Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař
Zdroj: idnes.cz 07.09.2021 (00:00) pro ženy
V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci Vinohradský parlament vaří skoro denně. Jeho specialitou jsou knedlíky plněné. Nejen ovocem, nýbrž i masem. Teď má na menu třeba knedlík plněný uzeným jazykem přelitý křenovou omáčkou. Do knedlíku se dá vlastně schovat skoro jakákoli „česká klasika“. Třeba koprovka nebo segedín. Co pro něj bylo největším kulinářským zážitkem spojeným s knedlíkem? Který je na výrobu nejtěžší? A proč? celý článek
RECEPT DNE: Plněné bramborové knedlíky
Zdroj: idnes.cz 20.09.2020 (00:00) pro-zeny
Kdo by nemiloval tuhle českou klasiku. Připravte rodině k obědu domácí plněné bramborové knedlíky a budete za hvězdu.
Největší zlo? Rýže v pytlíku. Je to hnusné, říká šéfkuchař z MasterChefa
Zdroj: idnes.cz 28.12.2021 (16:52) pro-zeny
Kdysi se v Praze na „čínu“ chodilo do Vodičkovy ulice, od konce roku 2017 se na pravou „asii“ chodí do restaurace Sia nedaleko náměstí Republiky, kde vládne šéfkuchař Jiří Štift. České strávníky naučil jíst plněné knedlíčky dim sum a pekingskou kachnu. „Ve specializovaných restauracích kachnu porcují přímo před zákazníkem. Připomíná to až obřad,“ vzpomíná na dobu, kdy jako kuchař sbíral zkušenosti přímo v Číně.
Příloha, nebo hlavní chod? Knedlíky, které randí s ovocem, jsou letním hitem
Zdroj: idnes.cz 10.07.2021 (00:00) pro-zeny
Zatímco Itálii proslavila pizza, ryze českou specialitou jsou ovocné knedlíky. Cizinci je považují za zvláštní dezert, u nějž ani nevědí, jak ho pořádně jíst, my ale víme své. Jahodové nebo meruňkové knedlíky na talíři jsou jasným symbolem prázdnin a léta!
RECEPT DNE: Kynuté knedlíky se švestkami a mákem
Zdroj: idnes.cz 27.09.2020 (00:00) pro-zeny
Sice jsou znamením, že už je tady podzim, ale jinak to u nás švestkové knedlíky vyhrávají na celé čáře.
Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla
Zdroj: idnes.cz 05.04.2022 (20:00) pro-zeny
S jeho jménem to asi ani nemohlo dopadnout jinak, než že se stal kuchařem. Jan Knedla, který o sobě tvrdí, že knedlíky moc nemusí, vládne zážitkové restauraci Papilio, jež se nachází nedaleko Prahy ve Vysokém Újezdě. A mezi tuzemskými kuchaři patří mezi ty s nejbohatšími zkušenostmi z michelinských restaurací. Ve své restauraci nabízí degustační menu složené z pokrmů moderní české kuchyně ozvláštněné japonskými surovinami.
RECEPT DNE: Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Zdroj: idnes.cz 06.06.2020 (00:00) pro-zeny
Jahodová sezona je tady! Nezapomeňte si uvařit skvělé tvarohové knedlíky.
RECEPT DNE: Kynuté knedlíky s jahodami
Zdroj: idnes.cz 25.06.2020 (00:00) pro-zeny
Lahůdka, kterou ocení nejen vaše děti. Nachystejte k obědu kynuté jahodové knedlíky.
RECEPT DNE: Plněné žampióny s kuskusem
Zdroj: idnes.cz 17.08.2020 (00:00) pro-zeny
Připravte si k obědu lahodné plněné žampióny s kuskusem.
Borůvkové knedlíky, za nimiž jezdí i z Rakouska, jsou s bůčkem ještě lepší
Zdroj: idnes.cz 12.10.2021 (22:25) pro-zeny
Radek Kašpárek vzal během letošní borůvkové sezony své kolegy Přemka Forejta a Jana Punčocháře na výlet do rybníkářské oblasti jižních Čech, konkrétně do bistra U Sumečka. Za svým kamarádem Mariánem Takáčem. Ochutnat překvapivě nedostanou žádnou rybu, ale kynuté borůvkové knedlíky, tzv. blbouny.
Umíme vyrobit buňky, které zabíjejí leukemii, říká hematolog Cetkovský
Zdroj: idnes.cz 02.06.2022 (20:00) pro-zeny
Upravené buňky plavou v krvi pacienta. Když se objeví nádorová buňka, přichytí se na ni a rozloží ji, říká šéf Ústavu hematologie a krevní transfuze. Jak „výroba“ takových buněk funguje a komu všemu může pomoci?
Vařil v hotelu Jalta, teď hýčká seniory. Šéfkuchař Štěpánek by už neměnil
Říká si nejžhavější babička. Svým vrstevnicím radí, jak být sexy a v kondici
Doba se změnila, je třeba se adaptovat, říká Zdeněk Pohlreich
Žena je pro mnohé příliš sexy, bývalí učitelé její odhalování nechápou
Jsem vášnivý profesionál aneb fráze v životopisech, které práci nezajistí
Paštičky z listového těsta plněné pěnou z nivy
Dejte si mango a těšte se, jak vás kila budou opouštět
Koblížky plněné ostružinovým krémem
Veganský šéfkuchař vaří ve škole. Sestavit menu je velké taktizování, líčí
RECEPT DNE: Pečené brambory plněné sýrem a slaninou
Organizuje „baby friendly“ pohřby. I ti nejmenší se potřebují rozloučit, říká
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Je mi šedesát a připadám si sexy, říká modelka
Jehněčí knedlíky se zázvorovou omáčkou
Eva Burešová promluvila o těhotenských chutích: Přemek si ji náramně hýčká
Nová léčba očí. Slepotu ve stáří už umíme oddálit, říká primář Veith
Láska je evoluční finta, zamilovanost porucha emocí, říká psycholog Klimeš
Co jíst v zimě pro zdraví? Banán doplní hořčík, mango vitamin A
RECEPT DNE: Rychlá houbová omáčka s vaflemi
Žena má vousy jako muži, cítí se sexy jako nikdy předtím
Eva Perkausová se bude vdávat: Prsteníček jí zdobí velký diamant
S personálem je to jako s dětmi, musíte si ho hýčkat, říká Jan Punčochář
Plastikami si dvojnásobná máma splnila sen, zaplatila jmění
Tipují mi čtyřicet, říká sexy dvaašedesátiletá babička
Do šperku umíme zaznamenat emoci, říká pokračovatel slavného rodu Gismondi
RECEPT DNE: Pečené balkánské papriky s bramborem
OBRAZEM: Umělkyně vytváří sexy oblečení, maluje ho přímo na sebe
Zvyšte si sebevědomí krásným prádlem: 40 sexy kousků, jež sluší každé postavě!
Potetovaná sexy kovbojka ohromuje svět, chce inspirovat mladé