Kanaďanka se probudila vedle meteoritu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.10.2021 (14:36)     Sekcia zajímavosti

„Nikdy v životě jsem se tak nebála,“ řekla Ruth Hamiltonová poté, co se v její posteli objevil nečekaný „návštěvník“.   Na začátku minulého týdne se v Kanadě v malém městečku uprostřed Skalistých hor v Britské Kolumbii odehrála vskutku kuriózní událost. Padající meteorit prorazil střechu jednoho zdejšího domu a „uložil se“ do postele hned vedle ženy, celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Kadaň se bude pyšnit novou observatoří

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.12.2020 (19:22)     Sekcia zajimavosti

Nová přírodovědná observatoř se bude tyčit na Prostředním vrchu v Kadani ve výšce 400 m n. m. Turisté se budou moci kochat nejen výhledem do historií prodchnutého kraje, ale i pozorováním meteoritů. Radnici se na stavbu, která dle předběžných odhadů bude stát zhruba do 5 milionů korun, podařilo získat dotaci. V sousedství observatoře je plánován

 

Zmizení magnetismu z míst, kam dopadl meteorit

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.11.2021 (16:56)     Sekcia zajimavosti

Místa po dopadech meteoritů, krátery, podléhají erozi a často je těžké taková místa identifikovat. Tým doc. Günthera Kletetschky z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy přišel na to jak „zmizelá“ místa identifikovat podle hornin, co ztratily svůj přirozený magnetismus. Před pěti lety, v roce 2016, se v Santa Fe v Novém Mexiku konala vědecká konference z cyklu

 

Voda nás nezastaví! Americký kosmolog se chystá vyzvednout ze dna oceánu záhadný meteorit

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.08.2022 (14:04)     Sekcia zajimavosti

Harvardský astrofyzik a kosmolog Avi Loeb už pár měsíců plánuje odvážnou operaci. Rád by vyzvedl ze dna Tichého oceánu úlomky mezihvězdného meteoritu, který na místo dopadl zhruba před osmi lety.   Loeb se unikátním objektem zabývá už delší dobu a před čtyřmi lety o něm dokonce spolu se svými studenty publikoval odborný článek. V něm

 

Lovil ženy, které šly do práce. Vrah v zeleném hubertusu dostal trest smrti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.08.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Hornická osada se probouzela do sinalého únorového rána. Sáhl na plotýnku kamen, byla vlažná a vedle v koši ani polínko. Zaklel a vykročil do zimy. Pak se náhle zastavil a vyděšeně couvl. Vedle starého dřevníku leželo nehybné ženské tělo.

 

Jihozápad Islandu sevřela láva!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.12.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

V noci na úterý se ze spánku probudila sopka na poloostrově Reykjanes. Podle místních úřadů je erupce výrazně vyšší než tomu bylo v minulých případech. Mohla by tedy ohrozit nedaleké rybářské město Grindavík, které je ale naštěstí od listopadové evakuace prázdné. „Proud lávy má zřejmě objem sto kubických metrů za sekundu, možná více. Takže to

 

OBRAZEM: Katedrála mezi hospodami. Liverpoolský pub je skvostem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Má okázalý styl, velmi působivý, s mozaikovými okny, vysokými stropy, robustními mahagonovými, mramorovými a keramickými prvky. Ale též nevázaný, těžké kožené pohovky a křesla v něm najdete vedle dřevěných seslí a židliček. Liverpoolská hospoda Philharmonic Dining Rooms je klenotem.

 

Nabídku cigarety prokoukl, přesto pošťák na kole nedokázal vrahovi ujet

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.05.2023 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Vzduch se chvěl očekáváním letních veder. Ta ošklivá událost se stala v časech, kdy jediným prostředkem zprávy blízkým byla vedle telefonu bílá obálka s dopisem a obvyklým pozdravem z dovolené byla pohlednice s obrázkem na jedné a vzkazem na druhé straně...

 

Kdyby mi někdo řekl, že o víkendu nedělá, letí, říká workoholik Jankto

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.10.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Hovořit s ním je radost, nevíte, na co se ho dřív zeptat. Nezvykle činorodý mladík vedle fotbalové kariéry uspěl i v dalších oborech. Jak to všechno zvládá? „Jsem rád, že nemusím mluvit jen o fotbale nebo hrách a že se dostaneme i někam jinam,“ poznamenal v průběhu rozhovoru Jakub Jankto.

 

Mrchožrout z hlubin je odpudivou specialitou tchajwanského šéfkuchaře

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.07.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Návrhy na případnou konzumaci hmyzu jitří emoce. Na Tchaj-wanu by s tím nejspíš takovou vědu nedělali. Kuchaři z tamní lokální restaurace nedávno šokovali svět s pokrmem, vedle nějž zavrhované hmyzí pochoutky působí fádně. Tvor na jídelníček podniku The Ramen Boy přicestoval z mořských hlubin.

 

Proč se říká „kecá jak Palacký“? Vševěd ví, že za to může buditelův syn

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.11.2023 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Otec národa, historik a politik František Palacký, patří k nejvýznamnějším osobnostem českých dějin (a proto na nás oprávněně shlíží např. z tisícikorunové bankovky). Vedle jeho nesporného politického odkazu vzhledem k našim dějinám vstoupilo do obecné češtiny i úsloví, že někdo „kecá jak Palackej“.

OBRAZEM: Tlama na pět lidí. Potápěči se setkali se žralokem obrovským

Trpí delfíni „alzheimerem“?

Česká strategie pro boj s invazivními druhy

Léčí deprese. Záleží však na typu cvičení, říká studie

Tiší seveřani, křiklouni z jihu. Za hlasitost řeči může podnebí

Gerty Coriová: Zapomenutá nobelistka z Prahy

HIV a HCV: Tři písmena zhouby na „vedlejší koleji“

VIDEO: Reportér létal a vlál z vozíku. Startuje mistrovství v „sajdách“

Rajčatový robot má mozek od Siemensu

Překvapivé vlastnosti lidského těla

Vedle dědičnosti a životního stylu ovlivňuje obezitu i epigenetika!

Torpédový útok i požár na palubě ponorky. V simulátoru je atmosféra věrná

Rakovina děložního čípku? Může zmizet, ale…

Multitaskingový hon na lišku. Rádiový orientační běh je sport pro chytré hlavy

Čí je Měsíc a kdo může těžit na planetkách suroviny?

První přenos mluveného slova s visačkou Made in Slovakia

Záhady fyziky hvězd pomáhá v Opavě řešit dalekohled „WHOO!“

Já a můj tank Sherman. Z Argentiny jsem ho vezl tři a půl roku, říká sběratel

Foglar to se ženami neuměl, deformoval ho vztah s matkou, říká skautský historik

Podceňovaný osel: Při budování říší sehrál důležitější roli než koně

NASA vyvíjí nejlepší boty v dějinách pro účastníky mise na Měsíc

Soutěž Finanční gramotnost slaví rekordní účast

A nakonec vymřel i hobit. Proč jsme poslední lidský druh, který přežil až dodnes

V Praze byl zahájen provoz 10. jaderného reaktoru v Česku

Nová analýza počtu ptáků: které druhy jsou u nás nejčastější?

Rány mezi Williamem a Harrym se mohou zhojit, ale spolu už nebudou, říká znalec

Jak chlípný Karel IV. mnohé ženy poskvrnil. Vševěd ví o levobočcích králů

Fotka? Pro mě touha opakovat neopakovatelné, říká cestovatel Petr Jan Juračka

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy