Koronavirus ONLINE: Babiš chce 17. května konec rotační výuky. A nový očkovací rekord v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.05.2021 (06:55)     Sekcia bulvár

Epidemie koronaviru v Česku slábne, za středu přibylo 1857 nově odhalených případů koronaviru, o 629 méně než před týdnem. Ve čtvrtek byl v ČR pokořen očkovací rekord, vakcínu dostalo 81  753 lidí. Vláda rozhodla, že se děti z druhých stupňů vrátí do lavic i ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině, a to 10. května. Naplno otevřou také školky. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně oznámil, že prosazuje konec rotační výuky na základních a středních školách k 17. květnu. Jeho návrh čeká na prosazení, stejně jako plán ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD) umožnoti od stejného data venkovní akce pro 700 lidí a vnitřní pro 400. Už od 10. května dne definitivně padá povinnost nosit roušky či respirátory venku, nutné budou jen na místech, kde se kumuluje víc lidí, typově na zastávkách MHD. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: 1559 případů za čtvrtek, Babiš chce konec rotační výuky. A očkovací rekord v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.05.2021 (08:02)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku slábne, za čtvrtek přibylo 1559 nově odhalených případů koronaviru, o 670 méně než před týdnem. Ve čtvrtek byl v ČR pokořen očkovací rekord, vakcínu dostalo 81 753 lidí. Vláda rozhodla, že se děti z druhých stupňů vrátí do lavic i ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině, a to 10. května. Naplno otevřou také školky. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně oznámil, že prosazuje konec rotační výuky na základních a středních školách k 17. květnu. Jeho návrh čeká na prosazení, stejně jako plán ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD) umožnoti od stejného data venkovní akce pro 700 lidí a vnitřní pro 400. Už od 10. května dne definitivně padá povinnost nosit roušky či respirátory venku, nutné budou jen na místech, kde se kumuluje víc lidí, typově na zastávkách MHD. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš razí rychlý konec rotační výuky. A konec roušek venku od pondělí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (17:50)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku slábne, za středu přibylo 1857 nově odhalených případů koronaviru, o 629 méně než před týdnem. Vláda rozhodla, že se děti z druhých stupňů vrátí do lavic i ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině, a to 10. května. Naplno otevřou také školky. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně oznámil, že prosazuje konec rotační výuky na základních a středních školách k 17. květnu. Svůj návrh ale zatím neprosadil. Už od 10. května dne definitivně padá povinnost nosit roušky či respirátory venku, nutné budou jen na místech, kde se kumuluje víc lidí, typově na zastávkách MHD. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš chce 17. května konec rotační výuky, Zaorálek otevřít kulturu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (21:00)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku slábne, za středu přibylo 1857 nově odhalených případů koronaviru, o 629 méně než před týdnem. Vláda rozhodla, že se děti z druhých stupňů vrátí do lavic i ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině, a to 10. května. Naplno otevřou také školky. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně oznámil, že prosazuje konec rotační výuky na základních a středních školách k 17. květnu. Jeho návrh čeká na prosazení, stejně jako plán ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD) umožnoti od stejného data venkovní akce pro 700 lidí a vnitřní pro 400. Už od 10. května dne definitivně padá povinnost nosit roušky či respirátory venku, nutné budou jen na místech, kde se kumuluje víc lidí, typově na zastávkách MHD. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 1559 případů za čtvrtek. A návrat ze Slovenska i Kanárů bude snadnější

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.05.2021 (15:00)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku slábne, za čtvrtek přibylo 1559 nově odhalených případů, o 670 méně než před týdnem. Ve čtvrtek byl v ČR pokořen očkovací rekord, vakcínu dostalo 81 753 lidí. Od pondělí se mění podmínky cestování, Slovensko a Kanárské ostrovy se přesunou do tzv. oranžové kategorie, Izrael do zelené, návrat z těchto destinací bude tak snadnější. Vláda rozhodla, že se děti z druhých stupňů vrátí do lavic i ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině, a to 10. května. Naplno otevřou také školky. Premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že prosazuje konec rotační výuky na základních a středních školách k 17. květnu. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Epicentrum: Je rotační výuka zlo? Psycholog Mertin o rekordní absenci dětí ve škole

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Pandemie covidu-19 zasáhla české školství obzvláště tvrdě. Ve srovnání se zbytkem Evropy české děti totiž zůstaly doma nejdéle. Od pondělí 3. května se do základních škol sice vrátili v rámci rotační výuky i žáci druhého stupně, ale to jen v šesti krajích a v Praze. Další děti mají do lavic usednout 10. května. Jak se s těmito změnami vyrovnávají ti nejmenší, ale i jejich rodiče? Jaký dopad na psychiku dětí mají distanční a rotační formy výuky? To bylo tématem čtvrtečního Epicentra s psychologem Václavem Mertinem.

 

Sledujte: Je rotační výuka zlo? Psycholog Mertin o rekordní absenci dětí ve škole

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Pandemie covidu-19 zasáhla české školství obzvláště tvrdě. Ve srovnání se zbytkem Evropy české děti totiž zůstaly doma nejdéle. Od pondělí 3. května se do základních škol sice vrátili v rámci rotační výuky i žáci druhého stupně, ale to jen v šesti krajích a v Praze. Další děti mají do lavic usednout 10. května. Jak se s těmito změnami vyrovnávají ti nejmenší, ale i jejich rodiče? Jaký dopad na psychiku dětí mají distanční a rotační formy výuky? To bude tématem dnešního Epicentra s psychologem Václavem Mertinem. Sledujte od 15:00.

 

Vláda probere konec rotační výuky. Otevře za týden i kultura a zahrádky hospod?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.05.2021 (11:24)     Sekcia bulvar

Vláda by se měla na dnešním zasedání zabývat i záměrem premiéra Andreje Babiše (ANO) zrušit rotační výuku od 17. května, ale i možnými úpravami dalších koronavirových opatření. Rada pro zdravotní rizika schválila otevření očkování pro lidi nad 45 od dnešní půlnoci. Otazníky zatím visí nad rozvolněním v kultuře. Ministr Lubomír Zaorálek představil plán opatření a přeje si, aby začala platit už od příštího týdne. Ve hře je i otevření zahrádek restaurací od 17. května.

 

Čekáme na tiskovku: Zahrádky hospod otevřou 17. května. Vláda řešila i rotační výuku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.05.2021 (15:46)     Sekcia bulvar

17. května otevřou zahrádky restaurací, schválila dnes vláda. Vedle toho projednává mj. další postup okolo rotační výuky ve školách. Tiskovku po jednání Babišova kabinetu přineseme na Blesk.cz živě.

 

Sledujte: Psycholog Mertin o rekordní absenci dětí ve škole. Je rotační výuka správnou cestou?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Pandemie covidu-19 zasáhla české školství obzvláště tvrdě. Ve srovnání se zbytkem Evropy české děti totiž zůstaly doma nejdéle. Od pondělí 3. května se do základních škol sice vrátili v rámci rotační výuky i žáci druhého stupně, ale to jen v šesti krajích a v Praze. Jak se s těmito změnami vyrovnávají ti nejmenší, ale i jejich rodiče? Jaký dopad na psychiku dětí mají distanční a rotační formy výuky? To bude tématem dnešního Epicentra s psychologem Václavem Mertinem. Sledujte od 15:00.

 

Babiš chce utnout rotace žáků ve školách 17. května. A Plaga řeší nedostatek testů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (18:20)     Sekcia bulvar

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve čtvrtek ve Sněmovně vyjádřil pro to, aby se již 17. května skončilo s rotační výukou na 2. stupni základních škol. 10. května se přitom rozjede výuka i ve zbývajících krajích. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) pak ve Strakově akademii čelil dotazu i na docházející antigenní testy, kterými jsou školáci testováni.

Koronavirus ONLINE: Babiš zkouší v EU vyjednat víc vakcín na červen. A velká pieta na Hradě

Koronavirus ONLINE: Rotační výuka potrvá do konce roku. A Babiš opět tepe Blatného

Koronavirus ONLINE: Konec povinných roušek venku od pondělí. A nový očkovací rekord

Koronavirus ONLINE: Čarodějnice bez akcí, očkovací rekord a 2216 případů za čtvrtek v Česku

Koronavirus ONLINE: Rotační výuka potrvá do konce roku, říká Plaga. A spor o vakcíny

Koronavirus ONLINE: Pražské jaro s diváky, očkovací rekord a 2216 případů za čtvrtek v Česku

Koronavirus ONLINE: 2942 případů za středu. A Plaga chce upřesnění pro školky i 2. stupeň

Koronavirus ONLINE: Babiš bez Blatného zveřejnil očkovací strategii. U domu měl rakev odpůrců

Přehled změn: Zahrádky hospod otevřou 17. května, Havlíček zatajil fitka. A rotace žáků skončí

Koronavirus ONLINE: 227 mrtvých, nouzový stav do 17. května. Babiš chce větší „moc“ pro Vojtěcha

Koronavirus ONLINE: 225 mrtvých, nouzový stav do 17. května. Babiš chce větší „moc“ pro Vojtěcha

Přehled změn: Zahrádky hospod otevřou 17.5., rotace ve školách skončí. Uvolní se kultura

Maláčová: Rotační výuka s jistotou skončí na prvním stupni. Syn Gustav ji prosil o školku

Koronavirus ONLINE: Babiš chce otevřít očkování pro všechny Čechy 16+ od 1. června

Koronavirus ONLINE: 195 případů za sobotu. A další obchoďák v Praze začne očkovat na počkání

Koronavirus ONLINE: Registrace k očkování 35+ bude od pondělí, 30+ od středy. A nový rekord

Koronavirus ONLINE: Obchody v ČR otevřou nejpozději 3. května? A Babiš chce změnu u školek

Koronavirus ONLINE: Další červená Praze, na jihu nasadí roušky i ve třídách. Babiš: Konec strašení

Koronavirus ONLINE: Němci zmírnili hodnocení Čechů, Pražské jaro s diváky a očkovací rekord

Nespěchejte s rozvolněním, apeluje na vládu Smejkalova skupina. A přidala varování

Koronavirus ONLINE: Babiš řekl detaily u očkování, kdo má přednost? A část nemocnic hlásí plno

Koronavirus ONLINE: Babiš řekl detaily o očkování, u domu měl rakev odpůrců. Kdo má přednost?

Koronavirus ONLINE: Babiš řekl detaily u očkování. A udělá vláda na sjezdovkách pořádek?

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A připustil další opatření

Koronavirus ONLINE: Očkovací rekord v Česku, 109 861 dávek. A registrace 16+ od půlnoci

Koronavirus ONLINE: V pražském O2 Univerzu se bude očkovat, hlásí Babiš. A další vakcína v ČR

Koronavirus ONLINE: Babiš chce vyměnit Vojtěcha za Fialova muže. A velká kontrolní akce hygieny

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A hospody zavřou ve 22:00?

Koronavirus ONLINE: Babiš dostal třetí dávku vakcíny. A karanténa se možná zkrátí

Koronavirus ONLINE: 227 případů za čtvrtek. A Jágr řekl, proč nechce být tváří očkovací kampaně

Koronavirus ONLINE: Davy Čechů na horách chce Blatný řešit s Hamáčkem. A zveřejní očkovací metodiku

Většina středoškoláků se vrátila do tříd. „Rotační výuka je teď zbytečná,“ říká ředitel smíchovské průmyslovky

Koronavirus ONLINE: Skok v počtu případů a nákaza českých policistů. Babiš: Konec strašení

Koronavirus ONLINE: Očkovací rekord a registrace 16+ v Česku. A co vietnamská mutace?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy