S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně
Zdroj: idnes.cz 29.10.2022 (00:00) pro ženy
Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k svačině. Kromě toho ale jablka a hrušky prospívají zdraví, kondici i figuře. Zakomponujte je do podzimního jídelníčku, nebudete litovat. Co vše našemu tělu nabízejí a jak si je připravit? celý článek
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zdroj: idnes.cz 04.02.2023 (00:00) pro-zeny
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno skladovat, můžeme si ho dát do salátu, k bramboráku nebo k masu. Kysané zelí milovaly už naše babičky a česká kuchyně se bez něj rozhodně neobejde.
Užijte si hrušky ve francouzském lahodném koláči podle cukráře Maršálka
Zdroj: idnes.cz 12.10.2022 (00:00) pro-zeny
Galette je termín z francouzské kuchyně, je to kulatý a křupavý koláč. V tom našem od cukráře Josefa Maršálka, příjemně podzimním, hrají hlavní roli sladké hrušky.
Jablka mají méně kalorií než sladké hrušky, ty přesto napomáhají hubnutí
Zdroj: idnes.cz 28.11.2021 (00:00) pro-zeny
Staré přísloví říká, že nemáme míchat jablka a hrušky dohromady. My je ale přesto porovnáme, abychom zjistili, co v sobě ukrývají. Jak proti sobě jablka a hrušky obstojí z hlediska chuti, obsahu vitaminů, minerálů, kalorií, vlákniny či trvanlivosti? A dočkáme se někdy hruškojablka?
Zázrak jménem hrušky. Jsou symbolem podzimu, chutnají i prospívají zdraví
Zdroj: idnes.cz 02.10.2021 (00:00) pro-zeny
Když se řekne sladké české ovoce, jako první většinu z nás napadnou hrušky. Právě teď je jejich čas a my bychom si je měli dopřávat nejen proto, že jsou dokonalou součástí dezertů, salátů i masových jídel, ale také pro jejich blahodárné účinky.
Vyměňte jablka za hrušky, uděláte tím mnohem víc pro svoje zdraví
Zdroj: kafe.cz 22.10.2020 (14:54) pro-zeny
Hrušky pomalu dozrávají a byla by škoda nechat je ladem a to nejen pro jejich sladkou chuť nebo pozitivní vliv na lidský organismus.
Pečené marinované houby chutnají jako z grilu. A geniálně nahradí maso!
Zdroj: dama.cz 02.09.2020 (04:38) pro-zeny
Houby jsou skvělou náhražkou masa. A pokud s nimi jako s masem pracujete, bohatě se vám odmění na plné chuti. Použít je pak můžete do salátů, gyrosu, sandwichů nebo burgerů. A protože lesy jsou letos ...
Máme rádi jablka. Ozvláštní čokoládový dort, rýžovou kaši i makovec
Zdroj: idnes.cz 12.09.2020 (00:00) pro-zeny
Stálicí české kuchyně jsou sladké speciality z jablek, zkuste to letos trochu jinak. Upečte si vláčný sachr dort nebo kefírový makovec, ochutnejte zajímavou variaci na bramborové šišky, nebo si dejte výživnou rýžovou kaši s karamelizovanými jablky.
Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad
Zdroj: idnes.cz 13.11.2021 (00:00) pro-zeny
Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní kuchyně na něj bohužel trochu zapomíná, přitom je dokonalou ingrediencí nejen při přípravě sladkých pokrmů, ale také masových pečení či salátů. A hodí se i do vánočního cukroví.
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Zdroj: idnes.cz 25.07.2020 (00:00) pro-zeny
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou merlíkem čínským neboli quinoou nebo nalámanou celozrnnou pšenicí, které se říká bulgur. Nehodí se jen do salátů, ale dají se přidat k mletému masu nebo použít jako panáda na řízky.
Podzimní saláty vám zachutnají: Pusťte do kuchyně sezónní dýni, řepu či jablka!
Zdroj: dama.cz 06.10.2022 (05:00) pro-zeny
Barevné saláty jsou pro mnohé z nás spojeny zejména s obdobím léta. To je ale velká škoda především proto, že i v trochu chladnějších měsících máme na výběr ze širokého množství sezónních druhů ovoce ...
Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra
Není trdelník jako trdelník. Upečte si ho podle Ládi Hrušky na plechu
Trik Ládi Hrušky vám ušetří spoustu času a peněz: Jak dokonale vyčistit kuchyňské utěrky?
6 vylepšení kuchyně, které zvládnete během víkendu
Tarotskop na dovolenou. Blíženci najdou poklad, Štíry ovládne nostalgie
Naložte si vlastní zeleninu do bramborového salátu. Bude krásně křupavá
Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?
Tajemná minulost Bendigova partnera Lukáše: Podmínka za obchod s bílým masem
Do bramborového salátu si přidejte sojovou omáčku, radí Tomio Okamura
Na bramborový salát neexistuje jednotný recept. Vyberte si podle chuti
RECEPT DNE: Salát s jablky, řapíkatým celerem a kuřecím masem
RECEPT DNE: Plněné cannelloni se špenátem a masem
Co nás může naučit francouzská kuchyně?
Čtveřice překvapivých věcí, které vysušují vaši pleť
RECEPT DNE: Špenátové halušky se sýrem a uzeným masem
Koláč s karamelizovanými pomeranči
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
Nejlepší recepty z hovězího: Pochutnejte si na guláši, ragú, polévce i těstovinách
Recepty ze škvarků, jimž neodoláte: Škvarkové pagáčky, pomazánka i koláč s povidly!
Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství
Netradiční recepty z hřibů: Zamilujte si carpaccio, závin i škvarkovou pomazánku
Semínková péče. Jak vám prospěje quinoa nebo granátové jablko
Sbohem, faldíky! Tyto módní triky ocení ženy s postavou typu jablko
Je čas prvních jarních bylinek, které přinesete ze zahrady i z procházky
Jak nakupovat pěknou zeleninu i ovoce a ušetřit? Osvojte si tyto triky
Babica řekl, kdo ho zasvětil do tajů kuchyně: Za to, čím teď jsem, vděčím jemu
JeštědSKI poklad - aneb Kdo si hraje, lyžuje!
Čeští muži mají smůlu. Řekové, Kanaďané a Súdánci jsou v sexu mnohem lepší
Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny
Pečete nejlepšího beránka, věnec nebo mazanec? Zapojte se do soutěže
Krásnější díky přírodě. Limetky osvěží nohy, grepy vypnou pleť
Nebezpečné Vánoce: vyvarujte se spolknutých kostí i hořícího stromku
Pozvěte do kuchyně obilniny našich babiček. Jak využít ječmen, špaldu i oves
Košilové šaty sluší každé postavě, jsou nejuniverzálnějším kouskem šatníku