Sněmovna ONLINE: Ošetřovné nově 80 procent. Fiala: Vláda zabíjí ekonomiku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.04.2020 (09:00)     Sekcia bulvár

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u klientů není zakázaná. Opozice kritizuje vládu mj. za přetrvávající zákaz vycestování - vadí Petrovi Fialovi (ODS) i Markétě Pekarové Adamové (TOP 09), jednat o něm chtějí ve středu. To mají na programu i zákony, které vrátil Senát a také pětici dalších zákonů z pera vlády. Dění z jednání Sněmovny sledujemei na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Ošetřovné nově 80 procent, Maláčová v potížích stáhla roušku. Fiala: Vláda zabíjí ekonomiku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2020 (19:40)     Sekcia bulvar

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. A kvůli svému telefonu a jeho zabezpečení musela na chvíli před poslanci stáhnout roušku, za což se omluvila. To ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se pro změnu omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u klientů není zakázaná. Opozice kritizuje vládu mj. za přetrvávající zákaz vycestování - vadí Petrovi Fialovi (ODS) i Markétě Pekarové Adamové (TOP 09), jednat o něm chtějí ve středu. Dění z úterního jednání Sněmovny jsme sledovali na Blesk.cz online.

 

Ošetřovné 80 procent, Maláčová v potížích stáhla roušku. Fiala: Vláda zabíjí ekonomiku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2020 (19:27)     Sekcia bulvar

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. A kvůli svému telefonu a jeho zabezpečení musela na chvíli před poslanci stáhnout roušku, za což se omluvila. To ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se pro změnu omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u klientů není zakázaná. Opozice kritizuje vládu mj. za přetrvávající zákaz vycestování - vadí Petrovi Fialovi (ODS) i Markétě Pekarové Adamové (TOP 09), jednat o něm chtějí ve středu. Dění z úterního jednání Sněmovny jsme sledovali na Blesk.cz online.

 

ONLINE: „Virus zabíjí lidi, vláda zabíjí ekonomiku.“ Ostrý útok opozice kvůli uvolňování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2020 (13:30)     Sekcia bulvar

Sněmovna si na úterý 21. dubna naplánovala nikoli mimořádné, ale standardní zasedání. Ovšem nadále ve stavu legislativní nouze a nouzovém stavu v Česku. Řešit se tak budou opět především opatření týkající se současné pandemie a ekonomické krize. Vláda v pondělí odklepla navýšení schodku rozpočtu již na historických 300 miliard. Opozice žádá vysvětlení. Dění z dnešního jednání Sněmovny sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Maláčová v potížích stáhla roušku. Ošetřovné se nově zvýší na 80 procent

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2020 (18:29)     Sekcia bulvar

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. A kvůli svému telefonu a jeho zabezpečení musela na chvíli stáhnout roušku. To ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u jejich klientů není zakázaná. Vláda v pondělí odklepla navýšení schodku rozpočtu již na historických 300 miliard. Opozice žádá vysvětlení. Dění z dnešního jednání Sněmovny sledujeme na Blesk.cz online.

 

Ošetřovné 80 procent i kompenzace pro živnostníky: Sněmovna probere covidové plány vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.12.2021 (08:30)     Sekcia bulvar

Sněmovna projedná ve středu odpoledne návrhy na obnovení krizového ošetřovného, bonusu pro lidi v karanténě a kompenzací pro živnostníky. Předlohy podal dosluhující kabinet ANO a ČSSD v souvislosti s epidemií koronaviru. Nově jmenovaný premiér Petr Fiala (ODS) už avizoval, že je poslanci pětikoalice upraví. Své požadavky budou moci uplatnit při dopoledním jednání sněmovních výborů.

 

Vláda potvrdila otevření dalších provozů od pondělí. Ošetřovné bude nově 80 procent

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (17:25)     Sekcia bulvar

Od pondělí 20. dubna mohou otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. Vláda v pátek na mimořádném jednání potvrdila první vlnu rozvolnění opatření, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ošetřovné bude 80 procent denního základu příjmu zaměstnanců místo 60, a to zpětně od 1. dubna. Kabinet měl projednat i návrhy na další daňové úlevy v souvislosti s koronavirovými opatřeními. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by vláda mohla dostat na stůl i návrh na zvýšení platby za státní pojištěnce.

 

Ošetřovné bude nově 80 procent. Vláda potvrdila otevření farmářských trhů i psích salonů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (17:50)     Sekcia bulvar

Od pondělí 20. dubna mohou otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. Vláda v pátek na mimořádném jednání potvrdila první vlnu rozvolnění opatření, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ošetřovné bude 80 procent denního základu příjmu zaměstnanců místo 60, a to zpětně od 1. dubna. Nejistota byla kolem otevírání psích salonů, nicméně vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) pro Seznam Zprávy potvrdil, že otevření se od pondělí týká i jich.

 

Živě: Vláda o rozvolňování opatření. Ošetřovné bude nově 80 procent, kdo v pondělí otevře?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (16:30)     Sekcia bulvar

Od pondělí 20. dubna mohou otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. Vláda v pátek na mimořádném jednání potvrdila první vlnu rozvolnění opatření, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ošetřovné bude 80 procent denního základu příjmu zaměstnanců místo 60, a to zpětně od 1. dubna. Kabinet měl projednat i návrhy na další daňové úlevy v souvislosti s koronavirovými opatřeními. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by vláda mohla dostat na stůl i návrh na zvýšení platby za státní pojištěnce. Sledujte přímý přenos tiskové konference, která byla ohlášena na 15. hodinu, začala v půl páté.

 

Covidové ošetřovné stoupne na 80 procent, kývli poslanci. Maláčová slaví v posteli

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.04.2021 (17:29)     Sekcia bulvar

Rodiče, kteří zůstali doma s dětmi kvůli zavřeným školám, zřejmě dostanou vyšší ošetřovné. Sněmovna dnes schválila zrychleně už v prvním čtení poslaneckou novelu, podle které dávka vzroste o deset procentních bodů na 80 procent redukovaného výdělku. Rodiče budou mít nárok na více peněz od začátku března. Předlohu ještě musí posoudit Senát a podepsat prezident.

 

Koronavirus ONLINE: První žáci se vrátí 12. dubna. A ošetřovné vzroste na 80 procent

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.04.2021 (16:40)     Sekcia bulvar

První stupeň základních škol se vrátí do lavic 12. dubna v rotačním principu, uvedl ministr školství Robert Plaga (za ANO). Příští týden ještě v závislosti na vývoji epidemie upřesní, kterých okresů se to případně týkat nebude. Do školek se budou moci nejdříve vrátit jen děti ze závěrečného ročníku, budou moci být ve třídách maximálně po 15 dětech bez roušek. Rodiče, kteří zůstali doma s dětmi kvůli zavřeným školám, zřejmě dostanou zpětně od března vyšší ošetřovné 80 procent. Sněmovna novelu schválila. Ve středu v ČR přibylo 7208 potvrzených případů koronaviru a z hlediska počtu úmrtí byl březen nejtragičtějším měsícem, obětí bylo 5779. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Při rozmachu covidu ve škole nové možnosti? Ředitelské volno na 10 dní či online výuka

Čekáme na tiskovku: Vláda o rozvolňování opatření. Ošetřovné bude nově 80 procent

Ošetřovné asi stoupne na 80 procent. Vláda souhlasí s návrhem, od kterého se drželo dál jen ANO

Ošetřovné po celou dobu uzavření škol. Poslanci kývli i na zvýšení, peníze dostanou i dohodáři

Fiala vytáhl deštník proti drahotě. Lidé mají zjistit, kdy a jak žádat o pomoc při zdražování

Koronavirus ONLINE: Babiš chce přitvrdit, další ostuda Blatného a ošetřovné čeká změna

Sněmovní bitva o energie: Zdražení poškodí ekonomiku, míní ANO. Čekají se hodiny diskuzí

„Eseróčka“ si na pomoc počkají. A ošetřovné bude i po otevření školy, schválila Sněmovna

Vláda projedná povinný home office, Maláčová chce vyšší ošetřovné a odvolají Rážovou?

Maláčová s karanténou za 100 procent platu narazila: Sněmovna vrátila do hry 370 korun denně

Sněmovní bitva o energie skončila bez výsledku: Babiš mluvil mimo téma, Havlíček zuřil

Vláda rozhodla: Vyšší ošetřovné pro OSVČ!

Maláčová s karanténou za 100 procent narazila: Sněmovna vrátila do hry 370 korun denně

Sněmovna ONLINE: Fiala se navezl do Babišovy „nadílky“, zmínil dluh 200 tisíc na hlavu

Sněmovna ONLINE: „Babiš není žádný ježíšek,“ obul se Fiala do premiéra kvůli zadlužování

Koronavirus ONLINE: Ošetřovné bude po celou dobu uzavření škol. A Blatný vystřídal Prymulu

Sněmovna ONLINE: Schillerová jen přihlížela jednání Babiše a Hamáčka, Fiala se obul do premiéra

Sněmovna ONLINE: Komunisté chtějí zvýšit firmám daně, Fiala se navezl do Babišovy „nadílky“

Vláda schválila izolačku i krizové ošetřovné. „V žádném případě,“ smetl Babiš plošný lockdown

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR, 8275 případů. Kalousek varuje, na co těžce doplatíme

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR, 8269 případů. Kalousek varuje, na co těžce doplatíme

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR. Trumpa naštvala „nepřijatelná odpověď“ epidemiologa

Úleva pro rodiče: Ošetřovné 70 procent příjmu dostanou po celou dobu uzavření škol

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR. Prymula řekl, kdy proplatí před operací pojišťovna test

Koronavirus ONLINE: 1088 případů na Nový rok v ČR. Vláda počítá s úhradami testů ve firmách

Koronavirus ONLINE: 4992 případů na Silvestra v ČR. Fiala slíbil přiměřená opatření

Koronavirus ONLINE: Vláda rozhodne o povinném očkování. A omikron v Česku nabral na síle

Koronavirus ONLINE: 1088 případů na Nový rok v ČR. Fiala slíbil přiměřená opatření

Ošetřovné opět stoupne až na 80 procent? Poslanci ho chtějí navýšit pro rodiče školáků

Koronavirus ONLINE: 1919 nových případů v ČR. Testy ve firmách budou hrazené, slíbil Fiala

Sněmovna ONLINE: Noví poslanci složí slib, o křesla ve vedení bude boj

ONLINE: Vláda má důvěru Sněmovny. Fiala se omluvil za sprosťárnu, pak děkoval

Kontroly na hranicích se Slovenskem budou nejméně 10 dní, potvrdila vláda. Fiala sepsul Babiše

Koronavirus ONLINE: 1088 nových případů v ČR. Testy ve firmách budou hrazené, slíbil Fiala

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy