Sex uvolňuje ucpaný nos, zjistili nositelé humoristické nobelovky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.09.2021 (09:00)     Sekcia zajímavosti

Je to unikátní objev, velkolepý a praktický. Zaslouží si uznání už jen za to, jak všímavě jeho autoři téma své práce našli a jak bezpředsudečně ho prozkoumali. Zjistili, že sex uvolňuje ucpaný nos. Ovšem pouze je-li završený orgasmem. A víceméně jen na hodinu. Obdrželi za to ocenění parodující Nobelovu cenu. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Nizozemští farmáři v 19. století užívali kokain i heroin, zjistili vědci

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.02.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Kofein, tabák, ale též heroin či kokain. Vědci zjistili, co vše patřilo k životu nizozemských farmářů devatenáctého století. Na venkovany to vyzradila průkopnická a převratná metoda. A zubní kámen z jejich lebek.

 

Velké břicho bylo sexy. Renesance fandila mužským vycpávkám

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.09.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dodával vážnost, důstojnost, hrdost. Byl normou u francouzského, anglického, španělského i italského královského dvora. Jakkoli dnes může působit husí břich jako svérázný, dokonce směšný módní prvek, ve své době ztělesňoval vysoké postavení svého nositele, jeho moc, vážnost, důstojnost. A též mužskou sílu, potenci.

 

Skrývá se řešení klimatické krize v měsíčním prachu?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.02.2023 (14:32)     Sekcia zajimavosti

Zvyšující se globální teplota, stoupající hladina moří nebo stále extrémnější počasí jsou jen některými z průvodních jevů klimatických změn na naší planetě. Málokdo z expertů v současnosti pochybuje o tom, že jejich hlavní příčinou je lidská činnost, zejména pak spalování fosilních paliv, které do atmosféry uvolňuje skleníkové plyny. Z akademické sféry nyní přichází originální nápad,

 

Bisexualita má vlastní geny. Vedou k více potomkům, jsou evoluční výhodou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.01.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Otázka, jak evoluce dopustila, že z populace nezmizely geny spojené s homosexualitou, zaměstnává vědu desetiletí. Nová studie nabízí možnou částečnou odpověď. Spočívat má v genech spojených s bisexualitou, které jako první objevila. Podle ní jsou evoluční výhodou, jejich nositelé totiž mívají víc dětí.

 

Sex se zralou kuchařkou byl pěkný, ale tetování chci pryč, říká mladík

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.12.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bylo to tetování se svérázným příběhem a onen příběh stál na specifických erotických preferencích svého nositele. Jenže obrázek na kůži nyní Coreymu kazí nové vztahy. A mladík navíc přiznává, že se jeho sexuální ideál změnil. Místo kuchařek vyššího věku obsadily dopravní policistky. V pořadu Tattoo Fixers Extreme proto požádal o překrytí tetování.

 

Nobelova cena za medicínu zná své nositele

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.10.2020 (13:17)     Sekcia zajimavosti

Podobně jako v minulých letech byla i letos jako první vyhlášena Nobelova cena za medicínu. Ve Stockholmu cenu udělili výzkumníkům podílejícím se na objevu viru způsobujícího hepatitidu typu C. Ocenění obdrželi americký lékařský výzkumník, virolog a lékař Harvey James Alter (*1935), britský vědec Michael Houghton (*1950) a americký virolog Charles M. Rice (*1952). Všichni jmenovaní

 

Starozákonní trip. Ve svatyni se pálilo konopí, říká výzkum

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.06.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Že na sloupech proslulé svatyně starověkých Izraelitů našli archeologové stopy kadidla, to nepřekvapí. Zjistili však též, že na jednom se při náboženských ceremoniích pálilo konopí, pro jeho psychotropními účinky.

 

Na velikosti penisu záleží, říká studie. V některých případech, dodává

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.09.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Byl to průkopnický experiment. Oproti očekávání při něm vědci zjistili, že s každým zkrácením průniku pohlavního údu o centimetr klesá ženské potěšení. Výsledky však neznamenají, že by prodloužení penisu přineslo ženě víc potěšení, zdůrazňují.

 

Pes dokáže odhalit pravou lidskou laskavost, zjistili vědci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.08.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Podle nejčerstvější studie odborníků z Veterinární univerzity ve Vídni se psi dokážou zorientovat v tom, zda s nimi má člověk upřímné a laskavé záměry či nikoliv. Prokázal to unikátní experiment s pamlsky.    Tým expertů zjišťoval, zda je zvíře citlivé na lidské záměry, například, zda na ně reaguje tím, že je neochotné něco udělat. Probíhalo

 

Električtí úhoři útočí v hejnu. Své výboje tak násobí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.01.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Měří až dva metry a jsou ve zvířecí říši vládci nejsilnějších elektrických výbojů. Útočí silou 860 voltů. Nyní vědci zjistili, že električtí úhoři své oběti napadají synchronizovaně, v hromadných útvarech. Účinnost svých „taserů“ tak násobí.

Delší spánek, nižší kalorie

Zombie virus starý 50 000 let je stále infekční

V pravěku to bez „ostrých loktů“ nešlo

Zlatá rybka na kolečkách

Slunce a sex jdou dohromady

Plankton hory přenášel

Starověké praktiky kojení v Andách

Zvětšuje se. Od renesance penis na uměleckých dílech roste, spočítala studie

„Nejprve jsme nevěřili.“ Vědci zjistili, co nám přináší štěstí a zdraví

Revoluce v kriminalistice: Usednou kočky na lavici svědků?

Zemědělství se dařilo i v nepříznivých podmínkách

Středověká oční mast skutečně léčí!

Dinosauří vejce ukryté v dokonalém krystalu

Příroda a genetika: Láska k zeleni se do značné míry dědí

Vařili naši předci v kladinské situle pivo?

Chování vašeho psa ovlivňují jeho geny, nikoliv rasa!

Komu hrozí rakovina kůže?

Terapie klasickou hudbou

Návštěvy platformy X přispívají k negativním emocím

U australského pobřeží byla objevena největší rostlina na světě

Pivko denně? Prý zlepšuje střevní mikroflóru, zjistili Portugalci

Osvětlí jeskynní komora kulturu neandrtálců?

Gen dlouhověkosti rypoše lysého prodloužil život myším

Astronomové řeší kosmickou záhadu zmizelé hvězdy

Optimisté žijí déle a lépe

Pobyt ve vesmíru ubírá na kostní hmotě, zjistili vědci

Ženy vegetariánky jsou v pozdějším věku náchylnější ke zlomeninám „krčku“

Nová studie vyvrátila předpoklad o evoluci moderních ptáků

Znečištěná voda v oceánech rozpouští žraloky zaživa

Medvědům se daří, musí se však chránit

Inventura našich buněk: Kolik čeho v těle máme?

Hudební vkus souvisí s naší povahou, zjistili vědci

I mikrobi používají injekční jehly

Nejstarší sekvenovaný rostlinný genom patří melounu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy