ALOHA: Robotická pomoc do každé domácnosti?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.01.2024 (09:00)     Sekcia zajímavosti

Společnost Google na počátku ledna představila poměrně levný stroj poháněný umělou inteligencí. Podle vývojářů by si měl za počáteční asistence člověka dokázat osvojit spoustu činností, a stát se tak neocenitelnou pomocnou rukou v domácnosti. Pojmenován byl jako ALOHA, neboli „A Low-cost Open-source Hardware System for Bimanual Teleoperation“. A poradit by si měl nejen s vařením, celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Jak se starat o záclony? To nejdůležitější o jejich mytí a sušení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.11.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Záclony stále patří mezi tradiční prvky v každé domácnosti, a je tomu tak již od nepaměti. Okna, která u rodinných domů nezdobí nějaká pěkná záclona jsou pak spíše výjimkou a mnohdy přitahují nežádoucí pozornost. Kromě toho, že je záclona ozdobou, dokáže do jisté míry ochránit i vaše soukromí. Jak se však o záclony správně starat,

 

Čím vybavit naši moderní domácnost?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.06.2022 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Chcete-li jít s dobou, bude to chtít i moderní vybavení naší domácnosti. Na následujících řádcích vám tak povíme, co vše bychom měli do našich domácností zakomponovat, abychom ušetřili nejen náš čas, ale i peníze. Zároveň vám dáme užitečné rady a tipy na konkrétní výrobky, které váš domov zútulní. Čtěte a inspirujte se! Jaké domácí spotřebiče

 

Elektřinu z aut Toyota využije i pro domácnosti

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.06.2022 (06:54)     Sekcia zajimavosti

Automobilka Toyota využila zkušenosti s vývojem elektrifikovaných vozidel i pro vytvoření nového akumulátoru do domácností. Ten bude v prodeji v Japonsku a dokáže zajistit bezpečnou dodávku elektřiny nejen za běžných situací, ale i při výpadcích v důsledku přírodních katastrof. Nabíjí se přitom z elektrické sítě, vlastních, například fotovoltaických zdrojů nebo ze zaparkovaných elektrických vozidel. Akumulátor

 

Nová pomocná síla na kardiochirurgii? Roboti!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.01.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Fakultní nemocnice v Hradci Králové, jako druhá v Evropě, přivítala na oddělení kardiochirurgie novou posilu… A ne jen tak ledajakou. Nově totiž lékařům při výměnách srdečních chlopní „asistuje“ nejmodernější robotická technologie. Nevzhledným a zdlouhavě se hojícím se ranám se zdá být pomalu konec. Revoluční zařízení totiž lékařům umožňuje zavést do těla pacienta robotické nástroje jen

 

Japonsko se stalo pátou zemí, která se svým modulem úspěšně přistála na Měsíci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.01.2024 (14:21)     Sekcia zajimavosti

Japonská robotická sonda SLIM v pátek úspěšně přistála na Měsíci. Nepochybný úspěch kazí fakt, že solární panely sondy nevyrábějí energii, takže její životnost bude zřejmě omezena jen na několik hodin. Japonská vesmírná agentura JAXA oznámila, že solární panely sondy nefungují, nicméně s ní bylo navázáno spojení. Prioritou je proto rychlý sběr dat z Měsíce. Pro

 

Efekt přihlížejícího: Jaké je to umírat před diváky?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.05.2024 (12:25)     Sekcia zajimavosti

Dne 13. března 1964 byla Kitty Genovesová zavražděna rukou Winstona Moseleyho. Přestože volání o pomoc slyšelo 38 svědků, nikdo jí nepomohl a dokonce ani pomoc nezavolal. O tomto příběhu jste už možná slyšeli. Málokdo ale ví, že takto se ve skutečnosti nikdy nestal. Později se totiž zjistilo, že počet nečinně přihlížejících si vymyslel a přibarvil

 

Nebezpečná stránka užitečného: Čeští vědci nabízejí společnosti Apple pomoc s AirTagy

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.03.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Technologie zvané AirTagy vznikly jako první pomoc při hledání klíčů a peněženek. Jsou však snadno zneužitelné, což dokládají četné případy stalkingu a majetkové trestné činnosti. Čeští vědci mají řešení…   AirTag je umístěn do peněženky, kabelky nebo do auta oběti, kde následně slouží jako špatně odhalitelné sledovací zařízení. S řešením tohoto nepříjemného problému nedávno přispěchali

 

Češi si ulehčují situaci humorem. Jaké vtipy o koronaviru kolují

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

V následujících řádcích nechceme zlehčovat vážnost situace, nýbrž pouze odlehčeně zdokumentovat, jak se během pandemie vyvíjel český lidový humor. Potřebujeme si jím vnitřně ulevit při každé krizi.

 

Vyberte mužské osobnosti. Hlasujte v prestižní soutěži Esquire MAN

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.08.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pět kategorií, v každé z nich tři výrazné osobnosti. Zvolte muže, kteří vás zaujali v oblasti sportu, byznysu, umění, designu a módy. Hlasování o titul Esquire MAN právě začalo.

 

OBRAZEM: U každé ženy hledám a vyzdvihuji něco jiného, říká fotografka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.11.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Focení aktů, glamour je založeno na důvěře, zdůrazňuje. Odvahy žen, které se vystaví před její objektiv, si váží, tím víc, když svolí s veřejnou prezentací snímků. „Je pro to třeba vystoupit z komfortní zóny,“ říká Alena Borlová.

Lze vyčíst těhotenství z očí?

Potraviny vhodné pro boj s nemocí

Jak na obnovu lesů?

I delfíní matky „šišlají“ na mláďata

Legislativní úprava komunitní energetiky

Jak na srovnání půjček online?

V Británii se narodilo první dítě s DNA od tří lidí

KOLIBŘÍCI: Létající drahokamy

Zamilovali jste si bodová světla? Poradíme vám, jak je vybrat!

Židle navržená pomocí umělé inteligence

Jak se prchá z vězení a proč vytipovat útěkáře nejde. Autoři knihy líčí fenomén

Mikrobiom jako otisk prstu?

Čím si doma zatopit? Známe i neobvyklá řešení

Klamná tvář alfasamce. Porady v trenkách odhalily skrytá tajemství

Stabilní Wi-Fi pro celou rodinu

Velká epochální soutěž opět zahájena

Záhadný římský předmět zřejmě sloužil magii

Těžba uhlí od minulosti po rekultivace v 21. století

Není to jen kupa orgasmů. Testerka erotických hraček popsala svůj pracovní den

Při focení už vidím jen černobíle, říká fotografka ženské krásy

„Kočičí vikingové“

Mzdy rostou pomalu, ekonomická důvěra stagnuje

Když se lámou kosti

Ženská vyzvědačská esa. Úspěšné špionky prokazovaly odvahu a odhodlání

Šest jizev na tváři naší planety, které způsobili nezvaní návštěvníci z vesmíru

Když život nemá tvář…

Televize jako špion

Na cesty vyrážím zásadně s mobilem a zápisníkem, říká reálný „Indiana Jones“

Jizvy na tváři planety i vzpomínky na vášnivá rande s cizími tělesy. To jsou pozemské krátery

7 výhod elektronické kontroly vstupu

Když ledničky útočí…

Škrtil, pak se omlouval. Tichý mladík se snažil znásilnit osamocené dívky

CATRIN: Nová dimenze v české vědě

Anální sex mám ráda, ale vytetované to už mít nechci, lkala dívka

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy