Jak chutná bazalka pod vodou?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.10.2022 (10:00)     Sekcia zajímavosti

Nachází se 8 metrů pod mořskou hladinou a bují jahodami, mátou, rozmarýnem i rajčaty. Po Mezinárodní vesmírné stanici, Marsu a Antarktidě je podmořská farma dalším kouskem skládačky, která má ve výsledku vytvořit pěstování budoucnosti… Výzkumný projekt, pro který se vžilo označení „Nemova zahrada“ se značné pozornosti těší už od roku 2012, kdy jej společnost Ocean celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Proč nám čokoláda tak chutná?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.01.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Když se během první poloviny 17. století, díky dobyvatelům, dostala čokoláda do Evropy, zamilovali se do ní Evropané na první ochutnání. Vědcům se nyní podařilo objasnit, proč nám čokoláda vlastně tak chutná … Prvními národy, které kolem roku 1000 př. n.l. objevily kouzlo kakaových bobů, byli Mayové a Aztékové ve Střední Americe. Připravovali z kakaového

 

Boží soud byl jen brutální mučení. Zkouška ohněm i vodou zabíjela a hyzdila

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.02.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Církevní tribunály nechávaly do soudní věci promluvit samotného Boha. To on měl rozhodnout, zda je obžalovaný vinen, nebo ne. A jednou z nejoblíbenějších forem božích soudů, ordálů či ortelů, byly zkoušky ohněm a vodou.

 

Moje tetování nad rozkrokem vyznívá vulgárně, stěžovala si paní

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.12.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nebylo tak úplně promyšleno, kvůli přemíře alkoholu vlastně nebylo ani zamýšleno. Tetování vyznívá explicitně sexuálně, dokonce oplzle. „Pořádně jsem to pokazila,“ přiznala v pořadu Tattoo Fixers Extreme paní Katie. Nad vaginou má vytetovaný nápis „chutná skvěle“.

 

Voda v hotelu měla nízký tlak a divně chutnala. Na vině bylo mrtvé tělo

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.06.2021 (19:00)     Sekcia zajimavosti

Koncem února roku 2013 si hosté losangeleského hotelu Stay on Main začali stěžovat, že voda v koupelnách má nízký tlak a divně vypadá i chutná. Vysvětlení těchto úkazů bylo šokující. A to byl teprve začátek příběhu...

 

Umělé maso: I zrodila se „božská mana“

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.10.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

O umělém masu, které nechá vydechnout planetě, snil už britský premiér Winston Churchill. Zatímco v jeho době bylo možné o této metodě právě jen snít, dnes je „zkumavkové hovězí“ hudbou blízké budoucnosti… Je šťavnaté jako maso, chutná jako maso, dokonce i tak vypadá. Ale není. Ve skutečnosti jde o sofistikovanou náhražku pocházející z laboratoří kanadské

 

Jak chutná lidské maso. Stopy kanibalismu byly nalezeny i na území Čech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.12.2022 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Jedno z největších tabu západní společnosti považujeme za odporný zločin. Zároveň ale jako kdyby nás kanibalismus zvrhle přitahoval a vzrušoval. Přivádí to k zamyšlení nad odvěkou otázkou: Co vlastně dělá člověka člověkem? Bylo v historii normální jíst lidské maso? Tematiku zkoumal Magazín Víkend DNES, ovšem upozorňuje - nikoho nenavádíme, aby to zkoušel.

 

Hořkosladký svět z chmele. Jak chutná Josef s IBU 32?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.09.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

V současné době patří Česká republika mezi pět největších pěstitelů chmele na světě. Nejvyužívanější odrůdou při výrobě českého piva je chmel, pocházející ze Žatecké chmelařské oblasti. Dalšími oblastmi pěstování chmele jsou Úštěcko a pak Tršická pánev s lokalitami na Přerovsku, Olomoucku a Hranicku. Právě odtud pochází chmel pro nové pivo Litovel Josef…   České odrůdy chmele

 

Dvacet metrů pod vodou. Trénink budoucích kosmonautů není pro klaustrofobiky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.02.2022 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Mám po kom zdědit klaustrofobii, strach z uzavřených míst. A i když se ten strach zatím výrazněji neprojevil, očekávám, že se může ozvat právě ve stísněném prostoru. Jak mi bude v takzvaném kesonu, zůstane otázkou, dokud do něj nevstoupím.

 

Tři dny pod vodou. První český akvanaut prozradil, jak se bydlí v moři

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.01.2021 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Potápí se už šedesát pět let, přes šedesát let se zabývá výzkumem a vývojem potápěčských zařízení. Vynálezce miniponorek a dýchacích přístrojů potápěč Pavel Gross je obojživelník, jenž by mohl bydlet v moři. Skutečný kapitán Nemo.

 

OBRAZEM: Půvab pod vodou. Modelky pózovaly s rejnoky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.06.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Blankytný, průzračný oceán s bělostným pískem jako kulisy plné magie a ticha, v hlavní roli krásné ženy a fascinující podvodní tvorové. Fotograf Greg Fleurentin vytvořil v laguně Moorea snímky, které vzdávají hold kráse žen i přírody.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy