Unikátní „biobox“ byl uveden do provozu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.02.2022 (10:00)     Sekcia zajímavosti

Fakultní nemocnice Bulovka (FNB) zahájila provoz nově zrekonstruované jednotky intenzivní péče (JIP) na Klinice infekčních nemocí, jejíž součástí je nejmodernější izolační zařízení určené pro pacienty s vysoce nakažlivou nemocí, tzv. biobox.   Bulovka se tak stala jedinou nemocnicí v České republice, která v civilním sektoru disponuje zcela unikátním izolačním prostorem vybaveným nejmodernějšími přístroji. „Lůžko v celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Tažení helvétského kříže proti CO₂: Unikátní švýcarsko-islandský vysavač byl uveden do provozu!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.09.2021 (08:02)     Sekcia zajimavosti

Není to ani týden, co byla na Islandu uvedena do provozu zatím největší čistička vzduchu na světě. Ta dokáže nasát vzduch, separovat z něj nežádoucí oxid uhličitý a ten posléze uložit pod zem.    Obří vynález švýcarského startupu Climeworks a islandské společnosti Carbfix dokáže zachytit až 4000 tun oxidu uhličitého ročně, což je množství přibližně

 

Česko finalizuje unikátní projekt dopravy budoucnosti

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.11.2020 (12:05)     Sekcia zajimavosti

Představte si Evropu bez dopravních nehod, kdy už nikdo na silnici nezemře. Letos to nebude, příští rok také ne. Nicméně brzy možná ano, díky evropskému projektu C-Roads a komunikaci mezi vozidly a infrastrukturou. Za nejrizikovější faktor v silničním provozu se považuje člověk. Může až za 80 % nehod a úmrtí. V budoucnu se to ale může změnit.

 

Návrat k zaprášeným projektům: Vegas Loop Elona Muska už je částečně v provozu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.06.2022 (09:19)     Sekcia zajimavosti

Když byl před několika lety poprvé představen světu unikátní koncept městské hromadné dopravy pod taktovkou společnosti Boring Company Elona Muska, tak se přeměna z papíru v křišťálově čistou realitu zdála být neskutečně daleko.    Jenže cestující v Las Vegas se už pár měsíců utvrzují v tom, že byly takové obavy zbytečné… V principu nejde o

 

VIDEO: Unikátní zbraň je opět na trhu. Pistole CZ 75 jde do dražby

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.09.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je součástí limitované série o stovce kusů, ručně vyráběné, každý kus je originál. Pistole CZ 75 Republika je zdobená čtyřiadvacetikarátovým zlatem, nese bondovské číslo 007. Galerie Goltzova tvrz bude unikátní zbraň dražit v úterý 13. září.

 

Žil na Madagaskaru

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.05.2020 (22:46)     Sekcia zajimavosti

Ostrov Madagaskar vydal paleontologům fosilii zvláštního prehistorického savce z dob dinosaurů, který byl velký zhruba jako dnešní kočka a jenž nese skutečně unikátní pojmenování. Nalezené zvíře získalo jméno Adalatherium hui, přičemž adalatherium by se volně dalo přeložit jako „šílený tvor“. Druhá část pojmenování je odkazem na vědce Jao-ming Chua, jenž na objevu pracoval. „Jeho unikátní

 

Tesla na pranýři: Elektromobil měl další nehodu. Tentokrát srazil motorkáře

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.08.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu se pouští do vyšetřování další kontroverzní nehody autonomní Tesly. Vůz tentokrát srazil člověka na motorce, který zraněním podlehl.    Za posledních šest let je to již 38. smrtelná nehoda „pokročilých asistentů“, což zneklidňuje stále více odborníků i běžných účastníků silničního provozu. Nehodu podle všeho způsobila Tesla Model 3

 

Coca-Cola otevřela unikátní mokřad u pražského závodu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.06.2023 (13:32)     Sekcia zajimavosti

Kde je voda, tam je život. Tento neoddiskutovatelný fakt bezezbytku platí i pro pomyslný ostrov divoké přírody, který vznikl v těsném sousedství pražského výrobního závodu společnosti Coca-Cola. Unikátní mokřad se využívá k zadržení dešťové vody, která by jinak končila v kanalizaci. Zásadním způsobem tak pomáhá k podpoře biodiverzity a celkovému ochlazování okolí. Do městské přírody

 

Vystudoval Oxford, ale finance ho nudily. Teď jako Pán z Ponožkovic plní přání

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.09.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Vytvořil úspěšný byznys z něčeho tak obyčejného. Z ponožek. Petr Janda neboli Pán z Ponožkovic dokonce založil klub podobných ponožkových nadšenců, kteří dostávají unikátní pár každý měsíc do poštovní schránky.

 

Pohádka o mašinkách. Výpravčí se vlivem technologií stávají ohroženým druhem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.08.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Na českých kolejích se v červenci nakupil dlouhý řetěz nehod. Jak to vlastně funguje na železnici? Vydali jsme se v magazínu Víkend za příslušníky modré armády, tedy za lidmi z provozu, kteří se starají o to, aby každý vlak dojel v pořádku.

 

Řeč barev je globální. Po celém světě vzbuzuje tytéž emoce

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.12.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Červená představuje lásku, vášeň, energii, oranžová svobodu, štěstí. Barvy nesou emoce. A nejen to, jejich poselství je univerzální, pojí se s nimi tytéž pocity napříč planetou, skrze kultury. Prokázala to unikátní studie.

VIDEO: V Brně vyrábějí kolo s boudou pro psa. Zkusili jsme ho

Genetika otrokářství: v USA nejčastěji končili lidé z Konga a Angoly

Sex uvolňuje ucpaný nos, zjistili nositelé humoristické nobelovky

Pes dokáže odhalit pravou lidskou laskavost, zjistili vědci

Byznysu erotických pomůcek covid prospěl. Jejich používání ne nutně

Vesmírná spolupráce je u konce

Brutální řež. Nález křižáckých koster dokládá realitu středověkých výbojů

Jak se u nás testují Chytré silnice?

VIDEO: Železnou oponu chtěl za svobodou prorazit ve vyrobeném obrněnci

Za divočinou nemusíte cestovat daleko

VIDEO: Skateboardový cirkus v Praze. Létalo se přes popelnici i zábradlí

Co si dal trilobit ke své poslední večeři?

Nákladné vzdušné síly. Kolik stojí hodina letu vojenských strojů USA

Pluto má své supervulkány

Podvodní Tyranosaurus rex. Lebka ukazuje, že pliosaurus byl monstrum

Významný objev českých egyptologů

Kapkami do nosu proti mrtvici

Příběh Titaniku znovu ožívá

25 let ISS. Jak se z jednoho modulu stalo 6+KK

Mikrobiom jako otisk prstu?

Z Ostravy do Stockholmu pěšky. Vnuk odhalil dědův příběh útěku z protektorátu

Unikátní ultra-temná galaxie

Divoký západ v jednom příběhu. Burt Alverd byl muž zákona i bandita

Supervýkonní predátoři a hypermasožravci. Výzkum popsal lidi doby kamenné

Korálová planeta potřebuje záchranu. Je ale naděje na úspěch?

Cvičení přelstí dědičnost. Fyzická aktivita dokáže měnit chování genů

Z rybích šupin lze vyčíst změny životního prostředí

Gorilí výjimečnost: Unikátní boj s emocemi pod lupou…

První transplantace plíce provedená robotem

Michal Lukeš, fantom Národního muzea: Tahle budova mě „vcucla“

Hašení budoucnosti? Češi představili světu unikátní novinku

Nový způsob testování je na světě

Čeští vědci rozvíjí unikátní vlastnosti grafenu

Rajčatový robot má mozek od Siemensu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy