ŽIVĚ: Vláda o návratu dětí do škol. A první rozvolnění přijde 12. dubna

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.04.2021 (17:40)     Sekcia bulvár

Česko čeká hned po konci nouzového stavu první vlna rozvolnění. Od pondělí 12. dubna mohou otevřít obchody s dětským oblečením a obuví, papírnictví, čistírny, prádelny, zámečnictví či farmářské trhy. Návštěvníky v omezeném počtu budou moct přivítat zoologické a botanické zahrady, informoval ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Vláda projednává i plán na návrat dětí do škol. Kabinet jednala v atmosféře, kdy se znovu spekuluje o výměně ministra zdravotnictví Jana Blatného a podle CNN Prima News má skončit i ministr školství Robert Plaga (oba za ANO). Sledujte přímý přenos tiskové konference. Původně byla avizovaná na 16:00, ale jednání kabinetu se protáhlo. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Čekáme na tiskovku: Vláda o návratu dětí do škol. A první rozvolnění přijde 12. dubna

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.04.2021 (15:55)     Sekcia bulvar

Česko čeká hned po konci nouzového stavu první vlna rozvolnění. Od pondělí 12. dubna mohou otevřít obchody s dětským oblečením a obuví, papírnictví, čistírny, prádelny, zámečnictví či farmářské trhy. Návštěvníky v omezeném počtu budou moct přivítat zoologické a botanické zahrady, informoval ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Vláda projednává i plán na návrat dětí do škol. Kabinet zasedá v atmosféře, kdy se znovu spekuluje o výměně ministra zdravotnictví Jana Blatného a podle CNN Prima News má skončit i ministr školství Robert Plaga (oba za ANO). Ministři by se mohli zabývat i další podobou opatření proti covidu-19 v době po nouzovém stavu, který končí příští nedělí.

 

První rozvolnění 12. dubna, otevřou trhy i papírnictví. Ministři řeší i návrat dětí do škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.04.2021 (15:35)     Sekcia bulvar

Česko čeká hned po konci nouzového stavu první vlna rozvolnění. Od pondělí 12. dubna mohou otevřít obchody s dětským oblečením a obuví, papírnictví, čistírny, prádelny, zámečnictví či farmářské trhy. Návštěvníky v omezeném počtu budou moct přivítat zoologické a botanické zahrady, informoval ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Vláda projednává i plán na návrat dětí do škol. Kabinet zasedá v atmosféře, kdy se znovu spekuluje o výměně ministra zdravotnictví Jana Blatného a podle CNN Prima News má skončit i ministr školství Robert Plaga (oba za ANO). Ministři by se mohli zabývat i další podobou opatření proti covidu-19 v době po nouzovém stavu, který končí příští nedělí.

 

Babiš cupuje plán Plagy a expertů na návrat dětí do škol. Vláda v úterý nerozhodne, varuje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.04.2021 (17:03)     Sekcia bulvar

Vláda nemusí v úterý rozhodnout o návratu dětí do škol a školek. Premiér Andrej Babiš (ANO) má výhrady v plánu expertů ze skupiny epidemiologa Petra Smejkala a ministrů školství Roberta Plagy a zdravotnictví Jana Blatného (oba za ANO).  Premiér v rozhovoru pro TN.cz řekl, že mu nepřipadá logická rotační výuka ani to, že do školek by měly jít v první vlně jen děti z posledních, předškolních ročníků, pro které je školka povinná. Plagův plán počítá s tím, že se do lavic 12. dubna vrátí první stupně základních škol a právě předškoláci.

 

Nouzový stav prodlužovat nebudeme, slibuje Babiš. A cupuje plán Plagy a expertů na návrat dětí do škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.04.2021 (17:03)     Sekcia bulvar

Vláda nemusí v úterý rozhodnout o návratu dětí do škol a školek. Premiér Andrej Babiš (ANO) má výhrady v plánu expertů ze skupiny epidemiologa Petra Smejkala a ministrů školství Roberta Plagy a zdravotnictví Jana Blatného (oba za ANO).  Premiér v rozhovoru pro TN.cz řekl, že mu nepřipadá logická rotační výuka ani to, že do školek by měly jít v první vlně jen děti z posledních, předškolních ročníků, pro které je školka povinná. Plagův plán počítá s tím, že se do lavic 12. dubna vrátí první stupně základních škol a právě předškoláci.Premiér zároveň řekl, že nebude žádat další prodloužení nouzového stavu. Ten tak skončí úderem půlnoci 11. dubna a s ním i omezení pohybu.

 

Návrat do lavic rotačně, do školek jen nejstarší, rozhodla vláda. A otevře část obchodů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.04.2021 (19:40)     Sekcia bulvar

Česko čeká hned po konci nouzového stavu první vlna rozvolnění. Od pondělí 12. dubna se do škol vrátí děti z prvních stupňů základních škol, výuka bude rotační. Vláda schválila i návrat do školek, který se bude ale týkat jen předškoláků. Mohou otevřít obchody s dětským oblečením a obuví, papírnictví, čistírny, prádelny, zámečnictví či farmářské trhy. Návštěvníky v omezeném počtu budou moct přivítat zoologické a botanické zahrady, informoval ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). 

 

Rozvolnění v Česku: Vláda řekla, kdy rozhodne o obchodech. A školky dál s otazníkem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.04.2021 (19:51)     Sekcia bulvar

O rozvolnění obchodů a služeb rozhodne vláda na mimořádném zasedání ve čtvrtek. Zhodnotí dopady posledního otevření z minulého týdne a představí plán uvolňování, sdělil po jednání vlády vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Od 26. dubna se do škol vrátí praktická výuka, na Královéhradecku a Karlovarsku se také umožní návrat všem dětem ve školkách. Nebudou muset mít ani roušky či být testované. 

 

Děti se do lavic vrátí v druhé půlce dubna, tuší Blatný. Testování má být jednou týdně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.03.2021 (17:55)     Sekcia bulvar

Děti by se do škol mohly vrátit pravděpodobně ve druhé polovině dubna. Podmínkou je pravidelné testování. Na jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví to dnes řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Konkrétní termín možného návratu do škol říci nechtěl.

 

Vraťte žáky do lavic 12. dubna, žádá opozice. Plaga mluví o rotaci tříd doma a ve škole

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.03.2021 (11:51)     Sekcia bulvar

Třídy 1. stupně základních škol by se po návratu do škol měly po týdnu střídat v prezenční a distanční výuce. Počítá s tím plán návratu žáků do lavic, který připravilo ministerstvo školství. Po dnešním jednání s opozičními poslanci to ČTK řekl ministr školství Robert Plaga (za ANO). Podle koalice SPOLU je termín návratu žáků do škol 12: dubna stále reálný.

 

Do škol se nevrátí děti v 10 až 20 okresech, odhaduje Smejkal. A ukázal na viníky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.04.2021 (16:50)     Sekcia bulvar

Odborníci očekávají, že 12. dubna se kvůli epidemii covidu-19 neobnoví prezenční výuka v deseti až 20 okresech. Rozhodne se 7. dubna na základě aktuálních dat.Uvedlito odborníci z Mezioborové skupiny pro epidemické situace (MeSES), kterou vede epidemiolog Petr Smejkal. Od 12. dubna by se měli vrátit do škol děti z posledních ročníků mateřských škol a z prvního stupně základních. O návrhu, který dnes skupina za určitých podmínek doporučila, bude ještě v úterý jednat vláda. Více škol podle Smejkala není možné otevřít kvůli tomu, že nezačalo častější testování ve firmách a nebyl více omezen průmysl.

 

Přehledně: Návrat prvního stupně do škol 12. dubna a školky bez roušek. Kde to nepůjde?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.04.2021 (12:30)     Sekcia bulvar

Půl roku už většina dětí - s výjimkou těch nejmenších - neviděla, jak to ve školách vypadá. Řada z nich naposledy usedla do lavic loni v říjnu. Letošní duben to ale konečně zlomí. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) uvedl, že první stupeň základních škol se vrátí v rotačním principu od 12. dubna - výjimkou můžou být ty okresy, kde nebude dobrá epidemiologická situace. Ke stejnému datu budou moci do školek děti z posledního ročníku, maximálně v 15členných skupinách, ale bez roušek. Praktická výuka na vysoké školy by se pak pro poslední ročníky mohla vrátit od 19. dubna. Podmínkou návratu školáků jsou antigenní testy 2x týdně.

Vláda ŽIVĚ: Kdy se děti vrátí do škol? Dálková výuka se od pondělí rozšíří

Návrat žáků do škol: Epidemiolog varuje, co by nechalo děti doma až do léta

ŽIVĚ: Vláda o „tečce za Tečkou“. Jaké další rozvolnění přijde s koncem certifikátů?

Květnový návrat dětí do škol a školek: I Prahu, střední Čechy a Liberecko čeká rozvolnění?

Koronavirus ONLINE: Vláda probere další rozvolnění, půjde jen o školy? A epidemie dál oslabila

Nouzový stav do 11. dubna, Babišovi pomohla KSČM. Návrat do škol má začít 12. dubna

ZATÍM JEN ZAHRÁDKY, ALE VLÁDA SLIBUJE... Za měsíc do hospod?

Koronavirus ONLINE: Okamžitě předložte plán návratu dětí do škol, tlačí na Plagu poslanci

Zavře vláda školky i 1. a 2. třídy základek? Plaga připustil: Mluvili jsme o tom

Přímý přenos: Arenberger o dalším rozvolnění v Česku. Jaký je „jízdní řád“ do normálu?

Děti se 1. března do škol asi nevrátí, míní Babiš. Vláda zřejmě mimořádně zasedne

Vláda chce pustit Čechy do škol, na pivo i do divadel. Odborníci se zlobí: Neřeší to s námi

Návrat školáků dál nemá termín. Do škol můžou ale nově i děti učitelek z mateřinek

Koalice Spolu tlačí na vládu. Chce informace o návratu dětí do škol i smyslu opatření

Očkování pro lidi 45+ už příští týden. A časté testy zdarma skončí, varuje Arenberger

Živě: Vláda o rozvolňování opatření. Ošetřovné bude nově 80 procent, kdo v pondělí otevře?

Očkování pro lidi 45+ už příští týden, slibuje Arenberger. Mladé má přesvědčit cestování

Ministr Válek o rozvolnění: Uleví studentům a zaměstnancům. Do restaurací i neočkovaní?

ŽIVĚ: Návrat prvňáků a druháků do škol již 18. listopadu? Plaga řekne víc

Koronavirus ONLINE: Plaga chce návrat praktické výuky k 26. dubna. A víc dětí do školek?

Koronavirus ONLINE: Maláčová přiznala strach z léta a rozvolnění. A za sobotu 717 případů v ČR

Koronavirus ONLINE: Zeman vmetl Blatnému mrtvé na covid. A důležitá novinka u návratu dětí do škol

Vláda probere návrat dětí do škol a testování ve firmách. Havlíček navrhuje úlevy

Koronavirus ONLINE: 49 podezřelých úmrtí po očkování v ČR. A vláda rozhodne o rozvolnění

Blatný prozradí, kdy se děti vrátí do škol. A promluví o slábnutí epidemie v Česku

Babiš nechápe otevírání škol podle okresů a rotaci žáků. Opřel se do Smejkalovy skupiny

Babiš nechápe otevírání škol podle okresů i rotaci žáků. Opřel se do Smejkalovy skupiny

Mela kolem návratu dětí do škol: Filip u Moravce šil do vlády, Hamáček a Babiš jednali s opozicí

Mela kolem návratu dětí do škol u Moravce: Filip šil do vlády, Hamáček odkázal na Babiše

Koronavirus ONLINE: 5522 případů za úterý, v Ostravě došly vakcíny a otevře i část obchodů

Vláda probere návrat dětí do škol, Babiš má k plánu výhrady. A co bude po nouzovém stavu?

Vláda potvrdila otevření dalších provozů od pondělí. Ošetřovné bude nově 80 procent

Čeká testování i nejmenší děti a učitele? Vláda se připravuje na znovuotevření škol

Koronavirus ONLINE: Plaga chce návrat praktické výuky k 26. dubnu. A víc dětí do školek?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy