Kde je více VITAMINŮ? Čerstvé, mražené nebo v plechovce...
Zdroj:
ahaonline.cz
28.10.2020 (12:00)
bulvár
Že ovoce je nejlepší čerstvé, konzervy jsou vždycky nezdravé a mražené potraviny jsou chudé na živiny? Chyba lávky! celý článek
Čerstvé, mražené, nebo z konzervy? Budete překvapeni, kde najdete více vitaminů!
Zdroj:
blesk.cz
14.10.2020 (09:56)
bulvar
Že ovoce je nejlepší čerstvé, konzervy jsou vždycky nezdravé a mražené potraviny jsou chudé na živiny? Chyba lávky!
Nedostatek vitaminu D může zhoršit průběh covidu i chřipek: Způsobit může i další nemoci
Zdroj:
blesk.cz
24.11.2022 (05:30)
bulvar
Lidem s nedostatkem vitaminu D hrozí, že snadněji chytí covid-19 nebo další respirační nemoci. Na tuto skutečnost upozorňují rozsáhlé vědecké studie z Číny, Itálie nebo Polska. Z výzkumů dále vyplývá, že pacienti s deficitem vitaminu D nemoci hůře prožívají. Jak říká MUDr. Eliška Sovová ze své zkušenosti, lidé, kteří měli málo vitamínu D, umírali na covid častěji. Zároveň řekla, jaké nemoci hrozí lidem, pokud mají nedostatek vitaminu D a jakých potravin lze vitamin D čerpat. Pozor ale na předávkování!
Jak správně zmrazit houby a zeleninu, aby zůstaly chutné a plné vitamínů
Zdroj:
blesk.cz
30.09.2025 (08:00)
bulvar
Sezóna čerstvé kořenové zeleniny, kukuřice, pórku, květáku, brokolice, růžičkové kapusty a další je v plném proudu, z lesa nosíme košíky hub. Lednice i spíž překypují zásobami. Už za pár týdnů ale budeme zase odkázáni na předraženou zahraniční zeleninu z obchodu. Pokud si ovšem zavčas neuděláme vlastní zásoby. Tím nejlepším způsobem je právě mražení. Při správném postupu si totiž zelenina zachová nejen svou chuť, ale i většinu vitamínů a nutričně cenných látek. Při správném postupu si totiž zelenina zachová nejen svou chuť, ale i většinu vitaminů a nutričně cenných látek. A navíc je ihned připravena k použití v kuchyni.Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2966/6-tipu-jak-spravne-mrazit-zeleninu-aby-si-zachovala-vitaminy-i-chut.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
»Céčko« si tělo neumí vytvořit: Víte, kde je důležitého vitaminu nejvíce?
Zdroj:
blesk.cz
04.04.2022 (09:11)
bulvar
Dnešní den patří nejznámějšímu vitaminu, který podporuje správné fungování imunity, tvorbu kolagenu a je významným antioxidantem – vitaminu C! Víte, že hrstí černého rybízu splníte denní dávku »céčka«? A nevadí, pokud není čerstvý, klidně si ho můžete vyndat z mrazáku...
Testovali jsme mražené ovocné směsí: Jaký fígl výrobci rádi používají?
Zdroj:
blesk.cz
03.03.2022 (05:00)
bulvar
Léto je ještě daleko, ale bobulové ovoce můžete sehnat kdykoliv, aniž byste museli jako Maruška za dvanácti měsíčky. Stačí otevřít mrazící box v obchodě. Právě na mražené ovocné směsi se zblízka podíval i Potravinový Sherlock.
Testovali jsme mražené sýrové pizzy: Který výrobce na nás šetří? Dá se vybrat poctivá?
Zdroj:
blesk.cz
17.03.2022 (05:00)
bulvar
Pro někoho základ mrazničky, pro jiného zpestření jídelníčku. Mražené sýrové pizzy patří mezi velmi oblíbené polotovary. Co můžete čekat od výrobku zabaleného v igelitu a papírové krabici? To prozradí Potravinový Sherlock už v pátečním vydání tištěného Blesku a na Blesk.cz.
Pozor na kysané zelí z obchodu: Koupit můžete tři různé výrobky! Jak je to s vitaminy?
Zdroj:
blesk.cz
18.10.2021 (07:17)
bulvar
Správné kysané zelí má obsahovat jen zelí, sůl a kmín, případně další koření. Výrobky prodávané pod tímto názvem ale často obsahují navíc vodu, ocet nebo i cukr! Ty »čerstvé« jsou pak často chemicky konzervované a ty, co jsou sterilované teplem, jsou zase bez vitaminů.
Pozor na kysané zelí z obchodu: Koupit můžete tři různé výrobky! Jak jsou na tom s vitaminy?
Zdroj:
blesk.cz
18.10.2021 (07:17)
bulvar
Správné kysané zelí má obsahovat jen zelí, sůl a kmín, případně další koření. Výrobky prodávané pod tímto názvem ale často obsahují navíc vodu, ocet nebo i cukr! Ty »čerstvé« jsou pak často chemicky konzervované a ty, co jsou sterilované teplem, jsou zase bez vitaminů.
Recept na bublaninu s lesním ovocem: Inspirujte se soutěží Peče celá země!
Zdroj:
blesk.cz
12.03.2022 (19:55)
bulvar
Upečte si svěží bublaninu jako účastníci druhé řady soutěžního pořadu Peče celá země. Pokud nemáte čerstvé ovoce, použít můžete klidně i to mražené. V našem receptu najdete lesní plody a lahodný marcipán!
Kde a jak skladovat ovoce a zeleninu? Aby byly co nejdéle čerstvé...
Zdroj:
ahaonline.cz
02.05.2021 (05:00)
bulvar
Koupíte si čerstvé ovoce nebo zeleninu, ale než je stihnete zkonzumovat, jsou seschlé nebo plesnivé? Aha! vám poradí, jak takovou úrodu správně skladovat, aby vydržela čerstvá co nejdéle. Byl by hřích neuchovat si co nejdéle třeba vaši bio mrkev ze zahrádky...
Trumpův ministr radí na spalničky nálož vitaminu A. Experti zděšeni: Hrozí selhání jater a smrt
Nezmačkaný obal za 4 koruny: Záloha na plechovky a PET lahve
Čerstvé, české a na jednom místě
Jak mít dostatek vitamínu D po celý rok?
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitamínů
Pacienti s covidem-19 mají nízké hladiny vitaminu D
Testovali jsme mražené rybí filety: Kupujete si rybu, nebo led?
Hodně vitaminů a málo kalorií: Proč milovat cuketu?
Studie: Většina hospitalizovaných dětí měla nedostatek vitamínu C
Mrkev zlepšuje zrak: Pravda, nebo lež?
Naložte si zelí, květák nebo ředkvičky! Tři skvělé recepty plné vitaminů
„Horší“ mražené máslo z dovozu: Češi nejsou blbci, kupují tuzemské, říká potravinář
Zavařování je snadné: máme pro vás tipy, jak začít
Vyhlášená pochoutka plná vitaminů: Kolik bude stát zelí?
Vitaminem D proti koronaviru? Odborníci vysvětlili, jaký by mohl mít vliv
Bráníte se koronaviru vitaminem D? Pozor na množství, může být toxický, varují lékárníci
7 šípkových otázek a odpovědí! Právě teď je nejvyšší čas na sběr
Naděje pro vyhynulé české nosorožce: Ropucha-pohrobek z mražené zoo
Jak čerstvě vypranému prádlu dodat svěžest, jako by schnulo venku
Čerstvě vdaná Šeredová v Praze: Co na italské svatbě málem nerozdýchali?!
Zdravotní rádce Aha! Bylinky pro boj s nachlazením
Šílené vize i trefy do černého. Takto si naši předci představovali současnost
Čerstvě zadaný Peroutka: Lámu ženám srdce!
Celer dodá vitamin C a pomůže s kocovinou! Ale pozor i na těžkou alergickou reakci!
Do kebabu na Prachaticku mířilo prošlé a neznámé maso. Veterináři: Bylo ho 1300 kilo
Chlap jí nechybí! Čerstvě single Pavlína Pořízková (56) dráždí v bikinách
Levná superpotravina z Česka: 10 důvodů, proč si dát kedlubnu
Banány, pomeranče... Jíst je zralé, nebo nezralé?
Přívaly sněhu v Krkonoších: Napadlo nejvíc za 10 let!
Šok v plechovce s houbami! Mezi smrži byl jedovatý ucháč obecný

