Muzeum fantastických iluzí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.01.2023 (13:00)     Sekcia zajímavosti

Fascinující svět optických klamů s více než 150 interaktivními a hlavně zábavnými exponáty. To vše si můžete užít v největším muzeu trikových iluzí v Praze. A věřte, že perfektní zábavu si tu užije opravdu každý bez rozdílu věku. Vydejte se za jedinečným zážitkem do nejzábavnějšího českého muzea. Pořídíte si fakt legrační fotky a videa. “Je celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Národní muzeum oslavilo 202 let od svého založení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.04.2020 (21:05)     Sekcia zajimavosti

Národní muzeum si 15. dubna 2020 připomnělo 202 let od svého založení. Při této příležitosti otevřelo na svých webových stránkách výstavu Národní muzeum v éře Československa. Expozice návštěvníka provede nejen historií instituce ve 20. století, ale též významnými událostmi, které se v tomto období kolem něj odehrávaly. Během uzavření objektů Národního muzea z důvodu pandemie muzeum

 

Národní muzeum bez bariér

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.08.2020 (15:33)     Sekcia zajimavosti

Národní muzeum nově spustilo na svém webu sekci Národní muzeum bez bariér. Návštěvníci zde naleznou nejen veškeré informace týkající se návštěvy osob s postižením sluchu a zraku, ale také virtuální prohlídku Historické budovy natočenou přímo v českém znakovém jazyce, upravené virtuální výstavy s titulky a tlumočením nebo audiozáznamy virtuálních výstav pro nevidomé. Jednou z novinek

 

Národním muzeum představuje symbol českého lva

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.11.2020 (18:26)     Sekcia zajimavosti

Národní muzeum pro své návštěvníky připravilo v Historické budově zcela novou výstavu s názvem Lvem mě nazývají, na které je možné se podrobně seznámit s naším nejstarším státním symbolem. Pokud se mezi návštěvníky najdou zájemci o proměnu podoby českého lva od nejstaršího známého vyobrazení na kachli z hradu Zvíkov až po současný Řád Bílého lva,

 

Stroj na čtení psích myšlenek, hovězí Colgate. Muzeum opěvuje propadáky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.04.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Čest bychom neměli vzdávat pouze hitům, výrobkům, které uspěly na trhu a sklidily ovace zákazníků. Slávu si zaslouží i propadáky. Jsou totiž daní za pokrok, odvrácenou, ale nutnou stranou inovací. Výrobkům, které neuspěly a ukázaly se být krachem, splácí dluh Muzeum neúspěchu.

 

Národní muzeum vás vezme na cestu kolem světa

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.10.2023 (11:15)     Sekcia zajimavosti

Po stopách románových hrdinů Julese Vernea budete putovat na výstavě Cesta kolem světa za 80 dní v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur. Národní muzeum se vrací k dílu francouzského spisovatele, jehož hlavním motivem je bláznivá sázka anglického gentlemana vymyšlená v londýnském klubu při debatě nad novinami. Vrátíte se v čase o 150 let, navštívíte Egypt, Indii, Singapur,

 

Národní muzeum představilo veřejnosti dokončený Palachův pylon

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.11.2020 (07:30)     Sekcia zajimavosti

Před Novou budovou Národního muzea se již řadu let vyjímá necelých 30 metrů vysoký ocelový pylon, který nebyl až doposud zcela dokončen. Nyní Národní muzeum tento pomník dokončilo a vdechlo mu původně zamýšlenou podobu. Celé dílo bylo slavnostně představeno veřejnosti 17. listopadu 2020, kdy si připomínáme znovunabytí svobody v naší zemi, a stalo se tak

 

Nadšenci do numismatiky zamíří do Národního muzea

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.07.2020 (22:14)     Sekcia zajimavosti

Národní muzeum otevřelo začátkem července výstavu s názvem Poklady numismatických sbírek, jež svým návštěvníkům představuje ty nejvzácnější mince, medaile a řády, kterými se může Historické muzeum Národního muzea pochlubit. Ke spatření je zhruba 1500 unikátních exponátů z Numismatické sbírky Národního muzea, která celkově obsahuje okolo jednoho milionu sbírkových předmětů. K vidění je například zlatý čtyřicetidukát

 

Věra Čáslavská v Národním muzeu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.05.2022 (21:28)     Sekcia zajimavosti

Národní muzeum otevírá výstavu s názvem Věra Čáslavská, která přibližuje život i sportovní kariéru této nezapomenutelné gymnastky. Pokud vás zajímá osud i úspěchy naší sedminásobné olympijské vítězky, čtyřnásobné mistryně světa a jedenáctinásobné mistryně Evropy, pak určitě zavítejte od 6. května do 30. září do Nové budovy Národního muzea. Výstavu připravilo Národní muzeum u příležitosti nedožitých

 

Mýtus zón stoletých lidí: věk jim přidávají chyby a podvůdky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.09.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Okinawa, pár vesnic na Sardinii, Ikaria, výběžek Kostariky, oblast v Kalifornii. Ona místa si získala reputaci modrých zón s věkem dožití nad 105, 110 let. Svět se u nich inspiruje ohledně jídelníčku, aktivit, návyků. S velkou iluzí. Tamní dlouhověkost vychází z byrokratických omylů a podvůdků, dokládají skeptici.

 

Od železnic smrti až po kulové vlaky

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.10.2023 (11:44)     Sekcia zajimavosti

Od svého rozkvětu v 19. století je železnice nejvýznamnějším ztělesněním moderních technických vymožeností a zároveň jedním z nejdůležitějších dopravních prostředků. S pomocí železnice můžeme zdolávat hory, překonávat rozsáhlé vodní plochy a prodírat se divočinou. Aby toho však bylo možné dosáhnout, museli výrobci a konstruktéři dosáhnout fantastických výkonů, ale také učinit bezohledná rozhodnutí. Příběhy železnic budou

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy