Výročí konce války v Česku: Pavel, Fiala a Černochová na Vítkově a přelet letounů nad Prahou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2024 (08:04)     Sekcia bulvár

Na různých místech po České republice si dnes lidé připomenou 79. výročí konce druhé světové války. Tradiční pietní akt za účasti nejvyšších představitelů státu se uskuteční od 10:00 u Národního památníku na pražském Vítkově. O dvě hodiny později na Pražském hradě prezident Petr Pavel jmenuje nové generály. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Pietní akt na Vítkově: Politické špičky Česka si připomenou Den vítězství

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2023 (09:12)     Sekcia bulvar

Na mnoha místech v Česku si dnes lidé připomenou 78. výročí konce druhé světové války. Tradiční pietní akt za účasti nejvyšších představitelů státu se uskuteční od 10:00 u Národního památníku na pražském Vítkově, zúčastní se ho se mj. premiér Petr Fiala (ODS), předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), náčelník Generálního štábu Karel Řehka a předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). V Plzni končí Slavnosti svobody, které připomínají osvobození města americkou armádou. Konají se ale i netradiční akce, v Blatné na Strakonicku k výročí konce války chystají odpoledne pouliční swingový piknik.

 

Rusko je agresor, řekl při pietě na Vítkově Pavel. Nad Prahou přelétly stíhačky a vrtulníky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2024 (10:54)     Sekcia bulvar

Na různých místech po České republice si dnes lidé připomínají 79. výročí konce druhé světové války. Tradiční pietní akt za účasti nejvyšších představitelů státu se uskutečnil od 10:00 u Národního památníku na pražském Vítkově. A v poledne na Pražském hradě prezident Petr Pavel jmenuje nové generály. Pavel měl na Vítkově krátký proslov, kde ocenil statečnost civilistů a vojáků za 2. světové války a připomněl i důležitost našich spojenců v době, kdy Ukrajina čelí ruské agresi. 

 

Zeman, Fiala a další politické špičky na pietě: Česko si připomíná 77. výročí konce války

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2022 (11:11)     Sekcia bulvar

Česká republika si v neděli připomíná 77. výročí konce druhé světové války v Evropě. Čelní politici a představitelé armády se v 10:30 sešli u Národního památníku v Praze na Vítkově, kde položí věnce. Nechyběl prezident Miloš Zeman či premiér Petr Fiala (ODS), předsedové Senátu a Sněmovny Miloš Vystrčil (ODS) a Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a náčelník generálního štábu Aleš Opata. Vzpomínkové akce probíhají i na dalších místech v Česku. A prezident Zeman kolem poledne také jmenuje nové generály.

 

ŽIVĚ: Zeman, Fiala a další politické špičky na pietě: Česko si připomíná 77. výročí konce války

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2022 (10:30)     Sekcia bulvar

Česká republika si v neděli připomíná 77. výročí konce druhé světové války v Evropě. Čelní politici a představitelé armády se v 10:30 sešli u Národního památníku v Praze na Vítkově, kde položí věnce. Nechybí prezident Miloš Zeman či premiér Petr Fiala (ODS), předsedové Senátu a Sněmovny Miloš Vystrčil (ODS) a Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a náčelník generálního štábu Aleš Opata. Vzpomínkové akce probíhají i na dalších místech v Česku. A prezident Zeman kolem poledne také jmenuje nové generály.

 

Zeman, Fiala a další politické špičky dorazí na pietu: Česko si připomíná 77. výročí konce války

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2022 (09:30)     Sekcia bulvar

Česká republika si v neděli připomíná 77. výročí konce druhé světové války v Evropě. Čelní politici a představitelé armády se okolo 10:30 sejdou u Národního památníku v Praze na Vítkově, kde položí věnce. Neměl by tu chybět prezident Miloš Zeman či premiér Petr Fiala (ODS), předsedové Senátu a Sněmovny Miloš Vystrčil (ODS) a Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a náčelník generálního štábu Aleš Opata. Vzpomínkové akce probíhají i na dalších místech v Česku. A prezident Zeman kolem poledne také jmenuje nové generály.

 

Politické špičky s Pavlem v čele si připomínají Den vítězství: Svoboda a mír nejsou zadarmo

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2023 (10:28)     Sekcia bulvar

Na mnoha místech v Česku si dnes lidé připomínají 78. výročí konce druhé světové války. Tradiční pietní akt za účasti nejvyšších představitelů státu se uskuteční od 10:00 u Národního památníku na pražském Vítkově, zúčastní se ho se mj. prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala (ODS), předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), náčelník Generálního štábu Karel Řehka, předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). V Plzni končí Slavnosti svobody, které připomínají osvobození města americkou armádou. Konají se ale i netradiční akce, v Blatné na Strakonicku k výročí konce války chystají odpoledne pouliční swingový piknik.

 

Politické špičky s Pavlem v čele si připomněly Den vítězství: Svoboda a mír nejsou zadarmo

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.05.2023 (10:46)     Sekcia bulvar

Na mnoha místech v Česku si dnes lidé připomínají 78. výročí konce druhé světové války. Tradiční pietní akt za účasti nejvyšších představitelů státu se uskutečnil od 10:00 u Národního památníku na pražském Vítkově, zúčastnili se ho se mj. prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala (ODS), předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), náčelník Generálního štábu Karel Řehka, předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). V Plzni končí Slavnosti svobody, které připomínají osvobození města americkou armádou. Konají se ale i netradiční akce, v Blatné na Strakonicku k výročí konce války chystají odpoledne pouliční swingový piknik.

 

Oslavy na Vítkově: Pavel zasáhl vojáka praporem. Podcenil jsem hmotnost, omlouvá se prezident

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.10.2023 (15:44)     Sekcia bulvar

I letošní rok hlavní část oslav a připomínek vzniku samostatného Československého státu odstartovala dopoledne v Praze na Vítkově, kam se vydali vedle prezidenta Petra Pavla i premiér Petr Fiala (ODS), šéfové Sněmovny a Senátu Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Miloš Vystrčil (ODS), ministryně obrany Jana Černochová (ODS) či náčelník generálního štábu Karel Řehka. Uskutečnil se přelet vrtulníků a gripenů. Pavel se následně omluvil příslušníkovi Hradní stráže za nechtěný "kiks". Co se stalo?

 

ONLINE: Pavel předal Clintonovi metál, Fiala varoval před Putinem. A stíhačky nad Prahou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.03.2024 (12:12)     Sekcia bulvar

Při příležitosti výročí 25 let České republiky v NATO byla na dnešek v Česku naplánována řada akcí. Na Pražském hradě ráno odstartovala konference Naše bezpečnost není samozřejmost, na níž  premiér Petr Fiala (ODS) hájil českou pomoc Ukrajině a opětovně varoval před rozpínavostí Putinova Ruska. Prezident Petr Pavel vyznamenal exprezidenta USA Bill Clintona. A nad Prahou se prohnalo pět stíhaček a jeden airbus. Dění kolem připomínek výročí vstupu ČR do NATO sledujeme na Blesk.cz online.

 

ŽIVĚ Velká bezpečnostní konference na Hradě: Vystoupí Pavel, Fiala, Černochová i Řehka

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.06.2023 (08:45)     Sekcia bulvar

Prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala (ODS), ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) nebo ministryně obrany Jana Černochová (ODS) vystoupí na dnešní konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. Desátý ročník konference pořádané na Pražském hradě se zaměří na dopady války na Ukrajině na českou společnost či na nadcházející summit NATO ve Vilniusu.

Ukrajinu bude řešit velká bezpečnostní konference na Hradě: Vystoupí Pavel, Fiala, Černochová i Řehka

ONLINE Česko 25 let v NATO: Fialovo varování před Putinem, Pavlův metál pro Clintona i stíhačky nad Prahou

Tradiční ceremoniál k 28. říjnu: Pavel s Fialou, Pekarovou a dalšími VIP hosty na Vítkově

Politici si připomněli konec války

ONLINE Česko 25 let v NATO: Pavel hostí konferenci na Hradě. Nad Prahou přeletí stíhačky

ONLINE Česko slaví 25 let v NATO: Varování před Putinem, stíhačky nad Prahou a velká hradní akce

Zeman na Vítkově vstal z vozíku na hymnu. Česko si připomíná konec 2. světové války

Nejdražší nákup na obraně! Černochová podepsala smlouvu na stíhačky F-35, Fiala kontrakt chválí

ŽIVĚ: Zeman na Vítkově vstal z vozíku na hymnu. Česko si připomíná konec 2. světové války

ŽIVĚ: Zeman jmenuje generály. Na Vítkově vstal z vozíku. Česko si připomíná konec války

ŽIVĚ: Pieta na Vítkově poprvé se Zemanem na vozíku? Česko si připomíná konec 2. světové války

Česko si připomíná 76 let od konce 2. světové války. Zeman jmenuje generály, Koudelku ne?

Politici si na Vítkově připomněli výročí vzniku Československa, dorazil i Zeman

ŽIVĚ: Fiala promluvil na Hradě o zločinech Rusů i nových hrozbách. Černochová děkovala Řehkovi

Pavel na místě, kde Zeman nebyl osm let: Prezident v Terezíně varoval před únavou z války

Zeman a Fiala na velitelském shromáždění. Černochová: „Ničivá válka v Evropě je stále možná“

Fiala v Etiopii: Navštívil muzeum, vyzkoušel si letecký simulátor a čeká ho přelet do Keni

Přímý přenos: Zeman v roušce uctil oběti 2. světové války. Babiš a Duka kvůli viru dorazí později

Přelet válečného letounu připomněl ve Svatém Kříži stíhače Kuttelwaschera

Fiala o roce války: Barbarství a překročené meze! Ukrajina musí zvítězit i kvůli Buče

Zeman jmenoval generálku, šéfa BIS ne. Na Vítkově vstal z vozíku, na Hradě káral za oblek

Pavel: Putin chce otrávit Západ! Řehka varoval před velkým konfliktem, Fiala odsoudil krutost Rusů

Bez fanfár a davů: Moskva slaví výročí konce války skromně, Putin promluvil z izolace

Černochová se obula do Čaputové: „Z první linie se neutíká!“ Pavel zmínil smutek

Den válečných veteránů: Černochová rozdala metály za Afghánistán, Fiala se klaněl s Hegerem

ONLINE: Chybí mi Havel, říkal Clinton. Nad Prahu vzlétly stíhačky a zazněla varování před Putinem

Fiala probral s Bartošem bydlení Čechů a stavební zákon. Černochová hájila armádní nákupy

Do StarDance jsem šla za covidu a s přelámanou hnátou, vzpomíná Černochová

Americká základna v Česku? Fiala řekl, co je důležitější. A popíračům války poslal ostrý vzkaz

Černochová na představení vrtulníků prozradila: Jednání o nákupu letounů F-35 jde do finále!

Chybí mi Havel, říkal Clinton. České oslavy 25 let v NATO: Varování před Putinem a stíhačky nad Prahou

Fiala probere s Bartošem bydlení Čechů a stavební zákon. Černochová hájila armádní nákupy

Konec šéfa ÚVN nebo generála Řehky? Černochová válčí s armádou: Nastal klid zbraní? A co bude dál?

Fiala při druhém výročí války zmínil Putinův zrůdný režim. Lipavský přidal varování

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy