Prodlužte si pobyt na terase s inovativními markýzami

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.04.2024 (08:00)     Sekcia zajímavosti

V dnešní době, kdy se teplé a slunečné dny objevují stále častěji i mimo letní měsíce, se stává terasa, balkon či zahrada neodmyslitelnou součástí bydlení. Klíčovým prvkem pro maximální využití těchto prostor je efektivní zastínění, které umožní komfortní posezení v každém počasí. Markýzy se v tomto ohledu jeví jako ideální řešení, nabízející ochranu proti slunci celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

E-recept na přírodu? Jednou možná ano…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.09.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Skutečnost, že příroda léčí není moderní medicíně vůbec neznámá. Prozatím však lékaři pobyt na čerstvém vzduchu nepředepisují… Podle nejnovějších studií by možná měli. Nashromážděné poznatky totiž naznačují, že pobyt v parcích či lesích výrazně napomáhá k fyzické i duševní pohodě člověka. Podobným „balzámem“ by měly být také moře a oceány. Na otázku, co přesně za

 

Dlouhý pobyt ve vesmíru ničí lidskou imunitu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.07.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Lidé se připravují na dlouhodobý let a pobyt na planetě Mars. Vědci se proto intenzivně zajímají o účinky dlouhého pobytu ve vesmíru na lidské zdraví. Skvělým zdrojem informací jsou vesmírné stanice obíhající okolo Země, na kterých někteří obyvatelé nepřetržitě pobývali i déle než rok. Jejich imunitní systém však z toho příliš nadšený nebyl. Jedná se

 

Nejlépe nám bude v jámě: Podzemí Měsíce nabídne budoucím obyvatelům příznivé teploty

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.07.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

S plánovaným pobytem člověka na Měsíci je to složité. Nástrah je příliš a vesmírné agentury si s řadou z nich stále neví rady. Alespoň částečným řešením by však mohl být pobyt v jámách, kterých je na Měsíci plno a jež nabízejí o něco příznivější podmínky…   Odborníci se domnívají, že by pobyt v podzemí mohl

 

Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.05.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Mezi lidmi přibývá těch, kteří trpí nějakým neurodegenerativním onemocněním, především ve vyšším věku, jehož nyní dosáhne více lidí. Plně porozumět těmto poruchám není pomocí současných výzkumných metod možné. Proto se vědci snaží přijít s novými, inovativními přístupy. Jedním z nich je tvorba hybridních mozků, kdy jsou myším implantovány neurony z krys. „Máme krásné modely mozkových

 

Lesní „lázeň“ zlepší zdraví a podpoří boj proti rakovině

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.07.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Na přepracování a tělesnou únavu platí dávný recept našich předků: pobyt v přírodě. Na jeho pozitivním účinku je založena i japonská metoda, využívající léčebnou sílu stromů. Pobyt mezi nimi má na organismus mimořádný účinek, měřitelný i krevními testy. K lesní koupeli nepotřebujete vanu. Jde o meditační procházky lesem, které mají jednoznačně pozitivní účinky na lidské

 

Prázdniny se blíží ke konci. Prodlužte si léto u moře

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.08.2023 (14:18)     Sekcia zajimavosti

Letní prázdniny jsou v plném proudu a jejich konec je bohužel na dohled. Proto neotálejte a naplánujte si ještě jednu nezapomenutelnou dovolenou u moře. Egypt je takovou sázkou na jistotu. Člověk by si měl užívat, dokud to jenom jde. A v létě to platí dvojnásob. Přesně kvůli tomu se nebojte najít dovolenou na poslední chvíli a vyrazit,

 

Nahý bezdomovec i muž z Marsu. Reportér strávil den s městskými strážníky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.09.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Když vstupuju na služebnu, trochu se mi stahuje žaludek. Je to nějaký reflex. Až mě překvapuje, jak se v člověku tahle nejistota automaticky probouzí. Pobyt v operační místnosti ji za chvíli rozptýlí. Atmosféra je uvolněná, i když se všichni soustředí na svoje úkoly.

 

Klíčový pravý roh, kouzla barev. Psychologie jídelního lístku je magie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.12.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Návštěva restaurace není pobyt v knihovně, zákazníci si nechtějí číst. Zkoumáním jídelního lístku průměrně stráví 109 sekund. Během oné doby vás provozovatelé restaurací musejí zaujmout, přesvědčit. Nejlépe k výběru podle jejich přání.

 

Nepřítel imunity astronautů? Mikrogravitace!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.11.2023 (10:15)     Sekcia zajimavosti

Zdravotní stav astronautů při pobytech ve vesmíru studovalo již nespočet odborníků. Verdikt zněl jasně, prostředí mimo zemskou atmosféru není pro člověka vhodné. Hrozeb tam na něj totiž číhá spousta – ať už jde o smrtící záření, řídnutí kostí nebo psychické potíže. To, že pobyt ve vesmíru není procházka růžovou zahradou víme již léta. Astronauti totiž

 

Pobyt ve vesmíru ubírá na kostní hmotě, zjistili vědci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.07.2022 (11:03)     Sekcia zajimavosti

O jistých tělesných změnách spojených s delším pobytem ve vesmíru se ví již delší dobu. To ale dost dobře neplatí o regeneračních schopnostech kostní hmoty kosmonautů, které byly podrobněji zkoumány až nyní.   A výsledky vskutku překvapily… Již delší dobu se ví, že kosmonauti při pobytu na oběžné dráze ztrácejí jedno až dvě procenta kostní

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy