončí Bond na streamu? Amazon jedná o koupi MGM

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     18.05.2021 (17:00)     Sekcia kultura

Koncem loňského roku přišla zpráva, že je slavné studio se lvem v logu na prodej – nebo že to alespoň zváží, jakmile se objeví zajímavá nabídka. A ta se zdá teď nejspíš přišla ze strany Amazonu Jeffa Bezose. MGM, jež zastřešuje značky jako RoboCop, Hvězdá brána, Hobbit, Rocky/Creed a především Ja...

 

Tronova Brána může inspirovat novou generaci sprejerů. Michal Škapa pomaloval 600 metrů čtverečních za pouhé čtyři dny

Zdroj Zdroj: ihned.cz     15.05.2020 (00:00)     Sekcia kultura

Pražský street art dostal výjimečně kvalitní přírůstek. Dílo na protihlukové stěně na Veleslavíně, kterou zná každý, kdo vyráží autem, autobusem nebo tramvají po Evropské třídě na letiště Václava Havla. Naproti leží autobusové i vlakové nádraží a...

 

Román z lékařského prostředí od lékaře. Srdcaři jsou stoprocentně autentičtí, říká kardiolog Veselka

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     10.12.2021 (05:00)     Sekcia kultura

U nakladatelství Brána právě vyšel román Srdcaři od Josefa Veselky, kardiologa, spisovatele a pravidelného sloupkaře pro Lidové noviny a Lidovky.cz. „Takhle se to skutečně mohlo stát,“ láká v rozhovoru čtenáře na román přednosta kardiologické kliniky v Motole.

 

GLOSA: Kde jsou hranice fenoménu jménem Anna Nětrebko

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.12.2021 (18:55)     Sekcia kultura

V Praze po nějaké době opět koncertovala hvězdná ruská sopranistka Anna Nětrebko. Přijela i se svým manželem, ázerbájdžánským tenoristou Jusifem Ejvazovem. Pandemie ovšem zasáhla i do průběhu koncertu.

 

Cesty zpátky, výpravy k minulému. Současná italská literatura má co nabídnout

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     10.02.2022 (05:00)     Sekcia kultura

Současná italská literatura v překladu do češtiny? To nejsou jenom hvězdná jména jako Eco, Ferrante, Saviano nebo Sorrentino. To je třeba taky Donatella di Pietrantonio (* 1963).

 

RECENZE: Eva Greenová je ztepilá astronautka, která pláče ve sprše

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.07.2020 (07:52)     Sekcia kultura

Jestli se snad někomu stýská po klasické sci-fi, ať se má před novinkou kin nazvanou Proxima na pozoru. Jmenuje se sice podle vesmírné mise, jenže téměř po celý čas řeší, zda na ni hvězdná bondgirl Eva Greenová v hlavní roli vůbec odletí.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy