Koronavirus ONLINE: Prymula promluvil o zavření škol. A 240 tisíc lidí si stáhlo eRoušku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.09.2020 (07:30)     Sekcia bulvár

Premiér Andrej Babiš (ANO) změnil názor a údajně po tlaku krajů kývl na obnovu činnosti Ústředního krizového štábu, po kterém volali ministři ČSSD a opozice. Fungovat má od pondělí a v jeho čele bude stejně jako na jaře ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Zároveň nevyloučil, že by v Česku mohl být znovu vyhlášen nouzový stav. Mezi nakaženými je i propagátor roušek Petr Ludwig, který uvedl, že má 4 dny horečku a kompletně ztratil čich. Počet nových případů v Česku ve čtvrtek překročil 3 tisíce (konkrétně 3130), za pátek jich přibylo 2111. Nárůst je obdobný jako v Německu, kde za pátek přibylo 2297 případů. Roste i počet lidí v nemocnicích včetně těch ve vážném stavu. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Přes 500 lidí s virem v nemocnicích. A Prymula promluvil o zavření škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.09.2020 (18:18)     Sekcia bulvar

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) v sobotu apeloval na to, aby se omezili hromadné akce v Česku. Postěžoval si na to, že Ústřední krizový štáb měl fungovat již dříve. Podle epidemiologa Romana Prymuly jsme virus podcenili a nyní se to vrací ve vysokých denních přírůstcích. Prymula též uvedl, že dle něj není nutné plošně uzavírat školy, učitelům by však doporučil a v některých případech i nařídil respirátor místo roušky. Počet nových případů za pátek činil 2111, za sobotu do podvečera pak 1024. Roste i počet lidí v nemocnicích - aktuálně hospitalizovaných je přes 500. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A hospody zavřou ve 22:00?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.09.2020 (09:40)     Sekcia bulvar

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula připustil, že Česko čekají další opatření. Zmínil utlumení rizikových hromadných akcí, zavření hospod a barů už ve 22 hodin a zavedení distanční výuky na druhém stupni základní škol v postižených regionech. Prymula také navrhl, aby ředitelé škol před pondělním svátkem 28. září vyhlásili volno ve školách i na pátek. Vznikl by tak prostor pro útlum šíření viru. Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělním projevu apeloval na Čechy, aby nosili roušky a dodržovali opatření, situace je podle něj vážná. Za pondělí přibylo 1476 nových případů, hospitalizovaných je 494 - 101 ve vážném stavu. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 4457 případů za úterý v ČR. A „zásadní“ opatření od pondělí, oznámil Prymula

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.10.2020 (08:40)     Sekcia bulvar

Česko čekají další přitvrzení v boji proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce nová,  „zásadnější“,  opatření oznámit v pátek, platit budou od pondělí 12. října, řekl televizi Nova. Jaké budou, ale neřekl. Už dřív přitom naznačil, že jednou z variant je zavření druhých stupňů základních škol. S tím ale nesouhlasí nesouhlasí šéf resortu školství Robert Plaga (za ANO). Vláda také podle Prymuly projedná příští týden povolání mediků do nemocnic. Za úterý přibylo v Česku rekordních 4457 nových případů koronaviru, od začátku epidemie se infekce potvrdila u víc než 90 tisíc lidí.  Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Další kolaps žádanek na odběry. A Prymula zmínil hospody zavřené ve 22:00

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.09.2020 (10:45)     Sekcia bulvar

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula připustil, že Česko čekají další opatření. Zmínil utlumení rizikových hromadných akcí, zavření hospod a barů už ve 22 hodin a zavedení distanční výuky na druhém stupni základní škol v postižených regionech. Prymula také navrhl, aby ředitelé škol před pondělním svátkem 28. září vyhlásili volno ve školách i na pátek. Vznikl by tak prostor pro útlum šíření viru. E-žádanky na covid test nelze podle Chytré karantény opět vydávat, systém měl problémy i v pátek. Lidé prý budou na odběrových místech odbaveni. Za pondělí přibylo 1476 nových případů, hospitalizovaných je 494 - 101 ve vážném stavu. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Na svatbu 30 hostů a zavření středních škol, žádá Prymula. A přes 600 obětí v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.09.2020 (22:30)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví chystá v Česku další zpřísnění opatření, prozradil ministr Roman Prymula (za ANO). Dotkne se hlavně volnočasových aktivit, maximální počet lidí bude 10 - 20, řekl televizi Prima s tím, že výjimku by měly svatby, tam by mohlo být 30 hostů. Pro Blesk Zprávy řekl, že roušky nesundáme zřejmě celou zimu. U středních škol předpokládá distanční výuku, základní školy by zavírat neměly. Přesnou podobu opatření chce Prymula vyhlásit ve středu, nebo v pátek. Počet případů v ČR dál roste, v sobotu přibylo 1983 nakažených, v neděli dalších 720. O víkendech se ale méně testuje. Počet těch, kteří s nemocí covid-19 zemřeli, přesáhl 600, k nedělnímu večeru bylo obětí 601. V nemocnicích je vůbec nejvíc nakažených od začátku epidemie, a to 802. Ve vážném stavu je 181 z nich. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vojtěch tasil novou eRoušku. A Prymula hájí „opsanou“ tabulku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.09.2020 (13:05)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 424 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 24 618 lidí, vyléčených je 17 807 a aktuálně nakažených je pak 6387. Aktivních případů je tak vůbec nejvíc od začátku epidemie. V karanténě skončil i vicepremiér Babišovy vlády Karel Havlíček (za ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) pak přiblížil, jak by měla fungovat eRouška 2.0. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 5335 nakažených za středu. A Prymula chce „umrtvit“ kulturu v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.10.2020 (05:30)     Sekcia bulvar

Česko čekají další přitvrzení v boji proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce nová, „zásadnější“, opatření oznámit v pátek, platit budou od pondělí 12. října. Dotknou se volnočasových aktivit i rodinných akcí a platit mají dva týdny. V Prymulově scénáři je úplné zavření divadel, kin a zrušení koncertů, píše MfDnes. Už dřív ministr naznačil, že jednou z variant je zavření druhých stupňů základních škol. Obavy budí to, že zatímco za úterý přibylo v Česku 4457 nových případů koronaviru, za středu dokonce 5335. Celkově se pak od začátku epidemie covid-19 potvrdil ve více než 95 tisících případech a zemřelo 829 nakažených.  Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Téměř 12 500 případů za sobotu v ČR. Prymula promluvil o tvrdém lockdownu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.10.2020 (12:55)     Sekcia bulvar

S koronavirem zemřelo v Česku už přes 2000 lidí a počet nových případů dál prudce roste. V pátek přibylo rekordních 15 252 nakažených, v sobotu 12 472, což je nejvíc o víkendovém dni. Končící ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v ČT řekl že reálně nakažených je v Česku 400 až 500 tisíc. Klíčový bude počet nově potvrzených případů v úterý, to už by se podle něj měla projevit zavedená opatření. Pokud to tak nebude, je ve hře další zpřísnění. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 5335 nakažených za středu. A Prymula vyslal Čechům „důležitý vzkaz“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.10.2020 (01:20)     Sekcia bulvar

Česko čekají další přitvrzení v boji proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce nová, „zásadnější“, opatření oznámit v pátek, platit budou od pondělí 12. října. Dotknou se volnočasových aktivit i rodinných akcí a platit mají dva týdny. Prymula už dřív přitom naznačil, že jednou z variant je zavření druhých stupňů základních škol. Obavy budí to, že zatímco za úterý přibylo v Česku 4457 nových případů koronaviru, za středu dokonce 5335. Celkově se pak od začátku epidemie covid-19 potvrdil ve více než 95 tisících případech a zemřelo 829 nakažených.  Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vláda posuzuje zavření škol a další omezení. A přes 1000 mrtvých v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.10.2020 (18:05)     Sekcia bulvar

V Česku od pondělí začínají platit nová opatření, premiér Andrej Babiš (ANO) ale už zmínil, že ve středu dojde k jejich zpřísnění. Vláda je posuzuje na ponlděním jednání. Babiš v rozhovoru pro Právo připustil zavření prvních stupňů základních škol, i s podzimními prázdninami by trvalo tři týdny. Dřív zavřít budou muset zřejmě i restaurace a roušky mají být povinné i na zastávkách. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Prymula požádal o odklady u kulturních akcí. A již 823 mrtvých v ČR

Koronavirus ONLINE „Zásadní“ opatření od pondělí, oznámil Prymula. A Maláčová v izolaci

Koronavirus ONLINE: 3100 případů za neděli, vláda přitvrdí. Babiš připustil úplné zavření škol

Koronavirus ONLINE: Prymula vyslal „důležitý vzkaz“ Čechům. Zmínil dramatický nárůst čísel

Koronavirus ONLINE: 4457 případů za úterý v ČR. A další opatření už od pondělí, oznámil Prymula

Koronavirus ONLINE: Skoro 15 tisíc potvrzených případů za středu. A návrat malých školáků nejistý

Koronavirus ONLINE: 798 nakažených v ČR za den. Rozvolnilo se moc rychle, říká Prymula

Koronavirus ONLINE: Prymula promluvil o útoku Čechů na hobbymarkety a za den 15 tisíc případů

Koronavirus ONLINE: Babiš připustil úplné zavření škol, bude i zákaz vycházení po 22:00?

Koronavirus ONLINE: Zavřené obchody, omezený pohyb a skoro 15 tisíc případů za středu v ČR

Koronavirus ONLINE: Prymula promluvil o návratu na ministerstvo. A Babiš hlásí nadějný lék

Koronavirus ONLINE: 10 tisíc mrtvých v ČR. Prymula odmítl nabídku Babiše na zmocněnce

Koronavirus ONLINE: Prymula předvídá až 50 tisíc případů denně. JIPky se rychle plní

Koronavirus ONLINE: 54 úmrtí v ČR za jeden den. Zavření 1. stupně základek se protáhne?

Koronavirus ONLINE: Přes 200 tisíc potvrzených případů v ČR. A návrat malých školáků nejistý

Koronavirus ONLINE: Prymula káral pivaře v hloučcích a pět tisíc pro seniory ve Sněmovně

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A připustil další opatření

Koronavirus ONLINE: Za den v Česku přibylo 8325 případů, 2500 lidí leží v nemocnicích

Koronavirus ONLINE: V ČR je nejvíc případů v Praze a u Plzně. A půl milionů lidí už má Tečku

Koronavirus ONLINE: 19 mrtvých za den v ČR. Část škol má kvůli nákaze ředitelské volno

Koronavirus ONLINE: 606 obětí v Česku. Prymula promluvil o dodávkách remdesiviru

Koronavirus ONLINE: Prymula čeká až 50 tisíc případů denně. A omikron v ČR i dalších zemích Evropy

Koronavirus ONLINE: Rekordních 54 úmrtí v ČR za jeden den. Prymula bude mít projev

Koronavirus ONLINE: Prymula chce „umrtvit“ sport i kulturu v Česku. A 5335 nakažených za středu

Koronavirus ONLINE: 8000 mrtvých v ČR. A Prymula radí otevřít obchody, kadeřnictví ne

Koronavirus ONLINE: Zavíračka hospod ve 22:00 od čtvrtka a Česko v Nizozemsku zčervenalo

Koronavirus ONLINE: PES „vrčí“ na 57 bodech. Prymula radí otevřít obchody, hospody ne

Koronavirus ONLINE: 254 mrtvých a 7878 případů v ČR. Prymula promluvil o druhé vlně

Prymula promluvil o černém lednu v Česku: 20 tisíc případů denně a zahlcené nemocnice

Koronavirus ONLINE: Nakažených je až půl milionu, tvrdí Prymula. „Umrtví“ vláda Česko?

Prymula promluvil k národu: „Čekají nás neveselé týdny.“ Čechům se omluvil

Koronavirus ONLINE: Akce pro 10 až 20 lidí, žádá Prymula. A přes 600 obětí v Česku

Koronavirus ONLINE: Restaurace zavřou ve 22:00 už ve čtvrtek, oznámil Prymula. Omezí i sportovní akce

Koronavirus ONLINE: 304 mrtvých a 8725 případů v ČR. Prymula dostane místo u Babiše

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy