Nejen boršč a varenyky. Ukrajinská kuchyně nabízí pestrou paletu chutí
Zdroj: idnes.cz 12.03.2022 (00:00) pro ženy
O Ukrajině se v posledních týdnech mluví především v souvislosti s válkou nebo uprchlickou vlnou, ovšem asi budete souhlasit, že i v krizi se musí jíst. Pojďme si představit kuchyni země, která se brání agresorovi a jejíž obyvatelé u nás hledají úkryt a oporu. celý článek
6 vylepšení kuchyně, které zvládnete během víkendu
Zdroj: dama.cz 14.11.2021 (04:57) pro-zeny
Potřebuje vaše kuchyně malou proměnu? Máme pro vás pět nápadů, na jejichž realizaci budete potřebovat méně než 48 hodin. A zvládne je i laik. Vaše kuchyně tak prokoukne a získá zase šmrnc.
StarDance 2021: Velká galerie všech tanečníků. Kdo se vám nejvíc líbí?
Zdroj: dama.cz 23.10.2021 (05:01) pro-zeny
Taneční soutěž StarDance se již po jedenácté vrátila na televizní obrazovky a opět nabízí pestrou škálu soutěžících. Každou sobotu se tak můžete kochat ladnými pohyby, vybraným chováním i krásnými ...
Nezanedbávejte sex po porodu. Jak být spokojenou mámou při chuti
Zdroj: idnes.cz 24.11.2022 (00:00) pro-zeny
Těhotenství, porod a pak péče o miminko 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, to je etapa života, která změní nejen postavu, ale také sexuální aktivitu. Neotálejte však s intimnostmi příliš dlouho. Ocení to nejen partner, ale i vaše tělo a sebevědomí.
Co nás může naučit francouzská kuchyně?
Zdroj: kafe.cz 31.01.2022 (00:00) pro-zeny
Příběh Michelinských hvězd a 5 inspirací z francouzské kuchyně.
Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti
Zdroj: idnes.cz 26.03.2021 (00:00) pro-zeny
Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti kuchaře se z omylu zrodila hvězda kuchyně, která je ozdobou každého jídelního lísku. Podívejte se, jak Zuzaniny palačinky připravuje kuchař a módní návrhář Pavel Berky.
Zatočí se stresem i nespavostí. 7 důvodů proč odložit mobil a otevřít knihu
Zdroj: idnes.cz 03.03.2023 (00:00) pro-zeny
Dříve se říkalo, že knížka je nejlepší přítel. Dneska už voňavé výtisky dávno nahradil mobilní telefon, který je menší, výkonnější a nabízí pestrou zábavu online. Přesto stále spousta lidí nedá na knížky dopustit. Čím je čtení v životě nenahraditelné?
Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad
Zdroj: idnes.cz 13.11.2021 (00:00) pro-zeny
Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní kuchyně na něj bohužel trochu zapomíná, přitom je dokonalou ingrediencí nejen při přípravě sladkých pokrmů, ale také masových pečení či salátů. A hodí se i do vánočního cukroví.
RECEPT DNE: Nudlový salát s lilkem
Zdroj: idnes.cz 29.06.2020 (00:00) pro-zeny
Připravte si salát, který potěší nejen milovníky japonské kuchyně.
VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje
Zdroj: idnes.cz 25.06.2021 (00:00) pro-zeny
Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten správný. Jednak se v každé rodině vaří trochu jinak a navíc vždy reaguje na aktuální nabídku zeleniny, která je právě k mání. Podívejte se, jak si s ní poradil kuchař a módní návrhář Pavel Berky. Měla by být plná chutí z čerstvé zeleniny a poskytnout pocit tradiční středomořské kuchyně.
Nedaří se vám najít houby, nemáte čas jít je hledat, máte na ně alergii? Zachrání vás Rungia klosii
Zdroj: dama.cz 04.05.2024 (00:00) pro-zeny
Seznamte se s exotickou a zvláštní bylinkou, která svou chutí i vůní připomíná čerstvé houby. Nabízí tak možnost dodat pokrmům zajímavou chuť. Navíc má vysoký obsah vitaminu C a pomáhá čistit krev.
Aromatický libeček hvězdou kuchyně: Jak z něj vyrobit maggi, pesto nebo olej?
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
Marmeláda, sirup nebo kompot. Zavařte si ovocné vzpomínky na léto
Kuřecí prsa? Žádná suchá nuda! Jak je ochutit a čím naplnit
Když kari, tak Ari. Pohlreich odstartoval poslední díl Jak to bylo, šéfe?
To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Svíčková mi přijde strašně nudná. Je to maso bez chuti, říká mistr grilu
Trapas v MasterChefovi: Ital Paolo nezná těstoviny, nedopekl pizzu a neumí řeč
Čerstvého ovoce teď moc není, tak zkuste třeba kvajávu, připomíná hrušku
Citronová tráva: Obohaťte svůj jídelníček bylinkou pro gurmány
Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina
Kola, kruhy, puntíky. Bez nich se na jaře váš šatník neobejde
Levné recepty pro časy krize. Úsporná kuchyně našich babiček slaví návrat
Pozvěte do kuchyně obilniny našich babiček. Jak využít ječmen, špaldu i oves
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
Škola vaření v lockdownu? Objevte živou cooking show, která je zcela zdarma
Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla
Ukrajinská miss se rozhodla bránit svou vlast se zbraní v ruce
Kateřina Žbirková vzpomínala na první rande s Mekym: Zpěvák mohl přijít k úrazu
Velký podzimní horoskop. Co vás čeká v lásce a jak to bude s penězi
Magická síla barev: žlutá vás rozveselí, zelená uklidní
Přirozenost se už nenosí. Make-up trendy pro rok 2023 velebí barvy a třpyt
Zelená má zelenou. Špenát prospěje vlasům i pleti a posílí zdraví
Sámer Issa o sexu a erotice, v novém vztahu si náležitě užívá
Jak zazimovat muškáty, aby přežily chladné dny
Hamburger, špagety, pizza nebo boršč. Jak vznikly názvy populárních jídel
Česká zoo nabízí edici výjimečných suvenýrových bankovek
Bazén pro psy nabízí ochlazení i zábavu. Jaký koupit a za kolik?
Na slavná loga zapomeňte. Značky si nově přivlastňují barvy
Sléz a jeho léčivé účinky: Jak ho pěstovat a užívat
11 skvělých nápadů, jak využít lógr. Vyleští nábytek, pomůže s růstem vlasů
Klasickým radiátorům odzvonilo, moderní vytápění nabízí úsporu i design