Útoky na nemocnice neustanou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.05.2020 (14:15)     Sekcia zajímavosti

Opakované útoky hackerů na české nemocnice neustanou ani po zmírnění současné pandemie. Říká to expert na kyberbezpečnost Karel Obluk. Veřejné instituce a firmy by podle něj měly více investovat do ochrany svých dat a systémů. Koronavirová krize a nebývale rozšířený homeoffice podle něj jasně ukázaly, kdo je dalším kybernetickým rizikem – jsou to samotní zaměstnanci, celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Přemíra kořisti i plavců. Pro útoky žraloků existuje řada vysvětlení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.07.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Útoky žraloků na lidi nejsou příliš pravděpodobným jevem. To ovšem neznamená, že by k incidentům nedocházelo. Nestojí za nimi domnělá krutost nebo záludnost dravých paryb, ale většinou mnohem prozaičtější důvody. Neopatrné chování surfařů, počasí, tragédie. Nebo jen úspěšná ochrana žraločí kořisti.

 

Dvě třetiny Čechů vnímají kybernetické útoky z Ruska jako reálné riziko

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.03.2022 (16:02)     Sekcia zajimavosti

Ruské pokusy o kybernetické útoky jsou podle 65 % lidí reálnou hrozbou pro občany České republiky. Nejčastěji se Češi obávají o svoje peníze, zneužití bankovní karty nebo elektronického bankovnictví hackerem se bojí tři čtvrtiny dotázaných. Přesto ale 71 % Čechů zatím nezměnilo přístup k zabezpečení svého počítače, mobilního telefonu či dalších zařízení. Podle expertů ze

 

Fakultní nemocnice Bulovka oslavila 90 let

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.07.2021 (07:30)     Sekcia zajimavosti

Před devadesáti lety byla uvedena do provozu jedna z pěti největších pražských nemocnic – Fakultní nemocnice Bulovka (FNB). Nemocnice v pražské Libni poskytuje svým pacientům zdravotní péči v širokém spektru lékařských oborů.   V rámci jednoho areálu jsou pacientům ambulantní i lůžkové péče k dispozici specializované lékařské týmy, které se v případě potřeby dokáží spojit

 

Operace do obýváku: Japonská nemocnice streamuje chirurgické zákroky ve virtuální realitě

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.06.2020 (09:54)     Sekcia zajimavosti

Jak vzdělávat na dálku studenty medicíny? Tokijská nemocnice přichází s efektivním způsobem, který nenaruší ani pandemie Covidu-19. Bude vysílat živé přenosy chirurgických zákroků ve virtuální realitě. Nikoho příliš nepřekvapí, že s nápadem přišla právě Tokyo Women’s Medical University, která se dlouhodobě vyžívá v experimentování s lékařskými roboty a AI algoritmy. Sledování operace 8K VR kamerou

 

Zdravotnické centrum následné péče v Letňanech

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.10.2020 (06:00)     Sekcia zajimavosti

Nemocnice Na Bulovce je poskytovatelem zdravotních služeb a provozovatelem zdravotnického zařízení následné péče o pacienty s covid-19 v pražských Letňanech. Nemocnice bude mít v případě zahájení provozu charakter zdravotnického zařízení následné péče, nebude se tedy jednat o místo primárního příjmu pacientů s nákazou covid-19. V případě jejího otevření do ni budou postupně umisťováni pacienti na

 

První nemocnice v ČR testuje diagnózy pomocí umělé inteligence

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.12.2022 (06:19)     Sekcia zajimavosti

Havířovská nemocnice začala testovat službu Carebot, která pomocí umělé inteligence pomáhá lékařům číst rentgenové snímky. Jde o první nasazení této technologie v České republice a zároveň důležitý krok pro její využití v praxi. Umělá inteligence má lékařům v praxi pomoci zvládnout neustále se navyšující počet rentgenových snímků, které musí během roku vyhodnotit. Po rentgenovém vyšetření

 

Krutý a bohatý. Hamás je strojem na teror i byznys

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.11.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Vybudovali rozsáhlou finanční síť, tečou k nim miliardy dolarů. Zatímco obyvatelé Gazy léta trpí a teď umírají pod útoky izraelské operace, vůdci Hamásu žijí v luxusu v exilu. A jejich teroristická organizace rozhodně není žádnou skromnou proletářskou partyzánskou gerilou.

 

Pobít, vypálit, zmizet. Caratacus děsil Římany gerilovým válčením

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.05.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pro Římskou říši v Británii byl nepřítelem číslo jedna. Bránil kmen, půdu, lid. Okupantská vojska deptal vojevůdce Caratacus se svými mobilními jednotkami partyzánskými útoky. Když taktiku změnil a vsadil na velkou, otevřenou bitvu, skončil zajatý v Římě. Císař ho však nechal žít.

 

Reální Forrestové Gumpové: muži, kolem nichž šly dějiny

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.07.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Slaboduchý podnikavec, jemuž osud všechny pošetilosti proměnil v obchodní úspěchy. Zelinář, který stál u začátku i konce americké války za nezávislost. Voják, který bojoval v jedné válce za tři armády. Muž, který se dostal do Hirošimy i Nagasaki, ale přežil oba atomové útoky. Seznamte se s neobyčejnými osudy.

 

Šest technologických průšvihů roku 2021

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.05.2022 (09:30)     Sekcia zajimavosti

Letopočet 2021 vejde do dějin především jako druhý rok pandemie nemoci Covid-19. Ale děly se i jiné věci, mimo jiné ve světě technologií. A ne vše se zcela povedlo. I v loňském roce se vyskytla řada případů, kdy vzývané technologie fungovaly mizerně, či zcela selhaly. Nejkřiklavějšími z nich byly výpadky internetu, ochromující útoky ransomwaru či

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy