Jak správně pečovat o prostěradla?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.09.2022 (05:16)     Sekcia zajímavosti

Vaše stará prostěradla už nedrží na matraci, jsou průhledná a vy se za ně stydíte? Nejvyšší čas poohlédnout se po nových. Aby ale brzy nedopadla jako ta, kterých se chcete zbavit, je třeba o ně správně pečovat. Jak? Čtěte dál! Prostěradlo je důležitou součástí postele Naše tělo si po náročném dni potřebuje odpočinout a zregenerovat. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Jak se prchá z vězení a proč vytipovat útěkáře nejde. Autoři knihy líčí fenomén

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.01.2024 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Dá se utéct z každé věznice? Překonaly už moderní metody „klasiku“, tedy pilníky či svázaná prostěradla? A kdo byl legendou mezi útěkáři? I o tom je rozhovor se sociologem Lukášem Dirgou, jenž se dlouhodobě věnuje výzkumům z vězeňského prostředí, a Tomášem Kubínem, který šestnáct let působil ve Vězeňské službě ČR a byl šéfem dvou tuzemských věznic.

 

Bezpečnostní rám z VUT automaticky pozná, zda má pracovník správné ochranné vybavení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.05.2020 (14:44)     Sekcia zajimavosti

Přilba, rukavice, bezpečnostní postroj a zaměstnanec po schválení systémem vchází do výrobního prostoru. Po pípnuté čipové karty totiž rám automaticky rozpozná, zda je dotyčný správně ustrojen pro svou práci, nebo zda by si měl například některé z ochranných pomůcek nechat vyměnit, protože už skončila jejich životnost. S tímto zařízením přišli odborníci z Ústavu telekomunikací FEKT

 

Anděl smrti v uniformě zdravotnice. Při službách Gilbertové zemřelo 350 seniorů

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.01.2022 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Kristen Gilbertová pracovala v nemocnici pro válečné veterány v americkém státě Massachusetts, kde měla za úkol pečovat o hrdiny, kteří nasazovali životy za svou vlast. Místo toho je – podobně jako heparinový vrah Zelenka – smrtící injekcí předčasně odesílala na věčnost.

 

Od rýmy až po mykózu: Oslabená imunita může způsobit celou řadu zdravotních potíží

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.02.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Rok 2021 proběhl ve znamení péče o vlastní zdraví intenzivněji než kdy dříve. Podle statistik Češi zjišťují, jak posílit svoji imunitu právě během pandemicky nejsilnějších období. A je to pochopitelné.   Z řady realizovaných studií je patrné, že lidé s oslabenou imunitou jsou nákazou koronavirem ohroženi více než jiní. Pečovat o obranyschopnost těla se ale

 

O postcovidové pacienty budou od února pečovat plicní lékaři

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.01.2021 (14:08)     Sekcia zajimavosti

Pandemie koronaviru stvořila zbrusu novou kategorii nemocných – tzv. postcovidových. Jsou to lidé, kteří po prodělání nemoci stále bojují s jejími následky, jsou dušní, unavení, nemají čich a chuť, nemohou spát a stále je bolí hlava, nesoustředí se. Právě tito lidé, jimž zdravotní trápení s covidem neskončilo, se nově dostanou do péče plicních lékařů. Stejně

 

Efektivní hubnutí? Většině pomůže na pásu rychlá chůze do kopce, říká trenér

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.01.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Oblíbená novoroční předsevzetí zní zhubnout či přibrat svaly. Trenér Oldřich Rek říká, že důležité je nejen správně nastavené cvičení, ale i výživa.

 

Výbava do přírody. Na co se zaměřit při výběru stanu nebo spacáku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.06.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Relax na vodě, vícedenní cykloputování nebo horský trek? Na prázdninové aktivity potřebujete odpovídající „němé společníky“. Jak správně vybrat outdoorové vybavení, které vás podrží jak v Česku, tak v zahraničí? To zjišťoval magazín Víkend DNES.

 

Mýt si ruce je důležité

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.04.2021 (15:28)     Sekcia zajimavosti

Že záleží na čistých rukou, věděli již lidé v antickém Řecku, alespoň z té doby, konkrétně z druhé poloviny druhého tisíciletí př. n. l., pocházejí podle vědců první důkazy o té „správné“ hygieně v pevninském Řecku.   Na výzkumu se podílel mezinárodní tým expertů z Kanady a z Polska a zjistil, že tehdejší obyvatelé Řecka

 

Chodíte dostatečně?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.03.2022 (12:10)     Sekcia zajimavosti

Již nějakou dobu převládá přesvědčení, že by člověk měl každý den ujít alespoň deset tisíc kroků, aby pro své tělo udělal něco prospěšného. Podle odborníků je to však mýtus, stačí i méně.   Není tajemstvím, že dostatečný pohyb je nezbytný pro správné fungování lidského těla, jde o jakousi podmínku pro zdraví. Se zdravým pohybem jde

 

Staňte se tvůrci svého života, láká lektor. Přečte váš charakter i potřeby

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.12.2020 (13:00)     Sekcia zajimavosti

Z vašeho data narození dokáže přečíst váš charakter, vlastnosti, záliby i potřeby. A nezmýlí se. Michal Brozman vidí v číslech „kód života“ a učí, jak cifry správně rozšifrovat, abychom se stali pány svých osudů.

Krásné, vyzývavé, originální. Zvolte MOgirl roku 2020 na Xman.cz

Od octa po cigarety: 4 šílené diety z propadliště dějin

Ráno či večer? Odborníci zkoumali, kdy je nejlepší cvičit

Dětem vstup zakázán. Co ukrývá sexshop? Elektrické výboje i smlouvy o otroctví

Lidové pranostiky jsou neužitečné chiméry, vysvětluje meteorolog Dvořák

VIDEO: Posadí se nebožtík při kremaci? I takovým dotazům čelí funebráci

Voda ví, vodák musí taky. Na kanálu vás naučí, jak se neutopit v peřejích

Pochvaly bych výrazně omezil, víc berou než dávají, vysvětluje psycholog

Lesk a stín nanostříbra: Co všechno v těle dokáže?

Přivítejte ty největší módní trendy tohoto podzimu

Velkoformátový tisk – jak vám pomůže v marketingu a reklamě

Nelogické sny mají význam. Podle nové hypotézy brání přeučení mozku

4 nejčastější chyby při používání inhalátoru

Nelíbejte křečky!

Jen „čísla“ ze spermiogramu nestačí

Jak se starat o záclony? To nejdůležitější o jejich mytí a sušení

Malá egyptská tajemství: Čteme v Knize mrtvých…

Jak se správně chovat na sociálních sítích: rady pro běžné uživatele a firmy

Móda jako ze sci-fi filmu: V hlavní roli avatar

Muž, který našel klíč k branám lidské duše…

Finanční technologie v bankách: kdo na ně dohlíží a jak jsou bezpečné?

Až příliš spoléhala na techniku… Za loňskou nehodu autonomního vozu má pykat jeho „řidička“

Víte, proč je důležité zamyslet se nad výběrem správné vůně do auta?

Sluneční štít Webbova teleskopu se úspěšně rozvinul

Účet za energie nemusí být nutně noční můrou aneb kde najít energetické rezervy

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy