Jak jde dohromady koronavirus a astma?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.04.2020 (13:29)     Sekcia zajímavosti

Astma je závažné chronické onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Současná pandemie onemocnění COVID-19 však nepředstavuje pro naprostou většinu astmatiků výrazně vyšší riziko ve srovnání s běžnou populací. Zásadní ovšem je, aby měli astmatici své onemocnění pod kontrolou a dodržovali léčbu. I když je astma chronickou respirační nemocí a má tedy potenciál zhoršit průběh koronavirového zápalu celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Každý desátý Čech trpí astmatem

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.04.2021 (16:00)     Sekcia zajimavosti

Astma – chronické zánětlivé onemocnění plic známé u dětí i dospělých napříč celým světem. Jeho výskyt v populaci dramaticky narůstá, a to i vinou zhoršujícího se životního prostředí i stylu života. Jen v České republice postihuje kolem 10-12 % obyvatelstva. Na celé planetě dnes astmatem trpí přes 300 milionů osob. Jedná se tedy o jedno

 

Koronavirus není první. Na jaké nemoci lidstvo už dokázalo vyzrát

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.01.2021 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Pokud k nově vzniklým vakcínám přistoupíme zodpovědně, bude za pár let koronavirus jen historie a začneme se divit, proč jsme se ho vlastně tolik báli. Podobně jako tomu bylo u řady jiných chorob, nad nimiž lidstvo nakonec zvítězilo.

 

Chuť na milování nám vzal koronavirus i politici, říká sexuolog

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.07.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zavřel nás do karantény a vecpal se nám i do ložnic. Jen koronavirus však za nedostatek sexu nemůže. Trauma, strach, úzkost, kterou s sebou nesl, totiž posilovaly vojenské proslovy politiků, říká pro magazín Víkend pražský sexuolog Ondřej Trojan. A přikládá historky ze své ordinace.

 

Varlata ohrožuje víc kapavka než koronavirus

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.05.2020 (13:55)     Sekcia zajimavosti

Koronavirus postihuje více muže než ženy. Statistiky v tomto ohledu mluví jasně. Proč tomu tak je, ale vědci zatím netuší. Důvodem podle nich může být i to, že se virus objevuje ve varlatech. Vědci zkoumají, zda koronavirová infekce ovlivňuje i fungování reprodukčních orgánů a jestli může způsobit neplodnost. Přestože zatím není k dispozici dostatek dat,

 

Vražedný Huascarán. Před 50 lety zabilo zemětřesení 14 českých horolezců

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Před půl stoletím zasáhla československé horolezectví historická tragédie. Při zemětřesení v Peru 31. května roku 1970 zahynulo čtrnáct borců. Dohromady měla expedice 15 obětí, připomíná magazín Víkend.

 

Rodičovské splynutí myslí. Společná péče o děti synchronizuje mozky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Stačí přítomnost toho druhého a pláč, smích nebo křik potomků vnímáme jinak. Aktivity mozků obou partnerů se změní, sladí se dohromady. A to především, když se v péči o děti střídají. Zjistila to aktuální studie.

 

Jdou dohromady videohry a vyšší inteligence?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.05.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

„Neseď u té hry pořád, zblbneš…“ Připadá vám tato věta povědomá? Mnozí rodiče ji používají na své ratolesti, aby je odradili od věčného vysedávání u počítače. Co když je to ale přesně naopak?   Skupina čínských a australských vědců si tento zažitý mýtus vzala do parády a zjistila, že při hraní her u dětí nenastává

 

Šlo by tak zemřít? Bizarní způsoby, jak zkusit odejít ze světa

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.03.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Poskládali dohromady leckdy až dětsky fantazijní nápady, jak by šlo umřít. A zkonzultovali je s vědou. Kniha Vědecká vysvětlení nejbizarnějších způsobů smrti Paula Dohertyho a Codyho Cassidyho tak není jen inventurou šílených pokusů o odchod ze života, ale též nahlédnutím do fyziky, lékařství nebo chemie.

 

Neznámé sporty: SlamBall je jako počítačová hra naživo

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.10.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Říká se mu Frankenstein všech sportů. Vznikl podle okopírovaného návodu, smíchal několik disciplín dohromady, aby z nich udělal agresivnější, atraktivnější, extrémnější extrakt. O svou popularitu však SlamBall stále bojuje. Provází ho renomé sportu, který to měl nebo mohl dotáhnout dál.

 

Jak jde dohromady demence s obezitou?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.02.2021 (12:12)     Sekcia zajimavosti

Že je obezita pro lidské tělo nepříznivým faktorem, je obecně známo, mnozí specialisté ji dokonce označují za epidemii 21. století. Nová studie ze začátku roku 2021 se zaměřila na její propojení s neurodegenerativními nemocemi. Konkrétně jde o spojitost mezi nadměrnou tělesnou váhou a Alzheimerovou chorobou, s níž je spojena také demence. Právě demence v současné

Slunce a sex jdou dohromady

Tajní agenti nejsou jen muži. Příběhy žen, které úspěšně pracovaly jako špionky

Návrat divočiny: co by se stalo, kdyby ze světa zmizeli lidé

Středověká oční mast skutečně léčí!

Zemřel Peter Higgs

Nový Hyundai Ioniq plug-in hybrid: Tankujte emoce

Na porno ve dvou. Spokojené páry si ho dopřávají společně, říká studie

Dražte sadu tří kalendářů Pirelli. Je mezi nimi i Helmut Newton

Ve stopách otce doplňků stravy. Dohromady je spojila revolta proti Husákovi

Adrenalin nevyhledávám. Zážitky nejsou jen pro nabušené, říká Vladimír Kořen

Kultura se musí otevřít lidem třeba i netradiční formou, míní mecenáš Smutný

Běhání a hubnutí? Jde to dohromady?

Deník morového roku nabízí zajímavé paralely se současnou pandemií

Češi zkoumají geny, kvůli kterým vážně onemocní tisíce dětí ročně. Urychlují tak vývoj účinné léčby

„Boží bankéř“ pral špinavé peníze mafii i Vatikánu. Pak ho našli oběšeného

Současná situace je nepříjemná, ale pro mě je i zdrojem optimismu, říká historik

Zničí koronavirus generaci mladých talentů?

Koronavirus ze stresu? Vědci zkoumají populace netopýrů

Koronavirus nepozorovaně mutuje

Antimalarika k léčbě Covidu-19 používána nebudou

Nelíbejte křečky!

Očkování dětí neodkládejte, shodují se lékaři

Češi a jejich kladivo na fake news

Covidová Amerika: Studie odhalila, že koronavirus prodělala už polovina obyvatel Spojených států

Americký výzkum: Dlouhý covid sužuje početné zástupy pacientů

Mateřským mlékem se nepřenáší

Molnupiravir se k lidem může dostat už na podzim

Ztráta vize se týká naší civilizace. Islám vize má, míní psychiatr Cyril Höschl

Zatočit s koronavirem zvládnou i náhražky mýdla

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy