„Fujtajblík“ již nebude kráčet po mořském dně

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.09.2020 (13:18)     Sekcia zajímavosti

Na dně moří a oceánů žijí skutečně prazvláštní tvorové, řadí se mezi ně také udicovka australská (Sympterichthys unipennis), tato svérázně vypadající ryba obývající pobřežní vody dlouho unikala zájmu biologů a zřejmě unikla již navždy. Podle Mezinárodního svazu ochrany přírody (IUCN) byl v letošním roce tento druh udicovky se skutečně unikátními prsními a břišními ploutvemi, které celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Sáhla mu do rozkroku a vysmívala se, že nebude chlap. Tak na ni vzal kladivo

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.05.2021 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Slyšel z pokoje její hlas a udělalo se mu zle. Zas na něj bude řvát, zase ho bude ponižovat a znovu a znovu mu dělat ty další odporné věci. Ta myšlenka ho pronásledovala už dva týdny. Nebyl si ještě jistý, kdy to udělá, ale už přesně věděl jak. Jen tehdy, až tu nebude, až zmizí z jeho života, bude svobodný.

 

Hovězí rýže jako potravina budoucnosti?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.02.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Vzhledem ke stále rostoucímu počtu lidí na Zemi, které nebude naše planeta do budoucna schopna uživit, se vědci snaží najít či vyvinout potravinu, která nebude náročná na zdroje, ale zároveň bude dostatečně výživná, aby lidskému tělu poskytla vše, co potřebuje, a navíc jí bude dostatek pro všechny. Zdá se, že jednou z nich by mohla

 

Kurz přežití očima redaktorky: spaní pod širákem, pokora k přírodě a červi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

„Doufám, že se tenhle časopis pak nebude muset přejmenovat,“ vtipkovala redaktorka Ženy a život Adéla Skřivánková, když odjížděla na třídenní kurz přežití pouze se základním vybavením a plná očekávání. Jak to dopadlo?

 

Peklo i krása v oblacích. Reportér si vyzkoušel let se vzdušnými akrobaty

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.09.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Znáte ten pocit? Něco jste prožili a právě to prožíváte znovu. Déjà vu. Najednou je vám jasné, co bude následovat. Můj mozek si vybavuje, že to nebude příjemné. Naopak to bude strašné. A taky skvělé. Je to jenom na vás. Budete se s tím muset poprat. Překonat strach.

 

V ČR startuje boj za lepší plodnost

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.12.2020 (11:49)     Sekcia zajimavosti

Mladí lidé mají zkreslené představy o své plodnosti. Téměř dvě třetiny z nich se domnívají, že pravděpodobnost přirozeného početí v době ovulace je přibližně 50–100 %, což je vysoko nad realitou. Věří, že nebude problém mít dítě ve 40 letech, a od umělého oplodnění čekají zázraky. Se špatnou informovaností, která pak vede k vyšší míře

 

Bezpečnost na silnicích? Nejvyšší ochrana…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.12.2020 (07:00)     Sekcia zajimavosti

V následujících letech čeká českou i evropskou dopravu komunikační revoluce, vše si bude povídat se vším, rychle, v čase, chytře – díky projektu C-ROADS. Ale jak bezpečné to bude?  Doprava v Evropě už nikdy nebude taková, jaká je teď. „Nacházíme se v jednom z klíčových bodů v historii přepravy, kdy dochází k revoluci v tom, jak

 

Jak navrhnout lžičku…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.01.2021 (14:22)     Sekcia zajimavosti

S Průmyslem 4.0 vstoupí do našich životů nová kvalita, ale také mnoho změn. Na trhu práce už nebude taková poptávka po jednostranně zaměřených specialistech, žádanými se stanou spíš uchazeči s interdisciplinárními znalostmi. Ve vědecké práci je takový přístup nutný už dnes a seznamují se s ním například i studenti Fakulty multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše

 

Česko finalizuje unikátní projekt dopravy budoucnosti

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.11.2020 (12:05)     Sekcia zajimavosti

Představte si Evropu bez dopravních nehod, kdy už nikdo na silnici nezemře. Letos to nebude, příští rok také ne. Nicméně brzy možná ano, díky evropskému projektu C-Roads a komunikaci mezi vozidly a infrastrukturou. Za nejrizikovější faktor v silničním provozu se považuje člověk. Může až za 80 % nehod a úmrtí. V budoucnu se to ale může změnit.

 

Půjčka na podnikání nabízí velmi jednoduchou administrativu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.01.2024 (11:57)     Sekcia zajimavosti

Vzít si krátkodobý úvěr bez dlouhého čekání a nekonečného papírování? Něco podobného je v dnešní době zcela běžné a platí to také pro OSVČ. Jde o finanční injekci, kterou nebude doprovázet obsáhlá smlouva. Jednoduchost je na prvním místě, jedno okřídlené úsloví už celé generace praví, že čas jsou peníze. Dostane se i na nováčky ve světě

 

Falešný pracovník kriminálky vraždil. Měl z toho 60 korun a 20 let vězení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.03.2021 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Sálem vesnické hospody se nesla muzika. Bylo téměř plno. Jen u stolu pod věšákem byly tři židle volné. Čtvrtou už obsadil starší muž, který s čelem opřeným o umakart spokojeně spal. Odstrčila jeho zvětralé pivo a papírovým táckem smetla na zem popel z cigaret. Budou mít soukromí, tenhle je rušit nebude.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy