Roste zájem o původ potravin. Proč je dobré ho znát?
Zdroj:
kafe.cz
18.04.2021 (00:00)
pro ženy
Pamatujete si ještě, co jste jedli, když jste byli malí? Možná jste dokonce jako děti chodili na třešně do sadu na kraji města nebo vesnice. Tušíte ale, odkud pochází potraviny, které kupujete dneska v obchodě? celý článek
Deset potravin, které vám zajistí dobré a zdravé trávení
Zdroj:
idnes.cz
10.07.2023 (00:00)
pro-zeny
Trápí vás křeče v žaludku, pocit překyselení, pracují vaše střeva příliš intenzivně nebo naopak pomalu? Snadná pomoc, do svého jídelníčku zkuste zařadit vhodné druhy potravin, které vám přirozenou cestou od potíží uleví.
Špatná transfuze může i zabít. Proč byste měli znát svou krevní skupinu
Zdroj:
idnes.cz
12.09.2022 (00:00)
pro-zeny
Krev má každý a u všech plní stejnou funkci: přenáší kyslík, živiny i třeba hormony po těle. Liší se ale přítomností tzv. antigenů, podle kterých se dělí do skupin A, B, AB a 0. Proč byste měli svou krevní skupinu znát a jakou roli hraje Rh faktor? A co se stane, když člověk dostane transfuzi s krví jiné skupiny?
4 důvody, proč investovat do vakuovačky
Zdroj:
kafe.cz
19.10.2020 (12:40)
pro-zeny
V současné době existuje spousta pomocníků, kteří vám pomohou v kuchyni. Velice oblíbená je také vakuovačka, jež nachází uplatnění v restauracích, ale i domácnostech. Jedná se o způsob, jak prodloužit životnost potravin a zamezit plýtvání. Věděli jste o tom, že běžná domácnost ročně vyhodí zhruba 25 kilogramů potravin, což je v přepočtu na peníze 20 tisíc korun? V následujících řádcích vám prozradíme čtyři důvody, proč se vyplatí pořídit vakuové pytle i samotnou vakuovačku.
Nejohroženější jsou lidé, kteří vidí budoucnost černě, říká psycholožka
Zdroj:
idnes.cz
13.05.2023 (20:00)
pro-zeny
Proč nejistota představuje pro náš mozek mučivý pocit? Proč nás překotné změny (hlavně ty, jež nemůžeme ovlivnit) tolik stresují? A proč jsou dnes na sebe navazující krize a obavy z budoucnosti možná vůbec nejtěžší pro dospívající mládež? Původ nejistoty a naši potřebu bezpečí objasňuje docentka psychologie Iva Poláčková Šolcová.
Proč je dobré žvýkat žvýkačku? Zhubnete a zlepšíte si paměť i chrup
Zdroj:
idnes.cz
12.12.2020 (00:00)
pro-zeny
Občas je dobré „zaměstnat pusu“ žvýkačkou. Tahle levná sladkost vám nejen osvěží dech, ale přinese i spoustu dalších výhod.
Jedna z nejhloupějších otázek vůbec. Proč se neptat dětí, čím by chtěly být
Zdroj:
idnes.cz
10.05.2024 (00:00)
pro-zeny
Pamatujeme si to všichni. Taky se nás na to ptali, když jsme byli malí a my tu otázku pokládáme svým (i cizím) potomkům. Proč bychom to neměli dělat? Není to k ničemu dobré. V časech rychle se rozvíjejících technologií se musíme my i naše děti naučit rozlišovat mezi povoláním a identitou. Proč?
Velikonoční koleda: původ, tradice a dosud dodržované zvyky
Zdroj:
idnes.cz
21.04.2025 (06:00)
pro-zeny
Navzdory společenským změnám je velikonoční pomlázka stále živá na venkově i v menších městech. Proč vznikla a co symbolizuje?
Zájem o kvalitní výrobky roste, dejte jim šanci i vy a vyhrajte hodnotné ceny!
Zdroj:
kafe.cz
29.11.2021 (00:00)
pro-zeny
Češi při nakupování rok od roku více zohledňují kvalitu potravin. Pod pojmem kvalita si představují zejména čerstvost, zralost, potraviny bez chemie, umělých náhražek a přidaných látek. Věrohodného ukazatele kvality tvoří značky jako Klasa, BIO či Regionální potravina. Dejte i vy šanci výrobkům se značkami kvality a zapojte se do soutěže „Stříhejte kolem dokola“. K dobrému pocitu z kvalitní stravy tak navíc přibude i šance na výhru jedné z hlavních cen – roční zapůjčení jednoho ze tří osobních automobilů. Soutěžit můžete až do 2. ledna 2022.
Že je každá zpracovaná potravina špatná? Ideologie. Odborník o moderní stravě
Zdroj:
idnes.cz
06.09.2025 (20:00)
pro-zeny
Kde končí běžné zpracování potravin a začíná „to nebezpečné“? Které ultrazpracované jsou nejhorší a jak to poznat? Proč je domácí zavařování často méně „čisté“ než průmyslová výroba? Jak se pozná kvalitní paštika? Je normální, že sýry nebo jogurty vydrží i tři měsíce v lednici? I to jsme probrali s Janem Pivoňkou z Ústavu konzervace potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
Smích léčí i posiluje. Pětice důvodů, proč se od srdce zasmát
Zdroj:
idnes.cz
01.10.2023 (00:00)
pro-zeny
Ať už hlučný nebo tichý, smích je zdravý! Prodlouží vám život a zpevní svaly. A nejen to, inspirujte se důvody, proč je dobré se pořádně zasmát.
Má za ušima, grázl jeden! Hledali jsme původ nejslavnějších českých úsloví
Bydlení v lukrativní lokalitě za Prahou ve Forest Views je již v prodeji
5 důvodů, proč je dobré pít pivo
Z Ostravy do Varů na jedno nabití. To umí nová, plně elektrická ŠKODA ENYAQ iV.
Proč mozek lže. Přetváří naše vzpomínky, abychom se nezbláznili, říká psycholog
Zdraví na prodej. Jak nenaletět podvodníkům na internetu?
Neprofesionální bělení nebo okusovaní tužky. Čím vším škodíme zubům?
Podobají se jako vejce vejci. Po stopách vzniku ustálených slovních spojení
Eva z Alberta strávila měsíc v Himaláji učením dětí
Ať se dožiješ stovky! Aneb proč nás fascinuje, že někdo dosáhl vysokého věku
Plastiky odmítly. Tyto hvězdy dokazují, že jde stárnout i s noblesou
4 důvody, proč si pořídit robotický vysavač
Nadané děti jsou v našem školství opomíjeny, tvrdí členka Mensy
Malé činy mohou přinést velkou změnu. Praktikujete mikrofeminismus i vy?
Víte, co se skrývá pod víčky? Tyto kosmetické přísady byste měla znát
5 tipů, jak nakupovat módu udržitelně
Falšování potravin považuji za velký problém, varuje profesorka Hajšlová
Odbornice radí: Jak skladovat ovoce a zeleninu, aby se nezkazily
„Hraj si normálně! Neptej se proč!“ Pozor na věty, kterými dětem ničíte sebehodnotu
Pečlivá volba potravin dokáže zázraky. Jak začít?
Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku
Jak na letnění pokojových rostlin
Deset potravin, které prospívají mozku. Dejte si jablko i čokoládu
Proč léto přeje sexu? Cvičíme, staráme se o sebe a chodíme mezi lidi
Roste trend „chlupatých dětí“. Proč lidé častěji nahrazují rodinu psími mazlíčky
Buďte příjemní a nepomlouvejte. Pár rad, jak zlepšit vztahy s kolegy
5 benefitů smíchu: Proč je dobré se smát, když jste ve stresu
Albánský paradox: jsou chudí, ale žijí déle a zdravěji
Losos je na nervy, žito na srdce, česnek na oči. 50 nejzdravějších potravin
Magické tajemství zrcadel: Proč byste je neměla dávat do ložnice ani proti sobě?

