Kauza da Vinci: Našla se umělcova matka?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.05.2023 (10:00)     Sekcia zajímavosti

Renesanční génius se do dějin zapsal osobitými malbami, neotřelou technikou a pravděpodobně i dosud neodhalenou symbolikou. O jeho rodině však historici dlouhá léta nevěděli vůbec nic… O to, kdo byla matka autora Poslední večeře či Mony Lisy, Leonarda da Vinciho (1452–1519) se vědci přeli dlouhých šest století. Nyní se ale zdá, že na tuto otázku celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Posunul svět vpřed, sám spokojen nebyl. Leonardo da Vinci hledal dokonalost

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.01.2024 (16:00)     Sekcia zajimavosti

Narodil se jako nemanželské dítě, a mohl tedy žít i na okraji společnosti. Naštěstí se k němu ale otec přihlásil, da Vinci se stal všestranným umělcem a významně zasáhl i do jiných oborů.

 

Velikáni národů: uspěl Da Vinci i Tito, finišoval Marx i Kleopatra

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.06.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Za Největšího Čecha jsme v roce 2005 zvolili Karla IV. Po panovníkovi sáhli i na Ukrajině, státníci zaujali Chorvatsko i Německo. V Japonsku vyhrál válečník, v Austrálii ocenili lékaře a vědce. Magazín 5plus2 připomněl, jaké osobnosti ocenilo sedm zemí světa.

 

První vodíkový vrtulník dostává obrysy

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.09.2021 (22:29)     Sekcia zajimavosti

Za duchovního otce letectví je považován Leonardo da Vinci, autor mnoha návrhů létajících zařízení, mimo jiné vzdušného šroubu – vrtulníku. Jak by se tvářil na ambice vyrobit první vodíkem poháněný vrtulník, se už nikdy nedozvíme. Jedno je ale jisté – vodíková technologie zažívá v dopravě obrovský rozmach a nezalekla se ani letectví.   Vodík je

 

Našla jsem mír a lásku v duši, říká MOgirl Donatella

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.03.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nejprve stávala při focení za objektivem, poté však dostala nabídku si role prohodit. „A moc mě to začalo bavit. Člověk se u toho uvolní, může si hrát,“ říká MOgirl Donatella.

 

Naléhal, ať s ním odejde. Našla ho mrtvého u kůlny a odvezla k sousedům

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.06.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

V románech, tedy těch, jejichž autor stojí o přízeň veřejnosti, velká láska překoná strasti a spolehlivě si zajistí happy end. Život, jak víme, je o dost drsnější a zamilovaní dobráci často končí dost nezáviděníhodným způsobem.

 

Legendární odstřelovač se učil lovem veverek, ve válce zabil stovky Němců

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.04.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Pocházel z lovecké rodiny, jeho matka si ještě na sklonku života a s několika dioptriemi s radostí zastřelila tetřeva a připravila jej k obědu. Není divu, že byl Vasilij Zajcev rozený odstřelovačský talent.

 

Kauza krásné Vivian. Luxusní prostitutka rozkryla obří korupci v New Yorku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.07.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Byla známá jako ta luxusní šlapka z východního Manhattanu. Jenže toto označení bylo jak pravdivé, tak zavádějící. Nevypovídalo o tragédii Vivian Gordonové a už vůbec ne o příčině její vraždy. Nešťastná žena totiž pomohla rozkrýt obludnou korupční síť, v níž vězel starosta New Yorku, stovky soudců, policistů, mafiánů.

 

Rybník tělo selky nepřijal. Do krvavé rodinné aféry byl zapleten celý statek

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.09.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Matka chce pro své děti jistě to nejlepší. Někdy ale v honbě za hromaděním majetku odmítá respektovat, že pro ně na prvním místě může být láska. Občas se pak roztočí kolotoč událostí tak, že už nejde zastavit, leda násilím...

 

Krkavčí matka se neštítila vraždit. K přiznání ji vyprovokovala četníkova léčka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.02.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Lakomá žena může být pro muže těžce skousnutelný oříšek, když ale navíc nemá ani špetku citu v těle, měl by se otočit a prchat pryč. S takovou si není radno zahrávat! Udělá peklo ze života každému!

 

VIDEO: Sprosté tetování byla opilecká chyba, prosila o nápravu dívka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.11.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Měla špatný týden, a když ho s kamarády zapíjela, rozhodla se nechat si na tělo vytetovat nějakou příšernou hloupost. Docela schválně. Našla ji v podobě vulgarismu. A sprostý výraz pro dámské přirození si nechala Hannah vyvést na krk. Je k nepřehlédnutí. Zbavili jí ho v pořadu Tattoo Fixers.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy