Tři scénáře restrikcí pro Česko: Jak dopadne rakouský a bavorský model pro neočkované?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.11.2021 (11:50)     Sekcia bulvár

Epidemie v Česku sílí, za včerejšek přibylo přes 11 tisíc případů. Vláda v demisi se přesto stále nedohodla  na zpřísnění restrikcí. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) šel na vládu s návrhem, aby se od prosince přestaly jako covidový certifikát uznávat antigenní testy, podle premiéra Andreje Babiše (ANO) je ale ve hře více možností včetně lockdownu pro neočkované, definitivně má kabinet rozhodnout ve čtvrtek. Jaké jsou tři možné scénáře pro Česko a co z nich plyne? celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Bavorský model drží neočkované stranou od hromadných akcí i služeb. Testy jim nepomůžou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.11.2021 (13:45)     Sekcia bulvar

Česko od pondělní půlnoci zavede takzvaný bavorský model, oznámil v České televizi Andrej Babiš (ANO). Řekl to poté, co úterní testy odhalily v populaci rekordních 22 479 nakažených. Podívejte se, co přesně bavorský model znamená a jak se liší například od modelu rakouského.

 

Koronavirus ONLINE: 11 514 případů za pondělí v ČR. A Babišova vláda hledá shodu u restrikcí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.11.2021 (06:25)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. V pondělí testy potvrdily 11 514 případů, to je zhruba o 2250 víc než před týdnem. Vláda v pondělí řešila nová opatření v boji proti covidu, zasedání ale neskončilo shodou. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) zmínil, že ve hře je i rakouský nebo bavorský model, který se liší v přístupu k neočkovaným a omezením jejich pohybu. A americké středisko pro kontrolu a prevenci nemocí doporučilo občanům USA necestovat do ČR, Maďarska a na Island kvůli prudkému šíření koronaviru. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Babišova vláda u restrikcí hledá shodu. A americké varování před Českem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.11.2021 (22:10)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. V neděli testy potvrdily 5650, před týdnem to byly tři tisíce. Vláda v pondělí řešila nová opatření v boji proti covidu, zasedání ale neskončilo shodou. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) zmínil, že ve hře je i rakouský nebo bavorský model, který se liší v přístupu k neočkovaným a omezením jejich pohybu. A Americké středisko pro kontrolu a prevenci nemocí doporučilo občanům USA necestovat do ČR, Maďarska a na Island kvůli prudkému šíření koronaviru. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

ŽIVĚ: Vojtěch o radikálním zpřísnění pro neočkované. Školáky čeká další testování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.11.2021 (10:01)     Sekcia bulvar

Vláda ANO a ČSSD v demisi v pátek schválila, že další plošné testování ve školách proběhne 22. a 29. listopadu. Kabinet probral také návrhy zpřísňujících opatření, které budou zřejmě platit od 29. listopadu. Jak nastínil premiér Andrej Babiš (ANO) v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére, Česko zřejmě nastoupí na tzv. rakouský model. O výsledcích jednání promluví v 9:30 ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), přenos nabídneme živě.

 

Vláda v demisi probere radikální zpřísnění pro neočkované. Školáky čeká i další testování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.11.2021 (07:18)     Sekcia bulvar

Vláda ANO a ČSSD v demisi v pátek rozhodne o dalším plošném testování na covid-19 ve školách. Uskutečnit by se mělo 22. a 29. listopadu. Kabinet podle čtvrtečního vyjádření premiéra Andreje Babiše (ANO) probere také návrhy zpřísňujících opatření, které budou zřejmě platit od 29. listopadu. Jak nastínil v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére, Česko zřejmě nastoupí na tzv. rakouský model. O výsledcích jednání promluví v 9:30 ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

 

Čekáme na tiskovku: Vláda řeší radikální zpřísnění pro neočkované. Školáky čeká další testování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.11.2021 (08:39)     Sekcia bulvar

Vláda ANO a ČSSD v demisi v pátek schválila, že další plošné testování ve školách proběhne 22. a 29. listopadu. Kabinet podle čtvrtečního vyjádření premiéra Andreje Babiše (ANO) probere také návrhy zpřísňujících opatření, které budou zřejmě platit od 29. listopadu. Jak nastínil v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére, Česko zřejmě nastoupí na tzv. rakouský model. O výsledcích jednání promluví v 9:30 ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), přenos nabídneme živě.

 

Koronavirus ONLINE: 14 000 nakažených za státní svátek! Bič na neočkované v ČR podpořil i Zeman

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.11.2021 (06:00)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. V úterý testy potvrdily 22 479 případů, zatím nejvíc za celou pandemii. V pondělí zemřelo 84 lidí s covidem, podobně jako za celý červenec, srpen a září dohromady. Od noci z neděle na pondělí bude v ČR zaveden tzv. bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu, oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že to ve čtvrtek navrhne vládě. Omezení pro neočkované podpořil i v rozhovoru pro TV Nova i prezident Miloš Zeman. A v prosinci už nebude pokračovat plošné testování ve školách, místo toho tu budou probíhat PCR testy v ohniscích nákazy. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Bič na neočkované v ČR podpořil i Zeman. A školy čekají ohniskové PCR testy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.11.2021 (20:05)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. V úterý testy potvrdily 22 479 případů, zatím nejvíc za celou pandemii. V pondělí zemřelo 84 lidí s covidem, podobně jako za celý červenec, srpen a září dohromady. Od noci z neděle na pondělí bude v ČR zaveden tzv. bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu, oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že to ve čtvrtek navrhne vládě. Omezení pro neočkované podpořil i v rozhovoru pro TV Nova i prezident Miloš Zeman. A v prosinci už nebude pokračovat plošné testování ve školách, místo toho tu budou probíhat PCR testy v ohniscích nákazy. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Ministři nemají na přitvrzení shodu, oznámil Babiš. Bude nouzový stav kvůli rakouskému modelu?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.11.2021 (22:50)     Sekcia bulvar

Po třech hodinách diskusí o úpravě opatření proti covidu skončili ministři bez shody, uvedl premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Jednání kabinetu bude pokračovat ve čtvrtek a do té doby by mělo být jasnější, jak na jednotlivá opatření nahlížejí například soudy, dodal s dalším apelem na očkování. Podle Babiše se zvažuje více možností, mezi nimi ukončení uznávání antigenních testů jako covidového certifikátu, ale i takzvaný bavorský model, kde se neuznává žádný typ testů, nebo rakouský, kde se omezuje neočkovaným i volný pohyb. Babiš připustil, že na rakouský model by byl potřeba podle názoru legislativců nouzový stav. Po dotazu Blesk Zpráv, zda by ho vyhlásila i jeho vláda v demisi, opáčil: „Počkejte si na čtvrtek.“

 

Čekáme na tiskovku: Babišova vláda o konci uznávání testů. Schválí bič na neočkované?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.11.2021 (13:04)     Sekcia bulvar

Nejste očkovaní proti koronaviru? Pak od pondělí zapomeňte na to, že budete chodit všude, kam se vám zachce. „V Česku bude v noci na pondělí zaveden bavorský model,“ řekl ve středu premiér v demisi Andrej Babiš (67, ANO). Zpřísnění pandemického opatření musí dnes požehnat vláda a podle Babiše se k tomu většina jejích členů přiklání. Vláda tiskovka po jednání je oznámená na 13:00, přineseme ji na Blesk Zprávách živě.

Koronavirus ONLINE: 14 119 nakažených za státní svátek! Bič na neočkované v ČR podpořil i Zeman

Koronavirus ONLINE: Česko zavede od půlnoci na pondělí bavorský model, oznámil Babiš

ŽIVĚ: Babišova vláda o konci uznávání testů. Jak bič na neočkované bude fungovat?

Jakou ze tří variant vybrat a co nouzový stav? U přitvrzení v Česku tápou i experti

ŽIVĚ: Babišova vláda posvětila bič na neočkované. Omezení potrvá až do února?

Koronavirus ONLINE: 11 514 případů za pondělí v ČR. A Babišova vláda přitvrdí po vzoru Rakouska?

Ministři nemají na přitvrzení shodu, oznámil Babiš. Ve čtvrtek mají vybrat ze tří cest

Koronavirus ONLINE: Bič na neočkované od pondělí v ČR. A školy čekají ohniskové PCR testy

Německo prodlouží karanténu téměř do Vánoc. A ukázalo Česko jako odstrašující případ

ŽIVĚ: Babiš oznámil, že ČR od pondělí čeká bavorský model. Vojtěch řekne detaily

Vláda pustí neočkované do hospod i služeb. Po rozhodnutí soudu změní pravidla

Čekáme na tiskovku: Babiš oznámil, že ČR od pondělí čeká bavorský model. Vojtěch řekne detaily

Česko má další případy spalniček. Onemocnělo neočkované dítě, případy jsou i u cizinců

Móda z Elite Model Look: Mórová „zabila“, éterická Kociánová a sexy Kubelková

Bavorský model v Česku od pondělí, oznámil Babiš. Svrčinová představila seznam výjimek

ŽIVĚ: Bavorský model v Česku od pondělí, oznámil Babiš. Svrčinová představila seznam výjimek

Rakouský prezident podpořil ČR v konfliktu s Ruskem. Zeman rýpal do Navalného

Otevřené techno kluby a důraz na neočkované: Jak Německo prochází druhým podzimem s covidem

Zahrál si i s Dornanem. Český model Doseděl míří vzhůru

Provozovatelé: Uvolňování wellness a bazénů postrádá logiku

Od britských covidových restrikcí, které i porušila, utekla sexy zpěvačka za teplem a znovu vystupuje v dráždivých modelech

Treffpunkt v Plzni: Město ožije česko- bavorskými slavnostmi

Rakušané přitvrdí s hraničními kontrolami. Bavorský politik peskoval je i Čechy

Princ Ludwig Bavorský se oženil: Vzal si studentku krimilogie!

Změny v cestovatelském semaforu: Mizí černá, novinka u Zanzibaru a úleva pro neočkované

Bez vakcíny na transplantaci zapomeň: Klinika v USA odmítá neočkované pacienty i dárce orgánů

Koronavirus ONLINE: 54 úmrtí v ČR za jeden den. Zavření 1. stupně základek se protáhne?

Covid tvrdě udeřil na těhotné: Neočkované ženy tvoří pětinu nejtěžších případů v Británii

Koronavirus ONLINE: 54 úmrtí v ČR za jeden den. A plošné testování má být zdarma

Bez očkování zapomeňte i na svařák: Vánoční trhy budou provázet omezení. Kde největší?

Uhrančivá misska Buranská: Ňadra se jí drala ven ze všech stran!

Uniklo ze scénáře Slunečné: Pavelka uteče od Batulkové!

Neočkované má přesvědčit „brutální“ kampaň. Kubovi vyhrožují odpírači zastřelením

Koronavirus ONLINE: Rekordních 54 úmrtí v ČR za jeden den. Prymula bude mít projev

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy