Vnímání tepla a chladu protetickou končetinou umožněno!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.02.2024 (09:00)     Sekcia zajímavosti

Tým výzkumníků z Itálie a Švýcarska zhotovil zařízení, nazývané „MiniTouch“, které by mělo lidem s protetickou (horní) končetinou umožnit vnímání teploty předmětů, kterých se jejím prostřednictvím dotýkají. Jedná se o další krok na cestě k tomu, aby byly náhrady končetin co nejpodobnější těm skutečným. Protéza nahrazuje chybějící část končetiny. V posledních letech se vývoj nových celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Jak na lepší sex. Najezte se, plný žaludek zvyšuje vnímání něhy, radí studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.10.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

S prázdným žaludkem si nevychutnáme doteky. Může za to produkce a intervence hormonu, který naši pozornost upne k hledání potravy. A potlačí vnímání jiných odměn, než je jídlo, včetně vnímání sociálních potěšení, jako jsou právě doteky, tvrdí aktuální studie.

 

Wim Hofova metoda není zázračná

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.11.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Nizozemec Wim Hof slibuje, že prostřednictvím dechových cvičení, meditací a otužování dojde ke zlepšení fyzického i psychického zdraví jedince. Vědci, kteří jeho metodu podrobili bedlivému zkoumání, ovšem nic takového nepotvrdili. Wim Hof, známý také jako The Iceman, se věnuje extrémním sportům a proslul svojí extrémní odolností vůči chladu. Je držitelem několika Guinessových světových rekordů, z

 

Bez mužného zápěstí nezískáme ženu ani sex, hořekují incelové

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.01.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Čím spokojenější jsou muži s muskulaturou, s fyzickou kondicí a se sexuální atraktivitou, tím více si dokážou užívat sexu. Že na vnímání těla záleží spokojenost se sexuálním životem, studie dlouho potvrzují v případě žen. Nový výzkum odhalili propojení i u pánů.

 

Méně sexu. Zákazy potratů mění chování amerických singles

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.02.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Represivní soudní rozhodnutí vstoupilo do ložnic nesezdaných mužů a žen v Americe. Změnilo jejich chování, pohodlí, potěšení, rozkoš i vnímání intimity. Tvrdí to rozsáhlá studie o životě a názorech tamních singles.

 

Slimule americká: Ryba s nemrznoucí krví

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.12.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Tato více než metr dlouhá ryba se pohybuje u mořského dna, kde je vystavena chladu. Jako obranu si vyvinula krevní protein, který působí jako nemrznoucí směs. Ten došel komerčního využití. Slimule americká (Zoarces americanus) patří mezi ostnoploutvé ryby. Má protáhlé tělo dlouhé až 1,2 metru, které se dokonale hodí pro život u mořského dna. Je

 

Horníci leželi na pokojích na břichu. Skrývali erekci. A zrodila se viagra

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.03.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Modrá pilulka slaví pětadvacet let. Spustila svého druhu kulturní i farmaceutickou revoluci, preformátovala vnímání erekce i impotence, zamávala sexuálním životem milionů mužů, ale i žen. Viagře se v Spojených státech dostalo úředního schválení před pětadvaceti lety.

 

Jsem kovboj a covid dám. Postoj nejen Ameriky poznamenal individualismus

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.11.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Tatáž pandemie, ale rozdílné vnímání rizika, které představuje. V mnoha zemích se do postojů společnosti vepsal pocit vlastní neohrozitelnosti, tvrdí studie celkem jednapadesáti zemí. A ukazuje především na země prostoupené silným individualismem, jako jsou Spojené státy.

 

Nové syntetické vlákno inspirované srstí ledního medvěda

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.01.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Lední medvědi jsou dokonale přizpůsobeni nehostinnému prostředí Arktidy, kde žijí. Ještě v nedávné minulosti byla kožešina ledního medvěda ceněna mezi polárníky jako jedinečná ochrana proti chladu, větru a nepřízni počasí. Vědci se inspirovali její mikroskopickou strukturou a pokusili se ji napodobit umělým vláknem s podobnými vlastnostmi. Srst ledního medvěda má několik unikátních vlastností, které ji

 

Gorilí výjimečnost: Unikátní boj s emocemi pod lupou…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.06.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Dokáží znakovat, slyší podobně jako člověk – dokonce umí rozeznat jednotlivé lidské hlasy. V čem se ovšem od goril lišíme, je vnímání našich největších traumat. Největší primáti jsou totiž mnohem odolnější. Nejnovější výzkum ukázal, že se náš druhý nejbližší předek mnohem lépe vyrovnává s životními ztrátami – především se ztrátou matky. Gorily, které se dožily

 

Co dává mokrý orgasmus ženám: pocit hrdosti, studu, síly

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.08.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Věda ho dlouho přehlížela. Posledních sto let se pak zajímá především o to, jaká tekutina při něm vlastně hraje prim. Jak mokrý orgasmus vnímají ženy, stálo bokem. Pestrou paletou pocitů, od hrdosti po nejistotu, zjistila švédská studie. Dozvěděla se též, že vnímání mokrého orgasmu vlastně nakonec souvisí též s definicí oné tekutiny.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy