Meruňky, švestky i drobné plody. Jak v kuchyni využít letní ovocnou sklizeň
Zdroj:
idnes.cz
03.08.2024 (00:00)
pro ženy
Možná si sladké letní ovoce pěstujete sami na zahrádce, možná se s vámi o svou úrodu dělí příbuzní nebo si nosíte úlovky z trhu. Nejlepší je zakousnout se do šťavnaté meruňky či švestky přímo, ale větší nadílku je třeba zpracovat. Máme pro vás tipy na sladká i slaná jídla či zavařování. celý článek
Sladké, voňavé a s chutí léta. Meruňky v kuchyni českých foodblogerů
Zdroj:
idnes.cz
24.07.2025 (00:00)
pro-zeny
Meruňky patří mezi poklady českého léta. Zralé plody ze zahrad, trhů i sadů vybízejí k pečení, zavařování, ale i k odvážným chuťovým experimentům. Jsou nejen symbolem prázdninových koláčů a knedlíků od babičky, ale také surovinou, která stále inspiruje moderní kuchyni. Jak si letní ovoce užívají oblíbení foodblogeři a s čím je nejraději kombinují?
Voňavé a šťavnaté švestky. Jak s nimi v kuchyni kouzlí známí foodblogeři?
Zdroj:
idnes.cz
18.09.2025 (00:00)
pro-zeny
Švestky patří mezi nejoblíbenější plody českého podzimu – jejich sladká chuť i široké možnosti zpracování z nich dělají surovinu, která si zaslouží zvláštní pozornost. A protože nás zajímalo, co všechno se z nich dá vykouzlit, oslovili jsme tři známé foodblogery, kteří se s námi podělili o svoje osvědčené recepty, třeba na švestkový cobbler s křupavou krustou, poctivý kynutý závin s mákem nebo luxusní tartaletky.
Zkuste chutney z mirabelek i špendlíků. Skvěle se hodí pod maso i k zelenině
Zdroj:
dama.cz
04.09.2020 (04:34)
pro-zeny
Žluté, drobné plody, které když se urodí, strom se pod jejich tíhou prohýbá. Jsou sladké, výrazné, přesto na ně v kuchyni často zapomínáme. Dejte jim šanci a vyzkoušejte prvotřídní chutney.
Citrony, mandarinky, kumquaty. Citrusy jsou tajnou hvězdou zimního jídelníčku
Zdroj:
idnes.cz
22.02.2025 (00:00)
pro-zeny
I když v našich končinách je zima, co se týká nabídky čerstvého ovoce skromnější, hodně zachraňují citrusy z dovozu. Jak využít šťavnaté citrony, mandarinky, pomeranče a další plody v kuchyni a proč na ně v chladném období roku vsadit?
Majoránka, kopr i koriandr. Jak využít bylinky v kuchyni a kam se která hodí
Zdroj:
idnes.cz
30.08.2025 (00:00)
pro-zeny
Někdo nesnáší kopr, jiný se ani nedotkne jídla, ve kterém je koriandr. Přesto si většina z nás bez aromatických bylinek nedovede představit svůj život a zejména ten v kuchyni. Podívejte se, odkud k nám kdysi dávno přišly, k čemu se nejlépe hodí a v jakých receptech je využít.
Proč jsou sušené švestky zdravé? Pomáhají při cukrovce i hubnutí
Zdroj:
dama.cz
15.06.2021 (05:00)
pro-zeny
Sušené švestky jsou dokonalou pochoutkou, mají příznivý vliv na zdraví, zejména na hubnutí. Sušené ovoce má sice vysoký obsah cukru, ale některé druhy jako například švestky mají nízký glykemický ...
Krása ukrytá v kuličce: co všechno svede malina nebo rakytník
Zdroj:
idnes.cz
25.05.2022 (00:00)
pro-zeny
Drobné plody, které rostou na stromech a keřích, vypadají na pohled docela nenápadně. Jsou tak malé, že je lehce přehlédnete. Ale to by byla chyba, když svedou velké věci!
Bobule, které prospívají zdraví. Borůvky pomáhají játrům, rybíz při hubnutí
Zdroj:
idnes.cz
04.08.2024 (00:00)
pro-zeny
S létem přichází úroda bobulového ovoce, které je nejen lahodné, ale také zdravé. Čím se tyto drobné plody od sebe liší a jaká síla se v nich skrývá?
Jak naložit cukety: Jako matjesy, do pikantního oleje nebo bylinkového nálevu
Zdroj:
dama.cz
13.08.2021 (04:17)
pro-zeny
Cukety rostou jako o závod a jejich sklizeň je v plném proudu. Klasiku ve formě polévky, cukeťáků, obalovaných plátků či buchty nasladko zná asi každý, ale vyzkoušeli jste už tyto plody naložit? ...
Jak naložit cukety: Jako matjesy, do oleje či bylinkového nálevu. Budou famózní!
Zdroj:
dama.cz
03.08.2024 (00:02)
pro-zeny
Cukety rostou jako o závod a jejich sklizeň je v plném proudu. Klasiku ve formě polévky, cukeťáků, obalovaných plátků či buchty nasladko zná asi každý, ale vyzkoušeli jste už tyto plody naložit? ...
Chytře a úsporně v kuchyni. Co se zbylou vánočkou, cukrovím či vařenou rýží
SOUTĚŽ: Nejlepší prázdninová buchta. Za fotku a recept vyhrajte kuchařku
Jeřáb černý: Jak jej pěstovat plus recepty na zpracování plodů
První letní den: Jak využít nejdelší den v roce v zahradě?
Cukety, rajčata a papriky ve vaší kuchyni. Využijte úrodu ze zahrádky
7 důvodů, proč zvolit bílou kuchyni – symbol klasiky i luxusu
Podzim voní po hruškách, dýni a povidlech. Zavařovací sezona v režii blogerek
Tropická zelenina kiwano: Jak ji nakupovat, jíst a pěstovat
Omlazující ovoce, tak nazývají goji v Číně. A pěstovat ho lze i u nás
Steaková rajčata vás nadchnou obřími lahodnými plody. Které odrůdy stojí za vyzkoušení?
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
Do salátu, pomazánky i smoothie. Avokádo je studnicí zdraví i extra lahůdkou
Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou
Kouzelný kokosový olej: 5 způsobů, jak ho využít mimo kuchyň
55 úžasných venkovních kuchyní. Kterou si vyberete?
5 praktických vychytávek, které vám ušetří čas v kuchyni
Dýňový koláč patří k podzimu: S těmito 5 recepty bude přechod z léta příjemnější!
Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží
Krása se skrývá v ovoci. Jak vám pomůže citron či meruňka
Badyán, skořice, hřebíček. Jak vlastně voní Vánoce?
Proč věšely babičky do kuchyně cibuli a k jaké magii sloužil cedník?
Švestky a lesní ovoce pod mandlovou drobenkou
KVÍZ: Máte rádi a znáte chorvatskou kuchyni?
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
Mořská řasa v kuchyni: Hodí se do sushi, polévek i salátů a je úžasně zdravá!
Jak uložit nože v kuchyni, aby byly pořád ostré: Tipy na magnetické lišty i stojany
Letní osvěžení v mnoha podobách s bílým rumem
8 tipů, jak využít slupku od banánu
Vařte snadno, rychle a chutně: 10 tipů, jak ušetřit čas v kuchyni
Tady šéfuju já! Posílejte fotky mužů v kuchyni a vyhrajte novou myčku
Hmoždíř pomůže v kuchyni vykouzlit luxusní chutě. Jaký koupit a za kolik
Chaos u Vodnářů, milostné úlety u Ryb a Lvů. Co slibuje horoskop na červen

