Coca-Cola otevřela unikátní mokřad u pražského závodu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.06.2023 (13:32)     Sekcia zajímavosti

Kde je voda, tam je život. Tento neoddiskutovatelný fakt bezezbytku platí i pro pomyslný ostrov divoké přírody, který vznikl v těsném sousedství pražského výrobního závodu společnosti Coca-Cola. Unikátní mokřad se využívá k zadržení dešťové vody, která by jinak končila v kanalizaci. Zásadním způsobem tak pomáhá k podpoře biodiverzity a celkovému ochlazování okolí. Do městské přírody celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Červenec je podle Čechů a Slováků měsícem pikniků

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.06.2022 (06:44)     Sekcia zajimavosti

Červencové teplé počasí, relax na dece, vlastnoručně připravené jídlo a osvěžující pití. Tak si Češi a Slováci podle průzkumu společnosti Coca-Cola nejčastěji představují správný piknik. Zatímco mladí lidé si tento oblíbený druh stolování častěji spojují s pobytem v přírodě, starší si ho raději dopřávají doma na zahradě či na chalupě. V jednom se ale obě

 

Toyota vyrábí v Austrálii zelený vodík

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.04.2021 (14:31)     Sekcia zajimavosti

Toyota otevřela v australském státě Victoria první komerční podnik na výrobu „zeleného“ vodíku, což znamená, že produkce bude zcela ekologická, bez použití fosilních paliv a emisí CO2. Produkovat bude okolo 80 kg bezemisního vodíku denně s využitím sluneční energie. Podnik Toyota Hydrogen Centre vznikl v areálu bývalého automobilového závodu Toyoty v Altoně a jeho součástí je i

 

VIDEO: Skateboardový cirkus v Praze. Létalo se přes popelnici i zábradlí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.07.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Překážky vystavěné přímo v pražské metropoli, dvacítka špičkových jezdců, jízda na čas v kombinaci s bodově hodnocenými triky. Závod Red Bull Steep Street nabídl v sobotu 22. července unikátní podívanou. Vyhrál ho Douwe Macare z Nizozemska, český reprezentant a duchovní otec závodu Maxim Habanec získal bronz.

 

VIDEO: Unikátní zbraň je opět na trhu. Pistole CZ 75 jde do dražby

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.09.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je součástí limitované série o stovce kusů, ručně vyráběné, každý kus je originál. Pistole CZ 75 Republika je zdobená čtyřiadvacetikarátovým zlatem, nese bondovské číslo 007. Galerie Goltzova tvrz bude unikátní zbraň dražit v úterý 13. září.

 

Žil na Madagaskaru

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.05.2020 (22:46)     Sekcia zajimavosti

Ostrov Madagaskar vydal paleontologům fosilii zvláštního prehistorického savce z dob dinosaurů, který byl velký zhruba jako dnešní kočka a jenž nese skutečně unikátní pojmenování. Nalezené zvíře získalo jméno Adalatherium hui, přičemž adalatherium by se volně dalo přeložit jako „šílený tvor“. Druhá část pojmenování je odkazem na vědce Jao-ming Chua, jenž na objevu pracoval. „Jeho unikátní

 

Na trať závodu kár vyrazíme párkem v rohlíku, říká parta vlogerů erem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.09.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pojede medvídek Pú, po trati bude svištět pojízdný vinohrad. Na ztřeštěnou misi se vydá banánový tryskáč i Tatra T3. A rozhodně nezapadne párek v rohlíku. V něm se bláznivého závodu Red Bull Káry zúčastní v sobotu 16. září v Praze parta vlogerů erem. „Makali jsme na tom v pěti lidech více než tři týdny,“ říkají.

 

Nesmrtelný dvoutakt na závodních okruzích – Výstava motocyklů v Hořicích

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.06.2020 (15:06)     Sekcia zajimavosti

Městské muzeum ve spolupráci s hořickým historikem motocyklových závodů na okruzích Mgr. Jaroslavem Kotrbáčkem pořádají výstavu „Nesmrtelný dvoutakt na závodních okruzích“. Ta je k vidění v prostorách hořického Musea Czech Road Racing po celou letní sezónu až do 15. září letošního roku. Výstava přiblíží první motocyklový závod ve městě v roce 1926 a první předválečný ročník závodu 300 zatáček

 

Příběh za memem. Z policejní kartotéky rovnou na přehlídková mola

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.05.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to příběh velkého zvratu. Změny jednoho života k lepšímu, která začala v policejní cele. Jeremy Meeksovi překopala osud jeho policejní fotka za zadržení, která se stala memem a otevřela mu dveře do světa modelingu, filmu a showbyznysu.

 

Jsem kanibal. Aféra hollywoodské hvězdy otevřela temnou rodinnou historii

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.09.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Měl reputaci velkého chlapa s duší. Pak se ukázalo, že ta duše je dost temná. A poté, že výhružná je též celá historie jeho rodiny. Na počátku byly zveřejněné výlevy, v nichž se měl herec Armie Hammer vyznávat ženám z kanibalistického fetišismu. Do ponurého rodinného rámce je dává dokument House of Hammer.

 

Historie zábavnou formou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.06.2021 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Městská kulturní zařízení v Bělé pod Bezdězem stejně jako mnoho dalších muzejních a kulturních subjektů České republiky otevřela v květnu po dlouhých sedmi měsících své prostory veřejnosti. Jednu z prvních připravovaných expozic, která nese název Fenomén IGRÁČEK, mohou návštěvníci shlédnout ve výstavním sále MKZ v Bělé na Masarykově náměstí od 9. června do 30. srpna

Filipínská Amazonka. Královna krásy zatápěla japonským okupantům

„Zelený plyn“ z Litomyšle: Za rok se vyrobí 1,7 milionu kubíků biometanu

OBRAZEM: Válka otevřela ženám pracoviště. A nabídla dřinu a diskriminaci

Smrt „uhlobarona“. Místo výhodné koupě čekala podnikatele smrt

Vystudoval Oxford, ale finance ho nudily. Teď jako Pán z Ponožkovic plní přání

Řeč barev je globální. Po celém světě vzbuzuje tytéž emoce

VIDEO: V Brně vyrábějí kolo s boudou pro psa. Zkusili jsme ho

Genetika otrokářství: v USA nejčastěji končili lidé z Konga a Angoly

Sex uvolňuje ucpaný nos, zjistili nositelé humoristické nobelovky

Byznysu erotických pomůcek covid prospěl. Jejich používání ne nutně

Pes dokáže odhalit pravou lidskou laskavost, zjistili vědci

Brutální řež. Nález křižáckých koster dokládá realitu středověkých výbojů

VIDEO: Železnou oponu chtěl za svobodou prorazit ve vyrobeném obrněnci

Andropov a jeho vesmírná medúza. Jak všemocného šéfa KGB zmátlo UFO

Za divočinou nemusíte cestovat daleko

Česko finalizuje unikátní projekt dopravy budoucnosti

Co si dal trilobit ke své poslední večeři?

Pluto má své supervulkány

Podvodní Tyranosaurus rex. Lebka ukazuje, že pliosaurus byl monstrum

Kapkami do nosu proti mrtvici

Významný objev českých egyptologů

Příběh Titaniku znovu ožívá

Z Ostravy do Stockholmu pěšky. Vnuk odhalil dědův příběh útěku z protektorátu

Mikrobiom jako otisk prstu?

Unikátní ultra-temná galaxie

Divoký západ v jednom příběhu. Burt Alverd byl muž zákona i bandita

Supervýkonní predátoři a hypermasožravci. Výzkum popsal lidi doby kamenné

Korálová planeta potřebuje záchranu. Je ale naděje na úspěch?

Cvičení přelstí dědičnost. Fyzická aktivita dokáže měnit chování genů

Z rybích šupin lze vyčíst změny životního prostředí

První transplantace plíce provedená robotem

Gorilí výjimečnost: Unikátní boj s emocemi pod lupou…

Hašení budoucnosti? Češi představili světu unikátní novinku

Michal Lukeš, fantom Národního muzea: Tahle budova mě „vcucla“

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy