Absolutní ticho? Jen pro odvážné!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.08.2023 (10:00)     Sekcia zajímavosti

Víte, jak přesně zní ticho? Pracovníci v nejtišší komoře světa tu představu od roku 2015 mají. Při delším pobytu totiž slyší svůj vlastní tep, zvonění v uších nebo proudění krve v žilách. Pokud neodoláte, a ve speciálním prostoru setrváte nějakou tu minutu, nakonec s největší pravděpodobností ztratíte rovnováhu. Absence jakéhokoli zvuku totiž zcela rozhodí vaše celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Nejde jen o veselé písně. Hudba vypráví mnoho děsivých příběhů

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.12.2020 (20:07)     Sekcia zajimavosti

Máte bolavou duši? Chcete se bavit a tančit? Nesnesete ticho? Muziku, chce to pořádnou muziku! Tak co si dnes pustíme? Rozhodně něco dramatického!

 

Smrt v domě bláznů. Hrozil, že ji zbaví svéprávnosti. Tak ho zabila

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.09.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Kolébavými kroky se blížil k domovu. V ruce svíral tašku s nákupem a polohlasně si opakoval: „Mlíko, rohlíky, máslo, všechno mám, všechno mám.“ Když vešel do stavení, zarazil se. Domem se linulo zvláštní ticho. Takový ten podivný klid, který nevěstí nic dobrého.

 

Bránila se a křičela, ještěže hrálo to rádio, vypověděl bez emocí vrah

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.12.2020 (20:12)     Sekcia zajimavosti

Stiskla zvonek. Tenhle týden už pokolikáté? V bytě ve druhém patře ostravského činžáku bylo stále ticho. Nesměle zabouchala na dveře. Žádná odpověď. Jen ozvěna ran se nesla prázdnou chodbou. Tušení, které jí náhle sevřelo hrdlo, se už brzy mělo proměnit v jistotu.

 

Prérijní šílenství. Osadníci plání bláznili asi kvůli vražednému tichu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.08.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Podrážděnost, deprese, úzkosti, spánkové poruchy. Podle historických zdrojů byly psychické potíže společníky prvních kolonistů rozlehlých amerických Velkých plání. Nekonečných, pustých. A tichých. Právě ticho a ruchy ojedinělých, sebeslabších zvuků, které ho přerušily, mohly být příčinou fenoménu prérijního šílenství.

 

Byl to asi zloděj, řekla žena s prostřelenou tváří. Útočil však soudce z lidu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.04.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Rána proťala noční ticho. Zastavil se a naslouchal. Byla mrazivá noc a domy na návsi halila tma. Vtom se však v jednom rozsvítilo okno a muž v uniformě zaslechl zřetelný výkřik: „Pepo, co jsi mi to udělala?“ Na nic nečekal a rozběhl se k budově. Bylo odemčeno. Šum na chodbě, vzrušený hovor, výkřiky a dětský pláč naznačovaly, že se uvnitř stalo neštěstí.

 

Podnikavý senior lovil dívky na ulici, osahával je a fotil. Zaplatil životem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.04.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Stál na chodbě a tiskl zvonek. Z bytu se ozývalo jen jeho drnčení, jinak bylo ticho. Sáhl do kapsy pro klíč, otočil jím v zámku a vešel do šera předsíně. Dveře do obýváku byly pootevřené. Bzučení much naplnilo pokoj spolu s kyselým pachem krve, která se vpila do koberce poté, co se rozlila okolo hlavy bezvládného muže.

 

Vraždící šprt či zvrácená hra s nožem. Zabíjeli, protože se nudili

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.06.2020 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala! A pokud jste šílenci, psychopati nebo absolutní blázni, jen tak z nudy si někoho zastřelte. Ano, normální člověk si zaklepe na čelo a otřese se hrůzou, ale jsou i tací, co kvůli vlastní unuděnosti bytím chladnokrevně vraždí.

 

Viděl jsem mámu, jak z podlahy drhne krev. Vražedkyni prozradil vlastní syn

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.11.2021 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Hlasy v kuchyni sílily. Slyšel řev nevlastního otce: „Dej už mi konečně pokoj!“ Pak zařinčelo sklo a ozval se matčin pláč. Sedl si na postel s koleny pod bradou a dlaně přitiskl k uším. Kolikrát ještě bude muset tohle poslouchat? Ať už je konec, ať už je klid! Najednou se domem rozhostilo ticho. Třásl se a bál se otevřít dveře do kuchyně. Seděl tam ještě dlouho, ale pak přece jen vstal a vzal za kliku...

 

Bůh je odvozen od slova bohatý, říká kněz Karel Satoria

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.03.2021 (16:00)     Sekcia zajimavosti

Samota a ticho, modlitba a práce... Tak vypadá život trapistů, kteří patří k nejpřísnějším mnišským řádům křesťanského světa. Právě v této komunitě sbíral duchovní zkušenosti bývalý trapistický mnich, kněz a pedagog Karel Satoria. V moderním světě, dychtícím po fyzické dokonalosti, se snaží propagovat vnitřní, duchovní krásu. Proč se máme naučit děkovat a investovat do sebe?

 

Hledali sabotéra, za požáry stál přitom mladý hasič. Zapaloval ze vzteku i z nudy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.12.2023 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Kvílivý zvuk požárního hlásiče proťal noční ticho. Rozespalí občané severočeské vesničky Krásný Les otvírali okna, vycházeli před své domy a hleděli k horizontu. Z místa, kde stála velká stodola, šlehaly plameny. Osvětlily celý obzor a štiplavý dým se pomalu valil k obci. Nebylo to tenhle rok poprvé, co ohně zachvátily hospodářské budovy. Že nejde o nešťastné náhody, bylo už jasné úplně všem.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy