Koronavirus ONLINE: Rychlejší očkování padesátníků třetí dávkou a nová podezření na omikron v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.12.2021 (18:30)     Sekcia bulvár

Epidemie koronaviru s mutací delta stále sužuje Česko, navíc se tu objevila už i varianta omikron. Tento týden se v Česku potvrdil její druhý případ, jde o úzký kontakt první nakažené - ženy z Liberce. Právě to jsou zatím jediné dva potvrzené případy, uvedl ve čtvrtek ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO). Nicméně podezření na další případy se objevilo v brněnské nemocnici, základně škole v Adamově na Blanensku i ve Středočeském kraji a Praze. Ve středu laboratoře zaznamenaly 16 179 pozitivních testů, je to asi o 5000 méně než před týdnem. Incidenční číslo se poprvé od 21. listopadu dostalo pod 1000. Lidé starší 55 a 50 let budou moci od 13., respektive 20. prosince dostat třetí dávku očkování proti nemoci covid-19 už po pěti měsících, řekl premiér v demisi Andrej  Babiš (ANO). Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka v Německu uchrání od karantény a omikron si ČR podmaní do týdne

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.01.2022 (16:50)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru sužuje Česko, po variantě delta přebírá vládu varianta omikron. Ve čtvrtek přibylo v Česku 6641 potvrzených případů koronaviru. Je to nejméně tento týden, ale o 900 více než před týdnem. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka varianta v Česku převládne v druhé polovině příštího týdne. A Německo kvůli koronavirové variantě omikron zkrátí dobu karantény na sedm dní s PCR testem a karanténa se nově nebude týkat lidí s posilující dávkou očkování proti nemoci covid-1 . Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Omikron v pražské odpadní vodě. A třetí dávka v Německu uchrání od karantény

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.01.2022 (16:50)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru sužuje Česko, po variantě delta přebírá vládu varianta omikron. Ve čtvrtek přibylo v Česku 6641 potvrzených případů koronaviru. Je to nejméně tento týden, ale o 900 více než před týdnem. Zaměstnanci Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) zachytili pomocí speciálního zařízení v odpadních vodách v Ústřední čistírně odpadních vod (ÚČOV) na Císařském ostrově přítomnost koronavirové varianty omikron. Byla zachycena hned v prvním odebraném vzorku. A Německo kvůli koronavirové variantě omikron zkrátí dobu karantény na sedm dní s PCR testem a karanténa se nově nebude týkat lidí s posilující dávkou očkování. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Přibylo 14 229 nakažených a nová podezření na omikron v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.12.2021 (05:37)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru s mutací delta stále sužuje Česko, navíc se tu objevila už i varianta omikron. Tento týden se v Česku potvrdil její druhý případ, jde o úzký kontakt první nakažené - ženy z Liberce. Právě to jsou zatím jediné dva potvrzené případy, uvedl ve čtvrtek ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO). Nicméně podezření na další případy se objevilo v brněnské nemocnici, základně škole v Adamově na Blanensku i ve Středočeském kraji a Praze. Ve čtvrtek laboratoře zaznamenaly 14 229 pozitivních testů, což je nejméně ve všední den za poslední tři týdny. Dále klesá také incidenční číslo, na 100 tisíc obyvatel připadá 938 nakažených. Lidé starší 55 a 50 let budou moci od 13., respektive 20. prosince dostat třetí dávku očkování proti nemoci covid-19 už po pěti měsících, řekl premiér v demisi Andrej  Babiš (ANO). Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Nejméně případů za všední den od října v ČR. A omikron „zabrzdil“ i metro

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.12.2021 (08:35)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru sužuje Česko, po variantě delta začíná přebírat vládu varianta omikron. Přírůstek nových případů ovšem zatím nadále slábne. V pondělí přibylo v Česku 6850 nově prokázaných případů, nejméně za všední den od 29. října. Možnost registrace na třetí dávku očkování už po pěti měsících se otevřela už i pro lidi od 30 do 45 let. K posilujícímu očkování se jich hned první den přihlásilo přes 70 000. A mutace omikron se hojně šíří v USA, jen v New Yorku napočítali 50 tisíc nakažených za den a kvůli absenci strojvedoucích tu muselo prodloužit intervaly tamní metro. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Podezření na omikron i Praze a Středočeském kraji. A urychlení třetí dávky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.12.2021 (17:10)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru s mutací delta stále sužuje Česko, navíc se tu objevila už i varianta omikron. Tento týden se v Česku potvrdil její druhý případ, jde o úzký kontakt první nakažené - ženy z Liberce. Právě to jsou zatím jediné dva potvrzené případy, uvedl ve čtvrtek ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO). Nicméně podezření na další případy se objevilo v brněnské nemocnici, základně škole v Adamově na Blanensku i ve Středočeském kraji a Praze. Ve středu laboratoře zaznamenaly 16 179 pozitivních testů, je to asi o 5000 méně než před týdnem. Incidenční číslo se poprvé od 21. listopadu dostalo pod 1000. Lidé starší 55 a 50 let budou moci od 13., respektive 20. prosince dostat třetí dávku očkování proti nemoci covid-19 už po pěti měsících, řekl premiér v demisi Andrej  Babiš (ANO). Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš a Fiala kvůli třetí dávce spojí síly. A očkování Čechů 60+ povinně?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.11.2021 (22:45)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru s mutací delta stále sužuje Česko, navíc se tu objevila už i varianta omikron. Za sobotu přibylo 12 514 nakažených, za neděli 9292. V nemocnicích leží 5804 lidí s covidem-19. Mezi nově nakaženými je i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) či hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Vojtěch uvedl, že jeho resort bude navrhovat povinné očkování pro lidi starší 60 let od 1. března 2022, očkování bez ohledu na věk by mělo být povinné také v některých profesních skupinách. A premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) i designovaný premiér Petr Fiala (ODS) vystoupí v úterý na společné akci na podporu projektu Naočkujme milion lidí posilující dávkou za týden. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Zlomový týden: Omikron má v Česku navrch, prozradí ho i chrapot. Co od něj můžeme čekat?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.01.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

Rychlost, s jakou se varianta covidu omikron šíří, přirovnal ministr zdravotnictví Vlastmil Válek (61, TOP 09) k plamenometu. Podle jeho odhadů od konce týdne míra nákaz v Česku rapidně vzroste. Odborníci radí, že právě teď je nejvyšší čas pojistit se třetí dávkou očkování.

 

Koronavirus ONLINE: Vlna omikronu nebude poslední, připustil premiér. A 6850 případů za den v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.12.2021 (10:10)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru sužuje Česko, po variantě delta začíná přebírat vládu varianta omikron. Přírůstek nových případů ovšem zatím nadále slábne. V pondělí přibylo v Česku 6850 nově prokázaných případů, nejméně za všední den od 29. října. Možnost registrace na třetí dávku očkování už po pěti měsících se otevřela už i pro lidi od 30 do 45 let. K posilujícímu očkování se jich hned první den přihlásilo přes 70 000. A vlna covidu s mutací omikron nebude poslední, připustil belgický premiér Alexander De Croo. Nově připustil i možnost povinného očkování. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Omikron se šíří Českem. A očkování 45+ po pěti měsících

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.12.2021 (15:12)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru s variantou delta stále sužuje Česko, navíc se tu už objevil i omikron, nově také v Královéhradeckém kraji. Další podezření mají i v kraji Libereckém. Přírůstek nových případů však slábne. Ve čtvrtek přibylo v Česku 9488 prokázaných případů koronaviru. Počet obětí už překročil 35 tisíc. Tým Chytré karantény informoval, že registrace k přeočkování pro lidi 45+ běží. A vláda Petra Fialy (ODS) rozhodla, že o prodloužení nouzového stavu zatím žádat nebude. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Manuál ke 3. dávce proti covidu: Kdo a jak se může registrovat a proč je to třeba?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.11.2021 (05:00)     Sekcia bulvar

Ode dneška si řada lidí PCR i antigenní testy musí hradit sama. Díky tomu už v minulých dnech vzrostl zájem nejen o testování hrazené pojišťovnami, ale i o očkování prvními dávkami vakcín. Podle ČTK vzrostla také poptávka po přeočkování 3. dávkou. Ke včerejšímu dni naočkovali zdravotníci 3. dávkou přes 200 tisíc lidí. Na očkování posilující dávkou mají nárok všichni, kdo mají 6 měsíců od poslední dávky očkování, tedy od dokončeného schématu očkování. Proč je nutné jít na třetí dávku? A jak se k očkování objednat?

Koronavirus ONLINE: 17 599 případů za pondělí v ČR. Očkování Čechů 60+ povinně?

Koronavirus ONLINE: Omikron se šíří Českem. A neočkované čeká v Rakousku karanténa

Koronavirus ONLINE: Češi lační po zimní exotice. A očkování třetí dávkou navzdory kritice

Očkování třetí dávkou vakcíny začíná. První na světě ji nabídne Izrael lidem nad 60 let

Koronavirus ONLINE: Rekordních 17 599 nakažených za pondělí, 33 069 obětí. Očkování Čechů 60+ povinně?

Koronavirus ONLINE: Omikron se šíří Českem. A Itálie zpřísňuje, roušky se vrátí i venku

Koronavirus ONLINE: 8963 nakažených za pátek, omikron se šíří Českem

Koronavirus ONLINE: 8963 případů za pátek v ČR, epidemie dál slábne. Ale šíří se omikron

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka pro 60+ po pěti měsících už od pondělí. A omikron i v ČR

Koronavirus ONLINE: Rada na rychlejší PIN 2 u třetí dávky. A 15 dalších omikronů na jihu Moravy

Koronavirus ONLINE: Rychlejší termín pro druhou dávku očkování. A 57 případů za neděli

Koronavirus ONLINE: 11 825 případů za úterý v ČR. A od pondělí třetí dávka dříve pro lidi 30+

Koronavirus ONLINE: Vláda rozhodne o povinném očkování. A omikron v Česku nabral na síle

Koronavirus ONLINE: Vojtěch má covid, urychlení třetí dávky pro 60+ už od pondělí a omikron i v ČR

Koronavirus ONLINE: Sedmé podezření na omikron v ČR: Další dítě. A sešup u nakažených za sobotu

Třetí dávka vakcíny i v ČR. A pro každého! Kdy se spustí registrace a jaké budou podmínky?

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka v Česku bude pro každého a na italské pláže se vrátily roušky

Koronavirus ONLINE: Odpůrci očkování odvlekli ředitele v poutech. A 14 229 nových případů v ČR

Koronavirus ONLINE: Omikron nově na Olomoucku, ve středních Čechách i na Karlovarsku

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka už tři měsíce po druhé, razí Izrael. A omikron se šíří Českem

Koronavirus ONLINE: 210 případů za pondělí v ČR. A u sousedů kývli na třetí dávku

Koronavirus ONLINE: Omikron nově na Olomoucku i ve středních Čechách. A zabil ženu se třemi dávkami?

Koronavirus ONLINE: Přes 1300 dobrovolníku se přihlásilo na pomoc s očkováním. I 58 pediatrů

Koronavirus ONLINE: Očkování první dávkou v Česku dostane stopku? A britská mutace expanduje

Koronavirus ONLINE: Omikron se dál šíří Českem. Německý úřad žádá: Omezte kontakty, hned!

Koronavirus ONLINE: 526 nakažených za den v Česku. A senioři ve velkém chtějí třetí dávku

Koronavirus ONLINE: Fialova vláda chystá přitvrzení. A omikron zabil ženu se třemi dávkami?

Koronavirus ONLINE: Rakušané zhatili dovolenou stovce Britů. A velký zájem o třetí dávku v ČR

Třikrát a dost: Experti v Izraeli smetli návrh na další dávku vakcíny

Třikrát a dost: Experti v Izraeli smetli návrh na čtvrtou dávku vakcíny

Koronavirus ONLINE: Mutace delta plus v Česku přibývá. A na italské pláže se vrátily roušky

Koronavirus ONLINE: 70 tisíc Čechů mladších 45 let se přihlásilo o třetí dávku hned první den

Nová fakta: Dvě očkování chrání jen na 15 %

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka v ČR od 20. září. A audit špatných opatření je hotový

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy