Očkovaných Čechům se otevře cizina bez testů 15. května. Babiš: Půjde i o Maďarsko a Slovinsko

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (17:00)     Sekcia bulvár

Česko chce mít ještě před zavedením celoevropských covidových pasů dohodu se sousedními zeměmi, aby alespoň očkovaní proti covidu-19 mohli volně cestovat. Na čtvrteční tiskové konferenci po jednání s rakouským ministrem zahraničí Alexanderem Schallenbergem to řekl šéf české diplomacie Jakub Kulhánek (ČSSD). Premiér Andrej Babiš (ANO) při čtvrtečních interpelacích zašel ještě dál, oznámil, že dohoda o volném cestování očkovaných obyvatel bude se sousedy, ale i Maďarskem a Slovinskem platit k 15. květnu. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Babiš chce utnout rotace žáků ve školách 17. května. A Plaga řeší nedostatek testů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (18:20)     Sekcia bulvar

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve čtvrtek ve Sněmovně vyjádřil pro to, aby se již 17. května skončilo s rotační výukou na 2. stupni základních škol. 10. května se přitom rozjede výuka i ve zbývajících krajích. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) pak ve Strakově akademii čelil dotazu i na docházející antigenní testy, kterými jsou školáci testováni.

 

Babiš chce ulehčit maturity a Čechům vzkazuje: Nikoho tu nemlátíme, uvědomte si

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.01.2021 (19:16)     Sekcia bulvar

Dlouho se čekalo, zda premiér Andrej Babiš (ANO) odsoudí sobotní brutální protesty v Rusku, při kterých bylo zatčeno přes 3000 lidí. Nakonec tak udělal – ale trochu napůl. Čechům vzkázal, že doufá, že uvědomují, jak skvěle se mají, protože je nikdo při protestech nebije. Tímto prohlášením zakončil své tradiční Čau lidi, ve kterém mimo jiné uvedl, že podporuje zrušení didaktických testů u maturit na zdravotních školách, ale i jinde.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš připustil testování očkovaných. „Lockdown by společnost nepřijala“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2021 (10:05)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za pátek testy odhalily v Česku téměř 23 tisíc případů covidu, což je nejvíce od počátku rozšíření viru. Od pondělí budou v Česku zavedena opatření vycházející z tzv. bavorského modelu, který ruší uznávání všech testů. Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) vrátila do hry plošné testování, týkat se bude škol i firem a předpokládá, že opatření budou trvat až do konce února. Pro Blesk Zprávy Babiš připustil, že by podpořil testání a trasování i očkovaných, naopak lockdown by podle něj nepomohl, společnost by ho nepřijala. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prudký nárůst podílu nakažených v ČR. A Španělsko se Čechům otevře dřív

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.06.2020 (13:00)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 328 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 9991 lidí, vyléčených je 7219 a aktuálně nakažených je pak 2444. V sobotu udělaly laboratoře jen 1200 testů, přesto přibylo za celý den 53 nakažených. Rekordní je tak poměr mezi počtem testů a prokázaných onemocnění: 4,42 procenta. Většina států Evropské unie mezi sebou otevře hranice k 15. červnu, Španělsko termín posunulo z 1. července na 21. června. Od poloviny června už nemusí mít lidé venku roušky ani v případech, kdy budou blízko u sebe. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Cestování Čechů: Petříček prozradil nové detaily, Babiš mluvil s Merkelovou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.05.2020 (13:15)     Sekcia bulvar

Češi by mohli vycestovat do Rakouska bez kontrol, testů na koronavirus a následné karantény už v polovině června. Po jednání se zástupci Slovenska a Rakouska to uvedl mininistr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Slovensko je podle Petříčka v otevírání hranic opatrnější. K dalšímu jednání bude přizváno např. i Maďarsko, Polsko, Slovinsko nebo Německo. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by bylo ideální, aby se 15. června otevřela hranice mezi ČR, SR, Německem, Rakouskem a Maďarskem a cestovalo se jako před epidemií.

 

Koronavirus ONLINE: Rekordně nakažených v ČR, Babiš je pro testy očkovaných a protest ve Vídni

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2021 (16:30)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za pátek testy odhalily v Česku téměř 23 tisíc případů covidu, což je nejvíce od počátku rozšíření viru. Od pondělí budou v Česku zavedena opatření vycházející z tzv. bavorského modelu, který ruší uznávání všech testů. Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) vrátila do hry plošné testování, týkat se bude škol i firem a předpokládá, že opatření budou trvat až do konce února. Pro Blesk Zprávy Babiš připustil, že by podpořil testání a trasování i očkovaných, naopak lockdown by podle něj nepomohl, společnost by ho nepřijala. A ve Vídni demonstrují odpůrci protiepidemických opatření, sešly se jich desítky tisíc. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Slovinsko nám vystavilo stopku: ČEŠI DO KARANTÉNY!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     08.08.2020 (05:00)     Sekcia bulvar

Důvěra evropských států, že Česko zvládá epidemii koronaviru, má další trhlinu. O to citelnější, že stopku Čechům vystavilo Slovinsko. Tedy jednak cílová destinace, ale hlavně tranzitní země do oblíbeného Chorvatska. Jak to ovlivní cestu k moři?

 

Koronavirus ONLINE: 295 mrtvých v ČR. Itálie otevře hranice Čechům, Babiš řekl víc o Řecku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.05.2020 (10:10)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 295 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8406 lidí, vyléčených je 5381 a aktuálně nakažených je pak 2730. Vicepremiérku Alenu Schillerovou (za ANO), která teď obhajuje hlavně svou angličtinu, čeká jednání s prezidentem Milošem Zemanem o rozpočtu. A uvolňování pokračuje, od 25. května bude možné pořádat akce pro 300 osob a od 22. června pro tisíc osob. Italové po třech měsících ruší omezení pohybu a otevřou hranice i pro Čechy - a bez karantény. Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Právo vysvětlil, proč navzdory výzvě k utrácení v Česku poletí s rodinou na dovolenou do Řecka. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Dlouhé fronty na vakcínu v Praze. A Babiš připustil testování očkovaných

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2021 (12:20)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za pátek testy odhalily v Česku téměř 23 tisíc případů covidu, což je nejvíce od počátku rozšíření viru. Od pondělí budou v Česku zavedena opatření vycházející z tzv. bavorského modelu, který ruší uznávání všech testů. Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) vrátila do hry plošné testování, týkat se bude škol i firem a předpokládá, že opatření budou trvat až do konce února. Pro Blesk Zprávy Babiš připustil, že by podpořil testání a trasování i očkovaných, naopak lockdown by podle něj nepomohl, společnost by ho nepřijala. A v pražských očkovacích centrech bez registrace na Chodově a hlavním nádraží se tvoří dlouhé fronty. Čekající často tvrdí, že je donutily okolnosti. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Velký protest ve Vídni proti restrikcím. A Babiš připustil testy očkovaných

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2021 (14:15)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za pátek testy odhalily v Česku téměř 23 tisíc případů covidu, což je nejvíce od počátku rozšíření viru. Od pondělí budou v Česku zavedena opatření vycházející z tzv. bavorského modelu, který ruší uznávání všech testů. Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) vrátila do hry plošné testování, týkat se bude škol i firem a předpokládá, že opatření budou trvat až do konce února. Pro Blesk Zprávy Babiš připustil, že by podpořil testání a trasování i očkovaných, naopak lockdown by podle něj nepomohl, společnost by ho nepřijala. A ve Vídni demonstrují odpůrci protiepidemických opatření, zatím se jich sešlo několik tisíc. Policie počítá s účastí 15 000 lidí, povolala posily. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Pražským školám mohou 10. května dojít antigenní testy, varuje magistrát. Sám je nakupovat neplánuje

Na Slovensko od středy bez testů, oznámil Babiš. Střední Evropa se otevře 15. června?

Koronavirus ONLINE: Babiš po 3. dávce mluví o ohrožení životů neočkovaných a změně u testů

Cestovky hlásí: Cizina je opět v kurzu! Letiště Praha otevře nové destinace

Rakousko a Slovensko se Čechům otevře asi v červnu. Babiš má letět do Řecka, radí zůstat doma

Další nabídka pomoci: O těžce nemocné Čechy se chce postarat i Slovinsko a Rakousko

Češi se z Polska, Maďarska i Slovinska budou moci vracet domů bez testu. Doma mu neujdou

Detaily otevření hranic Česka se sousedy: Co se dohodlo s Rakušany a Slováky?

Detaily otevření hranic Česka se sousedy: Jak to bude s Rakouskem, Slovenskem či Polskem?

Jak to bude s cestami na Slovensko či do Rakouska? Detaily otevření hranic ČR se sousedy

Koronavirus ONLINE: Čechům bez testu se otevře exotický ráj. A 27 milionů nakažených na světě

Koronavirus ONLINE: Čechům bez testu se otevře exotický ráj. V Praze se opět zrychlil růst případů

Labská bouda v Krkonoších otevře výdejní okénko

Chorvatsko otevřelo hranice Čechům s jachtami, vilami a tryskáčem. Kdo další může přijet?

Cestování Čechů: Petříček prozradil nové detaily. A Chorvati chtějí dohodu s Čechy

Evropa Čechům a hlavně Pražanům zavírá dveře: Kam všude musíte mít na cestu i test?

V pražském Suchdole zavřeli část školky: Jedno z dětí bylo nakažené koronavirem

Vakcíny pro Česko daruje i Maďarsko. A Babiš obvinil opozici, že v Bruselu nepomohla

Babiš: Test na koronavirus zdarma pro všechny?

Koronavirus ONLINE: 1497 případů za den, experti chtějí „zkrouhnout“ platnost testů. A Babišova třetí dávka

Vláda probere zkrácení platnosti testů: PCR na tři dny, antigenní jen jeden, naznačil Babiš

Školy mají testy na koronavirus do 7. května. Stát pro ně další ve skladech zatím nemá

Koronavirus ONLINE: Vláda bude znovu jednat už ve středu. Skončí bezplatné testy na covid?

Nový problém pro dovolenkáře: Slovinsko přitvrzuje, test nebo očkování bude žádat i při tranzitu

Koronavirus ONLINE: Tvrdší metr na cesty do Česka. A Babiš letí do Maďarska kvůli Sputniku

Do Řecka už od července a bez testů? Pro Čechy otevře většina ostrovů, věří ministerstvo

Babiš přesvědčil řeckého premiéra: Češi budou k moři létat bez testů

Čechům chodí e-maily s falešnými výsledky testů. Hackeři chtějí proniknout do jejich PC

Respirátory pro důchodce a miliony roušek. Babiš chce pomůcky poslat Čechům poštou

Vláda žádá nouzový stav do 25. května. „Podporu zatím nemáme,“ přiznává Babiš

Expremiérovo smolné pondělí: Babiš půjde k soudu!

Koronavirus ONLINE: Babiš dostal třetí dávku vakcíny. A karanténa se možná zkrátí

Komplikace na cestě do Chorvatska: Nejste bezpeční, vzkazují Čechům Slovinci a zpřísnili kontroly

Seychely se příští týden otevřou Čechům, cestovky čekají boom a lákají na teplo

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy