Jako bych si pohrával s nebeskými sbory. Co dělá nadané dítě po letech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.02.2021 (07:48)     Sekcia kultura

Dyslektik, dysgrafik, školní outsider, který si raději povídal s dospělými než s vrstevníky. Ani noty se nenaučil, byť okamžik, kdy ve třinácti poprvé veřejně hrál, změnil jeho život. V cyklu Ještě hořím?, jenž sleduje osudy nadaných dětí po letech, se ve čtvrtek představí varhaník Tomáš Jeřábek. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

První dojmy: Borat 2

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     24.10.2020 (16:00)     Sekcia kultura

Největší televizní hvězda Kazachstánu Borat Sagdiyev je po 14 letech zpátky. Zase míří do Spojených států, kde opět dělá bordel a spousta lidí z toho nebude mít radost. A trailer i zahraniční ohlasy naznačovaly, že by to mohla být stejně nekompromisní jízda jako tenkrát poprvé. My jsme s dvojkou ...

 

Měděná věž: V.I.M.

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     30.10.2022 (16:30)     Sekcia kultura

Asi se raději nebudu ptát českých čtenářů, kolik znají slovenských filmů. Sám bych se k tomu číslu radši nepřiznával, ale když bych napsal, že pro spoustu Čechů slovenská kinematografie začíná a končí u Obchodu na korze, asi bych moc daleko nebyl. Takže budu naivně doufat, že po tomhle VIM se to ...

 

Sebevražedný oddíl: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     04.08.2021 (08:00)     Sekcia kultura

Mám toho na srdci hodně, tolik, že bych nejradši po vzoru Polka Dot Mana začal zvracet všechnu chválu na klávesnici, a ona by se proměnila v úžasně barevná slova a věty, jejichž čtení by vás hladilo po duši. Nebo bych mohl jako vytočená Harley Quinn propuknout v květinovou explozi plnou motýlků, ...

 

Čas píše ďábelské příběhy, poznala režisérka série o nadaných dětech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.02.2021 (11:57)     Sekcia kultura

Režisérka Hana Pinkavová už dvacet let natáčí nadané děti. Nejnověji se k nim v dokumentárním cyklu ČT Ještě hořím? vrátila, aby zjistila, jak se někdejším malým talentům vede v dospělosti.

 

RECENZE: Není divu, že Holky jako květ jsou po čtyřech letech zpět

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.09.2021 (16:52)     Sekcia kultura

Téměř na den přesně po deseti letech se někdejší úspěšná pražská inscenace Tři holky jako květ opět dočkala premiéry. Pod názvem Holky jako květ ji totiž režisér Jan Jirků a dramaturgyně Adéla Šotolová znovu nastudovali, aby se Iva Pazderková a Eliška Balzerová mohly vrátit v tolik oblíbených rolích.

 

RECENZE: Ještě pořád hoří? Co udělá s dětskými talenty patnáct let

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.01.2021 (07:56)     Sekcia kultura

Tehdy diváky zajímaly nadané děti se slibně rozjetou kariérou, ale ještě zajímavější je zjistit, jak dopadly. Režisérka Hana Pinkavová navázala v České televizi cyklem Ještě hořím? na první řadu své série Nehasit! Hořím! z počátku tisíciletí.

 

7 filmů šéfa společností CineStar a Falcon Jana Bradáče

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     06.04.2022 (10:00)     Sekcia kultura

Říct o Janu Bradáčovi, že žije filmem, by úplně nevystihovalo to, co dělá. On totiž žije nejen filmem, ale i filmovými fanoušky. Jako producent se podepsal pod úspěšné komedie Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel, dokument Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama, film Jana Hřebejka Horem pádem a temné dr...

 

Barbarian: Trailer

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     24.06.2022 (17:00)     Sekcia kultura

Sakra, už dlouho jsem neviděl postavu, která by si tak křiklavě říkala o krvavou šlamastyku jako hlavní hrdinka hororu Barbarian. Jako by nestačilo, že se rozhodne spát v cizím domě, kde jí dělá spolubydlícího neznámý člověk s kischtem Billa Skarsgarda (a s Pennywisem prostě pod jednou střechou s...

 

7 filmů šéfa kin CineStar a distribuční společnosti Falcon Jana Bradáče

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     06.04.2022 (10:00)     Sekcia kultura

Říct o Janu Bradáčovi, že žije filmem, by úplně nevystihovalo to, co dělá. On totiž žije nejen filmem, ale i filmovými fanoušky. Jako producent se podepsal pod úspěšné komedie Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel, dokument Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama, film Jana Hřebejka Horem pádem a temné dr...

 

Capone: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     16.05.2020 (17:00)     Sekcia kultura

Mám moc rád Kroniku, a když bych se hodně snažil, asi bych dokázal ve Fantastické čtyřce najít potenciál na dobrý film, který byl zabit nezkušeným a emocionálně nevyrovnaným režisérem (jen si připomeňte, jak tehdy probíhalo natáčení rebootu F4), kterému do práce kecalo všudypřítomné studio. A kdo...

RECENZE: Buřičská Partička hledá Novou krev. Ale jde to ztuha

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně: Recenze

TZ Recenze páté řady Cobra Kai

Looks That Kill: Trailer...

Víkendový výplach #673 o Stranger Things a Thorovi

Spolu: Trailer

Proč mají blockbustery čím dál tím horší triky?

České fanynky byly cudné, to Japonky běhaly za vlakem, líčí virtuos Hudeček

Sweetness in the Belly: Trailer...

Téma: Proč mají blockbustery čím dál tím horší triky?

Ta vakcína je úžasná. Nebýt jí, zemřela bych, řekla zpěvačka Billie Eilish

Kalifornský sen: Recenze...

Téma: Návrat krále po dvaceti letech

Tři dny ke svobodě: V.I.M.

Záměna: V.I.M.

Robert Downey Jr. bude drsným kriminálníkem

Anglická reformace je úžasné drama, Shakespeare o ní přitom vůbec nepsal, diví se překladatel Hilský

Expend4bles: Postr4datelní: Necenzurovaný trailer

Ma Rainey – matka blues: Trailer

Povídka Kláry Notaro: Veselá jarní povídka o Vítězslavovi

Cirkus Maximum: Recenze

Ach, ti Finové. Nekorektní prozaička nešetří nikoho, dělá si legraci i ze sauny

Remake akční pecky Raid přibírá Baye

Jedenácté Rychle a zběsile bude poslední. Kdo ho natočí?

Rokenrol se stal hudbou důchodců, říká Petr Janda. Nebyla doba, kdy bych je neposlouchal, kontruje vnuk

Já a Na lovu? Doma na mě koukali, jako bych spadl z višně, říká Pan Lišák

Vydavatelství se nahého mimina bálo. Uráží jen pedofily, dupl si Cobain

Na festival přijede Liev Schreiber, do Varů se vrací po osmnácti letech

Umřela před 20 lety. Teď zpěvačka Aaliyah září na streamovacích službách

Tykadla a program jako pexeso. Národní divadlo Brno uvedlo operu o Ferdovi Mravencovi

Muzikálový Anděl Páně. Připadal jsem si jako v Pánu prstenů, láká herec Rychlý

RECENZE: Psát jako myslet nahlas. Svérázný Kořínkův talent stojí za pozornost a péči

Za nacistické předky jsem se styděla, přátelili se s Heydrichem, říká spisovatelka

Po Praze už rozvěsil 80 desek. Tak srozumitelný jako Banksy nejsem, říká malíř

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy