Česko zoranžovělo: Po Praze a středních Čechách se nákaza šíří na severu i Zlínsku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.09.2020 (19:19)     Sekcia bulvár

Na aktualizované mapě regionů v Česku podle rizika nákazy koronavirem je v oranžovém stupni pohotovosti 28 okresů. Dosud jich bylo deset. Praha zůstala ve třetím stupni, který značí narůstající či přetrvávající komunitní přenos. Žádný okres v Česku už nemá bílou barvu, která znamená nulové nebo zanedbatelné riziko nákazy. Dosud jich takových bylo 13. Vyplývá to z pondělních informací ministerstva zdravotnictví a takzvaného semaforu zveřejněného na jeho webu. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Česko zoranžovělo, k Praze se přidalo pět okresů. A nákaza v sanatoriu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.09.2020 (14:50)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 449 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 32 413 lidí, vyléčených je 20 787 a aktuálně nakažených je rekordních 11 178. Během čtvrtka přibylo 1382 potvrzených případů, nejvíc od začátku epidemie. Ministerstvo zdravotnictví překreslilo mapu nákazy, do oranžové barvy po Praze spadají i okresy Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště. Od pondělí tam musí mezi půlnocí a šestou ranní zavřít restaurace a bary. Ve středních Čechách hygienici rozšířili opatření na celý kraj. Do zelené se nově dostalo víc než 30 dalších okresů. A ústavu v Jevíčku na Svitavsku, kde se léčí plicní nemoci, má covid-19 šesti lidí, další čekají na testy. Testovat bude asi nutné celý pavilon. Dánsko zařadilo ČR mezi rizikové země a Češi zřejmě přijdou o možnost dovolené na Kypru. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Česko zoranžovělo, k Praze se přidalo pět okresů. Zakážou nás Slováci?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.09.2020 (16:25)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 449 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 32 413 lidí, vyléčených je 20 787 a aktuálně nakažených je rekordních 11 178. Během čtvrtka přibylo 1382 potvrzených případů, nejvíc od začátku epidemie. Ministerstvo zdravotnictví překreslilo mapu nákazy, do oranžové barvy po Praze spadají i okresy Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště. Od pondělí tam musí mezi půlnocí a šestou ranní zavřít restaurace a bary. Ve středních Čechách hygienici rozšířili opatření na celý kraj. Do zelené se nově dostalo víc než 30 dalších okresů. Dánsko zařadilo ČR mezi rizikové země, ve Švýcarsku musí Češi do desetidenní karantény a Češi zřejmě přijdou o možnost dovolené na Kypru. A Slovensko bude rozhodovat o zařazení Česka mezi rizikové země. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Problém nejen pro prvňáčky: Ve středních Čechách a v Praze nevyjede velké množství autobusů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.09.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

Začátek školního roku, ale i spousta nových nástupů do práce. Datum 1. září je každoročně v Česku hektické a plné přesunů. Jenže v Praze a ve středních Čechách bude spousta lidí na autobusy čekat marně. Organizace Pražská integrovaná doprava (PID) informovala, že výrazné množství spojů nevyjede, podle slov podniku z personálních důvodů.

 

Koronavirus ONLINE: Česko zoranžovělo, k Praze se přidalo pět okresů. A stopka od Dánska a Kypru

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.09.2020 (13:30)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 449 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 32 413 lidí, vyléčených je 20 787 a aktuálně nakažených je rekordních 11 178. Během čtvrtka přibylo 1382 potvrzených případů, vůbec nejvíc od začátku epidemie. Ministerstvo zdravotnictví překreslilo mapu nákazy, do oranžové barvy po Praze nově spadají okresy Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště. Od pondělí tam musí mezi půlnocí a šestou ranní zavřít restaurace a bary. Ve středních Čechách hygienici rozšířili opatření na celý kraj. Do zelené se nově dostalo víc než 30 dalších okresů. Dánsko kvůli raketovému nárůstu nových případů zařadilo ČR mezi rizikové země, vpuštěni budou jen ti, kdo mají pádný důvod. Turisté ne. Češi také zřejmě přijdou o možnost dovolené v další oblíbené destinaci. Kypr s největší pravděpodobností zařadí Česko od 19. září do kategorie C, což znamená, že Češi se na ostrov nedostanou, řekl Radiožurnálu náměstek ministra zahraničí Martin Smolek. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Pohádkové putování po středních Čechách

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.12.2020 (00:00)     Sekcia bulvar

Tvůrci filmových pohádek vždy moc dobře věděli, jaké starobylé pamětihodnosti, hluboké lesy, louky plné květů i křivolaké uličky obcí a měst se ve středních Čechách nalézají. I to byl důvod, proč si je tak často do svých pohádek a dětských filmů vybírali a vybírají. Víte, kde se nacházejí?

 

Martina (17) z Domažlicka se nevrátila z procházky se psem: Našli ji ve středních Čechách

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.04.2023 (20:35)     Sekcia bulvar

Policisté našli Martinu (17) z Domažlicka, po které v úterý vyhlásili celostátní pátrání. Dívka byla nalezena v pořádku ve středních Čechách a bude předána rodičům, sdělila v úterý v podvečer ČTK policejní mluvčí Eva Červenková.

 

Koronavirus ONLINE: Rekordní počet nových případů v Praze. A nákaza kosí český hokej

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.09.2020 (22:22)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 425 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 24 832 lidí, vyléčených je 18 088 a aktuálně nakažených je pak 6319. Od úterního rána přibylo dalších 214 případů. V Praze přibylo od pondělního podvečera 142 potvrzených případů koronaviru. Je to nejvyšší nárůst za 24 hodin od začátku epidemie. V karanténě skončil i vicepremiér Babišovy vlády Karel Havlíček (za ANO), test mu sice vyšel negativně, o víkendu se ale podrobí dalšímu. A nákaza se šíří českým hokejem - 28 nakažených jak mezi hráči, tak v realizačním týmu hlásí Plzeň, šest nakažených hokejistů je v kádru Liberce. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Liberecko mobilizuje myslivce: K hranicím Česka se přiblížil smrtelný mor prasat

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2021 (18:14)     Sekcia bulvar

Africký mor prasat se v Polsku a Německu blíží k hranici na severu Čech. Liberecký kraj mobilizuje, svolal nákazovou komisi a poradu myslivců a starostů. V Polsku i Německu se už objevila nákaza u prasete domácího a nelze vyloučit zavlečení choroby přes hranice do Česka, řekl ve čtvrtek ČTK mluvčí krajského úřadu Jan Mikulička. Česko je od dubna 2019 oficiálně považováno za zemi bez afrického moru prasat, naposled se nemoc objevila před čtyřmi lety na Zlínsku.

 

Liberecko mobilizuje myslivce: Smrtelný mor prasat se přiblížil k hranicím Česka

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2021 (18:14)     Sekcia bulvar

Africký mor prasat se v Polsku a Německu blíží k hranici na severu Čech. Liberecký kraj mobilizuje, svolal nákazovou komisi a poradu myslivců a starostů. V Polsku i Německu se už objevila nákaza u prasete domácího a nelze vyloučit zavlečení choroby přes hranice do Česka, řekl ve čtvrtek ČTK mluvčí krajského úřadu Jan Mikulička. Česko je od dubna 2019 oficiálně považováno za zemi bez afrického moru prasat, naposled se nemoc objevila před čtyřmi lety na Zlínsku.

 

Covidový semafor překreslil Česko. Na noc zavřou hospody ve středních Čechách

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.09.2020 (13:37)     Sekcia bulvar

V druhém, oranžovém, stupni rizika nákazy novým typem koronaviru jsou po dnešní aktualizaci tzv. semaforu ministerstva zdravotnictví vedle Prahy nově okresy Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště. Úřad o tom dnes informoval v tiskové zprávě. V těchto pěti okresech bude od pondělí 14. září podobně jako nyní v hlavním městě omezena otevírací doba stravovacích zařízení. Restaurace a bary budou muset mít každý den zavřeno mezi půlnocí a 06:00. Ve středních Čechách tuto povinnost hygienici rozšířili na celý kraj, i když v oranžové barvě jsou jen čtyři okresy v okolí Prahy.

Koronavirová epidemie udeřila na Karvinsku: Kvůli horníkům čistili školu!

Prostřeno s morbidní tématikou a nepořádkem v bytě: Vajgly na zemi i chlupy v jídle

Česku se připomněly tropy. U Prahy a na severu teplota přesáhla 32 °C

Praze se v příštích týdnech vyhněte, radí Prymula. Skončí hlavní město v karanténě?

Koronavirus ONLINE: Přes 500 případů v ČR za jeden den. A nákaza kosí český hokej

Varování před extrémním vedrem: Česko sežehne až 35 °C. Pak přijdou bouřky, sledujte radar Blesku

Šok v Prostřeno! První hostitel homosexuál, druhý také a teď ...

Ministr Balaš reaguje na výzvu pražských starostů: Nové školy ve středních Čechách by hlavnímu městu ulevily

Praha a střední Čechy proti antigenním testům u školáků: „Nemají smysl!“ Na PCR kapacita je, řekl Hřib

Koronavirus v Praze: 200 nakažených za neděli, nejméně za poslední dva měsíce

Do Česka nakouklo léto. Teploty v Praze a středních Čechách vyšplhaly na 25 °C

Koronavirus ONLINE: Poslanci ANO a ČSSD míří ven z karantény. A nákaza kosí český hokej

Zločinecký gang řádil v Praze! Škoda přes 700 tisíc, policie hledá majitele kradených věcí

Po Praze a Středočeském kraji za stejný tarif. Veřejnou dopravu bude řídit jedna organizace

Koronavirus v Praze: 424 nakažených za jeden den, denní nárůsty se už osm dní drží pod tisícem

Znepokojení v Praze: Za týden přibylo 208 nových případů koronaviru, počty stoupají

Další ohniska ptačí chřipky v Česku. Nemoc je už v polovině krajů a stále se šíří

Vinařské stezky ve středních Čechách

Koronavirus v Praze: 749 nakažených za jeden den, v hlavním městě je přes 17 tisíc nemocných

Koronavirus ONLINE: Česko zoranžovělo, k Praze se přidalo pět dalších okresů. Bary na noc zavřou

Česko zmrazí Rusku státní majetek: Jde o zhruba 70 nemovitostí. A Kreml chystá odvetu!

Koronavirus v Praze: 885 nakažených za jeden den, v hlavním městě je přes 18 tisíc nemocných

Koronavirus ONLINE: Rekordních 1447 případů za den, Česko zoranžovělo a Vojtěch hlásí rezervy

Česko zmrazí Rusku státní majetek: Jde o zhruba 70 nemovitostí včetně školy. A Kreml chystá odvetu!

Další dva lesní požáry: Na Zlínsku zasahuje vrtulník, v Olomouckém kraji hoří u vojenského prostoru

Koronavirus ONLINE: 908 nových případů do večera, Česko zoranžovělo a Vojtěch hlásí rezervy

Středočeské Prostřeno!: Taktika, neshody a mezigenerační střet!

Při vloupačkách ukradli trezor se statisíci i luxusní auta! Pro šéfa gangu si přišla zásahovka

Prostřeno! plné taktizování a kritiky: Alergie na jablka a ostrá slova kvůli krevetám!

Na Česko udeřily bouřky i kroupy, sledujte radar Blesku. Na Zlínsku spadl strom na auto s dítětem

Koronavirus ONLINE: 908 nových případů do večera. K Praze se přidalo pět oranžových okresů

Velký požár průmyslového objektu v Otrokovicích: Plameny se stále šíří, dým je vidět zdálky

302 nakažených koronavirem na Karvinsku! Obce musí masově dezinfikovat, nákaza se šíří

Schovejte si jízdenky na MHD i parkovací lístky DoKapsy

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy