Jehněčí hřbet s kroupami
Zdroj: idnes.cz 14.03.2024 (21:09) pro ženy
Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte recept na jehněčí hřebínky. celý článek
Dušené jehněčí na červeném víně
Zdroj: idnes.cz 05.12.2023 (21:22) pro-zeny
Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kolínka. Báječně si pochutnáte!
Užijte si podzim, vyzkoušejte guláš z kance nebo jehněčí roládu
Zdroj: idnes.cz 15.10.2021 (00:00) pro-zeny
S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. Je tu právě doba, kdy jehňata dorůstají ideální jateční váhy, při níž maso zůstává křehké, a zároveň jsou zvířata dostatečně osvalená.
Srnčí hřbet s hořkou čokoládou a mandlemi
Zdroj: idnes.cz 05.03.2024 (21:02) pro-zeny
Také vám tyto řezy pekla babička?
Jehněčí knedlíky se zázvorovou omáčkou
Zdroj: idnes.cz 01.11.2023 (16:25) pro-zeny
Fantastické jídlo v exotickém stylu, které vás určitě dostane!
Uzená polévka s kroupami a hráškem
Zdroj: idnes.cz 10.10.2023 (21:39) pro-zeny
Na přípravě této polévky není nic složitého a navíc vás skvěle zahřeje.
Excelentní nádivka, jehněčí ragú i roláda. Tak vaří na Velikonoce šéfkuchaři
Zdroj: idnes.cz 01.04.2021 (00:00) pro-zeny
Věhlasní šéfkuchaři ani na Velikonoce nelení a pro svá výdajová okénka připravují různé speciality. Zkuste se inspirovat a uvařit letos něco jiného.
Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte
Zdroj: idnes.cz 17.04.2021 (00:00) pro-zeny
Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných omáček, jež nám pomáhaly přežít zimu. Je čas na trochu odlehčení v podobě mladého masa. Jehněčí, telecí či kůzlečí se hodí na první jarní grilování, nebo ho dolaďte bylinkami a šoupněte do trouby či na pánev.
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Zdroj: idnes.cz 23.03.2024 (00:00) pro-zeny
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických receptů na naše české beránky, mazance a nádivky najdete na internetu spousty, ale co tentokrát ochutnat něco nového? Přinášíme vám malý přehled světových tradic a pár nejznámějších receptů.
RECEPT DNE: Nákyp s kroupami, žampiony a zeleninou
Zdroj: idnes.cz 23.11.2020 (00:00) pro-zeny
Kroupy nejsou jen pokrmem našich prababiček, ale ve spojení s žampiony, zeleninou a sýrem je můžeme směle pasovat na hit moderní kuchyně.
Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě
Zdroj: idnes.cz 11.03.2022 (00:00) pro-zeny
Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské obzory. Můžete připravovat zvlášť stehna třeba na hořčici. Hřbet můžete naplnit fáší a hezky pomalu jej táhnout. Přední běhy můžete vykostit a připravit z nich například ragú. Možností je skutečně hodně.