Obchody příští týden, služby možná v březnu: Havlíček má pro rozvolnění plán i podmínky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.02.2021 (19:40)     Sekcia bulvár

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) navrhne v příštích dnech vládě otevření obchodů. V případě, že to vláda schválí, by se mohly otevřít od 22. února. Dohodl se na tom s představiteli krajů. Havlíček to řekl na tiskové konferenci. Služeb a ostatních provozů se návrh zatím týkat nebude, jejich uvolňování by v případě příznivého vývoje mohlo následovat v březnu. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Havlíček o rozvolnění: Kadeřnice a služby „na tělo“ mají šanci. Jak to bude s obchody?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2021 (15:52)     Sekcia bulvar

Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) před čtvrtečním jednáním vlády, na kterém se bude řešit další rozvolňování opatření, Blesk Zprávám reagoval na dotazy, jak by měl vypadat další postup v případě obchodů a také některých služeb. Po úterní večerní informaci CNN Prima News, že se rozvolnění nebude patrně týkat kadeřnictví, Havlíček uvedl, že by měly být otevřeny služby, potřebné v tuto chvíli pro občany. Kadeřnice tedy mají šanci. Potvrdil slova ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) že se s úpravami počítá do 3. května.

 

Přímý přenos: Havlíček o předvánoční horečce v Česku. Kdy otevřou obchody a služby?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.11.2020 (14:25)     Sekcia bulvar

Mírné zlepšování epidemické situace v Česku dává naději, že by obchody a služby, které musely zavřít, otevřely možná už na začátku adventu. O optimistickém scénáři promluvil ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) v obsáhlém rozhovoru pro Blesk Zprávy. V návaznosti na nový protiepidemický systém PES, který ukázalo ministerstvo zdravotnictví, představí Havlíček „jízdní řád“ pro otevření obchodů či služeb, jako jsou kadeřnictví nebo kosmetické salony. Tisková konference je naplánovaná na 14:30.

 

ŽIVĚ: Vláda podpořila rozvolnění. Do všech obchodů od 3. května a které služby otevřou?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.04.2021 (16:25)     Sekcia bulvar

Vláda ANO a ČSSD dnes odpoledne odsouhlasila plán na rozvolňování opatření proti covidu-19 v obchodu a službách. Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) Česko směřuje k tomu, aby se obchody otevřely nejpozději 3. května. Vicepremiér Karel Havlíček na twitteru už uvedl, že pokud bude pokračovat příznivý trend vývoje epidemie, 3. května otevře zbytek obchodů a v přísném hygienickém režimu služby spojené s péčí o tělo, péčí o zvířata nebo lázeňskou zdravotní péčí. Současně pokračuje postupné uvolňování školek a škol, dodal Havlíček. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Vláda zveřejnila detaily rozvolnění. Od 3. května do obchodů, kadeřnictví s testem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.04.2021 (17:10)     Sekcia bulvar

Vláda ANO a ČSSD ve čtvrtek odpoledne odsouhlasila plán na rozvolňování opatření proti covidu-19 v obchodu a službách. Vicepremiér Karel Havlíček už uvedl, že pokud bude pokračovat příznivý trend vývoje epidemie, 3. května otevře zbytek obchodů a v přísném hygienickém režimu služby spojené s péčí o tělo, péčí o zvířata nebo lázeňskou zdravotní péčí. Zákazníci tu budou muset mít antigenní nebo PCR test z odběrných míst. Očkování test mít nemusejí, upřesnil Havlíček. Současně pokračuje postupné uvolňování školek a škol, dodal vicepremiér Havlíček a ukázal balíčky pro rozvolnění.

 

„Letos raději bez Mikuláše.“ Havlíček v Blesku o rozvolňování: Otevřou obchody v pondělí?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.11.2020 (18:25)     Sekcia bulvar

Vicepremiér, ministr dopravy i průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) věří, že se po víkendu opět otevřou všechny obchody a služby, včetně kadeřnictví a restaurací. Řekl to ve studiu Blesk Zpráv v pořadu Epicentrum. Česko by se mělo, za předpokladu příznivého vývoje, dostat od příštího týdne do třetího stupně „psa“. I nadále ale mají platit přísná hygienická opatření. Pokud by se situace zhoršovala, po třech dnech by se provozovny opět uzavíraly. Ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) ale ve středu na dopolední tiskové konferenci optimismus mírnil a je podle něj dost možné, že k rozvolnění nakonec nedojde. 

 

Koronavirus ONLINE: Obchody můžou mít otevřeno až do 23:00, v neděli ne. A 6874 mrtvých v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2020 (17:10)     Sekcia bulvar

Česko bude v nouzovém stavu zatím do 12. prosince, umožnila ve čtvrtek Sněmovna. Kabinet podpořil částečné rozvolnění - z pátého na čtvrtý stupeň rizika nákazy. To s sebou nese od pondělí posun zákazu vycházení na 23. hodinu, do této doby budou moci mít otevřeno i obchody. Jakkoli by vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) rád viděl zase obchody otevřené i v neděli, jeho vládní kolega Jan Blatný (za ANO) z resortu zdravotnictví byl proti a Havlíček na vládě neuspěl. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Obchody můžou mít otevřeno až do 23:00, v neděli ne. A 6996 mrtvých v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2020 (18:10)     Sekcia bulvar

Česko bude v nouzovém stavu zatím do 12. prosince, umožnila ve čtvrtek Sněmovna. Kabinet podpořil částečné rozvolnění - z pátého na čtvrtý stupeň rizika nákazy. To s sebou nese od pondělí posun zákazu vycházení na 23. hodinu, do této doby budou moci mít otevřeno i obchody. Jakkoli by vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) rád viděl zase obchody otevřené i v neděli, jeho vládní kolega Jan Blatný (za ANO) z resortu zdravotnictví byl proti a Havlíček na vládě neuspěl. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Obchody i služby otevřou od května, míní vláda. Hospody a fitka zuří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.04.2021 (20:40)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku slábne, ve středu přibylo 2942 nových případů nákazy. Zbytek obchodů, trhů a vybrané služby vláda za pokračující příznivé epidemické situace uvolní od 3. května, schválila to vláda, uvedl vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). A zveřejnil detailní balíčky pro rozvolnění i s informací, že například do kadeřnictví bude potřeba PCR nebo antigenní test, ale očkování se bez něj obejdou. Opatření vlády včetně plánu rozvolnění podle Asociace hotelů a restaurací ČR poškozují podnikatele a pravděpodobně překračuje zákonný rámec. Nelibost vyjádřila i Česká komora fitness. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Očkování pro lidi 45+ už příští týden. A časté testy zdarma skončí, varuje Arenberger

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.05.2021 (14:15)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje a v pondělí přijde další masivní vlna rozvolnění. Otevřou všechny obchody, otevřou se další služby a do škol se vrátí žáci druhých stupňů či víceletých gymnázií. Už skoro čtvrtina obyvatel ČR dostala první dávku vakcíny, od příštího týdne se podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) otevře možnost registrace i pro lidi 45+. Mladší ročníky může podle ministra k očkování přesvědčit snadnější cestování. Chystá se také rozvolnění v kultuře, přijde nejříve 17. května.

 

Čekáme na tiskovku: Vláda o návratu dětí do škol. A první rozvolnění přijde 12. dubna

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.04.2021 (15:55)     Sekcia bulvar

Česko čeká hned po konci nouzového stavu první vlna rozvolnění. Od pondělí 12. dubna mohou otevřít obchody s dětským oblečením a obuví, papírnictví, čistírny, prádelny, zámečnictví či farmářské trhy. Návštěvníky v omezeném počtu budou moct přivítat zoologické a botanické zahrady, informoval ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Vláda projednává i plán na návrat dětí do škol. Kabinet zasedá v atmosféře, kdy se znovu spekuluje o výměně ministra zdravotnictví Jana Blatného a podle CNN Prima News má skončit i ministr školství Robert Plaga (oba za ANO). Ministři by se mohli zabývat i další podobou opatření proti covidu-19 v době po nouzovém stavu, který končí příští nedělí.

Očkování pro lidi 45+ už příští týden, slibuje Arenberger. Mladé má přesvědčit cestování

Vláda projedná rozvolnění: Do všech obchodů od května a které služby otevřou?

První rozvolnění 12. dubna, otevřou trhy i papírnictví. Ministři řeší i návrat dětí do škol

Koronavirus ONLINE: Obchody i služby otevřou od května, míní vláda. A výhoda pro očkované

Vládu čeká střet o rozvolnění. Hamáček zmínil cestu do pekel, Havlíček je optimistický

Havlíček: „Ano, udělali jsme to blbě.“ O chybách vlády, nejasném rozvolnění i mrtvém „psovi“

Havlíček: „Ano, udělali jsme to blbě.“ O chybách vlády, mrtvém „psovi“ a nejasném rozvolnění

V neděli opět budou obchody zavřené, Havlíček změnu neprosadil: „Respektuji to“

Rozvolnění v Česku: Vláda řekla, kdy rozhodne o obchodech. A školky dál s otazníkem

ŽIVĚ: Vláda o návratu dětí do škol. A první rozvolnění přijde 12. dubna

Německo otevřelo obchody, zoo i fitka. Hamáček naznačil, kdy se dočká Česko

Plán na rozvolnění a návrat do normálu: Vládu PES nezajímá, opozice tasila novou tabulku

Koronavirus ONLINE: Arenberger nechá obchody další týden zavřené. A očkování nově pro Čechy 60+

Koronavirus ONLINE: 3787 případů za úterý, očkování drhne a obchody otevřou v celém Česku?

Koronavirus ONLINE: Vláda chce otevřít obchody i služby 3. května. A očkování pro 60+ je tu

Koronavirus ONLINE: Obchody i služby otevřou 3. května, míní vláda. A opatření zrušil soud

Koronavirus ONLINE: Havlíček chce příští týden otevřít obchody. A nouzový stav čelí žalobě

Vláda rozvolnila dřív: Kina, obchody i kultura od soboty snáz

Vláda pustila Česko do třetího stupně. Ve čtvrtek otevřou všechny obchody, restaurace i služby

Přímý přenos: Arenberger o dalším rozvolnění v Česku. Jaký je „jízdní řád“ do normálu?

Ministr Válek o rozvolnění: Uleví studentům a zaměstnancům. Do restaurací i neočkovaní?

Hospody otevřou na jaře, ale bez alkoholu? Britové řeší plán rozvolnění po lockdownu

Rakousko „utahuje šrouby“: Obchody otevřou nejdřív v únoru, hotely v březnu a povinné respirátory

Koronavirus ONLINE: Vláda probere rozvolnění v kultuře. A očkování pro 45+ příští týden?

Kadeřnice i zahrádky hospod od 11. května, větší obchody v pondělí. Vláda dala nové termíny

Koronavirus ONLINE: Obchody v ČR otevřou nejpozději 3. května? A 22 mrtvých po úniku kyslíku

Zahrádky hospod od 11. května, větší obchody již v pondělí. Vláda má nový „jízdní řád“

V Česku otevřely obchody, Havlíček jede do Ikey. Na jaké davy vicepremiér u nábytku narazí?

Ministr Válek pro Blesk o rozvolnění: Kdy se uleví studentům a zaměstnancům?

Zahrádky hospod i holiči od 11. května, větší obchody již v pondělí. Vláda má nový „jízdní řád“

Havlíček: Nechystáme se před Vánoci zavřít obchody. A válku s koronavirem prohráváme

Nová pravidla ROZVOLNĚNÍ: Kdo dostal zelenou?

Otevřou obchody před Vánoci? Jen sebevrah by slíbil datum, varoval Havlíček v Senátu

Rozvolnění v Rakousku: Otevřely obchody, do lavic se vrací školáci. Čeká to i ty německé

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy