Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zdroj: idnes.cz 04.02.2023 (00:00) pro ženy
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno skladovat, můžeme si ho dát do salátu, k bramboráku nebo k masu. Kysané zelí milovaly už naše babičky a česká kuchyně se bez něj rozhodně neobejde. celý článek
Obyčejné české zelí: Superpotravina našich předků je hvězdou všech diet
Zdroj: dama.cz 04.02.2023 (05:00) pro-zeny
Zelí je nízkokalorické, netučné, nízkosacharidové, ale díky obsahu vlákniny výrazně sytivé. Kysané zelí je nadupané vitaminy, minerály a velmi prospěšnými bakteriemi. V čem všem nám je prospěšné a ...
S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně
Zdroj: idnes.cz 29.10.2022 (00:00) pro-zeny
Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k svačině. Kromě toho ale jablka a hrušky prospívají zdraví, kondici i figuře. Zakomponujte je do podzimního jídelníčku, nebudete litovat. Co vše našemu tělu nabízejí a jak si je připravit?
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Zdroj: idnes.cz 25.07.2020 (00:00) pro-zeny
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou merlíkem čínským neboli quinoou nebo nalámanou celozrnnou pšenicí, které se říká bulgur. Nehodí se jen do salátů, ale dají se přidat k mletému masu nebo použít jako panáda na řízky.
Máme rádi jablka. Ozvláštní čokoládový dort, rýžovou kaši i makovec
Zdroj: idnes.cz 12.09.2020 (00:00) pro-zeny
Stálicí české kuchyně jsou sladké speciality z jablek, zkuste to letos trochu jinak. Upečte si vláčný sachr dort nebo kefírový makovec, ochutnejte zajímavou variaci na bramborové šišky, nebo si dejte výživnou rýžovou kaši s karamelizovanými jablky.
Vyzrajte na alergie jídlem. Pomůže dýně, česnek i kysané zelí
Zdroj: idnes.cz 08.05.2022 (00:00) pro-zeny
Patříte k těm, kteří nad příchodem jara zrovna nejásají, protože víte, že všude číhají pylové alergeny, které dokážou člověka dohnat až k slzám? Potížím je možné předcházet i vhodnou stravou. Poradíme vám, jak na to.
Pečené marinované houby chutnají jako z grilu. A geniálně nahradí maso!
Zdroj: dama.cz 02.09.2020 (04:38) pro-zeny
Houby jsou skvělou náhražkou masa. A pokud s nimi jako s masem pracujete, bohatě se vám odmění na plné chuti. Použít je pak můžete do salátů, gyrosu, sandwichů nebo burgerů. A protože lesy jsou letos ...
Zotavte se po antibiotikách. Pomůže kefír, kysané zelí i vitamin B
Zdroj: idnes.cz 21.01.2021 (00:00) pro-zeny
Prodělali jste v poslední době nepříjemné onemocnění, ke kterému se jako na potvoru přidružily komplikace, takže jste skončili na antibiotikách? Pak byste měli pomoct tělu, aby si znovu vybudovalo silnou imunitu. Poradíme vám, jak na to.
50+1 rok pivovaru Radegast. Nošovické pivo chutná už více než půl století
Zdroj: kafe.cz 15.12.2021 (15:36) pro-zeny
Nošovický pivovar Radegast slaví letos jednapadesát let. První várku piva tady uvařili přesně 3. prosince roku 1970. Od té doby patří pivovar k Nošovicím na Frýdecko-Místecku stejně neodmyslitelně jako zdejší vyhlášené kysané zelí, a na hořké nošovické pivo nedají milovníci zlatavého nápoje dopustit
Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte
Zdroj: idnes.cz 17.04.2021 (00:00) pro-zeny
Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných omáček, jež nám pomáhaly přežít zimu. Je čas na trochu odlehčení v podobě mladého masa. Jehněčí, telecí či kůzlečí se hodí na první jarní grilování, nebo ho dolaďte bylinkami a šoupněte do trouby či na pánev.
Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad
Zdroj: idnes.cz 13.11.2021 (00:00) pro-zeny
Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní kuchyně na něj bohužel trochu zapomíná, přitom je dokonalou ingrediencí nejen při přípravě sladkých pokrmů, ale také masových pečení či salátů. A hodí se i do vánočního cukroví.
6 vylepšení kuchyně, které zvládnete během víkendu
Naložte si vlastní zeleninu do bramborového salátu. Bude krásně křupavá
Tajemná minulost Bendigova partnera Lukáše: Podmínka za obchod s bílým masem
Na bramborový salát neexistuje jednotný recept. Vyberte si podle chuti
RECEPT DNE: Salát s jablky, řapíkatým celerem a kuřecím masem
Co nás může naučit francouzská kuchyně?
RECEPT DNE: Špenátové halušky se sýrem a uzeným masem
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
Originální české šperky: Kde sehnat krásné kousky, které nezevšední?
Babica řekl, kdo ho zasvětil do tajů kuchyně: Za to, čím teď jsem, vděčím jemu
Do bramborového salátu si přidejte sojovou omáčku, radí Tomio Okamura
Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny
Nespoutaná magenta srší energií. Dejte jí šanci, nebudete litovat
Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu
Klobouk pro rybáře si oblíbily celebrity. Dejte mu šanci i vy
Zázrak jménem hrušky. Jsou symbolem podzimu, chutnají i prospívají zdraví
RECEPT DNE: Penne s kuřecím masem, brokolicí a sýrem
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Čerstvé ovoce pro zářivou krásu. Jak vám prospějí jahody či rybíz
Letošní společenská sezona fandí texturám. Vyzkoušejte volánky, peří i plyš
RECEPT DNE: Jarní salát s marinovanou rebarborou
Dejte sbohem mléku. Rostlinné nápoje prospějí zdraví i planetě
Jak poznáte, že je váš muž manipulátor? Na toto si dejte pozor
RECEPT DNE: Restované ředkvičky se slaninou
Mangold boduje. Zkuste ho místo špenátu nebo do salátů, nebudete litovat
RECEPT DNE: Nakládaný balkánský sýr s olivami
Aromatický libeček hvězdou kuchyně: Jak z něj vyrobit maggi, pesto nebo olej?
Nejlepší recepty z hovězího: Pochutnejte si na guláši, ragú, polévce i těstovinách
Skromná hvězda české kuchyně. Kedlubna je zdravá a navíc moc dobrá
Nepotlačujte vztek, upustit páru je občas třeba. Emoce nám pomáhají přežít
Zánět spojivek, infekce i kvasinky. Dejte si pozor na rizika koupání