Chaos u PCR testů zdarma: Naštvaní lidé ve frontě se jich nedočkali. Vojtěch mění cenu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.06.2021 (17:15)     Sekcia bulvár

Ode dneška by měli mít lidé hrazeny z veřejného zdravotního pojištění dva PCR testy na nemoc covid-19 a čtyři antigenní testy. Schválila to minulý týden vláda. Dosud mohly být hrazeny antigenní testy každé tři dny, ale dražší PCR test musel předepsat lékař či hygienik. Bez předpisu si museli lidé zaplatit PCR test sami. Jenže ne všude se ode dneška PCR testu „na pojišťovnu“ dočkáte. Některá testovací místa mají na svých webech uvedeno, že jim chybí metodika od Ministerstva zdravotnictví a pojišťoven, a proto zatím dva hrazené PCR testy poskytovat nebudou. První problém už ministerstvo odstranilo - ministr Adam Vojtěch oznámil, že pojišťovny zvýší platbu za PCR testy bez žádanky na 614 korun místo 350 Kč. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Chaos u PCR testů zdarma: Naštvaní lidé ve frontě se jich nedočkali, chybí metodika

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.06.2021 (13:38)     Sekcia bulvar

Ode dneška by měli mít lidé hrazeny z veřejného zdravotního pojištění dva PCR testy na nemoc covid-19 a čtyři antigenní testy. Schválila to minulý týden vláda. Dosud mohly být hrazeny antigenní testy každé tři dny, ale dražší PCR test musel předepsat lékař či hygienik. Bez předpisu si museli lidé zaplatit PCR test sami. Jenže ne všude se ode dneška PCR testu „na pojišťovnu“ dočkáte. Některá testovací místa mají na svých webech uvedeno, že jim chybí metodika od Ministerstva zdravotnictví a pojišťoven, a proto zatím dva hrazené PCR testy poskytovat nebudou.

 

Chaos u dvou PCR testů zdarma: Mají být ode dneška, ne všude se jich dočkáte. Proč?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.06.2021 (09:51)     Sekcia bulvar

Ode dneška by měli mít lidé hrazeny z veřejného zdravotního pojištění dva PCR testy na nemoc covid-19 a čtyři antigenní testy. Schválila to minulý týden vláda. Dosud mohly být hrazeny antigenní testy každé tři dny, ale dražší PCR test musel předepsat lékař či hygienik. Bez předpisu si museli lidé zaplatit PCR test sami. Jenže ne všude se ode dneška PCR testu „na pojišťovnu“ dočkáte. Některá testovací místa mají na svých webech uvedeno, že jim chybí metodika od Ministerstva zdravotnictví a pojišťoven, a proto zatím dva hrazené PCR testy poskytovat nebudou.

 

Testy na covid zdarma skončí, oznámil Vojtěch. Karanténa se zkrátí na polovinu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.10.2021 (15:15)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví navrhne, aby karanténu pro lidi po kontaktu s nakaženým koronavirem bylo možné po sedmi dnech ukončit negativním testem. Potvrdil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) s tím, že konečné slovo bude mít v pondělí vláda. Od prosince by také měly skončit preventivní testy zdarma. Zkrátit se má i platnost testů na covid, u PCR testů to bude ze sedmi dnů na tři, u antigenních ze 72 hodin na 24, tam ministerstvo čeká na finální stanoviska. Znovu chce otevřít debatu o tom, že preventivní testy by si lidé platili sami. Epidemie covidu se podle Vojtěcha nevyvíjí úplně dobrým směrem. Rostou i počty hospitalizovaných. Zátěž nemocnic je ale nízká, péče se neomezuje. Vojtěch zároveň chce, aby policie dohlížela na platná opatření všude tam, kde je potřeba bezinfekčnost. 

 

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR. Vojtěch určil maximální cenu testů pro samoplátce

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.05.2020 (15:20)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 290 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8275 lidí, vyléčených je 5058 a aktuálně nakažených je pak 2927. Počet uzdravených dál roste rychleji než nově nakažených. Ministerstvo zdravotnictví začne regulovat maximální cenu testu na covid-19 pro samoplátce. Stát bude nejvýše 1674 korun, řekl ministr Adam Vojtěch (za ANO) ČTK. Letní tábory by dle dohody organizátorů a hlavní hygieničky Jarmily Rážové měly být umožněny již od 27. června. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 292 mrtvých v ČR. Vojtěch určil maximální cenu testů, hned to schytal

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.05.2020 (17:30)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 292 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8330 lidí, vyléčených je 5227 a aktuálně nakažených je pak 2811. Počet uzdravených dál roste rychleji než nově nakažených. Ministerstvo zdravotnictví začne regulovat maximální cenu testu na covid-19 pro samoplátce. Stát bude nejvýše 1674 korun, řekl ministr Adam Vojtěch (za ANO) ČTK. Podle Asociace cestovních kanceláří je to moc, pro laboratoře zase málo. Letní tábory budou možná už od 27. června pro 300 lidí, možná dokonce pro 500. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR. Vojtěch určil maximální cenu testů, cestovky zuří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.05.2020 (15:50)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 290 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8275 lidí, vyléčených je 5058 a aktuálně nakažených je pak 2927. Počet uzdravených dál roste rychleji než nově nakažených. Ministerstvo zdravotnictví začne regulovat maximální cenu testu na covid-19 pro samoplátce. Stát bude nejvýše 1674 korun, řekl ministr Adam Vojtěch (za ANO) ČTK. Podle Asociace cestovních kanceláří je to nepřijatelná suma. Letní tábory by dle dohody organizátorů a hlavní hygieničky Jarmily Rážové měly být umožněny již od 27. června. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Česko na chvostu Evropy. A Vojtěch slibuje změnu u laboratoří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.09.2020 (11:25)     Sekcia bulvar

V Česku pokračují rekordní nárůsty nových případů koronaviru. V úterý laboratoře potvrdily 1677 nových případů, roste i počet lidí v nemocnicích. V současné době jich je 333, 78 ve vážném stavu.  Přírůstky v Česku jsou na počet obyvatel třetí nejhorší v Evropě, vyšší jsou jen ve Španělsku a Francii A laboratoře budou od čtvrtka posílat e-mailem či v SMS výsledek testu na covid-19 i lidem, kteří budou pozitivní. Dosud informovaly jen o negativním, napsal na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Pozitivní výsledek testu doteď oznamovali většinou lékaři z hygieny a lidé si stěžovali na to, že se výsledky dozvídali i s několikadenním zpožděním. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Další růst počtu případů v Česku. A konec čekání na výsledky testů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.09.2020 (10:39)     Sekcia bulvar

V Česku pokračují rekordní nárůsty nových případů koronaviru. V úterý laboratoře potvrdily 1677 nových případů, roste i počet lidí v nemocnicích. V současné době jich je 333, 78 ve vážném stavu.  A laboratoře budou od čtvrtka posílat e-mailem či v SMS výsledek testu na covid-19 i lidem, kteří budou pozitivní. Dosud informovaly jen o negativním, napsal na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Pozitivní výsledek testu doteď oznamovali většinou lékaři z hygieny a lidé si stěžovali na to, že se výsledky dozvídali i s několikadenním zpožděním. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Naštvaní lidé z Českého Těšína: Opravu hlavní třídy radnice totálně zpackala! Už ji řeší policie

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.08.2022 (12:15)     Sekcia bulvar

Zoufalí podnikatelé a naštvaní lidé podali na Český Těšín trestní oznámení. Už se nemohli dívat na tristní stav rekonstrukce jedné z hlavních ulic – Nádražní. Vedení města však tvrdí, že je vše v pořádku. Případem se zabývá policie.

 

ŽIVĚ: Vojtěch o kratší karanténě i novinkách u testů. Budou si je neočkovaní platit sami?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.10.2021 (14:25)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví navrhne, aby karanténu pro lidi po kontaktu s nakaženým koronavirem bylo možné po sedmi dnech ukončit negativním testem. Potvrdil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) s tím, že konečné slovo bude mít v pondělí vláda. Zkrátit se má platnost testů na covid, u PCR testů to bude ze sedmi dnů na tři, u antigenních ze 72 hodin na 24, tam ministerstvo čeká na finání stanoviska. Znovu chce otevřít debatu o tom, že preventivní testy by si lidé platili sami. Epidemie covidu se podle Vojtěcha nevyvíjí úplně dobrým směrem. Rostou i počty hospitalizovaných. Zátěž nemocnic je ale nízká, péče se neomezuje. Vojtěch zároveň chce, aby policie dohlížela na platná opatření všude tam, kde je potřeba bezinfekčnost. Sledujte přímý přenos tiskové konference ministra, hlavní hygieničky Pavly Svrčinové a šéfa zdravotních statistiků Ladislava Duška.

Čtyři hodiny, 300 metrů dlouhá fronta a chaos! Brňané trpěli ve frontě na koronatesty

Za test na koronavirus nejvýš 1674 korun? Cestovky: Nepřijatelné, leda tak pětistovku

Vojtěch o novinkách v testování Čechů. Zmínil podzimní hrozbu a 15 tisíc testů denně

Konec testů zdarma v září? Vojtěch novinku hájí. A vláda změnila lhůtu očkování Pfizerem

Setkání Williama s lidmi ve frontě: Natrefil na Čecha!

Vojtěch pro Blesk: Testy zdarma budou déle, školáky asi znovu prověříme. Co vyšší čísla?

Neuvěřitelné! Lidé v Ostravě stáli hodiny ve frontě na zubaře! Dokonce tu nocovali

Vojtěch se po rouškovém chaosu stahuje: „Nepište mi.“ Šéfování „hodil“ na hlavní hygieničku

Čekání na zubaře v Hustopečích: Lidé stáli hodiny ve frontě, někteří tu i nocovali!

Peter (†68) zemřel ve frontě na covidový test: Manželka se o tragédii dozvěděla strašným způsobem

Koronavirus ONLINE: 130 nových případů za den v ČR. A Vojtěch se omlouvá za chaos

Vojtěch o novinkách: Testy zdarma zůstanou pro „rozočkované“ a vakcíny na počkání i v Brně?

Koronavirus ONLINE: Nakažených v ČR je jako v dubnu. A Vojtěch se omlouvá za chaos

PŘEHLEDNĚ zpřísňování: Kontroly očkování v hospodách od listopadu. A konec testů zdarma

Koronavirus ONLINE: Vojtěch žehlí chaos s PCR testy navýšením ceny. A WHO dala zelenou čínské vakcíně

Plavání bez podmínek, sport bez rozestupů: Vojtěch řekl novinky pro žáky ze stejné školy

Opilci řádili při cestě z hospody, demolovali, co jim přišlo pod ruku. Naštvaní lidé zalarmovali strážníky

Záhada účesu Schillerové: „Stříhám se sama,“ tvrdí. Naštvaní kadeřníci i salon se ozvali

Ministr Vojtěch: Preventivní testy pro školáky zdarma

Koronavirus ONLINE: 137 nových případů za den v ČR. A Vojtěch po chaosu na severní Moravě neodstoupí

Z Chorvatska, Rakouska a Slovenska bez testů už v červnu. A Česko nakoupí obří zásoby roušek

Koronavirus ONLINE: 292 mrtvých v ČR. Vojtěchova cena testu budí vášně a co čeká hospody?

Chaos u PCR zdarma. Systém očkovaným neumožňoval víc než dva testy, ministerstvo chybu opravilo

Poláci jezdí pro zásoby uhlí přímo do dolů. Ve frontách čekají i několik dnů bez tekoucí vody

Babišovi muži koronaviru odolávají. Vojtěch se po negativním testu vrací na ministerstvo

Praha 3 proti vládním nařízením: Radnice rozšířila úřední hodiny. Lidé mrznou ve frontě před úřadem, zlobí se starosta

Vojtěch o covidových Vánocích v Česku. Delší nouzový stav možná, lockdown ne?

Antigenní testy odhalily 10 tisíc nakažených Čechů. Ministerstvo změní výpočet skóre PES

Úleva pro cestovatele: Neočkovaní Češi už nebudou muset po návratu domů do samoizolace

Štěstí čtyř mladých bezdomovců: Los zákazníka jim přinesl milion!

Kratší platnost testů a změny u karantény. Vojtěch představí plán na zkrocení covidu

Čekáme na tiskovku: Kratší platnost testů a změny u karantény. Co ještě Vojtěch chystá?

Koronavirus ONLINE: Nejvíc nakažených v ČR od začátku epidemie. A Vojtěch se omlouvá za chaos

Antigenní testy zdarma před Vánocemi: Odhalí jen sedm z deseti nakažených

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy